Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Twórczość Toma Clancego
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
Hubi.
Polecacie jego książki? Dlaczego lubicie jego twórczość?
Które wg. Was są najlepsze?

Ja wczoraj wypożyczyłem "Polowanie na Czerwony Październik". Nie oglądałem filmu, a słyszałem, że świetny
Specu
czytałem tylko "Polowanie..."
kawał świetnej lektury. Te kilkaset stron łyknąłem w 3 godzinki na wykładzie z Geografii turystycznej.
film też daje radę, ale do książki nie ma co porównywać. aaa, muzyczka w filmie - kult!
tk
mistrz political-fiction, tylko knigi z serii "net-force" są zdeka miałkie.
koso
Tak, nie polecam Net-Force - najlepiej najpierw przebrnać przez pierwsze knigi z Ryanem (począwszy od "Polowania...") i ocenić, czy Ci leży.

Właśnie pierwsze powieści są najciekawsze, potem... jest różnie. Facet nie ma może wyszukanego stylu, ale wiedzę na temat politycznego backgroundu owszem. I sięga po ciekawe zabiegi. Ot, np. na stronie nr 25 poświęca mały akapit pozornie bzdurnemu wydarzeniu, o którym potem zapominamy... by na stronie 700 nawiązać do niego i spowodować globalny kataklizm biggrin.gif ("Suma wszystkich strachów").
epl
CYTAT(koso @ 26 09 2007, 22:51) *
Tak, nie polecam Net-Force - najlepiej najpierw przebrnać przez pierwsze knigi z Ryanem (począwszy od "Polowania...") i ocenić, czy Ci leży.

Właśnie pierwsze powieści są najciekawsze, potem... jest różnie. Facet nie ma może wyszukanego stylu, ale wiedzę na temat politycznego backgroundu owszem. I sięga po ciekawe zabiegi. Ot, np. na stronie nr 25 poświęca mały akapit pozornie bzdurnemu wydarzeniu, o którym potem zapominamy... by na stronie 700 nawiązać do niego i spowodować globalny kataklizm biggrin.gif ("Suma wszystkich strachów").

sorry ale moim zdaniem czytanie powinno sie rozpoczynac od 1 czesci chronologicznie nie od 3:)

aha najlepsza ksiazka Clancy'iego byl jest i bedzie Red Storm
po porstu rewlacja - hipotetyczny konwencjonalny konflikt wschod zachod pod koniec lat 80 - cos pieknego dla kazdego fana p[olitical fic i militariow:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.