Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FPSy na automatach - czy to możliwe ?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Arcade, automaty
kubicz
No wlasnie, czy to mozliwe ?
Sam slyszalem o kilku grach ktore zostaly wydane na automaty (Doom, War: Final Assault, Quake - Arcade Tournament Edition, Half-Life 2 Survivor czy tez Counter Strike Neo). Moja skromna osoba grala w druga gre (War: Final Assault) i moge stwierdzic ze po paru grach mozna sie przyzwyczaic do sterowania. Jesli natomiast chodzi o "Doom'a", to czytalem, ze ta gra nie spotkala sie z przychylnoscia arcaderow. Hitem nie byl tez "Quake - Arcade Tournament Edition", ktory to nie trafil do seryjnej produkcji z powodu kiepskiego sterowania. Powstaje wiec pytanie, czy mozliwe jest zrobienie porzadnego FPSa na automaty ? Moim zdaniem tak smile.gif
War: Final Assault jest tego najlepszym przykladem. Od wydania tej gry minelo juz pare lat i technika poszla do przodu, wierze wiec ze teraz mozna byloby zrobic porzadnego FPSa na automaty. Niestety jak zwykle, problem polegalby na tym jak wielka popularnosc gra zdobylaby wsrod arcaderow. W koncu to my, arcaderzy decydujemy o tym jaka gra staje sie hitem a jaka shitem.
A co wy sadzice na ten temat ?

Quake - Arcade Tournament Edition

PS polecam wszystkim strone Killer List of Videogames, na ktorej to mozemy znalezc informacje o roznych grach na automaty.
Dante
Może i możliwe ale jest ważniejsza sprawa czy potrzebne i rentowne. W moim odczuciu raczej nie. Kiedy ja miałbym do wyboru granie w coś w co moge pograć na piecu lub konsoli to po co mam utrudniac sobie życie dziwnym sterowaniem. Zwłaszcza teraz gdy online jest popularne nie duzo osób grałoby nawet na zlinkowanych automatach. Po drugie House of the dead itp są fajniejszym i znacznie bardziej klimatycznym rozwiazaniem dzięki kontrolerom(granie w porty na pc czy konsole bez odpowiednich akcesoriów sa nudne na dłuższą mete) więc lepiej trzymac się takiego sposobu.
kubicz
CYTAT(Dante @ 10 09 2007, 18:06) *
Kiedy ja miałbym do wyboru granie w coś w co moge pograć na piecu lub konsoli to po co mam utrudniac sobie życie dziwnym sterowaniem.

Do kazdego sterowania, mozna sie przyzwyczaic. Zreszta wiadomo, ze sterowanie nie moze byc zbyt "dziwne", bo wtedy tytul odstraszy graczy i producent nic nie zarobi. Na pierwszy rzut oka, sterowanie w "Half-Life 2 Survivor" moze wydawac sie trudne ale okazuje sie, ze wcale tak nie jest. Dzieki czemu, tytul ten doczekal sie sporej liczby fanow.

Jesli natomiast cenisz prostote, to na pewno spodoba Ci sie sposob sterowania w grze "Counter Strike Neo" (oraz "Counter Strike Neo White Memories"). Tytul ten nie korzysta z zadnych wymyslnych kontrolerow, tylko zwyklej... PC-towej klawiatury i myszki.

CYTAT(Dante @ 10 09 2007, 18:06) *
Zwłaszcza teraz gdy online jest popularne nie duzo osób grałoby nawet na zlinkowanych automatach.

Sadze, ze juz niedlugo i FPSy na automatach doczekaja sie opcji gry online.
Mendrek
Kwestia czy ten FPS będzie miał odpowiedni automat do tego przystosowany, oraz w miarę rozwiązany poziom trudności. Każdy FPS na konsolach powinien mieć dwie gałki, oraz blisko nich przyciski. Natomiast co do poziomu trudności, to jak wiadomo, że FPS-em jeśli nie jest w stylu Quake 3 Arena, to staramy się nim nacieszyć, a nie może być tak że ktoś gra za długo - więc musi być ograniczenie czasowe.
signap
a czy one sa emulowane?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.