Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Monster Hunter Portable 2/2G
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37
Yano
młoty sa najlepsze tongue.gif

ale jesli chcesz lance to idz w tą ktora sie zaczyna od iron gunlancy , ona dochodzi do jednej z fajniejszych lanc
Lorack
CYTAT(Yano @ 30 05 2008, 12:23) *
wlasnie odwrotnie ;p jak ktos gra to niech sie przynaje biggrin.gif przeciez im wiecej tym lepiej biggrin.gif

Dobra przyznaję się tylko nie mówcie nikomu;p

Jeśli chodzi o zwykłą lancę (nie gun) to jest to według mnie megasyfiasta broń, która porządnie obrzydziła mi pierwsze podejscie do MH. 50h pograłem wtedy z czego wiekszość lancą i mi się odechciało. Ale powróciłem ;D Wypieprzyłem starego sejwa, a w nowym rozdaniu zdecydowałem się na GS'a i to jest to! Mielę nim 55h, jestem na 6* questach u babci w pokke village. Przyjemność z gry GS'em w porównaniu z lanca to zwrot o 180stopni.
Schaboszczak
CYTAT(Lain @ 30 05 2008, 10:17) *
z questa w tower map w elder village.

to jest więcej wiosek?
=PiT=
nie
Yano
CYTAT(Schaboszczak @ 30 05 2008, 17:15) *
CYTAT(Lain @ 30 05 2008, 10:17) *
z questa w tower map w elder village.

to jest więcej wiosek?

eleder to ta baba co daje questy w wiosce tongue.gif
Shen87
ja nie gram i chyba predko nie wroce, w(pipi)ilem sie na teostre i lunastre, a potrzebuje z nich po 3 rogi
Gazer
Ja też skończyłem grać bo nie chce mi się robić te 100 wyvern sad.gif. Jakbym miał WIFIMaxa albo coś takiego to może, może....ale drogie cholerstwo jest.... sad.gif
Yano
lol MH frontier sie dalej rozwija biggrin.gif beda miec calkowcie nowego potwora biggrin.gif

narazie nie wiadomo co to jest bo pokazli tylko obrazek gdzie w ciemnosci widac oczy tongue.gif i to 4 oczy ;p

jak narazie plotki mowią ze moze to byc dwu głowy wąż (kiedys był art taki w oficjalnej ksiazce) albo pająk , ja raczej nastawiam sie na pająka ;p i ciesze sie bo to oczywisty pomysl, w koncu musial sie pojawic pajak biggrin.gif
za pajakiem przemawia to ze oczy sa symetryczne i i pary sa do siebie podobne, ale w kazdej parze jedno oko wuydaje sie wieksze

tyle że to na Pc i tylko w japonii wiec se nei pogramy ;/
Shen87
po zobaczeniu obrazka i przed przeczytaniem twojego posta pierwszy na mysl przyszedl mi wlasnie pajak ;p
=PiT=
o widze ze koledzy wymiekaja icon_twisted.gif
Dworek
Ja tam z chęcią go rozwale i nic mnie nie przerazi cool.gif .Yano nie martw się w MH3 będzie ten pająk i wiele innych,tylko że ile trzeba będzie czekac huh.gif .
Yano
a to ciekawe akurat ;p bo MH3 miał wyjsc na ps3 pod koniec 2007 ;p teraz słuchy chodzą o koncówce 2008 albo poczatku 2009 , tyle ze jak wiadomo na wii confused.gif podejzewam ze kupie to (pipi)e wii o ile nie z(pipi)ią czegoś (w sumie najabrdziej sie boje o sterowanie, jesli nie bedzie opcji grania na zwykłym padzie to sie potne ;p)

chociaz pocieszają mnie 2 sprawy:
- juz wiele miesiecy temu slyszalem ze betatesterzy grajacy w mh3 strasznie nazekają na sterowanie wiilotem, wiec moze cos z tym zrobią
- mhp2g sprzedalo sie za(pipi)iscie, bylo najlepiej sie sprzedajaca gra na psp , i ogolnie jedna z lepiej (niestety tylko w jap) to napewno zacheci ich do wydawania wiecej MH, wiec moze wyjdzie tez na ps3 (kiedys na pewno , ale moze szybciej)
Shen87
rozwalilem dual tigrexa, nie ma juz wyzszego hr? i jak odblokowac akantora
Yano
musisz zabic
czarnego diablosa
czarnego graviosa,
pink ian i azure los (w jednym quescie)
silver los
gold ian
pojawi sie urgent z shenem
i jak go zrobisz to pojawi sie urgent z akantorem

dodam tylko ze na diablosa i graviosa polecam łuk i HGE, a na shena łuk i adrenalin+2 i heroics
Gazer
Łuk....a konkretniej jaki łuk na diablosa i graviosa? Bo też sie z nimi męcze sad.gif.
Shen87
ja tam kusza diablosa zabijam
Yano
CYTAT(Gazer @ 2 06 2008, 14:59) *
Łuk....a konkretniej jaki łuk na diablosa i graviosa? Bo też sie z nimi męcze sad.gif.

jedyny słuszny przepakowany łuk - akantor bow xD

ale pewnie go nie masz;p wiec na graviosa polecam łuk z kraba , ma wode;p trzeba strzelac w brzuch (a najlepiej przyspieszyc rozwalenie brzucha bombami)

a na diablosa to w sumie hm.. moze lodowy łuk, ale w sumie to kto wie;p

poprostu cos silnego ;p waznijsze jest to zeby miec HGE ;p
Gazer
Wyjaśnij mi cóż to takiego jest HGE hyh.gif.
Dworek
High Grade Earplug-gdy wywerna wrzasnie nic się nie dzieje, nie skulasz się i nie zakrywasz uszu tylko normalnie sobie chodzisz.
Yano
a diablos i gravios lubia po wrzasku staranowac albo strzelic laserem;p dla łucznika czesto oznacza to smierc ;p
Shen87
rozowy set z tych konikow polnych daje HGE tigrex chyba tez
Yano
tigrex nie ;p ale garuga, najlepszy wczesny set do hge to set z garugi
pumbx83
noooo Yano szacekun dla twoich młotów !! popróbowałem i broń makabryczna!! a przynajmniej damage!. tylko troha mi ciężko sie przyzwyczaić. ale jak kombo nimi wejdzie to "na kolana hamy!!" klękają jak przed królem biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
jeszcze trohe musze z nim pobiegać i potrenować, ale taki kut ku to chwila moment i odpływa w zaświaty biggrin.gif
PS. czy używacie może tego "kręciołka" młotem(jak "R" przytrzymamy to biega i sie ładuje, a poźniej karuzela.) tylko zanim skąnczy sie kręcić to jakiś cios załapie na pewno.
Dworek
Ja "kręciołka" używam,ale tylko jak mam pewnośc że nie dostane w trakcie biggrin.gif .Tigrex ma,ale tylko earplug(nie wiem czy S czy zwykły) tylko że ten zwykły jest słaby bo działa na małe wywerny.
Yano
Kreciokek mlotem ujdzie jesli mlot ma jakis element, i trzeba go zakonczyc jakims ciosem (najlepiej golfowym), ale nie jest to najlepszy cios ogolnie:p

Najlepsze 2 to
- Naladowanie R do drugiego poziomu, gdy jest tylko chwila
- R do 3 poziomu czyli superpound, gdy jest wiecej czasu, i odturlanie
Te 2 ciosy nigdy sie nie odbija

A gdy jest naprawde duzo czasu to combo 3x trojkat, najsilniejsze ale moze sie odbic w polowie

Ciosu kolkiem nie warto uzywac bo jest najslabszy, juz lepiej R bez przytrzymania

Mlotem warto atakowac glowe, bo pieknie oglusza biggrin.gif (chociaz niektorym przeciwnikom sie nie oplaca)

Pozatym ogolna taktyka mlotem jest taka ze obserwojesz wroga trzymajac R , jak jest okazja to podbiegasz i walisz, i odrazu odskakujesz na bezpieczna odleglosc
pumbx83
YANO:"Kreciokek mlotem ujdzie jesli mlot ma jakis element, i trzeba go zakonczyc jakims ciosem"
-to kręciołek można ciosem zakączyć?jaki element?

"Najlepsze 2 to
- Naladowanie R do drugiego poziomu, gdy jest tylko chwila
- R do 3 poziomu czyli superpound, gdy jest wiecej czasu, i odturlanie"

-a co do naładowania, to łąduje sie aż do 3go poziomu?? cały czas trzymając R??
bo jak narazie to czekałem na dobry moment i 2 lub 3 hit combo i spierdzielałem...
Shen87
jakie sa najlepsze mloty? war basher wyglada niezle, spory atak i sharpnes
Dworek
Diablo Chaos Broker,Onslaught hammer
Yano
pumba:
jak podczas kręcenia nacisniesz trójkąt to mozesz zakanczyc krecenie dwoma rodzjami ciosu, zalezy jak szybko nacisniesz trójkąt, popróbuj sobie

element to znaczy ze bron ma dodatkowe obrazenia od ognia/wody/blyskawic/lodu itp, jesli ma to bardziej sie opłaca zadawac szybkie slabe ciosy (kreciołek) , jesli nie ma to sie oplaca walic pojedyncze ale mocne ciosy (chociaz ogolnie przy młotach obrazenia elementalne sa mniej wazne)
dokladnie to w mlotach prawie wcale nie opłaca sie kręcić ;p ale jesli juz musisz to wiecej sensu jest jesli bron ma element, ale nawet wtedy nie ejst to najlepszy cios;p
jest slabszy niz super pound (opis nizej) , a jest strasznie powolny , pozatym ciezko nim trafic w konkretną czesc ciała przecinika)

tak ladowac mozna do 3 poziomu
1 pojedynczy wymach (bez przytrzymania)
2 podwojny wymach (okolo sekunda trzymania malutki błysk)
3 wymach do gory i (pipi)niecie w ziemie (superpound) jesli sie nie ruszasz albo kręciołek jesli sie ruszasz puszczając R (duzy błysk oznacza ze juz sie naladowalo, okolo 1.5-2 sekundy trzymania)

combo 3x /\ jest najsilniejsze ale ciezko je wpasowac;p najlatwiej jest podbiec i rpzywalic z 2 poziomu,

co do mlotow to tak jak powiedzial Dworek - diablos chaos broker najlepszy młot, ale dosyc trudy do zrobienia, albo onslagught bardzo łatwy do zrobienia i prawie najlepszy biggrin.gif (jego glowna zaleta jest lwasnie łatwosc zrobienia;p ale i siła jest "prawie najlepsza")
war basher jest spoko ale trudniej go zrobic niz onslaughta wiec jak juz masz sie meczyc to pomęcz sie na młot diablosa bo jest lepszy tongue.gif
Lorack
Babcine questy 1-6* zaliczone (prócz urgentów nr 8 i 9, ale te sie jeszcze nie odkryły) teraz się biorę za questy guildiowe trzeba w końcu zwiększyć HR wyżej niż 1;p A taka popierdółka: jaki jest najmocniejszy cios w grze i jaką bronią?
Dworek
CYTAT(Lorack @ 4 06 2008, 09:13) *
A taka popierdółka: jaki jest najmocniejszy cios w grze i jaką bronią?

Pewnie Diablo Chaos Broker'em superpound.
=PiT=
ostatnio obadalem mloty, zrobilem wsio treningi, grube sa xD

Official English Patch by TeamHGG Beta v1.0

Hi, everyone!

We have been working on this patch for nearly 2 months and we feel that it is ready for Open Beta.

We are not associated with any other group and we hope everyone will be able to enjoy the fruit of our labour.

We will continually be working and tweaking on the patch to make it better. We accept any helpful suggestions and will consider if they are feasible before implementing them.

We'd like to give special thanks to Codestation and to the Chinese Patch Team, CG TGBUS, without which none of this would ever be possible in the first place.

INSTALLATION
Extract the zip contents and copy it to your PSP/GAME folder.

Run the patcher like an ISO/Homebrew.

Monster Hunter Portable English Patch by TeamHGG
http://teamhgg.org/PapimeruPSP.zip

Pozdro, yo xD
Yano
CYTAT(Lorack @ 4 06 2008, 09:13) *
jaki jest najmocniejszy cios w grze i jaką bronią?

kazdy cios zadaje ileś % dmg broni , pojedynczy cios dualami albo sns zadaje okolo 10% (bo sa szybkie) , a powolniejsze bronie zadaja okolo 40%
2 najsliniejsze ciosy (liczac wlasnie tak ze jeden cios sam w sobie zada najwiecej)

- końcówka 3 ciosowego combosa trójkątem młotem, po 2 ciosach w ziemie jest tzw golf swing czyli wymach do góry on zadaje 100% (w sumie to combo zadaje okolo 170%)
- a taki calkowicie najsilniejszy to pełne naładowanie GS - zadaje 110%

oczyiwscie zalezy jaka sie ma broń i w co sie trafi;p ale te 2 ciosy sa najlepsze jesli człowiek chciał by obudzic śpiącego potwora walac we wrazliwy punkt;p (pierwszy "budzący" cios zadaje 3 razy wieksze obrazenia) tyle ze młotem trzeba sie usyawic bokiem zeby 2 pierwsze nie trafiły tylko ostatni zachaczył

edit co to patcha to jest juz ich kilka w wersji gdzie "sporo" jest przetlumaczone tongue.gif

ja uzbroilem sie w cierpliwosc i czekam na tego najlepszego ktory bedzie idealny xD
ostanio ludzi ktorzy go robia zaczeli sie straznie klocic z innymi ludzmi i sie zrobiła (pipi)nia;p ale on nadal wpostaje i prawie wszystko juz ma gotowe biggrin.gif
Shen87
co polecacie z SnS? te z fatalisa odpadaja narazie, odyssey blade attack 280 i water 350 i golden falchion attack 252 i fire 480 moge zrobic
Dworek
CYTAT(Shen87 @ 4 06 2008, 12:38) *
co polecacie z SnS? te z fatalisa odpadaja narazie, odyssey blade attack 280 i water 350 i golden falchion attack 252 i fire 480 moge zrobic

Polecam oba ponieważ są dobre,oraz:Deathprize(pewnie niektórzy się zdziwią,ale wierzcie mi łatwy do zrobienia i dobry SnS),Black Ruiner Sword laugh.gif .
Gazer
Woohoo! Zainstalowałem ten patch od TeamHGG i powiem wam że jest pięknie! Wszystkie najważniejsze teksty są przetłumaczone! Nawet skille "kotów fighterów" są! Więc rozumiem o co chodzi smile.gif. Tylko jest teraz problem, zwracam się głównie tutaj do Yano. Jakiego kota fightera najlepiej wybrać? Bo tam jak na tą gre przystało jest 10k różnych sposobów! Z góry dzięx
Yano
ciezko mi bedzie pomóc skoro masz po angielsku a ja po japońsku xD

http://skiesofcrimson.com/forum/topic/18962
tu masz intrukcje jak zrobic najlepsze koty, tyle ze wlasnie nazwy skilli po japonsku XD nie wiem jak te rzeczy zostały przetłumaczone w patchu
moze czytajac ten opis domysli sie o jaka osobowosc chdozi widzac angielskie nazwy tongue.gif
pumbx83
a sorki ze zapytam z zupełnie innej beczki: jak to jest z graniem przez internet w MHP2?? znaczy sie czy jakbym np usiadł we wro w galerii i wszedł online, to jakby ktokolwiek gdziekolwiek też był online to byśmy mogli sobie połupać?? pytam bo kumpla mam na majorce i sprobowalibyśmy. ale czy da rady?? czy tylko jak będziemy koło siebie
thx za odp tongue.gif
=PiT=
daloby rade jakby ten ktos tez byl we wro w galerii xD
Yano
da sie przez net tylko uzywajac programu xlink kai, do tego musisz miec odpowiednie urzadzenie (wifi max albo kilka innych, niewiele wspolpracuje) musisz to miec zaisnatlwane na kompie i tym programem oszukiwac konsole ze niby inni gracze siedzą obok, wiec w centrum handlowym tego nie zrobisz

=PiT=
Yano - da sie grac z 2 PSP jak dookola niema zadnej sieci?
Yano
tak, 2 (albo wiecej) psp obok siebie łączą sie miedzy soba i nie potrzeba nic innego zeby grac razem jesli kilka psp siedzi obok siebie
Gazer
CYTAT(Yano @ 19 05 2008, 12:02) *
CYTAT(Antares @ 19 05 2008, 11:07) *
Mam Asmax 411G (zależało mi na tej zabawce bo pracuje zarówno Ad Hoc jak i symyluje tryb Acces Point dla Infrastructure). Producent pomyślał nawet o graczach używających PSP i w programie do zarządzania urządzeniem są opcje dotyczące PSP i X-Link'a smile.gif

czyli dziala bez problemu? nie zrywa polaczen itp? XD jesli tak to jeszcze w tym tygodniu postaram sie kupic biggrin.gif w koncuuuuuuuuuuuuuuuuu!!! XDD

Yano, i jak kupiłeś już ten ASMAX? Bo też chciałem sobie coś takiego kupić ale dalej nie jestem przekonany czy to działa a jeśli ty kupiłeś i działa to znaczy że działa smile.gif. Na wifimaxa nie mam kasy a na to akurat mi starczy smile.gif. Dzięki za odpwiedź

PS: Niestety tamta akcja którą podał...ktoś już jest zakończona i tu pytanie czy przedmiot na tej aukcji http://allegro.pl/item374579101_salon_asma...i_usb_wawa.html i tej http://allegro.pl/item370440103_karta_wifi...funkcja_ap.html to ten sam towar? Zawsze jest aukcja tego samego sprzedawcy( http://www.allegro.pl/item372853580_karta_...w_2l_od_ss.html ) ale kończy się za 24 godziny więc raczej mi tak szybko ktoś nie odpowie....
Qjon
Gaziu - Asmax 411g działa na 100000000% z Xlinkiem biggrin.gif Bo z Blessedem go testowaliśmy - i śmiga spokojnie ;]

Jakbyś miał problemy z konfigiem to wal - umiem zrobić zarówno WiFi MAX Datela jak i Asmaxa smile.gif (Blesiu się kompletnie nie zna na routerach sweat.gif
izi
mam pytanie; ta gra jest głównie nastawiona na online tak? Jak to wygląda? Dużo ludzi? Proszę o jakąś mini relacje online smile.gif
Gazer
izi, właściwie to nie chociaż fajniej się gra z ludźmi. Twórcy pomyśleli i o graczach singleplayer i o multi także mamy do wyboru albo misje TYLKo dla jednego gracza(podstawowe u Eldera) albo te i multi i sp....chociaż żeby zdobyć jakieś pożądne itemy trzeba grać z ludzmi i pokonujesz stwory które nigdy w życiu nie pokonalibyśmy sami no chyba że jesteś hardcore'owiec i masz zdolności XD.
izi
dzięki Gazer, wychodzi na to że jest to bardzo podobne do Guild Wars z PC smile.gif
Mikes
Tak, poza tym, ze w MH masz tylko ad-hoc do 4 osób xD
Yano
CYTAT(izi @ 5 06 2008, 23:29) *
dzięki Gazer, wychodzi na to że jest to bardzo podobne do Guild Wars z PC smile.gif

nie jest podobne ;p to nie jest MMO ;p

tak jak napsiał Mikes : gra sie za(pipi)iscie na multi, ale po pierwsze sa to tylko 4 osoby, a po drugie tylko obok siebie psp (chyba ze przez x linka)

poprostu psp nie jest najlepszą konsolą do gry online tongue.gif wersja na ps2 i na pc ma o wiele lepsze multi (chociaz na jednego questa moga isc tylko 4 gracze ale to ze wzgledu na balans)

jeśli chodzi o multi to juz bardziej mozna do porównac do diablo1 tongue.gif (czyli 4 graczy obok siebie itp)

CYTAT(Gazer @ 5 06 2008, 21:41) *
pokonyważ stwory które nigdy w życiu nie pokonalibyśmy sami

no nie wiem tongue.gif ja tam kazdego rozwalam sam tongue.gif
Dark Serge
No dzisiaj miałem zamiar wieczorkiem łupnąc jednego questa ... no i od 24 do 6.30 łupałem bez przerwy - teraz kawa i do pracy biggrin.gif

Damn, chciałem zobaczyc jak się młotkami gra - zrobiłem sobie Crystal Hammer (fajnie wygląda i odłosy fajne wydaje, poza tym nie miałem komponentów do niczego innego), wrzuciłem questa z Basariosem (4* u baby)- i wygrałem nie ginąc ani razu (i to bez przygotowań), niby nic a mnie ucieszyło.
Patrząć na to jak się walczy młotami a jak LS(grałem tym do tej pory, ~50H) to bicie sie z młotami aż za proste jest xD
ale ostatnim questem jaki mnie zmeczył to biały Monoblos - zwykły szybko padł, z tym miałem problem - kijowa ostrość Shell Hammera - mimo posiadanego setu z Ceanataura (sharpnes i sharpening skille) i 10 whetstone'ów, to nie udało się. no nic, następnym razem celniej bedę trafiał mu w noge to sie będzie częściej wywracał.

tak sie zwierzam innym hunterom tylko tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.