Er_WolvEr
17 09 2007, 00:15
Ostatnio dopadłem pierwszą serię - masakrycznie smieszny. Opowiada perypedie jednego z MASHów - czyli wojennych szpitali, wszystko toczy się wokół 2ch cwaniaczkowatych lekarzy - Hawkaye'a i Trapper'a, oraz ich niepewnego siebie komendanta, RADAR'a - kurdulpa dzięki któremu wszystko jakoś działa oraz tej całej reszty watachy ( w tym żołnierz udający kobiete by sie wydaostać z woja czy ciągle męczona przez głównych lekarzy parka).
W każdym razie zaczepisty serial. Cholera tylko trudno zdobyć 2gi sezon i dalsze...
Kiedyś widziałem w polskiej telewizji ten wykręcony serial. transwestyta był najlepszy w jego akcjach i te ciągłe próby podglądania pielęgniarek. Poza serialem jest jeszcze film który był początkiem perypetii z tym polowym szpitalem.
lubiłem se obejrzeć, jeden z lepszych seriali komediowych
Er_WolvEr
19 11 2007, 19:10
Zna ktos może jakiśserial bardzo podobny do M*A*S*H'a jeżeli chodzi o humor ? Albo tego samego autorstwa ? Ogladam 4rty sezon - piękny serial. Mam nadzieje, że kiedyś będe miał około 700 zł na wszytkie 11 serii...
Aha, jeżlei ktoś widział film prosiłbym o osobisty komentarz.
Filmu nie widziałem, ale z bratem (chyba znasz go Wolv) jesteśmy przy 8 serii i rzeczywiście od jakiegoś czasu serial już nie jest taki na max'a przepełniony humorem, to wciąż trzyma wysoki poziom.
Wydawało mi się że jest bardziej melancholijny im dłużej nadawany, ale poprostu zajmuje się czasami bardzo poważnymi tematami, twórcy zaczęli trochę experymentować, uatrakcyjniający konwencję np.
- jeden odcinek jest widoczny zamiast z 3ciej osoby z osoby pierwszej - kamera prezentuje akcję dokładnie z oczu żołnieża,
- inny przedstawia dokładnie czas potrzebny by lekarze naprawili co Wojna zrobiła z przykładowym; jednym z mocno rannych, dokładne odmierzenie reanimacji itd,
- ostatni przykład sprawa - która się przewija przez wszyskie serie - prezentacja jednostki MASH 4077 przez cały opdcinek przez jednego z bohaterów, jego osobiste spojżenie.
Jeśli chodzi o fabułę - trzeba samemu zobaczyć i zrozumieć groteskę tego serialu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.