Demko już jest, ktoś grał? Jakie wrażenia? Ja zasysam dopiero w nocy, chyba że ktoś powie że nie warto.
Z tego co wyczytałem na PClabie to są dropy przy zoomach akcji ale ogólnie jest si. Tylko że na PCl jest dużo lam które się nie znają , do wam mam większe zaufanie
Gdybym nie byl pazerny pewnie juz bym mial demko. No ale jak czlowiek gardzi predkoscia 150Kb i czasem 2,5h to tak potem jest. W kazdym badz razie na spokojnie sobie zassam jak pierwsza tura sepow juz skonczy oblegac serwery. Az tak do tego pesa mi nie spieszno. Podobno granie w pesa na PC nie jest cool

(tak slyszalem).
Mówią to konsoloboje którzy nie wiedzą że do PieCa można podłączyć pada ,a po aplikacji patchy(ligi,twarze itp) PieCowa wersja rozwala w drobny mak konsolowe
Ej a ten... Issonline ma przerwe techniczną i nie wiem co się stało się, kto tam w demku jest dostepny i w ogóle czy śmietana z truskawkami jest si?
ps. Demko identyko jak x360tkowa wersja?
EDIT:
Ekhm, jakby co to, to jest PES7

Wiem, że się Stona zagapił na te 2008, ale musiałem to napisać
Ta, to samo, co na X360, tylko grafikę można na upartego lepszą mieć. Nawet przy ustawianiu pada mamy kontroler od X'a, zamiast tego pseudo-duala. A gra się fajnie, wszyscy ci, którzy grali na X360 wiedzą, jak jest, a ci, którzy nie spróbowali - trudniejsze rozgrywanie akcji, większy realizm, lepsze animacje, grafika zmiatająca z fotela - cud, miód.
Dropa animacji miałem tylko w momencie, kiedy kamera zrobiła taki najazd, gdzie było widać wszystkich zawodników w najlepszej jakości + kibiców w tle. Ale to drop tak na oko z 7-8 klatek w dół.
Ktoś grał na słabszym sprzęcie? Jak to chodzi?
Ja mam athlona xp 2000+ @ 2600+ (2.1 ghz), 1.5 gb ramu, 7300gt z młynem od zalmana (pamiątki puszczone na 1.7 ghz

) no i... Gram sobie na medium, bo gra NIE POZWALA mi dać na high (pierwszy zonk), i... ścina mi dość często, znaczy się fps leci na pysk a gra toczy się jakbym widział iss 1 z ustawieniem szybkości gry na najmniejszą wartość...
Na bank jest tu sporo winy procka, którego zamierzam razem z płytą wymienić na jakąś 64, a i może coś dwurdzeniowego?
Ech... pomyliły mi się tematy i napisałem w ogólnym o PESie ;)
W każdym razie radzę nie odpalać demka na sprzęcie zbliżonym do wymagań minimalnych (demko nie pozwala na ustawienie wyższej rozdziałki i szczegółowości obiektów). Szkoda czasu na ściąganie, instalowanie, odinstalowanie, a przde wszystkim szkoda nerwów. Nie dotrwałem do 20 min. meczu, gdy gierka poszła do kosza.
Albo PS3, albo wypasiony PieC - innego wyjścia nie widzę.
Nie wiem jaki masz sprzet u mnie na PC 3,00 Ghz, 1GB RAM i gf 7300 GT gra sie bardzo dobrze, tylko demo nie chcialo mi sie zainstalowac na XP, brak bibliotek systemowych pewnie mam namieszane z systemem

, wiec zainstalowalem demo na Viscie i dziala dobrze. Ale to tylko demo, nie mozna zmienic ustawień grafy. Grafika szczególnie wyglad pilkarzy robi wrazenie, no i muzyka wreszcie Konami poszlo po rozum do glowy i zapodali nam jakas sensowna muzyke
CYTAT(J.D @ 26 09 2007, 13:55)

Nie wiem jaki masz sprzet u mnie na PC 3,00 Ghz, 1GB RAM i gf 7300 GT gra sie bardzo dobrze, tylko demo nie chcialo mi sie zainstalowac na XP, brak bibliotek systemowych pewnie mam namieszane z systemem

, wiec zainstalowalem demo na Viscie i dziala dobrze. Ale to tylko demo, nie mozna zmienic ustawień grafy. Grafika szczególnie wyglad pilkarzy robi wrazenie, no i muzyka wreszcie Konami poszlo po rozum do glowy i zapodali nam jakas sensowna muzyke

Widziałeś wymagania minimalne? Ty właśnie spełniasz granice średnich. U mnie na Athlonie 2000XP@1,66 GHz, 768 RAMu i 6600GT gra się bardzo żałośnie i nie polecam tego nikomu. Co prawda nie tnie ani trochę, ale wygląda niewiele lepiej, niż ISS Pro 2 na PSXa ;p
U mnie na Core 2 duo @ 2,8ghz + Radeon 1950 Pro chodzi w 60 Fps (1280x800) + AFx8. Dropy są niewielkie do około 45 Fps tylko podczas wstawek/powtórek. Acha gram na Viscie więc na XP framerate powinien byc bardziej ustabilizowany.
Jestem w szoku w te demo nie da się grać w dwóch

???
Po glebszym przetestowaniu dema nowy PES coraz bardziej mi sie podoba, w przeciwieństwie do PES5 czy 6, które wyszly mi juz bokiem. Za(pipi)ista grafika, ulepszony gameplay, tempo rozgrywki, cztery ligi europejskie na licencji (Primera Division, Ligue 1, Serie A i Eredivisie), dla nas Wisla Kraków XD. Konami wrzucilo do PES 2008 lepsza muzyke, z tego co slyszalem mamy wreszcie jakiś dobry komentarz. Chyba zostanowie sie nad kupnem oryginalu co by pograć online.
EDIT Mathiu demo pozwala na ustawienie róznych rozdzielczości i trzech poziomów jakości, sam tego wcześniej nie zauwazylem wszystko jest w osobnym pliku settings
CYTAT(J.D @ 29 09 2007, 02:16)

EDIT Mathiu demo pozwala na ustawienie róznych rozdzielczości i trzech poziomów jakości, sam tego wcześniej nie zauwazylem wszystko jest w osobnym pliku settings
Heh, no wiadomo, że najpierw się ustawia Settingsy, ale przy zmianie szczegółów z low na medium mi wywala, że karta graficzna jest za słaba i zostaje Low.
No chyba, że mówisz o jakimś pliku .ini/.cfg, który zapisuje ustawienia i tam można "oszukać" i wpisać co się chce, ale tego to już nie szukałem.
Nie można, wyższe ustawienia korzystają z nowszych wersji shaderów, których Twoja karta pewnie nie obsługuje. To tyle. Poza tym, nawet, gdybyś odpalił jakoś, to nie chciałbym widzieć, jak by chodziło.
Wątpie aby wymagało wyższych shaderów.. bo 6600GT (jak cała seria 6) ma SM3.0 więc nie powinno być prblemu. Mój kolega z kolei ma radeona (9550GT) który ma SM2.0 a w gra uważa, ze tylko 1.1. ALbo demko jest roche skopane, albo sterowniki

Albo coś innego.. nie znam się
Seria 6 to już trochę słaby sprzęt, pewnie nie pociągnęła by SM3 w tej grze i konami w trosce o zdrowie psychiczne nie pozwala Ci ich włączyć
ku r wa czyli na swoim semprionie 2200+, 512 ram, radeonie 9550@9600pro, nawet nie mam co myslec o plynnym graniu nawet na low ustwieniach? x/
CYTAT(hustler @ 5 10 2007, 21:49)

ku r wa czyli na swoim semprionie 2200+, 512 ram, radeonie 9550@9600pro, nawet nie mam co myslec o plynnym graniu nawet na low ustwieniach? x/
Ja mam Athlona 2800+, 512MB RAM i Radeon X1050 i chodzi mi 800x600 i detale na medium chyba (wyższych rozdzielczości nawet nie sprawdziałem) i śmiga mi płynnie, więc u Ciebie też powinno przyzwoicie pójść.
CYTAT(hustler @ 5 10 2007, 21:49)

Pójść pójdzie, nawet płynnie na low detalach. Ale graficznie nie spodziewaj się więcej, niż poziomu Fify 97.
Chyba czas na zmianę kompa %-)
CYTAT(hustler @ 6 10 2007, 17:05)

Wolałbym zakup PS3 :]
Zmiana kompa wychodzi taniej
CYTAT(Mathiu @ 7 10 2007, 12:34)

CYTAT(hustler @ 6 10 2007, 17:05)

Wolałbym zakup PS3

Zalezy czy są już piraty %-) Bo w cenie gry to ja mam karte graficzna dobra używana ;]
Eee, gdzie za 230pln kupisz DOBRĄ kartę graficzną?
DOBRĄ kupi, ale nie bardzo dobrą, lub znakomitą

DOBRA karta, to np. GF6600GT, którego można za tą cenę wyhaczyć, odpowiednio się rozglądając. Co nie zmienia faktu, że jak dla mnie granie w PES08 na detalach mniejszych, niż high mija się z celem. Jest zbyt duża różnica.
Ja pragnę z mojej strony zaznaczyć iż od czasów ISS na PSXa aż do tej chwili w tę piłeczkę ja, jak i pewnie wiele osób, nie gra dla grafiki, lecz dla miodności płynącej z rozgrywki (czego np. fifie brakuje)

Oczywiście przydałoby się, żeby grafika była dobra, albo bardzo dobra, ale dla mnie najważniejsza jest sama gra, nie ważne czy gram w 800x600 i detale na minimum, czy w jakies wyższej rozdziałce i max detalach. Moim zdaniem ważniejsza od grafiki jest animacja postaci.
Kedar, trochę się z Tobą nie zgodzę. Odpal sobie PES4 w 800x600 min detali. Wtedy ta gra naprawdę źle wygląda. Też nie gram w nią dla grafy ale też nie można popadać w skrajności ;)Szczerze mówiąc to PES nigdy nie miał super grafy i mieć nie będzie. Fakt animacja liczy się przede wszystkim ale miło rozpoznać zidana nie tylko po łysinie (hehe , czasy iss pro evo

)
No masz rację, ale jeżeli miałbym do wyboru grać w PES4 w 800x600 min detali lub nie grać w ogóle... to bym wybrał granie

Ta gra jest na tyle miodna, że kiedyś nawet grałem przez ładnych kilka godzin na czarno-białym, chyba 5 (czy 6) calowym telewizorku
Gra na pc jest zdupczona na maxa bo na kazdej rozdzialce i przy wyborze roznych detali(low,medium,high) gra sie zupelnie inaczej.W poprzednich czesciach bylo to mniej odczuwalne ,ale w pes2008 jest slabiutko na low detalach.Gra sie bardzo szybko i jakos dziwnie.U braciaka na dobrym kompie i max ustawieniach gra sie duzo lepiej.Mam p4 3.2Ghz 2 giga ramu gforca 6800XT i moge jedynie w wysokiej rozdzialce pograc na low a w nizszych na medium i to w 20fps ze spadkami

Ps3 to niestety podstawa
Bo w PESa (KAŻDEGO) gra sie w takich ustawieniach żeby chodziło w 60 fpsach, inaczej nie ma sensu.
Na PC w miecha po premierze będziesz miał zylion dodatków i wtedy zobaczymy na czym się gra lepiej
Jakby na PS3/X360 było takie cuś jak KitServer to bym nie miał wątpliwości co jest lepsze... Teraz też nie mam - wole grać na PC

Myśląc o PS3 myśle tak 2.5k + 200 zł na gre + 3000/4000 zł na HDTV...
A na kompie za 6.5k PES nawet się nie zająknie

Wiecie że ja już w PESie demo mam nocny stadion, inna murawe, uaktualnione składy, możliwość gry w kilku graczy i możliwość rozegrania meczy nawet do 90 minut? (real time) xD
Aha i ten piłki mam inne też...
Ktoś na konsoli ma to samo? Wątpie, od czasów PES3 na PC to właśnie wersja PC jest dla mnie nr.1

ps. Ale PS3 chciałbym mieć dla innych gierek

EDIT:

<--- Lol nie wiem czemu ale ta emotka mi się z Szenim skojarzyła
CYTAT(Oran @ 8 10 2007, 02:19)

PS3 za kilka dni bedzie chodziło po 1600zł
http://www.ps3site.pl/ps3-40gb-potwierdzona
CYTAT(Lacan @ 26 09 2007, 15:53)

Jestem w szoku w te demo nie da się grać w dwóch

???
Sa juz odpowiednie patche i mozna grac juz nawet we 4
CYTAT(YETI @ 8 10 2007, 10:14)

CYTAT(Oran @ 8 10 2007, 02:19)

PS3 za kilka dni bedzie chodziło po 1600zł
http://www.ps3site.pl/ps3-40gb-potwierdzonaA monitor (podkreślam monitor) FullHD możesz mieć już za 2500-3000 zł. Poza tym po co Ci FullHD jak i tak PES nei będzie teog obsługiwał, co najwyżej 720p - a takie TV stoją już po 2-2,5 kafla. Monitory są jeszcze tańsze.
Ale fakt - możliwości znacznie zaawansowanej edycji na PC nie można kompowi odmówić.
Poruszając ten temat nie chodziło mi przede wszystkim o cenę tylko o możliwość edycji właśnie. Nie ma sensu kłócić się co będzie tańsza a co droższe , bo to zależy od tego jaki TV/monit kupisz, ile gier (zakładając że gramy na oryginałach) itp itd.
Jest już data premiery na PieCa?
CYTAT(stona @ 9 10 2007, 14:38)

Poruszając ten temat nie chodziło mi przede wszystkim o cenę tylko o możliwość edycji właśnie. Nie ma sensu kłócić się co będzie tańsza a co droższe , bo to zależy od tego jaki TV/monit kupisz, ile gier (zakładając że gramy na oryginałach) itp itd.
Jest już data premiery na PieCa?
Premiera około 26.10.2007
Okej, ja tylko mówie, że ludzie mówiący o wyższości pesa na ps3/x360 nad wersją PC są śmieszni.
No to mam za sobą pierwszy meczyk w pełnej wersji

I suchar w pizdet bo mam takie loty pomiędzy 30 a 60 ( sztywno tzn raz włącza się 30 fps a raz 60 O_o ) WTF ?
nawet nie trzeba mieć kalendarza, na koniec października, wystarczy wejść na temat o nowym Pro Evo i patrzeć, czy narzekania już się rozpoczęły
A tam.
Rozwiązaniem problemu jest wyłączenie frame skipingu i właczenie vertical sync. Wtedy klaciory płynnie się zmieniają. Co prawda czasami jest 62fps co chyba nie jest normalne ale...
A gra się bardzo przyjemnie, komputerek czasami odwala fajne akcje. Nie podoba mi się murawa, jakaś taka sztuczna na zbliżeniach wygląda

No i czekam teraz na KitServer i zedytowane dane

Ktoś już coś wie na ten temat?
stona - komp na top player (czy jak się ten poziom nazywa) odwala takie akcje, że się czuję, jakbym oglądał LM. Co do murawy - mi się nie podoba to, że trawa jest w takich równych rządkach, ale nie narzekam, bo rozumiem, że to początki takiej szczegółowości, gdzie widać źdźbła, pewnie później będzie lepiej

Na KitServer też czekam, wkurzają mnie koszulki niektórych reprezentacji, albo nieaktualne stroje klubowe. O składach nic nie mówię, jak zobaczyłem Polskę, ich statsy i skład, to myślałem, że padnę.
Jest OF z niby zaktualizowanymi składami/nazwami stadionów itp ale nie pamiętam skąd go zassałem

No i to jakiś dziwny jest bo to editfile i trzeba po włączeniu gry zrobić load O_o
http://rapidshare.com/files/66789036/PES2008_EDIT01.bin.html
Mam pytanie lamera.
Otóż myślę o kupnie nowego PES-a, bo na starym nie mam Fabregasa. I zacząłem się zastanawiać nad wersją PC, bo mój nowy komp powinien to pociągnąć, a jest kilkadziesiąt złotych tańszy. Mam też pada, bez gałek ale solidny (Logitech) - będzie mi się grało dużo gorzej niż na DualShocku? Tak ogólnie - ta wersja jest dużo gorsza od konsolowych (PS2)? A może ma coś więcej?
LOLLLLLLLLLLL
Wersja na PC jest najlepsza spośród tych wydanych, w czym niby miałaby być gorsza?
Kup sobie pada z grzybami ( granie na d-padzie jest IMHO daremne).
Za ok miecha scena się rozkręci i pościągasz sobie patche dodające wszystkie oryginalne stroje, przyśpiewki kibiców, muze, menusy , nowe twarze i wtedy już nie wrócisz do wersji na PS2 ( która w porównaniu do nextgenów jest gorsza).
PS. Na razie są tylko oryginalne nazwiska, kilka piłek i butów + kit server ( do stroi) ale nie wiem czy w pełni działający.
Ja z graniem w PESa czekam aż o się trochę rozwinie tak jak przy poprzednich częściach
Ja tam bym w PES nigdy z gala nie wyskoczyl hehe. Zaczynalem na galce ale krzyzak to jest jednak to. Przynajmniej na ps2.
CYTAT(Oran @ 8 10 2007, 01:19)

<--- Lol nie wiem czemu ale ta emotka mi się z Szenim skojarzyła

No mi tez, lol
Mam pytanie odnośnie trybu online: są lagi? Jest lepiej pod tym względem niż w PES 6? Pytam, bo jeśli kupię nowego PES'a to tylko dla trybu online...(mam łącze 512kb/s -w PES 6 czasem było płynniutko a czasem nie dało się grać)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.