Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Brak opcji "Wyłącz" w menu Start
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Yap
Jak w temacie. Komp mi albo wariuje, albo jest zhakowany. Czasami zdarza się również tak, że próbując otworzyć Mój Komputer ikony zachowują się tak jakbym trzymał Shift lub Ctrl i otwierają mi się dwa lub x okien. Nie mogę ponad to włączyć mmaneger'a zadań. Komunikat, który mi wyskakuje brzmi: "Menedżer zadań został zamknięty przez administratora".

Jakieś pomysły?
Mathiu
CYTAT(Yap @ 17 09 2007, 23:02) *
Jak w temacie. Komp mi albo wariuje, albo jest zhakowany. Czasami zdarza się również tak, że próbując otworzyć Mój Komputer ikony zachowują się tak jakbym trzymał Shift lub Ctrl i otwierają mi się dwa lub x okien. Nie mogę ponad to włączyć mmaneger'a zadań. Komunikat, który mi wyskakuje brzmi: "Menedżer zadań został zamknięty przez administratora".

Jakieś pomysły?
Albo ktoś u Ciebie w domu zna się na edycji rejestru (może młodszy brat Ci robi psikusy?), albo zainstaluj dobrego antywira/firewalla, ewentualnie sprawdź jakimś skanerem online.
Brak "Zamknij" , albo Menedżera zadań, to ewidentnie zabawy w rejestrze.
stona
Spowodowane wirensami. Kuzyni którzy nie mieli antywira mieli to samo. Za głupotę się płaci wink.gif
Yap
Mam antywira (najnowszy avast) i nigdy ten komp nie był pozbawiony takiego oprogramowania, natomiast zdarzyło się to dosłownie po zainstalowaniu tego pierwszego. W rejestrze nikt nie grzebał (tym bardziej młodszy brat). Musi to być vir i tyle. Oto komenty, które podaje mi Avast:

17.09.2007 21:29:17 DCOM Exploit attack
from 80.54.139.2:135

Podaje również, że je zablokował tę operację więc nie wiem co mam myśleć.
stona
Avast...taaa, bajer prawie jak w bel air wink.gif Ściągnij sobie chociaż trial kasperksiego albo czegoś w ten deseń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.