Salwador
13 09 2007, 12:49
Wywiad z samym Ed Boon-em
CYTAT
GI: How far into development is it?
Boon: The main thing we’re doing right now is the core technology. We’re using the Unreal 3 engine, and we’re getting our base, “How do display a character, normal-mapping, bump-mapping, shadows” all the things that are expected of the game. I have a bunch of ideas on paper in terms of things that I’d like to theoretically try, but it’s not like it’s in a playable state yet. — We’re doing something with the next game that’s unbelievably unexpected, and there’s going to be an announcement. I totally was told, “You cannot talk about this thing” I think it’s going to be rolled out.
GI: How has the experience been with the next-gen, and what are some of the nuances that you’re finding with the Xbox 360 and PS3?
Boon: Our goal, graphically, with this game is to be as gritty and (I don’t like to use the word “dirty,” because I don’t want to imply not-cool graphics but) a very dark, serious Mortal Kombat. Not vibrant, saturated colors, but more of a really down and dirty Mortal Kombat game. To me, when I saw Gears of War, I was like, “Holy sh*t! That’s the look that we’ve been talking about” Visually, that’s what we want to do. Gameplay-wise, I kind of attribute it to what we did with Deadly Alliance, where everything is thrown out. We’re not going to have three fighting styles, we’re not going to have the same punches and kicks and the same kind of control scheme. Everything is getting trashed. We’re reinventing everything from the ground up. We really think that’s needed — you know, we’re on Mortal Kombat 8, in a sense — to kind of wipe the slate clean every once in a while, and I kind of feel that now is the time. Our visual presentation and our game presentation and our thing that you’ll hear about very soon are all going to be new to this game. It’s going to be nothing like you’ve ever seen before.
GI: What’s it like to flush it all and start over?
Boon: It’s really scary. There’s some stuff that I thought really worked well in the previous three games, but I really feel that we can’t do any more of it. We can’t do the new fighting-style stuff. We need to do something different. A lot of people say, “How do they keep selling well?” And we really believe that’s one of the reasons. We’re not afraid to say, “That’s working, but it’s time to do something new because it’s been five years”
GI: Hypothetical time-frame for release. Are we talking 2008?
Boon: Yeah. I would guess — and I wouldn’t promise — it would be around the fall, Novemberish time of 2008.
GI: Across all three platforms?
Boon: We’re talking about that.
Gra ma być szara,brudna i jest robiona całkowicie od nowa (od podstaw) na silniku Unreal3(silnik znany z Gears of War) oraz mianowicie cały system walki ma być zmieniony a gra prawdopodobnie wyjdzie za rok!!
Jest mało oklepanek na x360 przydałoby sie coś nowego:)..a smocza seria jeszcze ma szanse odżyć jeśli zrobią ją w końcu dobrze!:)
O tak muszą ją zrobić od nowa. I mam nadzieję, że gra dostanie jakiś logiczny system. Kibicuje twórcom, żeby wyszło im jak najlepiej.
niech zrobia gre o wiele szybsza jak MK3/T niz od DA az po Armageddona, bo gra stawala sie bardziej taktyczna niz mordobicie. Poprzednie czesci byly grywalne na 2 playerow ale na krotko
Salwador
13 09 2007, 15:07
Również mam sporą nadzieję na powrót jednej z wielkich tytułów...
Zapomniałem dodać iż gra ma być bardzo poważna jak i no w standardzie również obsługa live..
CYTAT
Boon promises we’ll learn more about the look and feel of Mortal Kombat 8 soon:
"Our visual presentation and our game presentation and our thing that you’ll hear about very soon are all going to be new to this game. It’s going to be nothing like you’ve ever seen before."
no mam nadzieję:)
a ja mam nadzieje ze powrócą do unikalnych Fatali dla kazdego.
No i wkoncu chciałbym, żeby brautalność była traktowana bardziej poważnie/realistycznie - żadne tam wyrywania całego szkieletu przez gardło...
A propos brutalności. Nie danerwuje Was to ze w dalszym ciagu graficy nie potrafia oddac realistycznie krwi w grach?
Dla mnie to zawszy byla jakas tekstura...
Wow, czyżby Boon wreszcie miał zamiar porzucić predefiniowane combosy? Nie-mo-żli-we...
No tak, w końcu to ósma część. Trzeba zrobić ten krok do przodu. W końcu. Jakiś.
Sasori spokojnie to jeszcze nic pewnego

Moze chodzilo mu o cos innego

Ciezko mi jest sobie wyobrazic niekanciaste ruchy postaci w MK

Fajnie jakby MK zlapal znowu jakis klimacik bo te ostatnie odlony to taki plastik ze strach sie bac i w ogole kaszanka ...
Nowy Mortal z postaciami z komiksów DC?Gra ma się nazywać po prostu
Mortal Kombat vs. DC Universe.
Jeśli to prawda, to jakich komiksowych "fajterów" obstawiacie za pewniaki?
raVen20
18 04 2008, 13:51
www.MortalKombatRIP.com- jeżeli informację sie potwierdzą.
Jak na razie są to plotki.
Jedni spekulują że wersja ta będzie jedynie na WII
Za to prawdziwego NextGenowego Mortala dostaniemy na Ps3 i Xbox 360
W każdym razie czekam na jakieś oficjalne info na ten temat.
Nie no porazka... Takie gry to sie robilo w Mugenie.
CYTAT(TomisH @ 18 04 2008, 14:38)

Nowy Mortal z postaciami z komiksów DC?Gra ma się nazywać po prostu
Mortal Kombat vs. DC Universe.
Jeśli to prawda, to jakich komiksowych "fajterów" obstawiacie za pewniaki?
Lobo musi być, nie ma bata!
raVen20
18 04 2008, 15:08
W trawie piszczy że prawdopodobnie będą 2 Nowe Mortale
Pierwszy dla Wii Mortal Kombat vs. DC Universe, drugi zaś Mk8 na Maszynkę Sony i Microsoftu.
Podobno ma nie być Fatalities... Jeżeli tak to ta gra nie może się nazywać Mortal Kombat- herezja jakaś kuffa
Zeratul
18 04 2008, 16:56
kaszana...
Lobo, Superman, Batman, Robin, Green Lantern, Flash, SuperGirl, WonderWoman, Brainac, Joker, Metallo...
wole swiat marvela
O nie, to NIE JEST ŻART!!!!
Dodam tylko JEDEN komentarz do tej absurdalnej sytuacji i kompletnie nienormalnego, beznadziejnego, na maksa komercyjnego itp. pomysłu mózgów z Midway - czy wyobrażacie sobie Sub-Zero wyrywającego kręgosłup Zielonej Latarni? Tak, to brzmi AŻ TAK głupio...
podobno ma nie byc Fatalitow, ale to i tak porazka dla seri MK na calej linki. To jakby zrobic Carmageddona dla dzieci gdzie zamiast ludzi sa chodzace zelki a samochody to jakies wafelki, czekolady,itp
Dobry byl to news na 1 kwietnia...
Konar$ky
19 04 2008, 09:39
W tę grę mógłbym najwyżej zagrać na PS2, albo Wii, bo akurat kiczowatość tej produkcji pasuje do obecnych gier wychodzących na czarnulkę, ale na pewno nie na tak poważnej konsoli jak x360.
Rzeczywiście, ta gra póki co wygląda na jakiś mało odpowiedni żart.....
Scorpion VS Superman SubZero VS batman wraz z swoim homoseksualnym Robinem?
k thx bye
Pomysł porażka. Jak sobie wyobrażam bijącego się Sub-Zero z Batmanem, albo Scorpio z Supermenem, to śmiech mnie ogarnia. Może jeszcze dorzucą tam Wolverina vs. Rocky Balboa
Konar$ky
19 04 2008, 15:58
CYTAT
Pomysł porażka. Jak sobie wyobrażam bijącego się Sub-Zero z Batmanem, albo Scorpio z Supermenem, to śmiech mnie ogarnia. Może jeszcze dorzucą tam Wolverina vs. Rocky Balboa biggrin.gif
Wolverine jest z Marvela
kristoff_mk
19 04 2008, 22:16
powiedzcie mi że to spóźniony pierwszokwietniowy żart....
batman vs sub zero? WTF?! mortal zawsze był grą dla fanów robiony przez ludzi z pasją. a to to jest jakaś pomyłka. fatalit nie bedzie bo postacie z DC universe owych nie mają (chyba że dorobią). z ciekawości pewnie zagram, ale ja czekam na mortala z prawdziwego zdarzenia z next-genową grafą. heh.... nie no brak mi słów
Salwador
19 04 2008, 23:32
Wydaje mi się że to FAKE TRAILER ale kto wie >>
--LINK-- <<
kristoff_mk
20 04 2008, 00:18
November 2008? oby okazało się to prawdą bo o grze cicho jest od kiedy była zapowiedziana
Kroolik
20 04 2008, 01:27
Ja was nie rozumiem.
Jak ukazywały się Marvel vs Capcom vs Street fighter vs whatever to wszyscy achy i ochy teraz chcą zrobić coś podobnego tylko w innym universum i wielkie olaboga. Dla mnie MK skończył się dawno temu, bo był odtwórczy do bólu, a dzięki temu miksowi jestem znów zainteresowany tą serią.
Czepiacie się na siłę, albo za dużo gier macie.
I to moja opinia więc nie czepiajcie się odtwórczości w MK, ja to tak odbierałem, a przetestowałem chyba z 4-5 części.
CYTAT(Konar$ky @ 19 04 2008, 16:58)

CYTAT
Pomysł porażka. Jak sobie wyobrażam bijącego się Sub-Zero z Batmanem, albo Scorpio z Supermenem, to śmiech mnie ogarnia. Może jeszcze dorzucą tam Wolverina vs. Rocky Balboa biggrin.gif
Wolverine jest z Marvela

Eh, chodziło mi o takie z dup*** porównanie, że walka Sub-Zero z Batmanem, jest dla mnie równie absurdalna, jak Wolverina z Rockim

Nie pasują mi tu postacie z MK na macie z jakimś Supermenem. Z resztą, jak widzę w temacie, każdemu (no prawie

).
a mnie to rybka kto bedzie sie okladal, moze byc i Sub-zero kontra ksiezniczka bi...tzn sie Peach ;P i co z tego?? oby bijatyka miala dobry system i byla grywalna to tylko sie liczy.....
tak przy okazji dziwi mnie i zastanawia jeden fakt....od x lat nie powstala zadna nowa bijatyka, caly czas mamy xx odslone znanej od dawna serii...szkoda...milo by bylo gdyby jakas nowa firma stworzyla nowa serie...bo dosyc mam kolejnego tekkena,vf,doa,sf,sc...itd
Super Big Boss
20 04 2008, 16:49
Salwador
28 05 2008, 08:56
w sumie scorpion wygląda świetnie.Ale tego właśnie sie spodziewałem po silniku unreala...lecz mimo tego uważam że połączenie DC jest totalną głupotą..oni chyba się cofneli w rozwoju..W jaki to sposób choćby scorpion może pokonać supermana??ehh...brak słów..z każdą częścią ta trylogia idzie prosto na dno!!
MasterShake
28 05 2008, 09:23
CYTAT(Salwador @ 28 05 2008, 09:56)

w sumie scorpion wygląda świetnie.Ale tego właśnie sie spodziewałem po silniku unreala...lecz mimo tego uważam że połączenie DC jest totalną głupotą..oni chyba się cofneli w rozwoju..W jaki to sposób choćby scorpion może pokonać supermana??ehh...brak słów..z każdą częścią ta trylogia idzie prosto na dno!!
jaka trylogia? :|
CYTAT(Randal Graves)
Oh, what the fuck happened to this world? There's only one trilogy, you fucking morons.
Fajnie to się prezentuje, zderzenie dwóch ciekawych universów. Graficznie mogliby to troszkę podciągnąć, ale mortalowa stylistyka zachowana. Dajcie Lobo i będzie git.
Salwador
28 05 2008, 16:14
Blee...Niech wrzucą już pokemony...to chociaż będę miał przyjemność im wyrywania flaków...
Sub-zero.
Fajny, tylko czemu design ma inny niż na stronie głównej
http://worldscollide.com
Ogólnie w tej generacji bijatyki zasysają. Mortal bez fatality ?! bez jaj no. Pamiętam jak pierwszy MK miał kod którym można było wyłączyć brutalność. Toż to padaka wtedy była. Licze że mimo wszystko wyjdzie dobra gra (jestem fanem Mortali). Choć też licze po cichu że Studio gigante dłubie przy Tao Feng 2.
Salwador
3 06 2008, 08:34
Mają by wykończenia przeciwnika ale to nie bedą już fatale...I napewno nie będa one brutalne..
CYTAT
I can tip off a few things that I heard from the raw recording.
- No weapons / fighting styles.
- No mini-games like Puzzle or Motor.
- No fatalities, but some cool finishers that take into account of each characters' powers.
- Superman is vulnerable to magic and kryptonite. Plenty of characters in the MK realm use magic. (Ed mentioned sorcerers, so maybe Quan Chi)
- Said that the majority of the characters are mainstays. I'm paraphrasing here: 'If you can name off the top characters in MK and in DC Universe, you'll have about 90% of the roster.'
Batmanior.
Ale facjatę ma jak Dredd ._.
Dla mnie pomysl bardzo chybiony....ja chce next-genowe MK a nie kolejny gniot ktory bezczesci serie mk..niby ma nie byc fatali,w tym wypadku nie powinni umieszczac MK w tytule gry..sub-zero kontra superman?sonya kontra wonder woman?ja was k**** prosze....
Co wy tylko wyjeżdżacie z jakimiś Batmanami i Supermenami. Będzie Lobo, jestem na tak!
Trochę lipa że nie będzie fatalów, a co do reszty to może być. Wreszcie jakaś nowość.
Slupek88
5 06 2008, 15:35
Dla mnie brak fatality, praktycznie przekreśla tą grę.
CYTAT(Slupek88 @ 5 06 2008, 16:35)

Dla mnie brak fatality, praktycznie przekreśla tą grę.
No jest to duży minus, ale na pewno nie na tyle by już przekreślić tą grę. Może system walki to nadrobi.
W moich oczach grę przekreśla obecność w niej kolesia w niebieskich rajtuzach. Żaby gra miała nie wiem jak dobry system nie będę potrafił strawić tego widoku.
Salwador
7 06 2008, 15:40
W sumie racja..Będzie Lobo!!Lecz wystarczyło by tylko jego wklejic!! a nie całą reszte DC!!To by dzięki temu fatale zapewne by pozostały!!
Szkice miejscówek Batmana - Batcave bez tej wielkiej monety? Hmm...
Brak fatali, padaka, co do reszty? Plansza Batmana ( ta druga ) mi sie odoba, czuc klimat mk, pomniki z szatami do ziemi, miazga, oby brak fatali tylko byl na korzysc dla balansu, chcialbym wkoncu MK na skale swiatowych turniejow ( aka. umk? )
Slupek88
24 06 2008, 15:43
Noo i to jest piękny news, teraz raczej na stówe kupuje grę.
Salwador
25 06 2008, 07:48
CYTAT
"Wszystkie postacie z MK, jak również złoczyńcy ze świata DC, będą miały fatality. Bohaterowie DC, którzy nie zabijają dostaną brutalities, które w sumie będą tym samym co fatalities, ale nie zabiją przeciwnika," - powiedział Boon.
"Osoby, które założyły, że w grze nie będzie krwi i fatalities zupełnie chybiły. Niestety wielu graczy przyjęło taki pogląd, czy nawet prasa, ale nie ma ich co winić - w końcu tak mało oficjalnie zapowiedzieliśmy. Z czasem ujawnimy wszystkie szczegóły,"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.