Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: SixAxis do PC
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
J.D
Po tym jak ostatnio padł mi pad kupiony za 60 zeta na Allegro zastanawiam sie nad kupnem SixAxis do PC. Słyszałem że współpracuje z PC, oczywiście żadna z gier pecetowych nie bedzie obsługiwać czujników ruchu, również bluetooth nie zda sie na nic i trzeba będzie grać z podłączonym kablem do USB. Podobno aby pad zadziałał trzeba również sciagnać jakies sterowniki. Czy opłaca sie kupić go za 179 zl dla PC, ktoś go testował na PC ???

http://www.ultima.pl/Joypad_bezprzewodowy_...XIS_Sony/i4591/
mord00k
Moim zdaniem nie ma to sensu... po masz wydawać tyle kasy jeśli chcesz pada do PC?

Wybierz coś innego, chociażby:
http://www.allegro.pl/item242185759_gamepa...w_2l_fv_ss.html
http://www.allegro.pl/item241289475_logite...ry_fvat_gw.html
signap
a do czego ci ten orgialny/oficialny pad? Kup jakis nizszowy w stylu duala i jest luz (posiadam taki i jest gud)
RoL
albo po prostu zwyklego dual shocka. przeciez i tak nie bedziesz korzystal z funkcji sixaxisa, a dual ma prawie taki sam ksztalt

edit: tego logitecha chillsteam lepiej nie kupuj, bo to podobno szajs
Dr.Czekolada
Po prostu DualShock/2 tongue.gif, nie znam żadnego lepszego pada, a w SixAxisie nie maiłbyś 100 % pewności że pad będzie działać prawidłowo plus dziwne (jak na PC) przyciski L2 i R2.
pkonik
Do kompa polecam SpeedLink Strike2, naprawdę wypas (kształt taki jak DualShock) i tani (50 zł w Media ostatnio).
signap
wiekszosc padow ma ksztalt duala
Dr.Czekolada
.... Ale nic go nie przebije tongue.gif.
Pijany
Podlacze sie do tematu. A ile by kosztowala przejsciowka do pada od Xboxa, badz do pasa od starego, poczciwego PSX'a ? Moglby ktos zarzucic jakies linki na allegro, bo szukalem przedchwila, ale nie moglem znalesc...
stona
3sekundy.. tyle trwa znalezienie...

http://www.allegro.pl/search.php?string=pr...ci%C3%B3wka+psx

PS. co do X'a to nie wiem.
Pijany
Wszystko jednak zalezy od tego co wpiszesz, ja probowalem 2 razy i nic nie wyskoczylo. W kazdym badz razie dzieki za pomoc. Myslalem ze bedzie tansze. W takim razie chyba bardziej oplaca mi sie kupic nowego pada do pc, w ksztalcie duala.
Co myslicie o czyms takim ? Nie rozleci sie po 2 miesiacach ? http://allegro.pl/item280021221_najlepszy_..._promocja_.html
Oran
Powiem tak - mam DOKŁADNIE tego samego pada, jak na klon dual'a jest świetny, oczywiście nie jest pozbawiony wad - kabel... Beznadziejnej jakości (jak przyszedł padł, pierwsze co powiedziałem: "ale ch.ujowy kabel confused.gif"), no i... Teraz mam go poklejonego taśmą, zawiniętego w okół pada co by był tak ułożony aby kontaktował biggrin.gif

Ale trzeba mu oddać, że działał z pół roku bez szwanku, dobre wibracje, wygodny, plastik widać, że nie najgorszej próby... Ale do DualShocka nie ma co porównywać, no i właśnie tu zaczyna się myśl którą pisząc tego posta chciałbym Ci przekazać (xD).

Otóż na moim przykładzie, mam duala2, którego dostałem od brata, nie sprzedawałem go wraz z konsolą więc leży sobie, leży i leży... W tym czasie kiedy on już leżał kupiłem owego pada, za równowartość lepszej jakości przejściówki (dałem za niego wtedy 29 zł no i plus koszta przesyłki...). Pad już ledwo zipie, a ten od ps2 leży biggrin.gif

I wiesz co? Kupuj przejściówke jeśli masz jakiegoś duala, lub kupuj duala i przejściówke - nie ma co się ładować w (pipi).

ps. Ja sam taką przejściówke będe brał być może nawet za chwile (ofkors allegro), a co mi tam w końcu padzioch nie będzie się kurzył biggrin.gif

@stona

xD
stona
Dokładnie tak. Jeśli uważasz że koszt przejściówki jest za wysoki to... to źle uważasz bo kupując byle jakiego Tracera czy inną Mantę wydasz pewnie 2x tyle ,a komfort grania jest 10 x mniejszy niż na DS. Tylko nie napisałeś czy posiadasz DS'a wink.gif Bo jak nie to .. skombinuj używanego na allegro za 40pln i do tego kup przejściówkę za 20pln. W cenie 60pln masz wtedy najlepszego pada do PieCa biggrin.gif

PS. czekamy na odkrywczy post naszego dr'a ... W końcu jeszcze tego topicu nie zaspamił Swoimi cudownymi,googlowymi offtopowymi wypowiedziami wink.gif
Pijany
Stona mam duala, ale tego do PSX. No dobra, przekonaliscie mnie zakupie ta przejsciowke. Tylko jest jedno ale, mam Viste a w kazdym modelu z tych przejsciowek pisze ze jest zgodna tylko do XP ;/
stona
To zadaj pytanie sprzedającemu smile.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
PS. czekamy na odkrywczy post naszego dr'a ... W końcu jeszcze tego topicu nie zaspamił Swoimi cudownymi,googlowymi offtopowymi wypowiedziami

.... Mam nadzieje że to nie o mnie ? tongue.gif (za pierwszym razem dr - źle mi się skojarzył).

BTW te sterowniki do SixAxisa mnie przerażają, albo instalacja mi się zmuli, albo PC zawiesi, a potem to już tylko format da radę confused.gif (zasyfia PC-a jak nie wiem, przynajmniej jak kiedyś ,,próbowałem" instalować).
Pijany
CYTAT(stona @ 13 12 2007, 10:51) *
To zadaj pytanie sprzedającemu smile.gif

On mi powie ze dziala zeby sprzedac, najwyzej potem jak bede sie plul to by mi oddal po odeslaniu pieniadze. Uroki allegro wink.gif
Qra
Nie ma żadnych problemów z konfiguracją ustawień w grach, korzystając z przejściówki?
Oran
Jeżeli są dobre stery (pewnie wszystkie na jedno kopyto robione) to nie ma, ja wczoraj zamówiłem i dam znać jak mi to to śmiga, a co do visty zapytaj się googli, może one wiedzą.

A dual od psxa tak samo świetny jak ten od ps2, żadnej różnicy praktycznie nie ma - bo na pc gry nie obsługują analogowych przycisków (albo się myle?).

ps. A co do doktora, to chodzi o innego biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.