Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada kabel a Xbox Live.
Forum PSX Extreme > Inne > Pomoc
BartX
Mam taki problem. Mam neostradę (modem USB) i próbuję się podłączyć do neta. Używam tego poradnika na Onlinecenter.pl. I niby wszystko idzie w dobrym kierunku. Po zaakceptowaniu mojego IP próbuje załapać adres DNS. I wtedy wyskakuje błąd. Czytałem, że może to być związane z firewallem, ale jestem kompletnie zielony w tych sprawach. Może mi ktoś szczegółowo to wyjaśnić?
stona
Wyłącz firewalla i antywira na czas podłączenia i sprawdź czy działa. Jeśli tak to musisz sobie je skonfigurować.
BartX
Dobra, tylko jak wyłączyć firewalla? Mówiłem, że się na tym nie znam tongue.gif
BartX
Up. Czy kabel, który jest dołączony do X-a wystarczy czy trzeba scrossowany? ohmy.gif
BartX
Up! Ktoś mi pomoże wreszcie? confused.gif
szeni
Jeśli będzie się łączył bezpośrednio z komputerem, to ma być skrosowany, jeśli ze switchem/routerem - nieskrosowany.
Berion
Jeśli z routerem to może być i krossowany. Jemu to lotto.

@BartX
Owsiki masz? Po co to:
CYTAT
Up! Ktoś mi pomoże wreszcie?

A jakiego masz firewalla i jaki system operacyjny. Nikt tu nie jest wróżką.
BartX
Wygląda na to, że jednak używam nie tego kabla, co trzeba. Próbuję się połączyć przez ten niescrossowany, który był dołączony do Xboxa (udostępniam połączenie przez komputer). System operacyjny Windows XP, Servise Pack 2. Jeśli chodzi o firewalla, to mówię, że się na tym nie znam tongue.gif i nie wiem, jak to sprawdzić.
BartX
Up.

Jestem krok do przodu. Xbox zaakceptował mój DNS. Z kolei teraz nie przyjęty został MTU. Dowiedziałem się, że chodzi tu o ustawienia maksymalnej jednostki transmisji. O co tu chodzi? tongue.gif
Kamilo
CYTAT(BartX @ 18 11 2007, 10:31) *
Up.

Jestem krok do przodu. Xbox zaakceptował mój DNS. Z kolei teraz nie przyjęty został MTU. Dowiedziałem się, że chodzi tu o ustawienia maksymalnej jednostki transmisji. O co tu chodzi? tongue.gif

Siemka..... też miałem problem z podłączeniem sie do usługi XBL ale jakos opanowałem to. Zrób wszystko tak jak pisze w tym poradniku na onlinecenter + takie coś jak:
- wejdz w opcje połączeń sieciowych i otwórz połączenie sieciowe neostrady
- daj na własciwosci i ustawienia zaawansowane
- zaznacz opcje "zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się po przez połączenie internetowe tego komputera "
Jeśli wykonasz wszystkie te czynnosci twój X360 powinien smigać w siei jak nigdy. biggrin.gif
BartX
Zaznaczone od początku... Chodzi mi tu o MTU...
Colio
CYTAT(BartX @ 20 11 2007, 18:31) *
up

daruj se, to nie jest PT, jak ktoś będzie miał wiedzę i chęci to odpisze
Berion
CYTAT(BartX @ 18 11 2007, 10:31) *
Up.

MTU ustawiasz w routerze, a nie OSie. Wpisz w przeglądarce intenetowej adres Twojego routera. Wejdziesz w konfig - wpisz swój login i hasło i działaj. Uprzedzając pytanie: poczytaj instrukcję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.