Siema wszystkim.
Ostatnio kupiłem sobie TV SHARPA LC32WD1E i do tego kabel VGA. I wyłapalem niezlego zonka przy podlaczaniu tegoz kabla. Patrze a z tylu przy wejsciu VGA tylko ta wtyczka w ksztalcie trapezu i zamiast dwoch czinczy do dzwieku jakis pierdzielony DŻAK!!!! I nie wiem teraz jak podlaczyc dzwiek!!!! Pomozcie, moze ktos z was bedzie wiedzial o co kaman.
P.S. I jeszcze takie pytanko. Jak wrzucacie tu na forum swoje 'wizytowki' z XboxLive? te takie fajne kolorowe z gamertagiem.
Z gory dziekuje.
Tak sobie własnie myślalem, ale dziwne mi sie to wydawalo ze kupuje nowy telewizor, standaryzowany kabel VGA do takich własnie telewizorow i że jeszcze musze z jakimis koncowkami kombinowac. Troche to bez sensu, a nawet bardzo bez sensu. Ale dzięki za odpowiedż!!!!
konstant
18 09 2007, 08:26
jak bys kupil oryginalny kabelek M$ to mial bys wszystkie przejsciowki i bez problemu podlaczyl bys dzwiek.
CYTAT(hotken @ 17 09 2007, 20:03)

Tak sobie własnie myślalem, ale dziwne mi sie to wydawalo ze kupuje nowy telewizor, standaryzowany kabel VGA do takich własnie telewizorow i że jeszcze musze z jakimis koncowkami kombinowac. Troche to bez sensu, a nawet bardzo bez sensu. Ale dzięki za odpowiedż!!!!
A ile widziałeś kompów z podpiętym dźwiękiem przez czincze do monitora?
BTW: Podłącz dźwięk do jakiejkolwiek wieży. Trochę to abstrakcyjne, by inwestować taką kasiorę w TV, nie mając dobrego dźwięku.
to ja sie podlacze pod pytanie kolegi bo moje jest po czesci zwiazane z tematem, dzis nabylem kabel VGA oryginalny Microsoftu, z zamiarem uzyskania oczywiscie jak najlepszej jakosci obrazu na moim TV a konkretnie:
Samsungu LE32R81B
w konfiguracji X-Boxa ustawilem rozdzialke 1360x768 czyli ta najbardziej zblizona do rozdzialki mojego TV, bo 1366x768 niestety nie moge wybrac. I tu moje pytanie, obraz jest troche rozmyty i kolory sa mocno szarawe, nie wiem czy ja moze cos zle ustawilem ale obraz wydaje sie mocno "dziwny" i wcale nie dal bym sobie uciac reki ze lepszy niz na componencie przy ustawieniach 720p. Ostro mnie to zdziwilo i zaczynam sie zastawnawiac czy czegos nie zrobilem zle...
Ja mam Samsunga LE32M61B i rowniez przez VGA mam rozmyty i wyblakly obraz. Najgorsze jest to, ze na VGA mozna sobie ustawic natywna rozdzialke TV i wtedy w wielu grach nie widac zabkow - roznica jest widoczna golym okiem, pod tym wzgledem Component po prostu wysiada. W ustawieniach TV niestety nie moge zmieniac ostrosci oraz kolorow na VGA. Nienawidze migotania w grach ale obraz jest zbyt slaby na VGA, zeby sie przerzucic.
PS. Ta nowa opcja w dashboardzie dotyczaca VGA nie poprawia zbytnio jakosci obrazu.
CYTAT(Ins @ 25 09 2007, 00:32)

Ja mam Samsunga LE32M61B i rowniez przez VGA mam rozmyty i wyblakly obraz. Najgorsze jest to, ze na VGA mozna sobie ustawic natywna rozdzialke TV i wtedy w wielu grach nie widac zabkow - roznica jest widoczna golym okiem, pod tym wzgledem Component po prostu wysiada. W ustawieniach TV niestety nie moge zmieniac ostrosci oraz kolorow na VGA. Nienawidze migotania w grach ale obraz jest zbyt slaby na VGA, zeby sie przerzucic.
PS. Ta nowa opcja w dashboardzie dotyczaca VGA nie poprawia zbytnio jakosci obrazu.
no to ja mam dokladnie tak samo, obraz jest rozmyty i wyblakly (choc juz udalo mi sie go troche nasycic, wlaczajac w TV tryb - Gry, i ustawiajac wysrubowany kontrast - bo chyba na 85) ale za to rozdzialka skutecznie wyeliminowala aliasing i kujacy w oczy filtering...kurde sam teraz nie wiem na co sie zdecydowac...za to filmy na DVD na kablu VGA wygladaja zdecydowanie lepiej niz na komponencie...
Czy na kablu VGA mozna uzyskac FullHD w Xie?
Jak wyglada sprawa 1920x1080 z pc przez VGA?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.