Odliczanie dobieglo konca... Halo3 zagoscilo na polkach naszych sklepow, juz pierwsi szczesliwcy graja... inni jeszcze czekaja.
Zapraszam wszystkich do wypowiadania sie na temat gry Single Player oraz Co-Op. Jak wrazenia? Jak sie sprawadza? Jak sie podoba fabula? Czy cos czuliscie podczas wkladania krazka do napedu? itp.
UWAGA: SPOILEROWANIE BEZ UZYCIA Spoiler Warn, badz tagow spoilerowych (funkcja dostepna na forum do cenzurowania - trzeba podswietlic text, by go odczytac) skonczy sie warnem oraz skasowaniem posta!!!Nie psujmy innym zabawy - duze warny lub spoiler tagi.
Ja niestety jeszcze bede musial poczekac na swoja kopie, ale na pewno nie omieszkam sie wypowiedziec jak tylko gra wpadnie w moje lapki.
Goldi69-PL-
26 09 2007, 13:03
Gra graficznie strasznie nierowna, nadal beszczelnie sie wyostrzaja textury przy zblizeniach do obiektow, w niektorych mometach jak gdzies blizej sie podejdzi eto lipa max, efekty swietlne calkiem ok, fizyka dziwaczna (typowi swojemu w beret strzelilem potem jak lezal to go zmelowalem a ten podskakiwal jak jakas lalka szmaciana), efekty dzwiekowe daja rade i jak juz w innym teacie pisalem fajna roznorodnosc potworkow do uwalenia. Nie wiem jak dalej ale pierwszy poziom dosc mierny oby dalej bylo lepiej.
No to od jakiś 3 dni ciesze się Halo 3 , i co mogę powiedzieć biggrin.gif To nie GoW , no ale i nim nie miał być (grafika) jest dobrze , choć bez rewelki ,grafika jest nie równo wykonana . HDR mocno daje radę(orgazm tongue.gif ) , woda też thumbsup.gif póki co za dużo nie przeszedłem (SP) ale tyle co widziałem grafika na 9 jednak zasługuje (10 na pewno nie , brak AA boli x_X ) A i polecam od samego początku gry grać , z włączoną latarką , wszystko wygląda nie co lepiej , a czasami nawet zadziwiająco pięknie! polecam obadać dżunglę biggrin.gif Oczywiście MP rządzi !!! no ale o tym było wiadome nie od dziś , cieszy mnie to co BUngie zrobiło ze Snajperką biggrin.gif jest nareszcie hardowa:)
Wszystkie tematy zaśmiecanie tą grafiką, kampania to kampania, świetna, nie będe postował na razie spoilerów, ale opłaca się zagrać na legendary o to bardzo, aha Raptor, ty możesz to zobaczyć
rzeczywiście dali zakończenie z furtką
Barth: Ha ha widzisz, mowilem
Nikt nie zabija kury znoszacej zlote jaja ;]
SPAM -
Nikt nie obcina kurze złotych jaj
, ale wydaje mi się, że jeśli jeszcze zobaczymy MC i Cortane to nie będzie to już Halo, ta sprawa jest zakończona, wydaje się, że czeka ich jeszcze ciekawsza przygoda
Zakończenie dobre, nawet bardzo. Podobało mi się. 8 misja do du/py ;-)
ja tez wlasnie skonczylem...i pozostal duzy niedosyt...od polowy gry mialem ciagle deja vu z jedynki :| ...
szkoda ze tak malo bylo odcinkow z wykorzystaniem pojazdow - chodzi mi glownie o czolgi i mysliwce...strasznie zmarnowany potencjal...
fajna kampania, ale zdecydowanie za krotka, szkoda ze w sumie jest powielaniem schematow znanych z poprzednich czesci...
mam taki delikatny niesmak...w koncu gra na ktora czlowiek czekal tyle czasu...peka w 2 wieczory - tak wiem jest MP i to przede wszystkim nim HALO zyje...ale chyba nie tylko ja uwazam ze po tak dlugim czekaniu zaslugiwalismy na cos wiecej...
PS. Misja - CORTANA - fuck nigdy wiecej....
Jeśli skończycie słuchać innych i zastanowicie sie to stwierdzicie że rozgrywka ma identyczną długość z H1 i H2(no chyba że przechodzicie na normal, co jest raczej nie polecane), pozatym akcja jest mega intensywna i H3 jest pięknym ukłonem w kierunku poprzednich części, co tu wymyślić nowego w ramach konkretnego uniwersum, ja tej grze bez mrugnięcia wystawiam 10/10, niewiele gier ma u mnie taką ocene
Wlasnie ukonczylem na Legendary (CO-OP) i normalnie rox

. Bylo pare uperdliwych momentow, ale pomijajac je - super wypas singleplayer

. Btw. ktos zauwazyl, ze jak gadasz sobie to sie elites (MC normalne, ze nie

) geby ruszaja?

.
Wielkie pozdro dla Uznego, z ktorym wymeczylismy ostatnie misje

- niektore naprawde sa lekko prz*e*je*bane

.
Kończę 6 misję i jest naprawdę super. Widzę, że najgorsze przede mną
CYTAT(Raptor @ 30 09 2007, 05:34)

Wlasnie ukonczylem na Legendary (CO-OP) i normalnie rox

. Bylo pare uperdliwych momentow, ale pomijajac je - super wypas singleplayer

. Btw. ktos zauwazyl, ze jak gadasz sobie to sie elites (MC normalne, ze nie

) geby ruszaja?

.
Wielkie pozdro dla Uznego, z ktorym wymeczylismy ostatnie misje

- niektore naprawde sa lekko prz*e*je*bane

.
A jest taki myk, że jak głośno gadasz to śpiochy małe słyszą i się budzą?? i robia popłoch? hyhy??
CYTAT(jarken @ 30 09 2007, 12:36)

Wiesz, osobiscie to jak w kazdej czesci... masz misje z floodem (rasa "Potop" - ROTFL

), ktorych osobiscie nienawidze

. Miejscami robilismy speed run z Uznym po prostu to byle tego bylo do zabicia, ze glowa mala a bylo bardzo pozno

.
Co do spiochow... nie wiem, CO-OPa gralismy razem od HighWay dopiero.
Jak tylko obadam jak sie wycina fragment fimliku (soul mi jedna akcje podeslal, wiec sie da

) to zamieszcze pro
przejecie Scaraba w jednej z ostatnich misji w moim i Uznego wykonaniu - bylo odlotowe

. Tzn. podejrzewam, ze i tak bylo to trzeba tak zrobic, ale wrazenia nie z tej ziemi. Za samego Co-Opa ta gra ma u mnie 10/10 - normalnie cieszylem sie caly czas jak male dziecko

, a Pawel tylko urozmaical rozgrywke co jakis czas smiesznymi tekstami. Pozdrowienia rowniez dla jedengo z kolegow, ktory z nami gral i zasnal trzymajac wcisnieta galke 'na przod'

- dlatego 2-3 ostatnie misje byly w duecie ukonczone

.
ps. Legendary to jest muss w Co-Op - imo ten tryb jest zdecydowanie latwiejszy w porownianiu do tego co bylo w H1 i H2.
Raptor ale ja nie zasnolem

i mnie nie pozdrowiles
Salwador
30 09 2007, 13:56
A ja zbieram czaszki..:P..Czy może ktoś mi pomóc w ich odnalezieniu?musze miec ten shinobi armor!!
A co do gry to uwazam ze jest bardzo dobra..oraz multi rzadzi..!!
Ale rozczarowalo mnie zakonczenie..no i te deja vu??przy takim budżecie powinni troche bardziej skupic sie na orginalnosci a nie powrocie pomyslow etapow prawie z 1nki..:P..no jak i wielkie bitmapy po wklejane przy filmikach??
No nic..gra jest swietna..ale bym sie zastanowil nad ocena 9??
Haha sorry Nelson, oczywiscie goraco pozdrawiam rownierz

.
Salwador: Chetnie cos tam popykam w Co-Opa zawsze, zwlaszcza ze armor tez mi sie by przydal

Strasznie mi sie podoba.
Kłeszczon, czy coop nie odstaje graficznie od singla? jakies zwolnienia lagi? nie miałem okazji jeszcze przetestować..
Jak gralismy u Uznego w 4ch i 2ch - zero lagow. Gralo sie super, graficznie nie odstaje - w koncu to to samo tylko 1-3 postacie wiecej na ekranie

.
CYTAT(Raptor @ 30 09 2007, 13:55)

CYTAT(jarken @ 30 09 2007, 12:36)

Wiesz, osobiscie to jak w kazdej czesci... masz misje z floodem (rasa "Potop" - ROTFL

), ktorych osobiscie nienawidze

. Miejscami robilismy speed run z Uznym po prostu to byle tego bylo do zabicia, ze glowa mala a bylo bardzo pozno

.
Co do spiochow... nie wiem, CO-OPa gralismy razem od HighWay dopiero.
Jak tylko obadam jak sie wycina fragment fimliku (soul mi jedna akcje podeslal, wiec sie da

) to zamieszcze pro
przejecie Scaraba w jednej z ostatnich misji w moim i Uznego wykonaniu - bylo odlotowe

. Tzn. podejrzewam, ze i tak bylo to trzeba tak zrobic, ale wrazenia nie z tej ziemi. Za samego Co-Opa ta gra ma u mnie 10/10 - normalnie cieszylem sie caly czas jak male dziecko

, a Pawel tylko urozmaical rozgrywke co jakis czas smiesznymi tekstami. Pozdrowienia rowniez dla jedengo z kolegow, ktory z nami gral i zasnal trzymajac wcisnieta galke 'na przod'

- dlatego 2-3 ostatnie misje byly w duecie ukonczone

.
ps. Legendary to jest muss w Co-Op - imo ten tryb jest zdecydowanie latwiejszy w porownianiu do tego co bylo w H1 i H2.
Da sie wycinać filmiki:) puszczasz 1 i "x" i tam masz record, wciskasz na start i na end i masz filmika:) nazywasz go jak chcesz i wysyłasz:)
Małpa wyślij mi jakiś moviess:)
CYTAT(Salwador @ 30 09 2007, 14:56)

A ja zbieram czaszki..

..Czy może ktoś mi pomóc w ich odnalezieniu?musze miec ten shinobi armor!!
Ale rozczarowalo mnie zakonczenie..no i te deja vu??przy takim budżecie powinni troche bardziej skupic sie na orginalnosci a nie powrocie pomyslow etapow prawie z 1nki..

..no jak i wielkie bitmapy po wklejane przy filmikach??
dokladnie tak - u mnie tez to pozostawilo pewien niesmak...
w koncu tyle oczekiwania, takie zapowiedzi...a jednak jest spory niedosyt...
co nie zmienia faktu ze jako calosc HALO 3 jest najbardziej kompletna gra w jaka gralem...
ma swietny MP, bardzo dobry co-op, dobry single player...i genialne opcje dodatki - mozliwosci edycji...
choc graficznie niestety...ta gra to rozczarowanie...
Dziobak_
30 09 2007, 21:40
CYTAT(Salwador @ 30 09 2007, 14:56)

A ja zbieram czaszki..

..Czy może ktoś mi pomóc w ich odnalezieniu?musze miec ten shinobi armor!!
Ale rozczarowalo mnie zakonczenie..no i te deja vu??przy takim budżecie powinni troche bardziej skupic sie na orginalnosci a nie powrocie pomyslow etapow prawie z 1nki..

..no jak i wielkie bitmapy po wklejane przy filmikach??
Polecam
Ten filmik
Korwa nienawidze otwartych zakonczen. Huie nawet nie potrafily skonczyc za(pipi)istej historii! ARGH!
Zacząłem na heroic'u, szukam czaszek i aktywuje terminale
Jeśli teraz zaczne grać co-op'a na legendaryto strace save'a? Czy dostane achievement'a za przejście gry na legendary jeśli przejdę ją na co-op'ie ?
tak, ale musisz przechodzic stage od poczatku do konca, nie mozecie resumowac z menu, bo wam nie uzna
jak przejdziesz legendary to dostajesz za heroic i normal achievementy, to samo tyczy sie coopa. a co to sa te terminale bo nie czaje wlasnie tego
terminale to terminale, takie duże holograficzne kule, jest ich 7, 3 na The Ark, 3 na Covenant i 1 na ostatnim levelu
Postanowilem sobie solo przechodzic kampanie na legendary... pierwszy poziom zajal mi 1h, gdzie na nizszych raptem 18min - niech mi ktos powie, ze ta gra jest krotka i sie ja przechodzi w chwile samemu

.
Krótka nie, ale kur.ewsko niedopracowana, kończona pośpiesznie.
co? graliśmy w tą samą kampanie?
CYTAT(Raptor @ 1 10 2007, 23:37)

Postanowilem sobie solo przechodzic kampanie na legendary... pierwszy poziom zajal mi 1h, gdzie na nizszych raptem 18min - niech mi ktos powie, ze ta gra jest krotka i sie ja przechodzi w chwile samemu

.
Ja przechodze na heroic... m.in. na pierwszy poziom potrzebowałem jakiś 40 min, gdy na normal tylko 20 min.
Tu się zgodzę, gra dopiero jest fajna na heroic, nie wspominając już o legendary.
Kampania jest fajna, ale dyszkę dałbym tylko tej z Halo1. Po części zgodze się z Maidenem. Brakuje czegoś tutaj, w.k.u.r.w.i.a maxymalnie back tracking, na tym poziomie next-genowości tego nie powinno być. 8 misja to żart, wcale się nie wciągasz tylko za/pi/er/da/la/sz przed siebie. ;>
CYTAT(Zeratul @ 1 10 2007, 17:06)

bo wam nie uzna
To Uzny ma wpływ czy zaliczy czy nie??

czy jego dziewczyna? "Uzna"?? hyhy, nono
Paweł, musisz się wytłumaczyć ;-)
Tej no przeszedłem kampanie na Normalu , i nie dostałem Hełmu EVA ;( czemu?! doda tylko że w plansz floodgate i nie mam żadnej odznaki ( tej za singla i za CO - OP ) , tak jak bym nie przeszedł tej planszy w ogóle OCEBE?
12 czaszek zebranych , zostało to beznadziejne skakanie pomoże ktoś????
qwerty_91
2 10 2007, 17:00
Ktoś może mi powiedzieć o co chodzi w kampanii z punktami??
CYTAT
Cavalier
Score over 15,000 points in the Campaign meta-game on the third mission.
Wchodzisz w kampanie (tam gdzie mozesz grac CO-OP) i ustawiasz Scoring na On. Wtedy dostajesz punkty (za smierc tracisz ofc) za zabijanie przeciwnikow (za heady i sticki wiecej itp.).
Barth: Tak, w tę samą. Gra jest masakrycznie niedorobiona. Vide jakość tekstur w niektórych lewelach, ich załamywanie itp...
Dziobak_
2 10 2007, 17:39
Ej kurde, nie rozumiem jednej rzeczy. Przeszedłem miszon namber łan na poziomie heroic. I spoko. Potem mnie olśniło gdzie jest czaszka. Odpaliłem tą misję z powrotem na poziomie normal. I co? Zonk. Czachy nie ma. Potem grałem na normalu w co-opie z PomezZem i co? Czacha jest. Moze mi to ktoś wyjaśnić?
EDIT: Do tego mam chyba jakiegoś buga, bo nie zaliczyło mi achieva za czaszkę w 3 misji, może też ktoś ma na to wytłumaczenie
takie efekty uboczne przechodzone przez ciebie mutacji dziobus
Dziobak_
2 10 2007, 18:11
A na poważnie?
CYTAT(Jędrek @ 2 10 2007, 11:40)

Zalezy jaki mam humor, a jak mam anty-zaiebisty to nie uznaje... ;*
CYTAT(Dziobak_ @ 2 10 2007, 19:11)

A na poważnie?

Pewno zaczales lewela od jakiegos czaptera (czyt. nie od poczatku).
Dziobak_
2 10 2007, 18:37
CYTAT(Uzny @ 2 10 2007, 19:25)

CYTAT(Jędrek @ 2 10 2007, 11:40)

Zalezy jaki mam humor, a jak mam anty-zaiebisty to nie uznaje... ;*
CYTAT(Dziobak_ @ 2 10 2007, 19:11)

A na poważnie?

Pewno zaczales lewela od jakiegos czaptera (czyt. nie od poczatku).
No fakt.

. Hmmmmm, moze dlatego tez nie zaliczyło mi czaszki w 3 misji..... Mimo, że podniosłem
Ci którzy chcą sami szukać czaszek, nie nie czytaja spoilera, pytanie głównie do mojego mastah, Uznego
Czaszka "achievementowa" w 3 misji, to ta na skałce za rurą, ze sie tak wyrażę?
Tak, akurat na tym levelu je ino jedna pilka
nie uslyszalem co Cortana mowila...bo bylo pozno i musialem sciszyc TV, po tym jak MC sie budzi i Cortana mowi mu, ze bala sie ze jego tez stracila... co sie stalo z arbitrem? Jak sie wydostal ze statku i znalazl na Ziemi i czemu MC ze soba nie zabral? Albo nie spisal danych lokalizacji gdzie byli, zeby powiedziec ludziom.
Skoro Covenantow jest od huia, pare trylionow, to dlaczego masowka i technologicznie nie zajechali ludzi? Musieli uciekac sie do pierscieni bo tak ich religia nakazywala? Jesli tak to czemu im nie przeszkadzalo wyiebac w powietrze Reach, a jakos przeszkadzalo z ziemia...?
Bo statek roziebalo w pol i ta polowka z arbitrem na pokladzie planowo powrocila przez portal, z kolei teh czief i cortana wyladowali gdzies w kosmosie, zarzucili beaconem i czekaja na ratunek. Od siebie dodam ze gdyby nie part po creditsach wlasnie, zakonczenie h3 byloby imo ziebane 500, innymi slowy longestowe 800.
no i hui. Co arbiter nie zauwazyl, ze nagle roziebalo mu pol statku? Poza tym korwa chyba wiedzial przynajmniej mniejwiecej, gdzie sie znajduje zanim sie portalowal? Poza tym admiral sam wiedzial, gdzie oni leca kurna i gdzie mniejwiecej jest arka... chyba to zaden problem zeby wyslac ekipe. Nie wspominajac, ze nawet jezeli by sadzili ze MC zginal, to korwa chyba wyslali by po jego trupa, zeby najwiekszego bohatera ludzkosci miec u siebie. Ale dzieki za odpowiedz bo kurna tego lekko nie czailem w nocy w niedziele, a jakos zapomnialem wczoraj to puscic jeszcze raz i teraz mnie na rozmyslenia wzielo...
No jak nie wiedzial jak wiedzial, o to chodzi ze gdyby teh czief z cortana nie zdazyli do portalu to by z nich halo niezly roscoorf zrobilo, wszak je aktywowali i uciekali do "kulki" zeby znalezc sie w bezpiecznej (czyt. 25,000 lat swietlnych) odleglosci od wybuchu intslacji 04 aka halo z halo1 aka installation 04 replacement itp itd. Rozlam statku nastapil dopiero w portalu, wtedy kiedy czesc statku z arbitrem na pokladzie byla juz po drugiej/dobrej/bezpiecznej stronie. Zreszta na koncu arbitr sam powatpiewa w smierc czifa ("were it so easy").
cos korwa nie kojarze, zeby do portalu wskakiwali... moze jeszcze raz se ten ending zobacze... tak bedzie lepiej, ale dalej nie czaie dlaczego np nie potragia wyczaic lokalizacji czifa niech se zaloza na statek wykrywacz metalu to go znajda, albo niech cortana wysle sms...
dopra niewashne, obejrze sobie dzis ten ending jeszcze raz... bo chyba bylo za pozno i TV byl za cicho i w hui stracilem...
to jest tak, na końcu ledwo co udaje im sie wlecieć do portalu, Lord Hood nie wiedział gdzie portal prowadzi, bo niby skąd(prawie na początku levelu The Ark na niebie widać naszą galaktykę, co znaczy, że portal prowadził naprawdę baaaaaaaaaardzo daleko, ludzie nie skolonizowali nic poza naszą starą, dobrą drogą mleczną). W czasie ucieczki na statek/fregatę(The Dawn) działały olbrzymie siły, w końcu to Halo zabijało co się da, więc mógł się przełamać i wyrzucić część z Chiefem w połowie drogi, czyli też baaardzo daleko(tu polecam zobaczyć pełne zakończenie, zdobywane za przejście na Legendary). A co do Halo i szklenia Ziemi. Covisi nie chcieli użyć Halo(Halów?) do zniszczenia ludzkości, według nich odpalenie pierścieni miało ich zaprowadzić tam, gdzie udali się Forerunnerzy i uczynić z nich bogów(dopiero w H2 Arbiter odkrywa że Propheci są szaleni, wiedzą coś o ludziach, co wypływa w H3 i nie wiedzą dokładnie do czego służą Halo, w terminalach pada stwierdzenie o The Great Journey, ale to metafora do śmierci). Troche zamieszałem, pytaj jak co.
nosz korwa... przeciez covenantom wlasnie zalezalo na zniszczeniu ludzkosci, to byla jakby misja od bogow... i do tego mielu uzyc halow bo halowki zniszczyly by zycie w calej galaktyce... takie info ja posiadam... zle?
inteligent
2 10 2007, 22:22
Wczoraj skończyłem H3 na heroic i powiem tyle czułem się wydymany bez mydła. Po mojej głowie kołotały się myśli "to już?? tak mało?" i w końcu naszła mnie myśl: końcówka gry to kupa, za którą byłbym skłonny obniżyć ocenę do 9+.
Tragicznie mała jedna wieża?! to żart jakiś? i to w ch*j mała, tyle, że tyle samo floodów! A guility spark jako boss to porażka totalna, nie stanowi ŻADNEGO wyzwania, cieszy jedynie, że w końcu sk**wysyn jest zniszczalny. Ucieczka warthogiem to graficznie (pipi) niegodne miana next-gen. Zakończenie jest śmiesznie krótke, liczyłem też na wyczerpujące wyjaśnienie tego, co stało się z ludźmi (forerunners) i covenantami. Outo jest paskudne, "na kolanie robione". Najdobitniej świadczy o tym ekran creditsów- ładna chmurka, pod spodem tragicznie oteksturowane góry i dwuwymiarowe, półprzezroczyste drzewa rodem z H2. To chyba po to, by więcej uwagi przyciągały imiona tworców gry. :C
Kuźwa.
Zeratul: źle. Barth ma rację.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.