akta__dresdenaEkranizacja stworzona na motywach bestseleru Jima Butchera, opowiadająca historię prywatnego detektywa Harrego Dresdena (Paul Blackthorne) mieszkającego w Chicago... W pracy wykorzystuje on swoje paranormalne umiejętności i pomaga lokalnej policji w rozwiązywaniu najbardziej zagmatwanych spraw... Harry figuruje w chicagowskiej książce telefonicznej pod M, jako Mag... Jest najlepszy w swoim fachu i zarazem jedyny... Ciekawy pomysł, ale samo wykonanie już gorsze... Wiekszość części to rozczarowania, praca kamery i gra aktorska kuleje, choć zdarza się przykuć mnie do ekranu na chwilę... Może tak się dzieje, iż ostatnimi czasy zostajemy wprost zasypywani serialową lawiną, nic tylko siedzieć non stop z pilotem w ręku, zbyt duży wybór i poziom dostępnych tytułów
W tamtym roku miałem okazje zapoznac sie ze wszystkimi odcinkami (w sumie 12, później serial został zdjety w stanach...) Coż, pomysł całkiem niezły, realizacja beznadziejna, o ile pierwsze odcinki oglądało sie dosyc przyjemnie, o tyle końcówka sezonu juz mnie na serio przynudzała. Efekty nawet fajne miejscami, fabuła też niczego sobie (chociaż załuje ze nie serial pokazał w stosunkowo biedny sposób zaplecze świata czarodziejów), ale tak jak wspomniałem, dobór aktorów i poziom ich gry, prznajmniej dla mnie, sporo odbiera z frajdy.
Ale w sumie warto zobaczyc, tym bardziej, ze z tego co widziałem, wchodzi jakos na dniach do ramówki AXN no i to tylko 12 odcinków (i wg autorów serialu, wiecej nie bedzie)
CYTAT(ghost_spike @ 8 09 2007, 15:19)

Ale w sumie warto zobaczyc, tym bardziej, ze z tego co widziałem, wchodzi jakos na dniach do ramówki AXN no i to tylko 12 odcinków (i wg autorów serialu, wiecej nie bedzie)
Dokładnie to dzisiaj, jeśli ktoś ma ochotę
9 września, Niedziela 21:00
AXN odc. 2
02:00
AXN odc. 2/powtórka
16 września, Niedziela 21:00
AXN odc. 3
01:00
AXN odc. 3/powtórka