Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pinball
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Arcade, automaty
kubicz
Pinballe (lub jak kto woli flipery) sa nieodlacznym elementem salonow gier. Kazdy z nas chociaz raz w zyciu na nich gral. Pomysl zeby zrobic gre w ktorej dwie lapki odbijaja metalowa kulke zrobil furore na calym swiecie, nic wiec dziwnego ze powstal ten temat.
Pinballi sa setki, roznia sie od siebie, lecz na pewno kazdy z was ma wsrod nich swoich faworytow. Moje ulubione pinballe (ktore szukam w salonach) to "Safe Cracker" oraz "Mary Shelley's Frankenstein". Po prostu uwielbiam grac w te 2 tytuly.
A jakie sa wasze ulubione tytuly ? Zapraszam do dyskusji smile.gif
Mendrek
Niektóre są dość legendarne. Podoba mi się Dracula, ma taki mroczny klimacik. Pinball Magic jest bardzo fajny, ale często w nich łapki pod koniec się psuły, warto jednak dodać, że na planszy była skrzynka z magnesem, która mogła nam "zabrać" piłkę (dość efektowny ball lock smile.gif ) - biłem na tym pinballu rekordy. W Funhouse jest głos Ed Boona, ale ogółem poza fajną twarzą na planszy, nie wiem czy jest w nim coś ciekawszego. Kolejnym wartym odnotowania pinballem jest Terminator 2: The Judgement Day, z czaszką metalowego endoszkieletu wewnątrz. Rzadkim, ale przyjemnym pinballem jest Street Fighter II, kiedyś widziałem go we Władysławowie, to chyba rarytas. Są jeszcze dwa pinballe, których nazw nie pamiętam. Jeden jest z piłką nożną, z ruchomym bramkarzem i z bramką w którą trzeba trafiać, oraz pinball o tematyce zjazdów w korycie rzeki.

Podobają mi się ekranowe pinballe, czyli Revenge from Mars, oraz Star Wars Episode 1: The Phantom Menace. W ten drugi dużo zagrywałem i polecam, misje nie są trudne, a fajnie się walczy z Darth Maulem smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.