Temat dla wszystkich, ktorzy z lezka w oku wspominaja dawne (cudowne) czasy. Wspanialy okres mlodosci, gdy nadmiar wolnego czasu "tracilo" sie w salonie gier.

Kolo mnie byl duzy supermarket ABC gdzie zawsze byl 1 albo 2 automaty (tytuly zmieniano co 3-5 miechow) na ktorych przegrywalem pensje mamy. Zagralem tam w mase fajnych gier (ze wymienie: Road Blasters, Race Drivin', World Cup '90, Cruis'n USA, Ultimate Mortal Kombat 3, Art Of Fighting 3 - The Path Of The Warrior, Thunder Hoop czy tez The New Zealand Story). To byly piekne czasy, tym bardziej ze w wiekszosci przypadkow jedna gra kosztowala 50 groszy a 3 gry kosztowaly 1 zl (wyjatkiem byl UMK 3, tam 1 gra = 1 zl). Pamietam ze poznalem tam goscia z ktorym potem rywalizowalem w uzyskiwaniu jak najlepszego wyniku w hi-score. Ach ta mlodziencza rywalizacja hyh.gif

Prawdziwa zabawa zaczela sie wtedy gdy pojawila sie gra "Super Sidekicks 2 - The World Championship" i zaczelismy sie pojedynkowac. Nie pamietam juz ile zlotowek polecialo, ale wiem ze byla ich cala masa. Obydwaj gralismy w ta gre rownie dobrze, wiec kazdy pojedynek byl bardzo zaciety.

Pamietam jedna dobra akcje z automatem UMK 3. Otoz pewnego dnia obsluga, ktora byla odpowiedzialna za wyjmowanie monet, zapomniala dopiac gorny panel. Jako ze duzo czasu spedzalem w salonach gier, od razu skapowalem sie ze mozna to wykorzystac. Gdy przyszlo paru kolesi, wyjasilem im ze gdy uniesie sie panel, mozna recznie nabic mase kredytow. Co tez uczynilismy. Dzieki wspanialomyslnosci obslugi i pomyslowosci mojej skromnej osoby, nabilismy 99 kredytow i okupowalismy automat od 12.00 do 20.00 (rozegralismy mase pojedynkow 1 vs 1, 2 vs 2, turniej i single game). Jak tylko zaczynalo brakowac nam kredytow, podnosilismy panel i juz znow bylo ich 99. Ciekawe jaka mine miala obsluga, gdy otworzyla automat a tam zamiast utargu za 8 godzin gry, byla pusta szufladka laugh.gif laugh.gif laugh.gif

To byly czasy, niestety kilka lat temu przerobiono moj piekny "salon gier" na Alberta i stracilem ostatnie miejsce kolo domu, gdzie moglem grac na automatach.