Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: H A L O 3 - wszystko co dotyczy Multiplayera
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Raptor
Odliczanie dobieglo konca... Halo3 zagoscilo na polkach naszych sklepow, juz pierwsi szczesliwcy graja... inni jeszcze czekaja.

Zapraszam wszystkich do wypowiadania sie na temat gry Multiplayer.
Ktos juz nabija sobie ranka w grze sieciowej? Jakie sa wasze statsy? Macie jakies ciekawe gry do pokazania juz? smile.gif
sentinel
pierwsi szczęśliwcy to już grają od ho-ho ;-)

ogólnie to banan (taki uśmiech ;->) z twarzy nie schodzi, ale będzie o czym dyskutować, oj będzie... flejmy już nosem czuję. rangi nabija się imo troszkę za szybko, ale jest kilka rzeczy do odkrycia. poniżej screenfota z pierwszej rankingówki (na pierwszym planie mój spartan w zbroi cqc).

Goldi69-PL-
Lipa, Lipa, Lipa

gra pretendujaca do najlepszego ftp a posiada najbiedniejszy zestaw map jaki w historii gier widzialem, wstyd sie przyznac ale mapy z Halo2>Halo3
w takim Resistance jest z 15 map + kazda w 3-5 wariantach i kazda grywalna, z czego 80% super a reszta srednia, zadnego gniota, a te z halo3 to wogole ajkies nieporozumienie, moze z 11 map 4 grywalne i ze 2 od biedy, a reszta padaka

ogolnie na mecze rankingowe to raz na 10 meczy cos normalnego sie trafi, bo ta kupe zimowa z bety na snajperki grac czy inne badziewia to mi nawet czasu szkoda

czy tez wkurzajace czekanie na mecze po 5-10 minut czasem, nie moga tegop dopracowac, dlaczego w innych grach jakos mozna co minute na miecie siupac, BF2, Resistance itd

w replaye sie nie bawilem jeszcze

jedyne co moze uratowac multi to szybkie wydanie jakis grywalnych map, i licze na Customy, bo inaczej to moja przygoda z ta gra sie szybko skonczy.

Jak by co to zmienilem GT (nowe konto)

Goldi PL <<< to dodac mnie prosze ;)
Zeratul
heh wrzucilem plytke do konsoli o 6pm pelen obaw, ze nie bedzie dzialac, albo bedzie sie zawieszac... i o 24.30 skonczylem. Smieszne jest to, ze gralem tylko w multi, bo... jak zaczalem jeden mecz to tak to jakos polecialo...
ja tam nigdy nie gralem za duzo w multi Halo... nie nalezalem do sceny, a moje LANowki z ta gra byly hohoho temu. Wiec nie do konca rozumiem co tam pisze Goldi. IMO genialny multi. Jeszcze niedawno pelen obaw, ze jednak moze nie sprostac wyzwaniu jakie rzuca CoD4. Ale moge byc spokojny. Obie gry beda za(pipi)iscie grywalne. Jednak to Halo 3 bedzie nosic korone krolewska. Multi miazdzy we wszystkim. Ilosc broni, ilosc pojazdow, ogolny gameplay, mapy, statystyki itd
Mapy sa kurna wyrabiste... no poza High Ground gdzie zawsze kurna musze dostac lomot, obojetnie z kim bym nie gral...
Wczoraj gralem troche team slayera... jak mecze toczyly sie na snajperki to dostawalem taki wpie$$%ol, ze szkoda gadac. Ale fajna ekipe nawet mialem, sami polscy-amerykanie... wiekszosc wprawdzie bardziej english-polish niz polish-english, ale bylo mega klawo...
Jak gralem sam Slayera to zazwyczaj 2 miejsce. Czyli nie jest zle... wprawdzie ratio mam slabe, ale to przez te zakichane snajperki.
Udalo mi sie nawet fajny filmik nagrac jak koles popierdziela na mnie w ghoscie, a ja cyk granacik na klate mu rzucam i po zawodach smile.gif

Jak na newba jakim jestem to szlo mi niezle... tylko troche za szybko awansowalem przez co gra stawala sie coraz bardziej wymagajaca... wiem, ze tak powinno byc, ale ja tez lubie byc krolem od czasu do czasu tongue.gif

Ogolnie multi kurna 20/10!!
kampanie gralem 5 minut i to w co-op. tongue.gif

graficznie nie powala... 8/10
barth
Ho, ho, Senti, widze że podpasował ci(tak jak i Raptrorowi wink.gif ) Maler, szczególnie w wersji dual biggrin.gif
YETI
Pierwsze dwie godzinki mam za sobą. Wrażenia? Jest lepiej niż w H2 hyh.gif Najważniejsze, ze juz tak łatwo nie sprzedaje sie headów za pomoca snajpy. BR takze wymaga większej precyzji. Granaty tak jakby leciały niżej. Mapy są ok, tzn jest kilka do dupy, pare dobrych, ale znajdą sie z dwie świetne (nie pamietam nazwy)

Co oni zrobili z nedlerem? 0_o nedler plus druga broń, równa sie natychmiastowa smierc

PS. Co do grafiki, to tak jak pisali w OXM, H2 HD, spore rozczarowanie pod tym wzgledem (mowa o multi bo single player jeszcze nie odpalałem)
barth
Eeee.... Needler + druga broń? huh.gif Przecie needler jest teraz taki potężny tylko dlatego, że stracił możliwość dualowania go.
Jędrek
YETI - ja mam wrażenie, że snajperka jest tak samo 'prosta' jak w dwójce. Dziś miałem snajper spree, w tym trzy bez zoom'a. Ciężko ocenić. Bułki na początku były dziwne, inny lot, troche niższy, taki mało fizyczny, teraz są ok. Gra się fajnie, ale serwery są tak zawalone, że meczu rankingowego konsola szuka około 5 min.
Zeratul
to jeszcze nic, widziales ile wysyla dane na serwer bungie...

ale co sie dziwic... liczba ludzi grajacych w H3 w ciagu ostatnich 24h... 1.2mln
w 2 dzien po premierze
Goldi69-PL-
po nieco dluzszym pograniu:

wyszlo mi ze:
Last Resort, Generals, High Ground i Pit

w to da sie podgrac reszta map padaka max
Uzny
Co to jest Generals?
JuanMag
moze Goldi ma juz generała smile.gif
Jędrek
Czemu nie ma emblematu nad głową teammate'a, tylko jakiś ch/ujowy 'kod' ?
Uzny
Bo bandzi tak lubi, a "chuiowy kod" sobie mozesz wybrac sam, litera + dwie cyfry.
Goldi69-PL-
hehe moze nazwe po(pipi)alem, chodzi mi o ta mapke podobna do Lockouta
Raptor
CYTAT(Uzny @ 27 09 2007, 09:58) *
Bo bandzi tak lubi, a "chuiowy kod" sobie mozesz wybrac sam, litera + dwie cyfry.

Bo 'Bandzi' postawilo niby ostro na fabule, wiec nadanie kodu (ie. Spartan 117) dodaje takiego prawdziwego Spartan feelingu wink.gif. Imo fajna zmiana, a nawet lepsza niz emblematy - trzeba sie tylko przyzwyczaic. Dodatkowo, jezeli normalnie imie by zaslanialo za duzo ekranu (uzaleznione od tego gdzie i jak daleko sie gracz znajduje) pokazuje tylko jego numerek - zamiast Gamer_Tag-XXX wink.gif. Wieksza przejrzystosc wink.gif.

Goldi: A most (Narrows afair)? wink.gif Imo calkiem fajny smile.gif.
barth
Guardian. A kod jest po to żeby zamiast krzyczeć: "Ej ty z żółto białą osą na różowym tle", albo rozszyfrowywać nicka który ma 50 cyfr, po prostu rzucasz np. "B13, kryj mnie" i wszyscy wiedzą o co kaman jakby
Zeratul
korwa nie lubie i nie kce juz grac w sniper shooters... buuu. Moje ratio leci na leb na szyje bo tych (pipi)ych grach. I na nieszczescie chyba wszyscy wola grac wlasnie to (poza chyba wrogiem). Kurna jak gram zwyklego slayera, to mi nienajgorzej idzie smile.gif Ogolnie wczoraj chyba za duzo gralem... ale fajna ekipa byla.
jarken
Multi jest super, ciągle chce się grać smile.gif 10/10, nie ma co więcej opisywać...
Goldi69-PL-
CYTAT(Raptor @ 27 09 2007, 11:22) *
Goldi: A most (Narrows afair)? ;) Imo calkiem fajny :).

Lipa na tym moscie ze jak lecisz i ktos do ciebie strzeli lub z drugiej strony wyskoczy to mleko zaliczasz
CichyGrzmot
Pierwszy wrazenie jest w 60% pozytywne. Do duzych lipnych map sie juz zdarzylem przyzwyczaic (COD3) i czytam je jako + wink.gif . Sam gameplay od H2 zbytnio sie nie zmienil, czyli............. można pograc. Nie wiem jak dlugo i z jaka czestoscia, ale mozna hehe. Gra dalej promuje rodzinna rozgrywke, czyli gosc grajacy 100h moze grac na podobnym poziomie co gosc grajacy 1000, bo gra sie glownie taktyka, nie skillem.
Pozatym zauwazylem ze tworcy zeczywiscie UKLONILI sie w strone fanow H1 i przywrocili mozliwosc rape'owania przeciwnikow smile.gif))))))) ( OŁ JEEEEAAAA) . NEEDLER>PISTOLA czyli podobnie do tego co ogladalismy w krolewskiej czesci serii wink.gif
nelson
moze mi ktos powiedziec czemu sa takie problemy z polaczeniem sie z kims?? caly czas mi wyskakuje ze bla bla bla cos z natem... a ja mam publiczne ip icon_chainsaw.gif i nigdy czegos takiego nie bylo... mam nadzieje ze wyjdzie update i to naprawi.. to samo tyczy sie rozmowy, np w team slayer czasem mozna normalnie pogadac bez wciskania krzyzaka a czasem trzeba wcisnac.. od czego to jest zalezne??
Zeratul
w rankingach mozesz gadac, w social musisz wciskac krzyza...
Soul
Jak dla mnie MP jest kapitalny !! tego z H2 wciąga nosem cool.gif Mapki dużo bardziej grywalne niż te w H2 :

Guardian ( Kapitalna mapa )
The Pit (może być )
Konstrukcje ( bardzo fajna mapka)
Last "Zanzibar" ( daje rade!)
Nerrows ( nawet OK )
High ( wiadomo biggrin.gif )
Snow ( kicha )
Vallhala ( może być lepsze to niż "coagulejszyn" )
Isolution ( fajna mapka )
Epitaph ( nawet raz jej nie grałem w MP więc nie wiem )
Sandtrap ( jak wyżej )

Czyli 8 map na których póki co mogę grać :)

Podoba mi się co zrobili ze Snajperką , strzela się dużo trudniej jak w Becie biggrin.gif wymaga Skill'a nareszcie . Miecz też mocno zmienili , klaszowanie się dwóch to kapitalna sprawa, młotek strasznie wolny ale może być ,reszta taka jak w becie .

Goldi to nie lataj jak n00b ;>

Pytanie za co się odkrywają nowe Kaski ? ;p

Pierwsze Perfection

ps na jakim sensie gracie?
Jędrek
Snajperka rzeczywiście trudna wink.gif

Nie podobają mi się tryby w matchmaking (rankingowe i social) beznadziejne bronie startowe, dziwne tryby na dziwnych mapach czasami w Skitmish się trafiają. To oczywiście było do przewidzenia, pewnie zmienią to w którymś update.

CYTAT
ps na jakim sensie gracie?

Na 6, ale chyba będę na 7.
Soul
TS fajne się losują , co do sensa to ja mam defalut (3) chyba się pobawie na 4-5....
Maiden
Ja na piątce. A ty podbij do mnie po headseta ; /
Soul
Postaram się.
Zeratul
no i w koncu ratio powoli idzie mi do gory smile.gif
ale wyszlo, ze zdecydowanie lepiej mi idzie na lone wolf gdzie gram sam... nawet przeciwko wyzszym lvl. Prawie zawsze 2, czasem pierwszy... niz w Team Slayerze, taki ze mnie chyba egoista smile.gif no i wczoraj snajperek prawie nie gralem.
ale ogolnie jest megaklawo smile.gif

mam zdecydowany uraz do High Ground przez co zawsze mi idzie na tej mapie jak w korwe...
w trybie lonewofl na guardian jest prawie korwa nie do zatrzymania... zawsze wyiebe kolesi w kosmos czy to z maulera czy z kurna mlota

a ogolnie moja ulubiona bronia jest rozowy karabin kubusia puchatka, lepiej mi sie nim strzela niz BR... no i mauler smile.gif
YETI
CYTAT(Zeratul @ 28 09 2007, 14:50) *
a ogolnie moja ulubiona bronia jest rozowy karabin kubusia puchatka, lepiej mi sie nim strzela niz BR... no i mauler smile.gif

Zagrasz z lepszymi graczami, to jedynym rozwiązaniem będzie BR.
kamson11
pisz jak mozecie jak najwiecej o grze, nie mam okazji zagrac nigdzie, a jak kupie x360 to tylko dla tej gry
pzdr
Zeratul
heh i wyszlo szydlo z worka... po prostu jestem egoistcznym huiem.... gralem z Insiakiem i nas korwa prali po (pipi)e(dzieki mnie) a ja konczylem z wynikiem -11... wkorwiony na maksa...
siadlem sobie do Lone Wolves... 3 mecze 3 pierwsze miejsca... z kolesiami na moim lvl czyli 13... żondem smile.gif
Jędrek
CYTAT(kamson11 @ 28 09 2007, 20:25) *
pisz jak mozecie jak najwiecej o grze, nie mam okazji zagrac nigdzie, a jak kupie x360 to tylko dla tej gry
pzdr

Kamson !! smile.gif
Stary, to nie Halo1, ale gra naprawdę jest dobra, masa zabawy. Nie patrz na posty, tylko kupuj, trzeba ogarnąć jakieś double team!! smile.gif
Maiden
Dokładnie Kamsoniku. Halo dwójke wciąga nosem ; )
barth
Nawet ja to przyznam wink.gif
dureń
Takie pytanie - te małe obrazki co widać przy swoim nicku w lobby można jakoś zmienić czy nie? huh.gif
barth
Settings, naciskasz prawo, wchodzisz w Apperance, wybierasz Emblem i prosze bardzo, kolory zmieniasz w Colors
qwerty_91
Jak zapisać własne tryby gry tak jak było to w H2, czy trzeba za każdym razem ustawać ręcznie???

EDIT: Juz mam:) oczywiscie wielki napis ale go nie widac smile.gif
Dragen
Gra jest ok, ale już teraz widzę 1 konkretną wadę, coś co ukazało sie z czasem w H2, np przesadzony miecz, i plasma samonaprowadzająca
Tutaj jest tak z piąchami, wystarczy strzał łeb i dobicie, to jest na maxa lamerskie, idziesz z maszynówką ( która sama namierza) i dobijasz..
I tak graja lamki na 1-5 levelach, czyli zwykły noob to ogarnie, może potem jak level skoczy pojawią sie skillowcy i będzie trudniej ale teraz jak jest zamieszanie to wystarczy latać i dobijać piąchami, zreszta zobaczcie sobie statsy na bungie.net u mnie 2 w kolejności sa "pionchy"
Aha i za dużo imo granatów jest na mapkach, masa!
Ciekawe co sie jeszcze ujawni z czasem:)
B0dz1o
Czy jest gdzieś jakaś lista armorów wraz z opisem, jak dany armor odblokować?
qwerty_91
Jak odblokowac zbroje
CYTAT
EOD Armor - Complete Tsavo Highway on Legendary
EOD Helmet - Complete the campaign on Legendary
EOD Shoulders - Complete the Ark on Legendary

EVA Armor - Complete Tsavo Highway on Normal, Heroic, or Legendary
EVA Helmet - Complete the campaign on Normal
EVA Shoulders - Complete the Ark on Normal, Heroic, or Legendary

Scout Armor - Get "Too Close To The Sun" Achievement
Scout Helmet - Get "Used Car Salesman" Achievement
Scout Shoulders - Get "We're In For Some Chop" Achievement

Security Helmet - Get 1,000 Gamerscore points (earn all achievements)
Security Shoulders - Get 250 Gamerscore points

Hayabusa Chest Collect 6 hidden skulls
Hayabusa Helmet Collect 13 hidden skulls
Hayabusa Shoulders Collect 9 hidden skulls

ODST Helmet - Get "Spartan Graduate" Achievement
Rogue Helmet - Get "Spartan Officer" Achievement
Mark V Helmet - Get "UNSC Spartan" Achievement

ELITE ARMOR PIECES:

Ascetic Armor - Get "Up Close And Personal" Achievement
Ascetic Helmer - Get "Steppin' Razor" Achievement
Ascetic Shoulders - Get "Overkill" Achievement

Commando Armor - Get "Triple Kill" Achievement
Commando Helmet - Get "Overkill" Achievement
Command Shoulders - Get "Killing Frenzy" Achievement

Flight Armor - Complete Tsavo Highway on Heroic or Legendary
Flight Helmet - Complete the campaign on Heroic or Legendary
Flight Shoulders - Complete the Ark on Heroic or Legendary

Zdjecia zbroi (lepszych nie znalazłem)

barth
tworze polską wersje, jutro z rana szukaj jej na delcie, czaszki też powinny się niedługo pojawić
Jędrek
CYTAT(barth @ 30 09 2007, 18:50) *
(...) czaszki też powinny się niedługo pojawić

Kiedy dokładnie ? wink.gif
barth
siedzie i skrobie, więc zakładam, że najpóźniej jutro wieczorem, chyba że wolicie włoskie filmiki z pokazujące jak to zrobić, mogą być na zaraz

Uzny, kiedy znowu ruszamy na poszukiwania?
Dziobak_
Barth, zerknij do tematu o singlu, podałem tam filmik z lokalizacją czaszek i terminali. Myśle, ze się wam przyda
barth
właśnie z uznym sami to rozpracowywujemy wink.gif
Goldi69-PL-
uuuu to chyba Soulik sie wezmie za zbieranie czaszek, zeby Hayabushą biegac, normalnie hcyba na jego zyczenie polaczyli jego 2 ulubione postacie w jedna, jeszcze tylko zamiast enegy sworda powinienes miec do wyboru szpade Raphaela i mial bys komplet :P
barth
jeśli sie postara i zdobędzie calaka w H3 to będzie mógł biegać z kataną na plecach(to tylko ozdobnik)
Raptor
No to moj MC lata sobie w pelnym setcie Hayabusy wink.gif
Wielkie dzieki dla Sentiego ;]
Dziobak_
Kuźwa, nie pomyślałem, żeby szukac czaszek. Będę musiał przelecieć przez grę jeszcze raz. A mam do was takie pytanko, nie związane raczej z multi, ale nikt siechyba o to nie pogniewa. Przypuśćmy, że jestem w 5 misji na poziomie heroic, ok? No. To teraz, jeśli wybrałbym misję, rozpoczął i blebleble, to czy skasuje mi sie save z tą kampanią na Heroic?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.