Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Call of Duty 4
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3, 4
NerkoWiktor
http://www.systemrequirementslab.com/ wejdź tam kur.wa jego mać
Druciak_PL
CYTAT(NerkoWiktor @ 11 11 2007, 13:17) *

co sie tak denerwojesz odrazu tylko pytalem sad.gif
LegionPolski
CYTAT(Druciak_PL @ 11 11 2007, 13:55) *
CYTAT(NerkoWiktor @ 11 11 2007, 13:17) *

co sie tak denerwojesz odrazu tylko pytalem sad.gif

no bo sie zachowujesz jak uposledzony sad.gif
szukac nie umiesz sad.gif
Kornolio
Jedyne co mnie wkur.wia w tej grze to Granatnik, walnę w ryło z odległości jednego metra i granat znika tak jakby się nic nie stało... Działają też niektóre skrypty z cod2, cliping (wstań powstań)
Linek
Właśnie, opanował ktoś sposób na grę w high pod XP? Mam kartę obsługującą Dx10, ale nie chcę instalować Visty. W Crysisie to było łatwe, tutaj już jest problem. Bo wkurza mnie to, że grafika jest taka sobie, a nie mogę jej poprawić, bo oczywiście mam stary system.
signap
trzeba zrobic podobnie jak w demo zmienic wartosc z 3 na 4
Linek
signap, możesz powiedzieć, gdzie to zrobić? ja w configu widzę tylko rodzielczość, AA i kilka tych opcji, które są po prostu na 0, albo 1. Nie widzę tam opcji zmiany tekstur, lub cieni.
signap
zobacz jak to jest robione w demie
Mejm
Piekna giera smile.gif Poki co skonczylem caly single. Wielki bol ze gra to jakies 4-5h ale za to nadrabia ciekawymi misjami. Zawsze cos sie dzieje, nagle zwroty, nieoczekiwane sytuacje, "wiele ról" itd. Miodzio (od razu mowie ze to pierwsze moje zetkniecie z seria CoD wiec moze ci co grali we wczesniejsze odslony nie beda tak podekscytowani). Swietna grafika, ktora uciagna nawet starsze kompy. Do tego niezla muza (Harry Gregson-Williams - cos mi wlasnie MGSem zalatywalo...) a na koniec calkiem zgrabnie przedstawiona fabula i "wielopostaciowosc" rozgrywki (tak wiem, ten element chyba juz byl wczesniej). Jestem oczarowany. Od czasow Jade Empire zadna gra mnie tak nie wciagnela. Normalnie kurde fpyte tytul.
Kornolio
To ciekaw jestem jak odpalisz multi smile.gif, mi wlasnie poszlo 40lvl w plecy bo gralem na piracie, kupil żem oryginal i teraz dopiero jest jazdeczka smile.gif. Poza tym kto się interesuje scena CoD to na clanbase.com są już zasady ustawienia serwerów. Niektóre perki wylaczone granatniki itp.
signap
jak ci przepadl?
Kornolio
Zmiana CD-keya. U wszystkich tak jest, przynajmniej u moich kompanów z klanu. Niektórzy wpisywali CD-KEYA org na piracie i poszło wszystko w pi.zdu, a ja odinstalowałem pirata zostawiłem tylko cfg itp. i wyskoczył mi błąd loadu statystyk. I musiałem od początku zaczynać. Ale to nie problem bo grając zaledwie 3-4 godziny zarwałem 26 lvl:)
stona
Ktoś wie jak włączyć full detale w xp ?
Linek
Właśnie. Poznań upomina się o full detale! signap, jeśli chcesz odpowiedzieć, to podaj chociaż konkretnie sposób, a nie połsłówkami, bo wtedy wygląda na to, że się nie znasz.
signap
podobny jesli grasz na xp i masz np. 15lv i dolaczysz sie do serweru bez XP to on przepada ale sa "hacki" ktore odblokowuja wszystkie bronie i mamy 5xlvl
Kornolio
Co do tych restartów LVL. Jest już do ściągnięcia patch z www.infinityward.com (v1.1)
stona
OMFG Właśnie przeszedłem kilka plansz. Gra wymiata. Crysis może się schować. Kurcze, z niechęcią wyłączyłem , ale jak bym tak przechodził od razu to pewnie skończę za kilka godzin. A taką przyjemność trzeba sobie dozować smile.gif Bajerek.
Linek
stona - poczekaj, aż dojdziesz do Pripiat :-)
CoD4 po prostu wymiata. Chociaż nadal nie wiem, jak pod XP full detale odpalić. Trochę przeszkadza to, że grafika na medium jest taka sobie, ale cóż.
janol
Cholera, w misji na Ukrainie prawie się posikałem z emocji ( to czołganie się miedzy kolumną wojsk mnie zniszczyło . Świetna, świetna gra. Olać to, że oparta na skryptach. Dzięki temu jest bardzo filmowo. Chciałoby się mieć możliwość większej rozwałki - walę z RPG i budynek zmienia się w kupę gruzu ;]
No i brawa za optymalizację kodu.
stona
No ja też nie wiem jak włączyć detsy na maxa sad.gif

Ogólnie już samo intro na statku rozwala biggrin.gif

I motyw z przejażdżką na tylnym siedzeniu merola.. no masakra.

Co 10 sekund robiłem screena tak się wczułem biggrin.gif
Redmitsu
Nierozumiem czegos , na xp nie da sie ustawic full detali w grze ? Czyli mam rozumiec ze na viscie mozna ?
Kornolio
na dx10 i vista można tylko, a i wyszedł nowy patch 1.2 poprawia kilka bugów takich jak widok z pozycji leżącej, a zwłaszcza przy wychylaniu w lewo. Na wniosek graczy.
LegionPolski
CYTAT(janol @ 23 11 2007, 12:18) *

ooo tak, pograłem 10 minutek na ojca komputerze i patrzałem chwile jak on grał - na radeonie 9600pro / 768 ram / athlon 1700+... ta gra DZIAŁA! w 1024x768 na niskich detalach z włączonym DOF i kilkoma innymi efektami gra nie zwalnia nawet podczas większych zadym, coś pięknego, że nawet na takim kompie można w to swobodnie (z ograniczoną grafiką, ale czego wymagać od takiego sprzętu?) pograć.
alienator
CYTAT(LegionPolski @ 23 11 2007, 17:24) *
CYTAT(janol @ 23 11 2007, 12:18) *

ooo tak, pograłem 10 minutek na ojca komputerze i patrzałem chwile jak on grał - na radeonie 9600pro / 768 ram / athlon 1700+... ta gra DZIAŁA! w 1024x768 na niskich detalach z włączonym DOF i kilkoma innymi efektami gra nie zwalnia nawet podczas większych zadym, coś pięknego, że nawet na takim kompie można w to swobodnie (z ograniczoną grafiką, ale czego wymagać od takiego sprzętu?) pograć.

takiego wała, o!

odpaliłem sobie demko (dla sprawdzenia właśnie) na lapku z geforcem 7000m, athlonem 64 x2 1.7GHz, 2gb ramu i chodziło strasznie chu*owo.
sprawdzałem ustawienia zalecane, później wyłączyłem cienie i zmniejszyłem AA żeby w końcu go wyłączyć i zyskać niedużą poprawę, przy której i tak nie ma opcji żebym w to grał.
stona
..wiesz, ta integra ma wydajność..hmmm żeby nikogo nie urazić.. radka 9550 ?

huhuhu, najlepsza misja jak na razie :

1 screen to chyba leon zawodowiec wink.gif A 2 kolejne to WYPASIK WCZÓWKA biggrin.gif

Dawido
Number uno w moim rankingu to zdecydowanie misja snajperów na Ukranine. Poprostu wypas! Końcówka to nie zły hardcore.
Misja w samolociku tuż za...
Colin84
Drodzy forumowicze - pomocy!
Mecze sie z misja No fighting In the War Room.
Rozwalanie wrogow nie stanowi problemu jednak zawsze i bez wyjatku gine ciagle w tym samym miejscu. Po skoszeniu wszystkich w okolicach silosow (przez ktore trzeba przejsc) trzeba przejsc przez takie stalowe wrota. Kiedy juz tam sie wbiegnie Price zamyka je zeby odciac sie od reszty wrogow, wybuchow i takich tam. Tyle w teorii.
Problem polega na tym, ze za kazdym razem kiedy biegne to tych wrot, rury po bokach wybuchaja a ja padam martwy na glebe. Nie ma znaczenia czy biegne pierwszy, w srodku czy ostatni.
Robie wszystko zgodnie z opisem, na filmikach na youtubie wiara robi identycznie i jakos bezpiecznie idzie dalej. Nie wiem czy to jakis bug u mnie czy trzeba rozwalic wszystkich bez wyjatkow (w prawych i lewych silosach) czy co.
Bede very wdzieczny za porady bo juz mnie **** strzela z ta misja a to juz w sumie koncowka gry.
PZDR Ekipa.
Kornolio
A próbowałeś zaczynać misje od początku? aby sprawdzić czy to nie bug jakiś?
stona
No misja snajperów rządzi biggrin.gif

Ehh,gdyby tak wyglądał Battlefield 2 sad.gif

ShoGun1337
grafika sieka w oczy xD polecam gre.
Colin84
Kornolio od poczta czyli caly akt od nowa czy od ostatniego checkpointu? Zawsze jak ginalem zaczynalo sie od momentu, kiedy trzeba bylo przedostac sie kanalami wentylacyjnymi. Pozniej jakos niewiadomo skad zrobilo save w polowie drogi, tuz przed silosami smile.gif
Najwyzej odpale caly akt od nowa i zobaczymy.
coverop
O to moje filmiki o Call Of Duty 4 Headshots
Zobaczcie biggrin.gif

http://youtube.com/watch?v=UQOfyKqFD2c Czesc 1
http://youtube.com/watch?v=os1R-h2Nf44 Czesc 2
http://youtube.com/watch?v=uiqFsL9IomI Czesc 3
Kornolio
Już od wczoraj dostępny jest PamMod pod linuxowe serwery CoD4. Ku zdziwieniu graczy posiada on nowe zasady wg których trzeba będzie rozgrywać teraz spotkania. Większa część społeczeństwa CoD4 jest zawiedziona wprowadzeniem nowych zasad i protestuje przeciwko nim. Administratorzy postanowili usunąć dodatkowe celowniki oraz praktycznie wszystkie perki poza mocą obalającą oraz dodatkową amunicją. Dodatkowo zablokowali używanie broni typu LMGS oraz udostępnili tylko nie automatyczne snajperki. Zasady CB są w tej chwili identyczne jak ESL. A właśnie największą różnicą pomiędzy tymi dwiema ligami było to że organizacja ClanBase słuchała rad zawodników a ESL wymyślali różne udziwnienia co odstraszało graczy od brania udziału w ich drabinkach.
W komentarzach na stronie ClanBase pod stosownymi tematami gracze protestują i żądają zmiany zasad na te, które były poprzednio lub podobne.

A tak poza tym jest już dostępny łatka 1.3 xD
która głównie wnosi ze sobą poprawiona snajperkę oraz przy każdym załadowaniu mapy anty lag będzie automatycznie włączany. Naprawie też uległ pure test oraz nie będzie już ucinać tekstu, który będziemy pisać, podczas końca mapy. Pacz ten zawiera także wszystkie wcześniejsze aktualizacje.
signap
gdzie mozna znalesc jakies mody do 4?
bajej
p[owie mi ktos dlaczego wyrzuca mnie z serwerów MP?

zeby nie bylo - mam oryginala ;]
Kornolio
Update-uj PunkBustera zmień \cl_maxpackets na 60, ewentualnie powyłączaj Xfire GG i resztę dupereli.
signap
przy proboje updejtu do 1.3 wykakuje blad (sciezka jest dobra)

przy 1.2 poszlo bez problemow confused.gif
Pijany
Sciagnolem z godzine temu patcha 1.3 i zauwazylem ze strasznie duze mam lagi. Przy wersji 1.2 tego nie mialem. Niewiem, byc moze dzisiaj sobota i serwery zapchane i to przez to, aczkolwiek watpie.
bajej
Problem mam..

Włączylem gre i nie moge podpiac sie do zadnego serwera O_o. Co to ma być? Jeszcze rano gralem i bylo ok
stona
zaktualizuj punkbustera może
bajej
nic to nie dalo confused.gif

wybieram serwer, mam oczekiwanie na polaczenie odliczanie i przy 11 mam blad " koniec polaczenia z serwerem" czy jakos tak..
Kornolio
Możliwe że macie problemu z grą, bo macie gry nie oryginalne... ja nie mam żadnych problemów z patchem 1.3. Wszystko śmiga jak należy.

P.S.- Stona thx za mały błąd ;P
stona
CYTAT(Kornolio @ 10 12 2007, 07:06) *
Może problemy macie, bo macie gry nie oryginalne... ja nie mam żadnych problemów z patchem 1.3. Wszystko śmiga jak należy.

Ja nie mam problemu , bo nie gram w multi wink.gif
Pijany
Ja mam orginal i i tak zdarzaja sie lagi. To jest wina patchu 1.3 bo wielu ludzi ma takie problemy. Generalnie da sie grac, ale sa problemy czasami... Oby to poprawili w wersji 1.4
signap
CYTAT(signap @ 8 12 2007, 20:02) *

a wie ktos co mozna z tym zrobic? pobralem patcha z innej strony i tez to samo confused.gif
Kornolio
CYTAT(signap @ 10 12 2007, 16:13) *
CYTAT(signap @ 8 12 2007, 20:02) *

a wie ktos co mozna z tym zrobic? pobralem patcha z innej strony i tez to samo confused.gif

Może usuń i zainstaluj grę, po czym wgraj od razu patcha 1.3 bez instalowania 1.1 i .1.2
bajej
moze jakies male rozgrywki? podajcie jakies sprawdzone serwerki smile.gif chetnie pogram.
Kornolio
Wyedytowany
signap
u mnie problemem bylo to ze gra niewidziala plikow video z katalogu VIDEO bo go usunelem tongue.gif zgralem z plyty i poszlo
Kornolio
Wyszedł nowy patch. źródło: www.callofduty.pl

KOD
No i doczekaliśmy się nowej i jakże świątecznej aktualizacji do Call of Duty 4, niesie ona ze sobą sporo dodatków i poprawek, które na pewno Was ucieszą:
Lista zmian:
-DODATKOWA MAPA "Winter Crash" - świąteczna wersja multiplayer'owej mapy "Crash".
-Zmiany związane z wyszukiwarką serwerów (poprawki).
-Zmiany związane z celnością wszystkich broni.
-Dla adminów: Lista zbanowanych graczy będzie zapisywana w pliku "Ban.txt".

Zmiany związane z modami:
-W oknie połączenia, mody będą identyfikowane jako "Mod: [nazwa moda].
-Tylko oficjalne pliki IWD będą mogły być wczytane z głównej lokalizacji, natomiast wszystkie dodatkowe pliki IWD muszą być umieszczone w folderze z modami.
-Poprawiono błąd z przeładowywaniem się mapy po dołączeniu do serwera z modyfikacją.
-Udoskonalone wsparcie mod.ff, które będzie pozwalało na dodanie trybu gry.
-Naprawiony błąd związany z przekierowaniami Http, który występował podczas pobierania modów.
-Poprawka związana z "fs_game".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.