Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak podłączyć kabel VGA?!
Forum PSX Extreme > Inne > HD
hotken
Siema wszystkim.

Ostatnio kupiłem sobie TV SHARPA LC32WD1E i do tego kabel VGA. I wyłapalem niezlego zonka przy podlaczaniu tegoz kabla. Patrze a z tylu przy wejsciu VGA tylko ta wtyczka w ksztalcie trapezu i zamiast dwoch czinczy do dzwieku jakis pierdzielony DŻAK!!!! I nie wiem teraz jak podlaczyc dzwiek!!!! Pomozcie, moze ktos z was bedzie wiedzial o co kaman.

P.S. I jeszcze takie pytanko. Jak wrzucacie tu na forum swoje 'wizytowki' z XboxLive? te takie fajne kolorowe z gamertagiem.

Z gory dziekuje.
mobie
Potrzebujesz kabel Jack - Chinch

http://www.allegro.pl/item240613201_kabel_...rofesjonal.html
hotken
Tak sobie własnie myślalem, ale dziwne mi sie to wydawalo ze kupuje nowy telewizor, standaryzowany kabel VGA do takich własnie telewizorow i że jeszcze musze z jakimis koncowkami kombinowac. Troche to bez sensu, a nawet bardzo bez sensu. Ale dzięki za odpowiedż!!!!
konstant
jak bys kupil oryginalny kabelek M$ to mial bys wszystkie przejsciowki i bez problemu podlaczyl bys dzwiek.
C1REX
CYTAT(hotken @ 17 09 2007, 20:03) *
Tak sobie własnie myślalem, ale dziwne mi sie to wydawalo ze kupuje nowy telewizor, standaryzowany kabel VGA do takich własnie telewizorow i że jeszcze musze z jakimis koncowkami kombinowac. Troche to bez sensu, a nawet bardzo bez sensu. Ale dzięki za odpowiedż!!!!

A ile widziałeś kompów z podpiętym dźwiękiem przez czincze do monitora?

BTW: Podłącz dźwięk do jakiejkolwiek wieży. Trochę to abstrakcyjne, by inwestować taką kasiorę w TV, nie mając dobrego dźwięku.
Xymek
to ja sie podlacze pod pytanie kolegi bo moje jest po czesci zwiazane z tematem, dzis nabylem kabel VGA oryginalny Microsoftu, z zamiarem uzyskania oczywiscie jak najlepszej jakosci obrazu na moim TV a konkretnie:

Samsungu LE32R81B

w konfiguracji X-Boxa ustawilem rozdzialke 1360x768 czyli ta najbardziej zblizona do rozdzialki mojego TV, bo 1366x768 niestety nie moge wybrac. I tu moje pytanie, obraz jest troche rozmyty i kolory sa mocno szarawe, nie wiem czy ja moze cos zle ustawilem ale obraz wydaje sie mocno "dziwny" i wcale nie dal bym sobie uciac reki ze lepszy niz na componencie przy ustawieniach 720p. Ostro mnie to zdziwilo i zaczynam sie zastawnawiac czy czegos nie zrobilem zle...
Ins
Ja mam Samsunga LE32M61B i rowniez przez VGA mam rozmyty i wyblakly obraz. Najgorsze jest to, ze na VGA mozna sobie ustawic natywna rozdzialke TV i wtedy w wielu grach nie widac zabkow - roznica jest widoczna golym okiem, pod tym wzgledem Component po prostu wysiada. W ustawieniach TV niestety nie moge zmieniac ostrosci oraz kolorow na VGA. Nienawidze migotania w grach ale obraz jest zbyt slaby na VGA, zeby sie przerzucic.

PS. Ta nowa opcja w dashboardzie dotyczaca VGA nie poprawia zbytnio jakosci obrazu.
Xymek
CYTAT(Ins @ 25 09 2007, 00:32) *
Ja mam Samsunga LE32M61B i rowniez przez VGA mam rozmyty i wyblakly obraz. Najgorsze jest to, ze na VGA mozna sobie ustawic natywna rozdzialke TV i wtedy w wielu grach nie widac zabkow - roznica jest widoczna golym okiem, pod tym wzgledem Component po prostu wysiada. W ustawieniach TV niestety nie moge zmieniac ostrosci oraz kolorow na VGA. Nienawidze migotania w grach ale obraz jest zbyt slaby na VGA, zeby sie przerzucic.

PS. Ta nowa opcja w dashboardzie dotyczaca VGA nie poprawia zbytnio jakosci obrazu.

no to ja mam dokladnie tak samo, obraz jest rozmyty i wyblakly (choc juz udalo mi sie go troche nasycic, wlaczajac w TV tryb - Gry, i ustawiajac wysrubowany kontrast - bo chyba na 85) ale za to rozdzialka skutecznie wyeliminowala aliasing i kujacy w oczy filtering...kurde sam teraz nie wiem na co sie zdecydowac...za to filmy na DVD na kablu VGA wygladaja zdecydowanie lepiej niz na komponencie...
C1REX
Czy na kablu VGA mozna uzyskac FullHD w Xie?

Jak wyglada sprawa 1920x1080 z pc przez VGA?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.