Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo Crew
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Zeratul
Dobra zaraz tu wlasnie sie zaczna takie posty typu,
BEZ SENSU
PO CO?
NA CHOJA
ZERATUL PORAZKA!!!111jeden jeden

Jest plan zeby zrobic portal Halo.
Poki co jest plan na szkielet i jest kurna serwer 100Gb z 1TB trafficiem na miesiac. Domeny wprawdzie jeszcze nie ma, ale domena to kwestia 5 minut.

No i taki portal to by byl w ogole bez sensu zeby byl i opisywal swiat Halo, zeby mozna bylo zgromadzic tam info odnosnie projektow Halo, ustawek, moze scena Halo by sie tam pojawila (yeah right), mozna by bylo filmiki wrzucac na serw i tam pokazywac, bo miejsca od cholery jest. To tak w zwiazku z premiera Halo 3 i tym, ze bedzie to gra nr 1... chociaz prawdziwym powodem jest zeby to 100Gb sie nie marnowalo... No i ogolnie czy w ogole jest sens robic cos takiego? Wiem, ze nie ale np czy jest chociaz bezsens w robieniu tego? No i jak ktos jest chetny go pomoc zrobic, to niech mi da znac na PM. Wiem ze nikt nie jest chetny...

Ogolnie wyobrazam to sobie tak, ze decyzje by tam byly podejmowane wspolnie, albo kazdy by mial jakis tam dzial, co by mial o niego dbac... albo wybraloby sie kompetentna osobe na naczelnego... Ja kompetentny nie jestem, bo zamiast grac w Halo 2 nabijalem sobie GS...

no i to chyba na tyle...
barth
Też ta myśl gnębi mnie od dość długiego czasu, nawet zatruwam życie niektórym ludziom tym tematem i niektórymi postami. Uważam, że przydałoby się coś takiego w naszym kraju, potrzeba tylko ludzi, ludzie do pracy nad serwisem są NAJWAŻNIEJSI. Innymi słowy: w razie czego pomoge biggrin.gif.
signap
male zainteresowanie gra HALO, jak i sama konsole Xbox/360 oraz Multi
Zeratul
CYTAT(signap @ 12 09 2007, 21:44) *

chodzi o serie Halo, a nie gre Halo: CE

jak ktos chetny PM
Prude
Zawsze łatwiej byłoby wtedy prowadzić turnieje online, na jakieś mecze konkretnie się ustawiać.
signap
CYTAT(Zeratul @ 12 09 2007, 22:04) *
CYTAT(signap @ 12 09 2007, 21:44) *

chodzi o serie Halo, a nie gre Halo: CE

jak ktos chetny PM

wiem ze chodzi co cala wersje
Flaha
Wg. mnie super pomysł tez o tym od dawna myślałem i chętnie pomogę tak jak pewnie i inni thumbsup.gif . Nie wiem skąd te pomysły że
BEZ SENSU
PO CO?
NA CHOJA
ZERATUL PORAZKA!!!111jeden jeden
Goldi69-PL-
bylo juz keidys os podobnego, sam tam news'y pisalem i poradnik swoj wrzucilem, ale malo kto tam zagladal, jak znam zycie to nawet jak powstanie to po kilku tygodniach wam sie znudzi i nie bedzie nic swierzego a bez tego site umiera
Pchela
z takim przeswiadczeniem Goldi to w polsce nic nie powstanie.
Trzeba byc optymista, wg mnie to swietny pomysl, chociaz watpie zebym umial w jakimkolwiek stopniu pomoc w tworzeniu strony to z pewnoscia czesto bym tam zagladal.

Przydalaby sie porzadny polski site o halo. No i pomysl z filmikami, poradnikami ustawkami turniejami itp jest swietny :)
Wojtass
Świetny pomysł.

Pamiętam że w Racku Salwador mówił coś, że nosi się z zamiarem otworzenia portalu o halo. Pokazywał nawet "projekt" strony (był całkiem niezły, " we flashu" xD).

Wydaje mi się, że dobrze suport`owany i redagowany, site o Halo miałby racje bytu. Po premierze masa osób będzie grała w Halo 3. Zresztą co szkodzi spróbować... ?
Maiden
No ja też jestem za. Wojtek na naczelnego!!!!111 ; )
TreLLa
Taka strona prędzej czy później będzie konieczna -tymbardziej ze scena się rozszerza , Halo 3 będzie na WCG! po za tym wreszcie jest oficjalna dystrybucja xboxa.

BTW: z tego co wiem to Kila zajmuje sie projektowaniem stron internetowych... jak go ładnie poprosimy moze kto wie... : )
Wojtass
CYTAT
Wojtek na naczelnego!!!!111 ; )

xD rotfl

o ile sie nie mylę to Julianie, Ty coś pisałeś do valhalli i to nawet całkiem nieźle, bodajże coś o Halo 3 !! Jak wyszedł pierwszy trailer, rajt ?

Masz doświadczenie, potrafisz pisać, lubisz halo - nic Ci nie brakuje wink.gif

Maiden
Tak ale niestety pisząc dla V nie moge pisać dla innego portalu...
Zimol
Pomysł spoko, jestem za... tylko jedno przykuło moją uwagę...
CYTAT(Prude @ 12 09 2007, 22:06) *
Zawsze łatwiej byłoby wtedy prowadzić turnieje online, na jakieś mecze konkretnie się ustawiać.

Ja to bym wolał nawet żeby tych turniejów online w ogóle nie było... wszyscy co grali Halo2 na XBL wiedzą dlaczego i Ci co tu są nieco dłużej i mnie znają z reala wiedzą jakie mam zdanie:/ Turnieje online --> największy crap odbierający ludziom chęć robienia czegoś na poważnie lub wybrania się gdzieś na poważnie (chodzi mi o turnieje Halo ogólnie). Online jest dobry do treningu, nie rywalizacji:/ i na pewno na pseudo turniejach nie powstanie scena... to już lepiej robić ustawki na dokładne granie (tak jak wrog robił z GoWem na onlinecenter.pl), gdzie można by pisać co dokładnie gramy, jakie roszady, kto już jest, jakie zgłoszono pokoje... tyle jeśli chodzi o moje 3 grosze...

CYTAT
Tak ale niestety pisząc dla V nie moge pisać dla innego portalu...

Maiden olej V! Przecież ten niszowy portal lada dzień padnie, a tu masz propozycje pracy w jednym z najbardziej obiecujących polskich serwisów... normalnie polski youtube!! Tyle ze o samym Halo cool.gif
Zeratul
dzieki dzieki, pracujemy z barth pelna para... poki co nad samym layem... braki wiedzy nadrabiamy zaparciem... siedze obecnie w robocie i poki co w ogole jeszcze nie popracowalem ;p

mamy juz nawet na stronie logo

no dobra jest to tymczasowe logo smile.gif

aaa i Goldi...
kurde przeciez to nie ma byc stronka o Halo, to ma byc bardziej Halo community portal.
Polskie Halo Nation... jasne beda sie pojawialy newsy, ale ile kurna tych newsow po premierze gry sie pojawi... jakies (pipi)ki, ze sa nowe mapy plus cos o Halo Wars... raz sie strone zapelni dobrymi informacjami i potem nie bedzie juz za duzo do roboty, Caly sens w robieniu tego... jest zrobienie miejsca dla Sceny Halo, ktora ma szanse wzmocnic sie przy premierze trojki. I nie mowie tu tylko o Halo, ale i Halo 2 i halo3, chodzi o umawianiu sie na ustawki, publikowanie filmikow... dodawanie info o klanach, turnieje, WCG... konkursy(?)... jasne, moze i nie ma sensu tego robic, wystarczy forum PE a pomysl upadnie tak jak padl pomysl ze strona Lost-Odyssey (strona ekipy w Final Fantasy XI)
ale ze serwer jest i nic poza czasem na tym nie trace...

jezeli GoW z gownianym multi potrafil tak namieszac w polsce, to ja jestem spokojny o Halo... chociaz po wczorajszym doswiadczeniu z beta CoD4 widze, ze dojdzie grozny konkurent... anyway...
pogadamy jak zacznie cos sie juz hulac dla ogolu...

znawcy php mile widziani smile.gif
Salwador
Jop..ja również jestem za...a zwłaszcza gdyż projektowałem sam osobiście stronę ale przerwałem prace ze względu na małe zainteresowanie...
Mogę pomóc..a inaczej mówiąc zajmuje sie flashem (dreamware) jak i grafiką ;)
a tu były tego początki http://halo-zone.cba.pl/halo <--ten zarys strony długo się wczytuje gdyż waży 1mb
dureń
Pomysł super! Są strony o seriiach GTA, MGS itp. to czemu nie o najlepszej grze multi ever. Mógłbym podsyłać jakieś texty? huh.gif
k0ntra
Pomysł fpyte i popieram pomysl zby strona traktowała raczej o scenie HALO niz o jakichś newsach czy plotkach
Pozdrawiam i zycze powodzenia biggrin.gif
Flaha
Ja co prawda na programowaniu stronek itp nie znam sie ale moge pomoc pisac teksty newsy (historia polskiej sceny, nie które turnieje) itp. Zeratul masz moje gg w opisie jak będziesz czegoś potrzebował to wal, jeśli będę przy kompie na pewno pomogę !!
Soul
http://img.photobucket.com/albums/v456/Shi...89563986697.gif

Porażka!!!!

Jak najbardziej za , a logo jest wypas!!!
Zeratul
Ok sprawa wyglada tak.

Info dla zainteresowanych.
Mamy juz wstepnie postawiony szkielet z wielkim burdelem w bazie. Duzo eksperymentujemy i na 99% bedzie spokojnie mozna wrzucac filmiki i je udostepniac na stronie windows media player smile.gif wiec you tube nie bedzie potrzebne... nie wiem czy bedzie opcja ze kazdy zarejestrowany bedzie mogl dodac, czy bedzie to na zasadzie, ze przeslecie filmik mnie i jak go udostepnie itd... sie okaze

Salawador opowiedzial sie za robieniem grafik, czyli klawo jest bo odpada mi jedna rzecz
Razem z barth caly czas cos mieszamy, ustawiamy... mysle, ze po sobocie bedzie mozna zaczac wrzucac pierwsze info.
Plan jest zeby portal wystartowal 25 wrzesnia... czy sie to uda, to sie okaze... duzo bedzie zalezec od graczy...

Domena juz jest smile.gif
zawiera w nazwie halo... mnie osobiscie podobal sie plan na haloverse... ale ostatecznie odpadl.

Pojawil sie problem z forum, bo generalnie dobrze by bylo miec wlasne, a z drugiej strony tu jest cala scena halo, wiec wystarczy link. To jeszcze wyjdzie w praniu. Dzieki wszystkim gotowym napisac to i owo... wlasnie generalnie idea jest taka, zeby kazdy wspoltworzyl ten portal. Organizowal ustawki, turnieje online i offline, czy pisal...
na bank nie mam zamiaru stworzyc portalu gdzie wszystko bedzie ustawione w ramki... tu mamy sie wszyscy swietnie bawic.
No nic ale zobaczymy jak to wyjdzie wszystko w praniu.

Najwiekszym problem jaki mamy obecnie jest zmiana kodowania znakow confused.gif

--------------------EDIT---------------

Filmiki dzialaja na bank, mozna smialo bedzie chyba wrzucac... tzn na bank beda jakies ograniczenia. Sprawa wyglada tak, ze pod FF smiga wszystko bez problemu, a pod IE wywala blad IE...
Maiden
A czy zamiast Wmediaplayer nie mógłby być Quicktime?
Decydując się na ten program komplikujecie życie ludziom nie korzystającym z Windy. A Quick bezproblemowo działa i na Windzie.

Pzdr
TomisH
Najlepiej to by było mieć i jedno i drugie.

Panowie, jeśli projekt okaże się czymś więcej niż chwilowym zrywem zapaleńców to z przyjemnością pomogę, na frontach różnych.
Flaha
CYTAT(Maiden @ 14 09 2007, 06:57) *
Decydując się na ten program komplikujecie życie ludziom nie korzystającym z Windy. A Quick bezproblemowo działa i na Windzie.

Pzdr

Julek będziesz wrzucał filmiki ohmy.gif
Salwador
Quicktime działa lepiej więc myślę że da rade:P
Maiden
CYTAT(Flaha @ 14 09 2007, 12:31) *
CYTAT(Maiden @ 14 09 2007, 06:57) *

Pzdr

Julek będziesz wrzucał filmiki ohmy.gif

proste cool.gif
Zeratul
Quick Time jest opcja... moze byc rowniez flash.
przy zmianie domeny, wszystko sie posypalo hyh.gif

wiec zaczynamy generalnie od nowa... ale idzie szybko, bo jestesmy bogatsi o doswiadczenie.

Co do pomocy ktora jest oferowana... (PMki, Tomish, flaha itd) dzieki bardzo za gotowosc, jak juz bedzie cos gotowe to wtedy bede was potrzebowal... poki co my musimy odwalic swoje, zeby cos powstalo...

grafiki ponoc juz pierwsze sa... generalnie teraz po weekendzie musi byc juz cos gotowe. Bo na razie czasowo jestem ograniczony.
sowa99
CYTAT

Panowie, jeśli projekt okaże się czymś więcej niż chwilowym zrywem zapaleńców to z przyjemnością pomogę, na frontach różnych.
Czyli X-S.PL był chwilowym zrywem zapaleńców?
Zeratul
CYTAT(sowa99 @ 14 09 2007, 16:28) *
CYTAT

Czyli X-S.PL był chwilowym zrywem zapaleńców?

przeciez odpisal, ze nie ma po prostu czasu... nie chodzi o checi. Ja go rozumiem... wczoraj 8 h w robocie, potem 3h szkoly... przychodze zwalony do domu, jeszcze cos tam pomieszam z domena i zasypiam grajac w HS...
zalozyc to nie jest wiekszy problem, gorzej to utrzymywac.
KarCzoH
Też mogę pomóc w pisaniu jak i prowadzeniu np. kalendarza z ustawkami smile.gif
btw. kiedyś pisałem o Halo dla esports.pl
Zeratul
Najnowsze testy juz prawie wszystko wyjasnily smile.gif

na 90% zarejestrowani userzy beda mogli dodac filmik, siebie do listy graczy i info o ustawce. Najprawdopodobniej zostawie ograniczenie, ze wszystko bedzie zatwierdzane przez admina.
Zostaje otwarta kwestia jak filmiki beda sie pojawiac na serwie. Bez problemu moga stworzyc profil dla ftp i np. na forum beda jego namiary i kazdy bedzie mogl sobie wrzucic filmik. Jeszcze nie sprawdzalem czy jest taka opcja, ale jezeli nie bede mogl zablokowac, ze user moze tylko wgrywac, nie moze nic kasowac, to moze to zrodzic problemy w przyszlosci.
Zeratul
Mały update...

udalo sie
- stworzyc szkielet
- ustawic polskie znaki
- peksperymentowac
- ustawic cala baze

przed nami
- tlumaczenie
- nadanie mozliwosci dodawania filmikow przez userow (dalej nie wiem gdzie jest ta opcja, ale wiem ze jest)
- zapelnienie portalu
- poprawa drobnych bledow
- betatesty

EDIT-----

tlumaczenie juz jest... filmiki przetestowane... bedzie to wygladac tak.
Filmiki w rozdzialce 320x240 na streaming quicktime + link do downloadu... ale bedzie mozna tez wrzucic na serw filmiki w wyzszej rozdzialce, ale tylko na download bezposredni.
Jezeli macie juz jakies filmiki z wlasne, z Lanow, turniejow... itd to na PM... dam wam namiar gdzie wrzucac.
Zeratul
Dobra sprawa wyglada tak... na 99% strona ruszy z premiera Halo 3. Wszyscy i tak chyba juz ja widzieli. Oczywiscie nie jest w 100% gotowa, a dzialy jeszcze dzis powinny byc uzupelniane, co i tak nie zmieni ze nie bedzie gotowa.
Przykro mi jezeli wiekszosc z was czuje sie rozczarowana, ale zrobilismy wszystko zeby wygladalo i dzialalo to jak najlepiej w ciagu 2 tygodni. No i pamietajcie, ze to dopiero poczatek i ze dalej mamy zamiar... grac i ciezko pracowac nad sitem. Oczywiscie konstruktywna krytyka jest mile widziana(jakas mala pochwala tez ;p). Jakies uwagi, sugestie itd. Bedziecie naszymi beta testerami tongue.gif
Na dniach przedstawie swoja wizje organizacji ligi H3 na LANie... i zaczniemy dyskusje.
Zeratul
W związku z coraz dynamiczniejszym rozwojem rynku gier wideo w Polsce, ale przede wszystkim z okazji premiery Halo 3 chcemy serdecznie zaprosić każdego Halomaniaka na pierwszy polski portalu w całości poświęconym serii Halo. Portal znajduje się pod adresem http://delta-halo.com

Nasze cele:
- dostarczanie najświeższych newsów ze świata Halo
- stworzenie kompletnej encyklopedii o Uniwersum Halo w całości po polsku
- dostarczanie najnowszych filmików w streamingu i w downloadzie bezpośrednim
- orgaznizowanie ustawek
- organizowanie turniejów LAN w gry Halo, Halo 2 i Halo 3
- organizowanie turniejów poprzez Xbox Live w gry Halo 2 i Halo 3
- rozbudowa polskiej sceny Halo
- integracja i dobra zabawa

Pragniemy podkreślić, że nasz portal ma przede wszystkim łączyć ludzi. Mamy nadzieję, że razem zbudujemy "Polish Halo Nation". Serdecznie zapraszamy do rejestracji na nim. Dzięki temu będziecie mieć możliwość:

- dopisania się do Listy Graczy
- zorganizowaniu ustawki
- dodania własnego filmiku

Nasz portal zapewnia hosting waszych najlepszych akcji i zagrywek czy to z Xbox Live czy z LANów. Zarówno w postaci streamingu jak i w downloadzie bezpośrednim.

Redakcja delta-halo

Jak jakis mod by mogl zmienic nazwe topica na Delta-Halo, dac w opisie uwagi, komentarze, sugestie...i przykleic to bym byl rad.
Acha i nie gnoic nas za bardzo tongue.gif Macie wyrazac tylko konstruktywna krytyke!
qwerty_91
Przez przypadek znalazlem ze macie konkurencje http://halo.giery.eu/ .

PS. Dajcie jaśniejszym kolorem WEJŚCIE bo można nie zauważyć. A ogólnie stronka bardzo ładna przejrzysta Gratuluje wykonania i pomysłu winner_first_h4h.gif

PS2. Tak powoli se przegladam strone mogli byscie dac Achievement'y Halo 3 po polsku
Zeratul
ale oni nie maja raportu z premiery w US tongue.gif
Jędrek
Pomysł dobry, coś takiego na bank się przyda. Warunek jest jeden: mocna strona merytoryczna strony. Filmiki? Nie wiem czy pamiętacie, ale Fil dawno temu podawał taką stronę z dużą ilością filmików (xtina.pl ?). Złapcie ten poziom! smile.gif Mam nadzieję, że serwer jest jakiś porządny.
Raptor
Zgadza sie Jedrek, prgk.xtina.pl to byla (byla poniewaz skonczylo sie sad.gif). Mysle, ze powoli ludzie beda uploadowali troche filmow (nowych jak i w po czesci starych) - w koncu bedzie taka mozliwosc, a i miejsca wystarczajaco. Jedyne o co sie obawiam to transfery dla europy, bo serwer chyba jest na terenie stanow (Zeratul? - nie spij, graj w swoje halo3 tongue.gif).
TroniC
Pewnie ze pamietam xtine wink.gif
Stronka bardzo fajna - od razu awansowala w mojej przegladarce na jedna z 5-ciu non-stop otwartych kart tongue.gif
barth
Może jak Fil załatwi sobie wreszcie ten net to pouploaduje troche na delte
Raptor
Zapraszam do tematu poswieconego serwisowi: http://www.psxextreme.info/index.php?showtopic=55981 .
A tym czasem ten zamykam smile.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.