Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki posiadacie telewizor HDTV?
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Stron: 1, 2
pack
Posiadam HD Ready

Sony Bravia kdl-32V2500

- kontrast 1700:1
- dynamiczny wspolczynnik kontrastu 7000:1
- jasnosc 450
- Podświetlenie WCG-CCFL i filtr barw
- W serii „V” zastosowano także także technologię Live Colour Creation, dzięki której przestrzeń barw jest o 30% większa niż w zwykłych telewizorach LCD, a czerwień i zieleń są bardziej nasycone, dzięki czemu obraz wygląda bardziej naturalnie.

konstant
Nie wiem czemu ten temat ma sluzyc, ale w sumie jest fajny;)
Moze nie umieszczajcie opisow telewizorow ale samo zdjecie.

Samsung 32N71
Soul
CYTAT(pack @ 10 09 2007, 18:00) *
Posiadam HD Ready

Sony Bravia kdl-32V2500

- kontrast 1700:1
- dynamiczny wspolczynnik kontrastu 7000:1
- jasnosc 450
- Podświetlenie WCG-CCFL i filtr barw
- W serii „V” zastosowano także także technologię Live Colour Creation, dzięki której przestrzeń barw jest o 30% większa niż w zwykłych telewizorach LCD, a czerwień i zieleń są bardziej nasycone, dzięki czemu obraz wygląda bardziej naturalnie.

To samo ;]
C1REX
Ja mam samsunga 32m51 i jestem bardzo średnio zadowolony.

Zastanawiam się nad Amoi.
Maiden

Samsuyng LE37M87BD - Full HD
greah
Panowie jak już powiększacie e-penisy to byście chociaż mogli podzielić się swoimi spostrzeżeniami nt. powyższych odbiorników

CYTAT
Prawda, tez mnie irytuje jak na forach PC goscie w sygach pisza sobie
Tyle, że akurat w tym przypadku to nie jest lans. Jak szukałem info nt. G.Skill HZ to znalazłem je właśnie przez siga, bo kogo innego zapytać jak nie osobę, która takie pamięci posiada
Hejas
Ja nie powiem, na czym gram, bo szpanerom z pierwszych 2 postów zrobi się głupio. ;P

Ale w sumie ciekawi mnie, ilu graczy korzysta z telewizorów, ilu z monitorów LCD, a ilu - tak jak ja - z kozackich, acz mało popularnych projektorów. wink.gif
k0ntra
Samsung LE23R82B

Gram na oryginalnym kablu VGA z natywna rozdzielczością 1360x768. Obraz jest bardzo wysokiej jakości wystarczy sobie poustawiać poszczegolne parametry do własnych potrzeb.
Mozna go w tym momencie wyrwac już za 1600zł za tą cene nie znajdzie się nic lepszego. Mimo 23 cali ekran wydaje sie naprawde duży. Ja siedze ok 1m od TV i dla mnie rewelacja
Keymaker
Ja z kolei skromnie: Samsung LE26R71B

Xbox 360 przez kabel Component wygląda naprawdę dobrze. O dźwięku nie mówię, gdyż głośników telewizora używam tylko do kablówki, a reszta idzie przez kino domowe. Ale ogólnie polecam, ale pod warunkiem, że nie stać cię na model z serii M smile.gif
Soniak
Sony Bravia KDL-46W2000

46-calowy telewizor LCD Full HD Sony BRAVIA W2000 ma rozdzielczość 1920 x 1080 pikseli. Zastosowana w nim technologia Live Colour Creation zapewnia fantastyczną reprodukcję barw, z dzięki technologii BRAVIA ENGINE uzyskuje się optymalny obraz.

Granie na nim to niesamowite przeżycie biggrin.gif . Gry wyglądają idealnie, szczególnie w 1080i. Do wady należy chyba tylko dość słaby głośnik oraz duża waga laugh.gif .

MOD: Każdy może sobie sprawdzić osobiście specyfikacją tego telewizora.
Soul
1080i ? o_O
Soniak
Tak. 1080i to najwyższa możliwa rozdzielczość dla Xboxa 360
C1REX
QUOTE(Soniak @ 14 11 2007, 21:26) *
Tak. 1080i to najwyższa możliwa rozdzielczość dla Xboxa 360

Maksimum dla xo to 1080p.
Sony jednak, o ile mi wiadomo, nie akceptuje takiego sygnału po componencie.
WildFirePL
SAMSUNG 42C91H obraz przez hdmi jest przepiekny
Albert Wesker
PANASONIC TH-42PV7

obraz przepiekny, jak to plazma; wada jest bardzo mala liczba wejsc
Shagohad
Ja posiadam Panasonic TX-32Le7p, jest to HD Ready. Wyglad jak na zdjeciu ponizej tylko ze w kolorze srebnym smile.gif.

Metal
Ja w prawdzie nie gram na telewizorze, a korzystam z monitora.

Monitor to SONY GDM FW900 (CRT 24cale). Gram na PS3 i X1 z użyciem VGA BOXa (myślę, że z XO i kablem VGA M$ dałby jeszcze lepsze efekty). Obraz kopie zad. Na żadnym LCD nie widziałem tak zaje***tego obrazu (koloru, płynności, itd.). Minusy to wielkość, waga, mała przekątna i brak HDMI z HDCP, a plusy to GENIALNA JAKOŚĆ OBRAZU we wszystkich praktycznie rozdzielczościach (na PC nawet 2304x1440) biggrin.gif. Do grania zjada jak dla mnie wszystko biggrin.gif, jestem w pełni zadowolony:D, ale jak będę mógł już sobie pozwolić, to planuję kupić projektor biggrin.gif.

Jak komuś nie zależy na filmach BR i HDMI, tylko na graniu to polecam biggrin.gif.

Nie miałem sie zamiaru chwalić, wszyscy praktycznie macie droższy sprzęt smile.gif. Ja wybrałem takie rozwiazanie i nie żałuje:D. Jak się kupuje, to trzeba sie upewnić, że nie jest już zajeżdzony:).

Polecam takie rozwiązanie;].
AiszA
Razem podjęliśmy decyzję, padło na LG Plazma model 42PC51

Format obrazu 16:9
Przekątna ekranu 42
Nominalna rozdzielczość 1024 x 768
HD Ready
Jasność 1500
Kontrast Dynamiczny 15000
Kąt widzenia w pionie 178
Kąt widzenia w poziomie 178
Tuner 1 (typ) Analogowy
Obsługiwane systemy stereo NICAM
Wagę, wysokość i szerokość sobie daruję... Obraz jak widać- żyleta... Tv narazie stoi, po remoncie wyląduje na ścianie... Czas pokaże jak się będzie sprawował, przy ps3 wink.gif

Kornolio
37" Philips 37PFL3312 ( lepiej taki niż żaden)
ciesli
SAMSUNG 42C91H plazma , narazie mam nadzieje wystarczy

o cos takiego:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51R8KZJ96PL.jpg
Radiell
Tv Sharp 32 AD5E HD ready

# format obrazu - 16:9
# przekątna ekranu - 32 cali
# rozdzielczość nominalna - 1366 x 768 piksele
# HD Ready - tak
# Full HD - nie
# jasność - 500 cd/m2
# kontrast - 1200:1
# czas reakcji plamki - 6 ms

I powiem wam ze na jakosc i ostrosc obrazu nie narzekam, lecz siedze az 3,5m od niego wiec daleko i na wiosne mam w planach kupno 42" tylko obawiam sie ze wtedy z odleglosci 3,5m obraz w SD bedzie tragicznie wygladal co o tym sadzicie?
Wieslawa
Samsung LE27S71

Jestem z niego bardzo zadowolona. Zarówno obraz z PC przez VGA, x360 przez component jak i PS3 przez HDMI wyglądają wzorowo jak dla mnie.
Obraz nie smuży. Oczywiście obraz SD wygląda średniacko jak się z bliska patrzy, ale to żadna niespodzianka.
McDriv3r
Sony BRAVIA KDL-32D2600

Typ telewizora: LCD
Przekątna ekranu: 32 cale
Współczynniki kontrastu statycznego: 1600 :1
Współczynniki kontrastu dynamicznego: 8000 :1
Jasność ekranu: 450 cd/m2
Zgodność z HD: HD Ready

Zaczepiski telewizor.Ma wszystko czego mozna oczekiwac w bardzo dobrej cenie.Wszystkie wejscia\wyjscia posiada.Jestem z niego 200 % zadowolony.Obraz ostry jak zyleta(pieknie gearsy wygladaja smile.gif ) i w sd swietnie programy wygladaja.Polecam.
Kotu
SAMSUNG 40cali F86BDX
nWo
zdecydowalem sie exclaim.gif exclaim.gif kupuje to i nic mnie juz raczej nie jest w stanie powstrzymać. ale spróbować przekonac do czegos innego/lepszego mozna spróbować wink.gif

Samsung LE46N87BD FULL HD 46 cali

smallv86
no to fajnie wink.gif widze ze idziesz za hiv-em biggrin.gif
tez mam zamiar sprawic sobie ten TV ale w pozniejszym okresie (lato-jesien)
tylko wlasnie zastanawiam sie czy nie wybrac modelu 40" bo boje sie ze 46 bedzie za duzy na moj pokoj xD
..........prawda ze (pipi)niety jestem tongue.gif
P.S mam nadzieje ze zdasz relacje
BTW. wyczytales moze gdzies czym sie roznia modele LE46F86BD, LE46M86BD ,LE46N87B itd ...... ????
mario87
Różnią się wieloma rzeczami. Przedewszystkim datą wejścia na rynek, modele F są najnowsze i najlepsze. Najlepiej wejsć na strone samsunga czy poszukać jakiejś dobrej recenzji i sprawdzić jakie mają bajery. Główną zaletą F jest tryb 100(/120)hz i poziom czerni.
nWo
niestac mnie na (e)F"ke wiec wybór padł ma model 2007/2008 ktora jest o 3000 tansza, pozatym na 5 lat wystarczy. wiadomo ze za jakies mniej wiecej piec latek i tak bedziemy zmieniac tv na OLED. a jak widzialem w akcji tego samsunga N to mi kopara do podłogi, wiem ze mi wystarczy i wiecej juz nie potrzebuje
k0ntra
Celem wyjaśnienia dodam, że HIV w Hyde Parku#127 pisał o modelu Samsunga 46F86BD.
Kotu
Mam ten TV co zamierza kupic HIV od ponad miesiaca,tylko ze wersje 40cali. Co do starszych modeli-do konsoli one beda ok,ale juz jesli chodzi o ogladanie TV,czern itp. to polecam wersje F (starsze modele lubia ,,zaciagac'',ale nie chodzi o konsole tylko odbior TV ). Pozdrawiam
nWo
nie kierowalem sie tym co ktos gdzies napisal tylko tym co zobaczylem w salonie, mi N w zupelnosci wystarczy, nie mam zamiru ogladac tv bo tam nic niema. tv kupuje pod konsole i moze pod kompa w cos zagrac mocniejszego, wiec kwota 5600 za ten tv dla mnie i tak jest wystarczajaco obciążająca moj budżet. nie stac mnie na doplate jeszcze 2000 pln do samego tv, wole wydac je na glosniki z aplitunerem do kina domowego czy jak to sie tam nazywa to pudlo co wytwarza dzwiek 5,1 dolby surreal wink.gif

jak juz wspominalem jestem prawie zdecydowany i juz tylko czekam na GTA4 premiera chyba 29 kwietnia i tego dnia uderzam do sklepu, jezeli jest ktos w stanie polecic inny jego zdaniem lepszy 46 calowy lcd to wyslucham wszelkich porad.
Wampis
Jak masz kupić pod koniec kwietnia to może warto się wstrzymać, bo między marcem, a majem wychodzą zupełnie nowe modele (np. seria 6 Samsunga). Nowe pewnie będą lepsze od starszych, a starsze stanieją.
nWo
tego niewiedzialem, dzieki za cynk, moja inwestycja jest uzalezniona od GTA4 ale dla obnizki cen moge sie wstrzymac tylko pewnie beda one na tyle niewielkie ze i tak dolozenie powiedzmy 1000 pln niewystarczy. ale poczekam.
Łebi
Z tymi zniżkami to może warto faktycznie poczekać. Ja gdzieś tak od wakacji szykowałem się na swojego samsunga 40' seria M lecz cena była wówczas dosyć zaporowa, coś koło 8 koła. Poczekałem (znizki są też na jesień) i na początku października kupiliśmy ten sam tv za dokładnie 5600, więc opłacało się czekać. Znaleźliśmy najniższe cenę na allegro i osobiście się po niego udaliśmy, na szczeście dosyć niedaleko było (ok 80km) więc się opłaciło zalać wóz by sprawdzić egzemplarz osobiście przed zakupem. Jak widzę do dziś jego cene w marketach to się śmieje hehe smile.gif
konstant
Jasne, poczekal bys jeszcze troche i byc go wyrwal za 4k - przeciez caly czas LCD tanieja, ale tez wchodza nowe, drozsze modele.
Błędne koło, nie warto czekac.
nWo
jesli bede mogl wyrwac nową F za 5500 to chetnie ja wezme ale nie za 8000 dry.gif
Łebi
Coś mi się wydajez że aby ten model zszedł do ok 5500 to by trzeba było do jesieni poczekać. Za tyle to eFke w 40 calach można wychaczyć.
Tutaj znalazłem ciekawą oferte, co prawda starszy model (seria M bez 100Hz) ale w 46 cali i o 2 koła mniej niz za F46".

Matrox
W tej chwili posiadam Samsunga 19R81B, bardzo dobry TV jednak tez bardzo maly, za jakis czas zamierzam goz mienic na cos 32" smile.gif
Jędrek
LE 32R81B. Daje rade wink.gif
Velius
Philips 32PFL7862D HD Ready

Jestem z niego bardzo zadowolony,jakosc obrazu bomba,mozliwosc regulowania opcji i ich ilosc sa naprawde imponujace,swietnie odbiera sygnal SD.W grach jest miod,wszystko chodzi bez zarzutu a kolor czarny wyglada jak kolor czarny.
Najciekawszymi mozliwosciami tego tv sa napewno:
clear 100hz
HD natural motion
pixel plus 2 HD
nWo
dziś kupiłem SONY BRAVIA KDL D3500 FULL HD 40'
najniższy z serii ale to dla siostry nie dla mnie, obraz wygląda jak żyleta pomimo braku 100HZ i motion flow.
póki co do października pogram na tym a w październiku kupie coś dla siebie. i będzie to na pewno 46 cali tez full hd.

Mikes
SONY BRAVIA KDL-32T2800K HD ready, niestety na razie bez next gena, co planuje zmienic niedługo

Dziwi mnie tylko fakt, ze nic nie mogę o nim znaleźć na sieci, dziwna sprawa.
nWo
CYTAT(Mikes @ 11 05 2008, 00:27) *
SONY BRAVIA KDL-32T2800K HD ready, niestety na razie bez next gena, co planuje zmienic niedługo

Dziwi mnie tylko fakt, ze nic nie mogę o nim znaleźć na sieci, dziwna sprawa.

chodzi ci o ustawienia obrazu ?? czy informacje techniczne (waga, wymiary, posiadane opcje) ?
Mikes
Ustawienia obrazu i ogólem opinie innych uzytkowników. Pierwsze kilka stron w google to linki do nokaut.pl i jemu podobnych wtf.gif
Olsen

Sharp Aquos 32" Full HD lc-32d62u
Slupek88
SONY BRAVIA KDL-32T3000
diolek
philips 42pfl7662d fullHD
skyblue
SAMSUNG LE40A656A
przy okazji czy nie czujecie sie okradani?
Zrobilem pewne porównanie, sami oceńcie :
http://www.nokaut.pl/telewizory-lcd/tv-lcd...-le40a656a.html
http://www.currys.co.uk/martprd/product/seo/405067 niby ta sama cena (jeśli wziąść pod uwagę najniższą cenę), ale dodają odtwarzacz blu-ray.
pearlfan
SONY BRAVIA KDL32U3000

http://www.euro.com.pl/telewizory-lcd-i-pl...u3000-lcd.bhtml
waldusthecyc
Samsung LE 40F71B FULL HD

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.