Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4
Kornolio
Na ultimie już można składać preordery. Temat był już wałkowany na x0 i ps3. więc warto wspomnieć też o PC smile.gif
Osobiście mam nadzieje że nie będzie tylu bugów w multi co w cod2. Przez dwójkę jestem już uzależniony od walerianki ;p
Mejm
Cieszy mnie fakt ze tworcy przerzucili sie na "terazniejszosc". Niezbyt lubie II. wojenne FPP wiec tym bardziej przyjze sie nowemu CoD. Mysle ze doswiadczenie z poprzednich odslon pozwoli tworca na stworzenie porzadnego tytuly. Czekam na demo.
Kornolio
Ludzie co grają w bete na x0 skarżą się że nie ma wychylania zza rogu...dziwne posunięcie ze strony Infinity Ward.
Tony111
wiecie jakie bendzie mialo wymagania ?????
Kornolio
Tekst zaczerpnięty z www.cod4.pl

Wymagania najnowszej części gry z serii Call of Duty nie są jeszcze znane. Powstają jednak spekulacje Na jednym z for ktoś podał wymagania, ale nie są one potwierdzone.
System operacyjny: Windows XP lub Vista
Procesor: 2,6 GHz Pentium IV lub podobne dla XP
3,2 GHz Pentium IV lub podobne dla Visty
Pamięć RAM: 1024 MB dla XP
1536 MB dla Visty
Karta graficzna: Karta obsługująca Pixel Shader 3.0
128 MB pamięci (256 MB zalecane)
na złączu AGP 8x lub PCI-Express x16
DirectX: Wersja 9.0 dla XP i 10.0 dla Visty
DVD-ROM: 8x lub szybszy
Multiplayer: Łącze 512 kbps lub szybsze
Obsługiwane chipsety kart graficznych: NVIDIA Geforce z rodziny 6xxx, 7xxx, 8xxx
Radeon X800 lub wyższy

Poza tym, premiera CoD4 została przesunięta, a demo na PC ma pojawić się przed 5 listopada...ponoć.
Po więcej info odsyłam na stronę CoD4 www.charlieoscardelta.com
Royal
CYTAT(Kornolio @ 28 09 2007, 14:24) *
(...)
Obsługiwane chipsety kart graficznych: NVIDIA Geforce z rodziny 6xxx, 7xxx, 8xxx
Radeon X800 lub wyższy

Tiaaa...
Kornolio
CYTAT(Royal @ 28 09 2007, 15:36) *
CYTAT(Kornolio @ 28 09 2007, 14:24) *
(...)
Radeon X800 lub wyższy

Tiaaa...

Też mi się tak wydaje ;p. Anyway... na charlie oscar delta mozna sciagnac player o nazwie widget? fajne rzeczy w nim są smile.gif np zegar kiedy będzie RILEJS gry w stanach smile.gif
Kornolio
źródło gry.wp.pl

Serwis Planet Call of Duty ujawnił właśnie że premiera pecetowego dema Call of Duty 4: Modern Warfare będzie miała miejsce w ten czwartek, czyli 11 października.

Planet Call of Duty nie ujawnił jednak daty premiery konsolowego dema najnowszego CoD, oznaczać może to tylko jedno. Przez jakiś czas wersja demonstracyjna udostępniona zostanie wyłącznie posiadaczom komputerom klasy PC.
stona
Czyli demko będzie w tym tyg smile.gif
signap
to bedzie demo SP czy MP?
Kornolio
Czyli jednak to będzie demo SP confused.gif

źródło www.cod4.pl

Specjalnie dla Was, zamieściłem na Gametrailers.com, wersję HD filmu, który przedstawia misję 'The Bog'. Przygotował ją portal Yahoo! Games, jest to półtora minutowy przegląd dema na PC, które ukaże się już 11 października! Po rozwinięciu newsa, dostępne są również pozostałe 5 screenshotów w wysokiej jakości oraz rozdzielczości (1264x711). Aby skrócić czas oczekiwania na demo gry, prezentuję 6 nowych pozycji z portalu YouTube.

http://www.gametrailers.com/player/usermovies/88067.html
Kornolio
link demo do pobrania:

http://videogames.yahoo.com/events/call-of...y-4-demo/533701

9AM czyli u nich aktualnie jest 6 rano smile.gif dema spodziewajcie się za 3 godzinki smile.gif
signap
a ile wazy? Bo ja mam (w szkole...)

The following error was encountered:

Access Denied.
Access control configuration prevents your request from being allowed at this time. Please contact your service provider if you feel this is incorrect.
Kornolio
CYTAT(signap @ 11 10 2007, 12:24) *

Access Denied.
Access control configuration prevents your request from being allowed at this time. Please contact your service provider if you feel this is incorrect.

Waży 1,4 GB, a demo będzie u nich dostępne o godzinie 9 rano, czyli dla nas od godziny 15...chyba.

no i są oficjalne wymagania gry...chyba bo z yahoo a to wiarygodne źródło:

Required (minimum) Specs

CPU: Intel® Pentium® 4 2.4 GHz or AMD® Athlon™ 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
RAM: 512MB RAM (768MB for Windows Vista)
Hard Drive: 8GB of free space
Video card: NVIDIA® Geforce™ 6600 or better or ATI® Radeon® 9800 Pro or better
Recommended Specs

CPU: 2.4 GHz dual core or better
RAM: 1G for XP; 2G for Vista
Video card: 3.0 Shader Support recommended. Nvidia Geforce 7800 or better or ATI Radeon X1800 or better
J.D
CYTAT(Kornolio @ 11 10 2007, 12:27) *

Access Denied.

Waży 1,4 GB, a demo będzie u nich dostępne o godzinie 9 rano, czyli dla nas od godziny 15...chyba.

Required (minimum) Specs

CPU: Intel® Pentium® 4 2.4 GHz or AMD® Athlon™ 64 2800+ processor or any 1.8Ghz Dual Core Processor or better supported
Recommended Specs

Video card: 3.0 Shader Support recommended. Nvidia Geforce 7800 or better or ATI Radeon X1800 or better

W miare rozsadne wymagania, a nie jak w Bioshocka czy Lost planet
Kornolio
... anyway juz tylko godzina, dajcie znać jak wrażenia smile.gif, tzn chyba za godzinę, bo liczę czas do tyłu o 6 godzin ;p
signap
CYTAT(J.D @ 11 10 2007, 12:39) *
CYTAT(Kornolio @ 11 10 2007, 12:27) *

Access Denied.

Required (minimum) Specs

Recommended Specs

W miare rozsadne wymagania, a nie jak w Bioshocka czy Lost planet

Bio

KOD
Operating Systems:
Windows XP (with Service Pack 2) or
Windows Vista

Minimum System Requirements:
CPU: Pentium 4 2.4GHz Single Core processor

System RAM: 1GB

Video Card: Direct X 9.0c compliant video card with 128MB RAM (NVIDIA 6600 or better/ATI X1300 or better, excluding ATI X1550).

Sound Card: 100% direct X 9.0c compatible sound card

Hard disc space: 8GB free space

Recommended System Requirements:
CPU: Intel Core 2 Duo processor

System RAM: 2GB

Video card:
DX9: Direct X 9.0c compliant video card with 512MB RAM (NVIDIA GeForce 7900 GT or better)
DX10: NVIDIA GeForce 8600 or better

Lost P

KOD
Minimum system requirements:
CPU: Intel Pentium 4 HT
RAM: 512Mb (XP) / 1GB (Vista)
Hard Drive: 8 GB
Disc Drive: DVD9 compatible
Video: VRAM 256Mb. Direct X9.0c/Shader3.0
NVIDIA GeForce 6600 or greater
Sound: DirectSound compatible, Direct X9.0c
Peripherals: Mouse, Keyboard

Recommended system specifications:
Windows Vista
Intel Core 2 Duo
RAM: 2 GB (Vista) / 1 GB (XP)
Video: VRAM 512MB. Geforce 8800+

J.D
I jeszcze dema nie ma confused.gif signap nie musisz mi tu przytaczc wymagań gier bo mnie nie interesuja wink.gif . Porównalem CODa4 do Bioshocka , który chodzil u mnie chu.jowo i Lost planet w który moglem calkiem dobrze pograć, a COD4 to gra robiona w takim samym stopniu zarówno pod PC jak i next geny
Kornolio
No nie wiem czy w takim samym stopniu... np. życie które się odnawia po jakimś czasie, chamsko zrobione pod konsole. w cod2 PC multi strasznie to wku.rwia...
J.D
CYTAT(Kornolio @ 11 10 2007, 17:56) *
No nie wiem czy w takim samym stopniu... np. życie które się odnawia po jakimś czasie, chamsko zrobione pod konsole. w cod2 PC multi strasznie to wku.rwia...

Chodzilo mi tylko o kwestie graficzne
Kornolio
A no fakt smile.gif. "maj apolodżajz"... w każdym bądź razie...dema nie widać. ;/

EDIT: już jest dostępne smile.gif
EDIT2: lol znowu zniknęło ?
EDIT3: tyle bydła się rzuciło że mi połączenie zrywa cały czas ;/
EDIT4: www.cod4.pl są dwa mirrory, ten pierwszy działa znacznie lepiej smile.gif, przynajmniej u mnie.
J.D
CYTAT(Kornolio @ 11 10 2007, 18:04) *
A no fakt :). "maj apolodżajz"... w każdym bądź razie...dema nie widać. ;/

EDIT: już jest dostępne :)
EDIT2: lol znowu zniknęło ?
EDIT3: tyle bydła się rzuciło że mi połączenie zrywa cały czas ;/
EDIT4: www.cod4.pl są dwa mirrory, ten pierwszy działa znacznie lepiej :), przynajmniej u mnie.

Skad sciagasz ? na http://www.gamershell.com/ jeszcze nic nie ma
EDIT xD juz widze ale lepiej poczekam do jutra bo nie ma szans na sciagniecie
EDIT2 Racja Torrent CoD4 demo to jedyna nadzieja tongue.gif laugh.gif
Kornolio
Ściągałem i z yahoo i z cod4.pl... na tym drugim ciut lepiej bo az 2% mi ściągnęło, ale również rozłączyło. Jednak poczekam na wersje torrentowa...choć raz torrent będzie legalny tongue.gif
J.D
Tak jak mówl Kornolio serwis www.cod4.pl podal informacje o przesunieciu premiery dema na dzień jutrzejszy tongue.gif
Kornolio
Ale przynajmniej będzie więcej mirrorów i łatwiejsza dostępność dema.

na www.cod4.pl pojawił się plik torrent z demem, ja ściągam i mam kolo 120kb/s

link do torrenta
http://thepiratebay.org/tor/3838465
Dawido
Właśnie przeszedłem demo po raz drugi. Gra jest wypas. Te wszystkie screenshoty to jednak nie ściema! Gra na prawde aż tak dobrze wygląda. Grałem na max detalach bez AA w 1440x900 i odziwo gra chodziła elegancko (40+ fps na R1950) Acha!! Najwyższy poziom trudności rządzi jak nic. Nie ma sensu grac na niższym bo gra wtedy zbyt wiele wybacza no i granaty tak często nie latają w twoją stronę ;-)
Kornolio
A ja myśle że znów jest dziwne ograniczenie FPSów, tak jak to miało miejsce w CoD2demo kiedyś. Anyway...gra mnie troszkę rozczarowała, miejscami grafa naprawdę bardzo dobra, a miejscami wręcz wieje pustką, ale to zależy w jakim miejscu. Następna sprawa to że dali wychylenia zza rogu. Odnawiane życie znów wróciło, sprint pod klawiszem basha mi nie pasi ;p. u mnie również chodzi w max detalach i o dziwo pokazuje mało FPSów ale czuje się taką płynność że chu chu. Najbardziej mi sie podoba w tym demko rozwalanie czołgów tą dziwną rakietą smile.gif świetny efekt. Resztę napiszę później bo musze wychodzić do roboty ;p
Mejm
O kuna ale mi sie ta giera podoba. Jak pisalem wczesniej 2 wojna swiatowa ssie a klimaty wspolczesne bardziej do mnie trafiaja. Poza tym dalem (chyba) wszystko na max, roz. 1024 i kurde jak to chodzi... Jedyny zgrzyt jest taki ze aby oblozyc klawisze na klawiaturze numerycznej trzeba wylaczyc Num Lock (pozniej w grze mozna juz sobie wlaczyc xD).

Jeszcze pytanko. Piszecie o klatkach. Tak na oko jest oceniacie czy macie jakis programik ktory wyswietla gdzies w rogu ilosc fps. Jak macie do dajcie wink.gif
Dawido
Używamy fraps'a. A propo grafikim to nie zapomnijcie odpowiednio wyregulowac jasności w opcjach gry. W moim przypadku domyślne ustawienia były zbyt wysokie przez co gra była wyraźnie za jasna. Trochę się zdziwiłem że wcale nie potrzebuje noktowizora aby kroic arabusów w ciemnym lokacjach...
signap
jedna z nielicznych gier ktore na moim kompie dziala na maxymanych ustawieniach (MOH na LOW by grac plynnie podobnie Lost Planet czy Dirt) 1440x900, textury ultra, brak AA i najmniej to 30fpsow
Kornolio
O ile mi się wydaję to w demie nie da sie grać na full chytry_.gif...tylko tekturki można ustawić na extra wink.gif
J.D
Za(pipi)iste te demo CODa4, chaos wojenny świetnie oddany, muzyka powala ale wkońcu nie moglo być inaczej gdy stworzyl ja Harry Gregson Williams. Sterowanie troszke w niektórych momentach może zdenerwować. Grafika raz zachwyca niekiedy wyglada tak sobie. Ale dobrze ze gra nie ma dużych wymagań. Dobry motyw z rozwalaniem pojazdów opancerzonych przeciwnika, oby w pelnej wersji bylo wiecej podobnych zadań. Aby powiedzieć wiecej trzeba poczekać na pelną wersje...
Jinxters
Gierka świetna...chyba szarpnę się na orginał pocisnę po multi happy.gif
stona
Niom, to rozwalanie czołgów daj radę. Czuć moc tej rakietki biggrin.gif Snajperka też daje radę. Ogólnie bronie fajnie odwzorowano. Trochę kwasowo że niektórzy nasi kompani nie mogą zginąć ale taki to już urok serii.
Świetna sprawa!
signap
snajperka nie ma zadnego recoila confused.gif mozesz wystrzelic caly magazynek w 1 punkt bez ruszania myszki...
stona
Dlatego mi się podoba XD Hehe, joke nie ? wink.gif Chodzi mi o to że bronie fajnie wyglądają. Bo to że są totalnie odrealnione to chyba wszyscy wiedzą (no przynajmniej Ci którzy pograli w coś innego , np. Project Reality ) wink.gif
Kornolio
A mi się nie podobają odgłosy broni, mam 5.1 i jakoś nie czuję różnicy między kałachem a m16. Co innego w poprzednich częściach CoD. Czuło się moc pukawek: Thomson, BAR czy Springfield klasa sama w sobie, a CoD4 to porażka jeśli chodzi o dźwięk broni. Reszta bez zarzutu ;]
J.D
CYTAT(Kornolio @ 17 10 2007, 15:39) *
A mi się nie podobają odgłosy broni, mam 5.1 i jakoś nie czuję różnicy między kałachem a m16. Co innego w poprzednich częściach CoD. Czuło się moc pukawek: Thomson, BAR czy Springfield klasa sama w sobie, a CoD4 to porażka jeśli chodzi o dźwięk broni. Reszta bez zarzutu ;]

Wlaśnie, wystrzaly broni sa troche jakoś nie tego, to jedyny minus oprawy dzwiekowej. Martwi mnie tez troche sterowanie, można sie zablokować np w momencie gdy trzeba uciekać przed granatem. Tak wogóle to ile misji ma być w singlu ?
pawel3569
Ja mam w demie taki problem, że jak chcę zmienić którekolwiek ustawienie grafiki to gra dziękuje za współprace i wychodzi do windowsa. A w rozdzielczości 640x480 to można było grać, ale 10 lat temu:/
Kornolio
Miałem to samo, musiałem wszystko ręcznie w cfg. na full ustawiać ;p
Mejm
A mi się nie podobają odgłosy broni, mam 5.1 i jakoś nie czuję różnicy między kałachem a m16.

A ja czuje tzn. slysze. Po pojedynczym strzale g..o mozna wylapac ale sproboj wywalic najpiew serie z M16 a pozniej z kalacha. Slychac roznice. Nie jest to przepasc ale roznica jest.

Jeszcze odnosnie klatek. Zrobilem taki zabieg ze dalem all na maxa oprocz AA, tu dalem 2x, i... wylaczylem cienie. Moim zdaniem zupelnie nie odbiera to przyjemnosci z gry a znaczaco podbija ilosc klatek (nawet 20 miejscami).
Kornolio
CYTAT(Mejm @ 17 10 2007, 21:06) *
A mi się nie podobają odgłosy broni, mam 5.1 i jakoś nie czuję różnicy między kałachem a m16.

A ja czuje tzn. slysze. Po pojedynczym strzale g..o mozna wylapac ale sproboj wywalic najpiew serie z M16 a pozniej z kalacha. Slychac roznice. Nie jest to przepasc ale roznica jest.

Przepaść to była w CoD 1,2,3. Gdy brało się Tomka i mp40, albo BARa i MP44. Kara98scope i springfielda. A w CoD4...no cóż zawiodłem się.
Mejm
Napisalem ze wlasnie nie ma w cod4 przepasci ale roznica jest i nie trzeba byc melomanem zeby to wylapac. Zreszta moze wypowie sie jakis spec od militariow i powie czy miedzy ak-47 a m16 podczas wystrzalu jest jakas roznica, badz nie.
stona
Jest różnica. Nie potrzebujesz speca. Proszzzzzz

http://pl.youtube.com/watch?v=G6BpI3xD6h0 (strzały może nie są super słyszalne ale wyraźnie jest różnica)

signap
olewajcie SP i zaczynajcie od MP - masakra tam smile.gif

Na MP zdobywali za fragi XP ktore pozneij przeklada sie na stopien i odblokowanie broni czy dodatkow do nich oraz power upow. XP zapisuje sie na profil
Kornolio
Mam nie małe doświadczenie z serią CoD...zagrałem MP i...chaos jeszcze nie wiem co się dzieje tongue.gif
tewus
gdzie w cfg ustawia sie wszystko na maska? bo jakos nie umiem sie polapac...
signap
a nie mozezs przez gre ustawic ?
Kornolio
Wszystko full jest na normal, ponoć w dx10 da sie na wyzej niz normall...chyba
Druciak_PL
ej takie glupie pytanie sad.gif( moze wiecie czy COD 4 poszed by mi na kompie

procek 1.39 athlon XP 1600+
512 MB RAM
GeForce 4 128 MB

czekam na odpowedz sad.gif(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.