Witam wszystkich moderów, standbyerów i ogólnie kampujące szmaty

!!
Co do multi z Halo3...
Swoją przygodę z tymże zacząłem dosyć oryginalnie w salonach sieci Empik i Saturn, których to w Krakowie jest kilka... wzięłem się na sposób, który sprawiał że rozgrywka sprawiała się hmm "zabawniejsza"... Podchodząc do standu z Xboxem 360 i Halo3 robiłem cielęce oczy i rzucałem textami "co to za gra?", "można tym grać na myszce?", "jest tu multiplayer?"... po czym brałem pada, prosiłem o podanie klawiszologii, a następnie na ekranie działa się masakra przeciwnika, który więcej czasu czekał na respawna niż biegał...
Najosobliwszy był pewien koleś którego poznałem w empiku, galerii kazimierz, który wygrywał ze swoimi kolegami których delikatnie mówiąc niszczył... Kiedy zacząłem pytać o grę zaczął wychwalać się jak to nie skończył na Heroic i Legendary Halo3 i że znawca jest kutaśny z niego. Był na tyle miły że zapoznał mnie ze sterowaniem i na moją prośbę ("czytałem kiedy że to fajna gra w multi, ma taką mapę supeer chyba się High Land nazywa czy jakos tak") zapodał High Ground. Jakież ogromne było jego zdziwienie gdy po 7 minutach meczu zakończyłem grę wynikiem 25-0
po drodze sypiąc headshotami, czwórkami z br i strzałami kilometrowymi z Spartan Lasera xD... Nawet w trakcie gry kumple danego gracza przestali ukrywać że skrycie mi kibicują i po jednej akcji ze spartan laser chóralnie krzyknęli za nami "Oleeee" xD
Później miałem dzięki gościnności Tronica na nocce z Halo3 poznać możliwości gry na Live!
Dobra tyle życiowych wspomnień. Pora na techniczne uwagi co do samego multi...
Najpierw zacznę od tego co może grze przysporzyć wielu sympatyków... mianowicie dobry split screen... o niebo lepszy od poprzedniczki z cyfrą "2", powrót do klasycznego kąta widzenia z Halo: CE, wyszedł na dobre. Nie ma nic prostszego jak podłączenie w domu przed jednym TV dwóch padów i wspólna gra (rzucanie mięsem gratis)... Łatwiej będzie zorganizować zatem myślę turnieje;]
Co przydatniejsze bronie:
- Sniper Rifle - ciężko się z tego strzela cholera;), niej jest to "tania" broń potrzebowałem kilku meczów by przyzwyczaić do trafiania choć parę razy byłem (wspólnie z Tronicem) głeboko, hmm że tak powiem zdumieni, że tam nie było HS?! Ale może to kwestia delayu?
- Needler - PRESADZONY!!! Choć sprawdza się w wielu sytuacjach, łatwo unikać go z bliska prostym strafem
- BR/Carbine - podstawowa broń do opanowania... 4rka = frag
- shotgun - wiele się nie zmienił od H2 prócz tego że mam mniej naboi i nie jest taki zawodny na offhosćie (obydwie rzeczy oczywiście na plus)
- Energy Sword/ Brute Hammer - zabójcze w zwarciu... ale psują grę;/
- Rocket Launcher - klasyczna rakieta siejąca zniszczenie w szeregach przeciwnika
- Spartan Laser - zabójcze cacko wymagające wprawy, można nieźle postraszyć przeciwnika tą wiązką widoczną przy ładowaniu;]
- Brute Shot - zmodyfikowany i praktyczniejszy, można niego korzystać w rozgrywkach multi
- Brute Spiker - jedyna broń którą chciało mi się dualować
- Assault Rifle - noob gun, z bliska za prostacki, w połączenu z bułą celną potrafi być skuteczny na średni, łatwość zabijania z niego sprawia że w mniejszych levelach noobiki ostrzeliwują się praktycznie tylko AR:P
Bubble Shield, Power Drainer, Radar Jammer i inne gadżety napawały mnie lękiem aby grę zbytnio nie przekombinować, tuaj jednak obawy okazały sie złudne bo rzeczy te dodają smaczku i wymuszają więcej myślenia od graczy:)
Tyle na razie... idę szukać pracy bo trza sprawić sobie X360 do domu xD