Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Internet gryzie sie z zewnętrznym HDD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
ghost.
Wrzuciłem ten temat tutaj, bo nie mam w sumie pojecia czy wina lezy po stronie hardware'u czy software'u.

Problem jest taki - mam w domu net 1 Mbit od tepsy (od tych wakacji). Mam też dysk zewnetrzny 260 GB, jakies 70 GB wolnego, USB 2.0. Jakis czas temu, zauwazyłem, że podczas wykorzystywania łacza (DL/UL) przez programy obciązające to łacze (konkretnie to był uTorrent oraz ftp, nie dotyczy to zadnej z przeglądarek - tylko programy do downloadu/uploadu), neostrada zaczeła mi się sama rozłączac, a do jej ponownego uruchomienia potrzebny był twardy reset modemu (znczy sie wyciagniecie wtyczki od USB). Udało mi się skojarzyc, że dzieje się tak tylko i wyłacznie wtedy gdy któryś z tych programów jest włączony i jednoczesnie właczony jest zewnetrzny dysk twardy - w przeciwnym wypadku, gdy dysk jest odłaczony, nie ma najmniejszych problemów z łaczem, moze chodzic torrent, moze cos sie sciagac w Operze i nic nie zaburza ciągłosci połaczenia internetowego. Równiez, nic sie nie dzieje gdy dysk chodzi, ale torrent jest wyłaczony oraz nic aktualnie nie wrzucam/sciagam przez klienta ftp, Opera śmiga normalnie.

Ktoś wie o co moze biegac w tym bałaganie?

Korzystam z Opery 9.32, IE 7, Norton Intrnet Security 2007

Btw, przez większosc czasu w roku, jadę na innym łaczu (LAN) i nigdy nie zdarzyło się zeby dysk w jakis sposób gryzł się z tamtym łaczem.
stona
Oj gołstusiu. USB nie wyrabia smile.gif Wejdź w system->sprzęt->menadżer urządzeń->kontorler un....blebleble czyli USB->właściwości->zarządzanie energią->WYŁĄCZ zarządzenie na wszystkich USB po kolei.

Piwo prześlij pocztą wink.gif
ghost.
Dzieki wielkie ;* Temat do zamkniecia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.