Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Monster Hunter Portable 2/2G
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Yano
Co do lokacji to sa sekretne lokacje poprostu, mozna sie pojawic przypadkiem albo jesli sie od kota dostanie skilla explorer to wtedy na 100proc zaczyna sie w nich, ogolnie niewiele ciekawego, roslinki, kopalnie itp tylko w pustynnej jest cos unikatowego - jakis felyne fur ruby XD item wymagany do wielu kocich broni

Co do tigreksa to poprostu atakuj wiecej:p one maja okolo polowe zycia wiec powinny pasc w czasie w jakim zabija sie jednego w pojedynczym Q
Dev slicer jest dobry na niego, nawalaj duzo tongue.gif
Inny sposob to gunlanca i duzo blokowania
Unikaj walki jak sa 2 obok siebie

Ja sie wkurzylem bo wczoraj podchodzilem do fata na prawidziwym g-rank i mimo najlepszego luku i adrenaline i ze nawalalem caly czas to nie zdazylem zabic dziada:p ciekawe czy da sie go zabic solo:p
=PiT=
ja 2 felyne fur ruby dostalem przy beczkach u felynow na hi rankowym f&h jak szukalem tam masters skull, wiec unikat to to nie jest. Felyne tez moga to dropnac jak sie im do(pipi)ie.
=PiT=
ruszylo zastepstwo za skiesofcrimson - http://skiesofcroda.com/wip/main.php

maja baze armorow i broni z 2nd G

robia to kolesie z teamhgg
Yano
Dobry news ze stronka sie pojawila biggrin.gif

Brakuje mi wielu informacji z soc, np jak odblokowac fatalisa hr9, bo wlasnie jestem nad morzem i slaba pogoda wiec meczylem treningi XD mam wszystkie battle, polowie specjal i kilka g-rank, dzis wracam wiec moze w pociagu pocisne XD

edit:

haha udalo mi sie zrobic wszystkie treningi battle i special, mam sword saint piercing w koncu ;d
zostaly g-rankowe (wszystkie nowe potwory) , bedzie ciezko ;p
=PiT=
co jest za wszystkie g treningi?
Hela
Jaki jest sens grania w MH bez podłączania PSP do sieci?
Sandking
Duży, ja jeszcze nigdy nie grałem w MH po sieci ;]
Shen87
CYTAT(Hela @ 12 08 2008, 13:44) *

gra wciaga nawet solo, na singlu nabilem ponad 180h, ale jak sprobowalem multi z dwoma kumplami, to juz wiecej nie gralem sam ;p
Yano
CYTAT(=PiT= @ 12 08 2008, 10:45) *
co jest za wszystkie g treningi?

za battle - barrage piercing (hełm ze skillem load up) , i chyba czarny fatalis
za special - sword sain piercing (hełm z ESP) i ewentualnie czarny fata (nie wiem w koncu kiedy sie odblokowal;p)

za g rankowe - hełm ze skillem zwiekszajacym szczescie (nagrody) i g rankowy fatalis

co do fatalisow trzeba spelnic tez kilka innych rzeczy

CYTAT(Hela @ 12 08 2008, 13:44) *

sens mniejszy i jest bardziej hardkorowo ale nawet bez multi mozna sie swietnie bawic przez setki godzin tongue.gif
=PiT=
Fatal Ci sie odblokowal jak wgrales dodatek ;b W mhf2 tylko trzeba robic treningi w 2g juz nie, tylko na g rankowego ;q
Yano
hmmm mozliwe, ale nie zauwazylem go wczesniej bo bardzo pobieżnie przegladalem questy na hr6 bo wszystko juz mialem
kyubi85
Jak to jest z tym fatalisem, czy trzeba zrobić wszystkie treningowe questy każdą bronią, czy wystarczy tylko jedną?
Yano
kazdą ;p ale nei jest to takie trudne

ja dopiero po 350 godiznach gry na psp zebralem sie w sobie zeby zrobic wszystkei trening i sie okazalo ze tak naprawde sa dosyc łatwe biggrin.gif przynajmniej wiekszosc ;p tylko kilka musialem powtarzac ze 4-5 razy zeby sie udaly a tak to za 1-3 razem, chcoiaz jednak trzeba miec troszke wprawy ;p

gozej z g-rankowymi ale na szczescie wystarczy zrobic po jednym zeby odblokowac fatalisa ;p

problem w tym ze zeby odblokowac białego trzeba zrobic 6 najgorszych questów w grze w stylu - w jednym quescie zabic czarnego graviosa, czarnego diablosa i naruge, albo w jednym Q 4 potwory itp ... w(pipi)iajace tongue.gif
Dworek
Tak bardzo ciekawe questy dry.gif
Yano
zastanawiam sie czy w ogole do nich podchodzic tongue.gif
gdybym mial xlinka to spoko ale tak to nędza ;p chociaz niektore nie sa takie złe ;pp
chcoiaz np tigrex i rajang w 1 quescie to tez wątpliwa przyjemnosc tongue.gif
kyubi85
rozumiem ze ty Yano nie masz z kim grac i grasz sam ?
Yano
niestety tak ;/

od dawna sie przymierzam do kupna jakiegos urzadzenia wifi ale jakos nie wiem czmweu nie kupuje ;p boje sie ze zabardzo sie wciagne ;p
Shen87
gdybys sie jeszcze bardziej wciagnal to bys musial przestac spac ;p
pele15
siema. mam do was prosbe. mogli byscie podac stronke na ktorej byłby jakby poradnik do monsters huntera 2. albo jakis na forum. bo chciałbym zaczac w to grac a widze po postach ze to bardzo rozbudowana gra jest i nie rozumiem zbytnio waszego slangu i nie mam jak gdyby podstaw wiedzy na temat gry ;P z góry dzieki za odp.
Gazer
CYTAT(pele15 @ 14 08 2008, 22:51) *
siema. mam do was prosbe. mogli byscie podac stronke na ktorej byłby jakby poradnik do monsters huntera 2. albo jakis na forum. bo chciałbym zaczac w to grac a widze po postach ze to bardzo rozbudowana gra jest i nie rozumiem zbytnio waszego slangu i nie mam jak gdyby podstaw wiedzy na temat gry ;P z góry dzieki za odp.

Bardzo proszę, tutaj masz poradnik Blaze'a, proboszcza(userzy forum PSPoland) i częściowo mojego: http://forum.pspoland.pl/viewtopic.php?f=37&t=20464 wink.gif.
pele15
łooo dzięki bardzo może teraz wreszcie pogram sobie w miare zrozumiały sposób w ta świetna grę smile.gif
Yano
niezly poradnik, pomijam to ze pewnie dla mnie malo przydatny ale komus sie neizle chcialo narobic xD

jutro poczytam wiecej bo musze spadac ;p
Gazer
CYTAT(Yano @ 15 08 2008, 00:09) *
niezly poradnik, pomijam to ze pewnie dla mnie malo przydatny ale komus sie neizle chcialo narobic xD

jutro poczytam wiecej bo musze spadac ;p

Tobie się na pewno nie przyda, to jest głównie dla takich osób jak pele15 czyli totalne podstawy. Z Blaze'em mamy ambitne plany opisać jeszcze questy w Guild Hall(ale raczej tylko te które są potrzebne do odblokowania następnych HR) ale kiedy zaczniemy to pisać i czy to wogóle wejdzie w życie to ci nie umiem odpowiedzieć tongue.gif. Narobić? No ja opisywałem questy 4 gwiazdkowe tylko, trochę pracy było ale nie licząc tych dni w których leniuchowałem(czyt. miałem coś innego do roboty) to tak z kilka dni zeszło wink.gif(oczywiście nie mówię tutaj o non stop pisaniu ^^)
Właściwie to nie wiem czemu wcześniej nie powiedziałem o tym poradniku tongue.gif.
Yano
jak by co to ja chetnie pomoge w pisaniu jakiegos poradnika itp biggrin.gif
kyubi85
CYTAT(Yano @ 14 08 2008, 17:41) *
niestety tak ;/

od dawna sie przymierzam do kupna jakiegos urzadzenia wifi ale jakos nie wiem czmweu nie kupuje ;p boje sie ze zabardzo sie wciagne ;p

Ja mam o tyle dobrze że mam trzech kumpli z którymi mogę czasami pograć.
Wczoraj z jednym ubiłem Akantora na mojej drugiej postaci (hr 6).
W mojej pierwszej postaci (hr 9) szykuje sie już na Ukamu (biały Akantor).
Hela
Pograłem 3 godziny, porobiłem jakieś treningi dotyczące mechaniki gry, po jednym każdą bronią, zrobiłem 5 questów 1* i tak się teraz zastanawiam czy jest sens to granie w MH kontynuować. Jeśli są tylko 4 rodzaje questów, a ja już po tak krótkim czasie tutaj nudę widzę... Nie ma doświadczenia z zabijane przeciwników, to się slalomem pomiędzy wszystkimi przechodzi, połowa broni jest idiotyczna, i jakieś tam pierdółki rodem z Harvest Moona jak uprawianie roślinek, łapanie robaczków. Nie dla mnie to raczej.
Sandking
Myślisz, że to co najlepsze w Monster Hunterze dostaniesz od razu? Ja do MH miałem 2 podejścia, pierwsze przemęczyłem przez 10h i odłożyłem na półkę z napisem "Fail". Potem coś mnie ruszyło i znów odpaliłem, a kolejny tytuł na PSP uruchomiłem po 3 miesiącach gry i 350h nabitych w MH:F. Pograj trochę, poczekaj na pierwszą, poważną walkę z wiwerną, którą może i przegrasz, ale zbierzesz doświadczenie na kolejne podejścia. Do MH trzeba czasu, tak jest skonstruowany po prostu.
Dworek
Jak poraz pierwszy zabije się Yian Kut-ku to potem jest już z górki(ja tak miałem).Ta gra mnie tak zachwyciła że grałem 530h(sam już nie wiem) w 2.WARTO GRAĆ POLECAM !!!
Lorack
Najważniejsze żeby nie wybrać na start lancy (jak ja zrobiłem i zafundowalem sobie ok 30h męki, a nie grania w MH ;])
Mendrek
Lanca jest fajna z wyglądu, bo przypomina ustawienie żołnierza w falandze spartańskiej ;p

Poza tym ku.rwa, Kut Ku Webbing zdobyć to jakaś masakra, nie wiem czy dalej męczyć się z tym? Bo chcę sobie rękawice zrobić, co z kompletem kryształów dodających do zdrowia i sukienką z Kut Ku da mi bonus do healtha. Na razie nie widzę innych zbroi dodających do healtha smile.gif Btw. co daje bonus "Filled up" (10 w skillu Gluttony).

Jeszcze jedna sprawa - czy jak z kimś gracie, to macie tak, że pozycje waszych łowców są niezsynchronizowane, na tej zasadzie że obaj walicie w potworka, wszystko wygląda cacy na jednym PSP, z tym że jednak na dwóch różnych PSP jak i potwory, jak i łowcy są w dwóch rożnych miejscach. Nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu jak kumpel carve'ował potworka, to u mnie wyglądało to jak ziemię by carve'ował, natomiast u niego on po prostu carve'ował potworka. Analogicznie u niego. Czy to może być dlatego, że on miał pre-ładowanie leveli, a ja nie? Czy może po prostu taki bug w grze?
Gazer
CYTAT(Mendrek @ 18 08 2008, 10:51) *
Jeszcze jedna sprawa - czy jak z kimś gracie, to macie tak, że pozycje waszych łowców są niezsynchronizowane, na tej zasadzie że obaj walicie w potworka, wszystko wygląda cacy na jednym PSP, z tym że jednak na dwóch różnych PSP jak i potwory, jak i łowcy są w dwóch rożnych miejscach. Nie wiem jak to wyjaśnić, po prostu jak kumpel carve'ował potworka, to u mnie wyglądało to jak ziemię by carve'ował, natomiast u niego on po prostu carve'ował potworka. Analogicznie u niego. Czy to może być dlatego, że on miał pre-ładowanie leveli, a ja nie? Czy może po prostu taki bug w grze?

To tak już jest w tej grze...w każdym razie ja też tak mam wink.gif. Na szczęście dotyczy to tylko tych mniejszy stworów np. velo(pipi)rey'e itp. ale na prawde nie wiem dlaczego się tak dzieje :? Może spróbować w tym samym czasie wejść do lokacji?
Sandking
Nie, po prostu gdy grasz z kimś w trybie Ad-hoc, to gra nie wysyła informacji o aktualnym miejscu przebywania potwora i nie aktualizuje tego info. Jedyne co jest przesyłane, to fakt, iż potworek na danej lokacji jest. Jeżeli zginie, to po prostu zniknie z ekranu, czasami będzie widać jak przeleci i padnie po ciosie naszego kompana. Jedynie informacje i bossach są przesyłane dokładnie, dzięki czemu na każdym ekranie mamy to samo.

Mi to w grze nie przeszkadzało, chociaż wyglądało dziwnie wink.gif

A skill Filled Up, daje szanse, że "Fish steak" odnowowi trochę staminy.
mate5
Ile razy mam ochotę w to pograć, wejdę do tego tematu i mi przechodzi wink.gif Ta gra nie jest miła dla laików, co?
Sandking
Ta gra zjada casuali w całości i wypluwa ich po dłuższej chwili. Ale innego tytułu tego typu nigdzie nie znajdziesz, bo gra stawia głównie na skilla, a nie na statystyki broni. Lepszy oręż oznacza tylko tyle, że szybciej zabijesz przeciwnika, ale w jakim stylu to zrobisz, zależy już tylko od Ciebie. Przyznaję, że jest trochę dziwnie skonstruowana, bo kopa daje po kilkunastu godzinach gry, a powinna od początków gry, ale to tylko świadczy o jej oryginalności wink.gif
Yano
fak nie mialem netu ;p ruter i modem mi sie spalily przez piorun.... znowu ;p

zaraz nadrobie co pisaliscie ale mam pytanie - pare osob uzywa tutaj xlinka, itp jakie macie uzadzenia wifi?

pamietam ze ktos tu polecał jedno tanie uzadzenie na usb ktore uzywa i mowie ze nie ma problemow i dziala idealnie jako hotspot, co to bylo?

jak ta osoba sie nie zglsi to bede musial sam przegrzebac temat xDDDDD
Gazer
CYTAT(Yano @ 19 08 2008, 12:32) *
fak nie mialem netu ;p ruter i modem mi sie spalily przez piorun.... znowu ;p

zaraz nadrobie co pisaliscie ale mam pytanie - pare osob uzywa tutaj xlinka, itp jakie macie uzadzenia wifi?

pamietam ze ktos tu polecał jedno tanie uzadzenie na usb ktore uzywa i mowie ze nie ma problemow i dziala idealnie jako hotspot, co to bylo?

jak ta osoba sie nie zglsi to bede musial sam przegrzebac temat xDDDDD

Asmax 411g ale z tą "bezproblemowością" to jest naprawdę różnie. U innych działa bez problemu, u innych z kilkoma zgrzytami(ja) a u innych wogóle sad.gif.
Yano
a to obczajałes (i inni ktorzy go maja)
http://psp-team.pl/forumpsp/lofiversion/in...php?t14161.html

poradnik wlasnie co do tej karty, moze sie rpzyda i przy okazji bedzie wiadomo czy serio wartą ją kupić (i odpowiednio skonfigurowac)

CYTAT(Mendrek @ 18 08 2008, 10:51) *

troche juz wyjasnili ale o ile ja wiem (tak bylo tez podczas gry w necie na ps2 w MH1) to jest tak ze niektore (moze i wszystkie) małe potwory w stylu robale, raptorki kazdy gracz ma "swoje" , inni ich nie widzą tylko mają swoje, dlatego wyglada ze carvuje glebe bo zabił przeciwnika ktorego tylko on widział a ty widzisz tego ktory jest na twoim psp (oczywiscie kazdy ma tyle samo itp, po prostu małe przeszkadzajki kazdy widzi sam "swoje", przynajmniej tak bylo w MH1 ze ja moglem walczyc z czyms niewidzialnym dla innego gracza, a "jego" raptorek biegał sobie swobodnie;p) , pewnie zrobili to zeby ułatwic sprawe w połaczeniu albo dlatego zeby ludzie nie mieli problemu z carvem, w koncu przeszkadzajki szybko znikają wiec jak by kto inny zabic i carvovał to inni mogli by nie zdazyc, a bossowie nie znikają po smierci wiec kazdy ma czas zeby sobie wyciąć 3 razy (czasem wiecej;p)
Gazer
CYTAT(Yano @ 19 08 2008, 19:24) *
a to obczajałes (i inni ktorzy go maja)
http://psp-team.pl/forumpsp/lofiversion/in...php?t14161.html

poradnik wlasnie co do tej karty, moze sie rpzyda i przy okazji bedzie wiadomo czy serio wartą ją kupić (i odpowiednio skonfigurowac)

Na PSPoland jest tego typu lepszy poradnik od tego szitu z psp-team cool.gif . Pozatym opisane są tam raczej standardowe czynności które można wyczytać z dołączonej instrukcji XD. Pozatym to i tak trzeba konfigurować zawsze "trochę" inaczej do każdego komputera tongue.gif.
Sandking
Omg, co się dzieje z MH3. E3 zostało olane, GC08 także. Cisza jak makiem zasiał, a już wypadałoby trochę zdradzić z nadchodzącej trzeciej części. A tu nic, nawet zremixowanego starego trailera. Albo Capcom ma inne zajęcia, albo szykują zmianę silnika gry ;D.
=PiT=
Ja narazie wykasowalem MH z psp - musze troche odpoczac od tej gry bo mam przejedzenie ktore moze sie zmienic w haftanie tym materialem. Pora odstawic na troche : D
Gazer
CYTAT(=PiT= @ 25 08 2008, 10:00) *
Ja narazie wykasowalem MH z psp - musze troche odpoczac od tej gry bo mam przejedzenie ktore moze sie zmienic w haftanie tym materialem. Pora odstawic na troche : D

Ja tak samo confused.gif. Znudziła mnie ta gra okropnie, zająłem się innymi bo ile w tego MH można grać ^^. Po Kai Xlinku mi się nawet nie chce chodzić z tą grą wink.gif. Może..kiedyś wrócę...jak będzie premiera Monster Hunter..Freedom 2G? Europejczyk chyba tak będzie się nazywał tongue.gif.
Yano
jesli wyjdzie to raczej bedzie MH freedom 2+

przynajmniej wszystkie "lepsze" itemy w grze ktore maja dopisek G w europejskiej maja dopisek + (np LBBG i LBB+)

ja ostanio tez troszke odpoczywam od mh ale tylko troszke i niedokonca z własnej woli xD

musze za(pipi)ac g-rankowe fatalisy xDDD
Dworek
Ja nie gram bo 2 skatowałem,a o G w EU nie słychac ostatnio.
kyubi85
Nie rozumiem czemu nie gracie w 2g japońskiego skoro jest do niego patch tłumaczący praktycznie wszystko.
Yano
to prawda;p

ja mam przerwe bo dziewczyna sie dorwała do locoroco i psp jest zajęte xD
raven_raven
wpisujcie miasta które mają przerwe

POZNAŃ
Dworek
Lublin

Chyba że ktoś chce pograc to na chwile kończe przerwe laugh.gif .
=PiT=
Irak ;b
kyubi85
Ja chyba w mh będę grać do końca życia i jeden dzień dłużej biggrin.gif
Yano
ja tez ;p a przerwa nie jest z mojej winy tongue.gif

ciekawe kiedy bedzie cos nowego o mh3 bo chetnie bym sie dowiedzial ze wyjdzie jednak na ps3 ;p w koncu bym mial powod zeby ją kupić biggrin.gif bo nie chcial bym kupowac wii ;p ale bede zmuszony ;p

btw niedlugo wychodzi nowy "patch-dodatek" do mh frontier, tym razem 3.5 ;p dodali nowe broni i srebrną wersje skorpiona

swoją droga we frontierze troche przesadzają z wielkoscią broni xDDDD

zastanawiam sie jak ten GS wyglada na plecach, czy sie składa czy co ;p

ale to dlatego ze oni tam wprowadzili cos czego nie ma na psp - broni o roznej dlugosci ktore maja wplyw na dmg,
przykładowo o wiele dluższy sns, dual, GS, lanca, młot ktore mają serio o wiele wiekszy zasięg ale za to mniejszy dmg

oraz odwrotnie bardzo - krotkie duale, lance albo młoty ktore maja mały zasięg ale wiekszy dmg

w sumie bardzo ciekawe urozmaicenie bo jedymi mozna dosiegnac tam gdzie wczesniej sie nie dalo, ale tez niskich przecinikow mozna nawalac tymi krotkimi broniami:p

ponizej pare fotek przykładowych broni o innym niz typowy zasięg

dłuuugi sns

krotkie duale

krotki młot

długa lanca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.