obiecalem pierwsze wrazenia wiec oto jestem.
zaczne od minusa. gra totalnie zaskoczyla mnie swoja infantylnoscia. mam nadzieje, ze to tylko na poczatku, ale uwierzcie zrobilo mi sie az niedobrze od namiaru cukru i kolorkow. rozmowy bohaterow, wprowadzenie w swiat i system sterowania byly dla mnie straszna meczarnia i zmeczyly mnie okrotnie. a niestety trwa to jakas niecala godzine. ale jak widac da sie przejsc

drazni mnie tez troche tzw. menu glowne. po misji trafiamy do pokoju gdzie wszystko prezentowane jest za pomoca ikonek bez opisow i czasem ciezko sie domyslic co kryje sie za dana ikonka. do przelkniecia.
wykonczony wstepem zdolalem pograc tylko w dwie misje. jak wiadomo poczatkowe misje tez pelne sa porad podawanych w rownie cukierkowy sposob jak intro. na szczescie kiedy czlowiek zaczyna glowkowac przestaje draznic cala ta oprawa. piszac oprawa nie mam na mysli samej grafiki. grafika jest bardzo ladnym cell shadingiem, przywodzacym na mysl Wind Wakera - to mnie nie drazni. bardziej wlasnie denerwuje infantylne zachowanie postaci. ale ja widze, ze ciagle o tym samym - widzicie jak mi to zalazlo za skore?
wracajac do tematu - glowkowanie daje rade, choc naprawde niewiele moge o tym powiedziec, bo jak pisalem mam za soba dwie misje. na razie oczywiscie dosc proste, ale juz zapowiadajace niezla frajde. obadalem opcje na dwoch graczy, ale tak jak czytalem gdzies w recenzji bardziej sie nadaje dla duetu rodzic-dziecko niz dwoch graczy.
posumowujac. poczatek mnie wymeczyl, ale gra zapowiada sie naprawde ciekawie. niech was to nie zniehceca. gre mozna dostac w dobrej cenie (159pln w sklepie PSE). niestety na jakis czas odkladam ja na polke (mam za duzo nowych rzeczy do pogrania) wiec jakiekolwiek wieksze wrazenia podam w pozniejszym terminie.