Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: H A L O 3 - wszystko co dotyczy Badziewia
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Stron: 1, 2, 3, 4
Uzny
Odliczanie sie skonczylo sie... HA CZY juz w sklepach je, niektorzy juz graja se... inni nie smile.gif

Dobra bez pjerolenia, jako ze Raper wiecznie czegos zapomni, to moim obowiazkiem jest mu to przypomniec, lub zrobic to co zapomnial. Tak wiec zapodalem temata 9h0 Jak nie trudno sie domyslic bedzie on sluzyl do dyskusji (ba!), ale nie takiej zwyklej typu "dobry mialem obiad" tylko bardziej wyszukanej, halowej i ogolnie zaiebistszej.

Gadac tu bedemy o wszystkich tych dodatkach jakie zapodalo Bandzi. Nie wiesz jak zbudowac zamek na High Ground? Miales pro heada i chcesz pochwalic sie klipem? A moze jakiegos nit skrina czasnales? Temat jest wlasnie do tego typu spraw spox.gif

Z powazaniem,
Pawel
Zeratul
ja mam zaiebistego skrina, dzis go zapodam!!! Normalnie galy wam z oczu tzn z orbit wyjda...

I kueszczion... da sie jakos te filmiki zgrac na kompa... wiem, ze juz kurna bylo to zadawane, ale nie pamietam gdzie. Jesli tak to gdzie, jesli nie to czy tylko za pomoca aparatu czy kamery mozna je przeniesc na kompa.

PS. staram sie pisac tak zaiebiscie jak Uzny!
barth
O mordeczkę, Uzny to chyba twój najdłuższy post jaki w życiu widziałem wink.gif

A tak na serio - Forge to bardzo fajna zabawka, podobno już powstają w niej niesamowite rzeczy(tryb baseball to tylko jeden z mniej dziwnych pomysłów), daje to duże szanse na poprawienie kilku map(na które narzeka Goldi wink.gif ), MLG na bank będzie z niego korzystać. Daje też możliwość rozegrania nowego rodzaju slayera, powiedzmy 4v4, z tym że jeden z graczy z każdej drużyny jest monitorem, dozbraja kolegów i podaje pozycje wroga, zabawa niesamowita.

Najlepsze i tak jest zrzucanie przeciwnikowi na głowe powercoilów(wybuchowych beczek) wink.gif
B0dz1o
ja podłączam ixa pod diwidi rekordera, burnuję na plyte, next ripuje na piecu i iest git

PS:Uzny, jesteś wzorem do naśladowania, jeśli chodzi o styl wypowiedzi. Stałeś się autorytetem [382]bow.gif
Raptor
B0dz1o jakiego programu uzywasz? Ile twoj rip zajmuje? Pewnie u mnie skonczy sie podobnie wink.gif
B0dz1o
Jeszcze nie próbowałem na Halo 3, do tej pory to tylko rodzinne filmy happy.gif
Dzisiaj znalazłem jakiś darmowy Free DVD Ripper
Zeratul
jakiego kurna diwidi rekordera i jak? Chyba zostane przy cyfrowce
Uzny
Do nagrywania stafu z ha uzywalem zawsze karty tv, jakosc zalezy ofkos od jakosci karty. Ja mam taka za 80zl i rozdzialka max to 720/480 (nie je zle), wejscia composite i svideo do obrazu i cos tam jakies jacki do dzwieku. Kiedys nawet myslalem (zdarza mi sie od czasu do czasu) o zakupie defaude rec, no ale los chcial ze zobaczylem ceny :'( Moze kiedys bandzi zapoda programem do zrzucania filmikow na cepa, fajno by byo shifty.gif

pees; ło korwa, nie wiedzialem ze mam tylu fanow, pozdro misiaczki kiss.gif
B0dz1o
Taką stacjonarną nagrywarkę DVD, co się podłącza do telewizora. Po prostu kable wizyjne od Xboxa przyczepia się do nagrywarki i nagrywasz
TroniC
CYTAT(barth @ 26 09 2007, 21:23) *
O mordeczkę, Uzny to chyba twój najdłuższy post jaki w życiu widziałem wink.gif

Premiera H3 wiec nawet Uznemu sie udzielilo wink.gif
Zeratul
e to zostaje przy cyfrowce, a przed chwile mialem megaklawa akcje sniperka... ha!!

Zeratul

kolesiowi zaladowalem head'a i mu glowa spuchla

takie fajne smile.gif

i jeszcze artystyczny po tym jak kolesia na granata nadzialam

Trufs
Czy przypadkiem screenow nie mozna zapisac na serwerze bungie i z niego podawac linki jakos? Wiem ze filmiki mozna tylko sciagac, ale zdjecia chyba mozna nawet na stronie ogladac (tak gdzies czytalem xd)
Uzny
Mozna na bandzi, np wchodzisz w profil gracza ktory Cie interesi i tam masz jego szyskie zdjecia.
barth
Ale najpierw musisz sobie taką fote strzelić przez zapisany film
Jędrek
Też już wypróbowałem tą opcję - fajna sprawa wink.gif Obecnie mam jednego screen'a.

Jednak mam pytanie nieco inne. Uzny w temacie Halo3 dawał zdjęcia theme'ów do konsoli, chce sobie ściągnąć jeden (ten zielony), ale nie wiem który to jest (dostępnych 4). Te z Limitki są słabe i nie podobają mi się.
Uzny
Tego zielonego jeszcze nie ma do sciagniecia :'( Ale pojawil sie jeden nowy (imo w korwe) - Halo Trilogy:

Ja tysz mom pytanie, widze ze niektorzy maja jakies nowe gamepic'e z master czifem, to byl ten darmowy pack w premiere ktorgo nie sciagnalem? :|
Zeratul
ktore? to co ja? tak to ten darmowy z bestbaja
Dziobak_
A to był jakiś darmowy pack? O_o. Poza tym, Uzny my mastah, chyba podałeś theme z amerykańskiego, na EU, nic takiego nie widzę. Ci co maja nowe GP z MC maja je chyba z Limitki.

EDIT: Te co mam ja i zer, to nie były na premierze i dalej są dostepne na amerykańskim MP smile.gif
Uzny
Jak z amerykanskiego jak z europejsiego :* Mam konto na uky i sam sciagnalem przed chwila, dziala 9h0
Dziobak_
CYTAT(Uzny @ 27 09 2007, 14:05) *
Jak z amerykanskiego jak z europejsiego :* Mam konto na uky i sam sciagnalem przed chwila, dziala 9h0

Cos kręcisz cffffaniaku, zaraz zobaczę. A z ciekawości wszedłem na amerykański MP i są tam Theme "Unite the Fight" i GP, wszywstko za free, ale tylko do 30 września.
Butcher
Testujemy smile.gif
My File Share

To co Bungie zrobiło z możliwościami edycji, integracją z www i zabawą "po-grową" przechodzi po prostu ludzkie pojęcie. Wczoraj miałem 3 godziny czasu na H3, a jedną z nich spędziłem bawiąc się nagranymi meczami, fotami i filmami. M.A.S.A.K.R.A !!! A jak to wygląda na Bungie.net - brak słów, po prostu PROFI MAX...

1. Widzieliście, że za 750 MS Points mozna upgrade'ować konto na Bungie.net do 250 MB ? smile.gif
2. Ktoś gdzies na forum pytał, czy można ustawić kamerę z oczu rozwalonego przez nas przeciwnika - wciskając na d-padzie góra/dół podczas oglądania filmu możemy "wejść w skórę" każdego Gracza z danego meczu, w dowolnym momencie, w real-time przełączać się między nimi.

Bungie - SZACUN !!! biggrin.gif
Dziobak_
CYTAT(Butcher @ 28 09 2007, 09:21) *
Testujemy smile.gif
My File Share

To co Bungie zrobiło z możliwościami edycji, integracją z www i zabawą "po-grową" przechodzi po prostu ludzkie pojęcie. Wczoraj miałem 3 godziny czasu na H3, a jedną z nich spędziłem bawiąc się nagranymi meczami, fotami i filmami. M.A.S.A.K.R.A !!! A jak to wygląda na Bungie.net - brak słów, po prostu PROFI MAX...

1. Widzieliście, że za 750 MS Points mozna upgrade'ować konto na Bungie.net do 250 MB ? smile.gif
2. Ktoś gdzies na forum pytał, czy można ustawić kamerę z oczu rozwalonego przez nas przeciwnika - wciskając na d-padzie góra/dół podczas oglądania filmu możemy "wejść w skórę" każdego Gracza z danego meczu, w dowolnym momencie, w real-time przełączać się między nimi.

Bungie - SZACUN !!! biggrin.gif

Butch, a te 250 MB mamy tymczasowo czy na stałe? Bo jeśli tak, to gdy tylko dostanę swoją kopię zaraz zwiększe sobie limit smile.gif
Soul
Czy te filmik na bingie.net można obejrzeć na PC , czy tylko na X360 przy pomocy H3?
Jędrek
Chyba tylko na konsoli.
Dziobak_
CYTAT(Soul @ 28 09 2007, 09:36) *
Czy te filmik na bingie.net można obejrzeć na PC , czy tylko na X360 przy pomocy H3?

Właśnie próbowałem i ja przynajmniej nie widzę tam takiej opcji. jest tylko "download to Halo 3".
Maiden
Może w Bungie PRO?
barth
Niet, Bungie Pro, czyli to o czym mówił Butch to dodatkowe miejsce na servie(z 25mb i 6 slotów robi sie 250mb i 24 sloty) wykupowane na 12 miesięcy. Co do odtwarzania tego na kompie - nie da sie i nie będzie sie dało. Prosta sprawa, konsola nie nagrywa nam na dysk filmika, tylko współrzędne(to gdzie patrzysz, jak sie poruszasz, czy strzelasz czy nie) twoje, twoich przeciwników, broni itd. Wszystko to jest potem przetwarzane na grafike przez samą konsole, dlatego filmiki zajmują tak mało miejsca.
Butcher
Dokładnie. Cud małej pojemności naszych - czasami godzinnych jak z singla - filmów jest fakt, że na HDD nagrywany jest tylko kod gry, a nie faktyczny film do jakich przyzwyczaił nas internet. Dlatego wszystko tak szybko i sprawnie hula. Po wczorajszych problemach z serwerami upload fotek i filmu na Bungie.net był u mnie kwestią sekund (łącze 1down/256up).
barth
w końcu to dopiero początek działania systemu, trzeba pewnie było wykrzewić kilka robaków z systemu wink.gif
kowal_dc
CYTAT(Butcher @ 28 09 2007, 09:21) *
2. Ktoś gdzies na forum pytał, czy można ustawić kamerę z oczu rozwalonego przez nas przeciwnika - wciskając na d-padzie góra/dół podczas oglądania filmu możemy "wejść w skórę" każdego Gracza z danego meczu

dzieki za te wiadomosc od razu czuje sie lepiej smile.gif bo juz myslalem ze nie ma takiej opcji a to wlasnie widok fpp w filmikach cenie najbardziej smile.gif niech ta sroda przychodzi szybciej slinotok.gif
Uzny
Podgladac co robili inni mozesz ino z widoku tpp, tylko to co wyrabiales swoim czifem/elitem ogladniesz z 1szej osoby. (mowa tu o sytuacji w ktorej to ty jestes autorem klipu).
kowal_dc
no to w koncu wtf? jak kazdy pisze co innego? No chyba ze Butch piszac "wejsc w skore" mial na mysli tpp huh.gif
Uzny
No raczej "mial na mysli" wink.gif

Nie wie ktos jak sie robi custom powerupa w forge? Wybieram go i stawiam na mape, jak naciskam xa na nim to nie mam do wyboru jego "wlasciwosci", tak ze wychodzi na to ze po prostu sobie jest i nic nie robi.
Dragen
CYTAT(Butcher @ 28 09 2007, 13:47) *
Dokładnie. Cud małej pojemności naszych - czasami godzinnych jak z singla - filmów jest fakt, że na HDD nagrywany jest tylko kod gry, a nie faktyczny film do jakich przyzwyczaił nas internet. Dlatego wszystko tak szybko i sprawnie hula. Po wczorajszych problemach z serwerami upload fotek i filmu na Bungie.net był u mnie kwestią sekund (łącze 1down/256up).

Rozumiem fotki na serwer wrzucać, ale filmiki? skoro nie można ściągnąć i odtworzyć na pc? po co? Widziałem w sumie opcje na stronie "file share|"..hm
chyba że jest jakiś inny sposób na dzielenie sie softem między użytkownikami niż tylko z poziomu x-a? Np downl + pen + x i plik jako save widziany w x-e.
Raptor
Poniewaz filmiki zaznaczasz sobie za pomoca WWW (imo nawet o niebo wygodniej niz latanie po menu konsoli) i jak tylko zalogujesz sie do Halo3 zaczna sie sciagac Ci na HDD smile.gif. Samo dzielenie sie z poziomu konsoli wyglada jak game invite (tylko 'wants to share his video with you'), wczoraj Soul mi podeslal swoja spoko akcje z double killem.
Dragen
AAA w ten deseń, no to git:)
qwerty_91
CYTAT(kowal_dc @ 29 09 2007, 12:59) *
no to w koncu wtf? jak kazdy pisze co innego? No chyba ze Butch piszac "wejsc w skore" mial na mysli tpp huh.gif

Tak można wejść w skórę przeciwnika i widzimy z jego oczu FPS (wciskamy prawy analog).

Zauważył ktoś że snajpa strzela samym dymem biggrin.gif

PS. Dlaczego na Bungie.net w moim profilu zamiast zdjęcia mojego spartana mam logo Halo3??
Raptor
E? Mi nie dziala... moge przejsc na FPP widok tylko na sobie/klipie autora. Ale nie przeciwnika mojego/autora.
kowal_dc
Krzysiu we no rozwin temat bo juz nic nie czaje biggrin.gif
qwerty_91
Sory za błąd nie zauwazylem ze ten drugi to gracz na mojej konsoli a tylko sprawdzałem sad.gif
Soul
CYTAT(Raptor @ 2 10 2007, 16:05) *
E? Mi nie dziala... moge przejsc na FPP widok tylko na sobie/klipie autora. Ale nie przeciwnika mojego/autora.

No bo tylko tak się da ,nie można zobaczyć co robi Twój przeciwnik z widoku fpp . Ciesze się że dabelek się podobał ;]
kowal_dc
no nic, trudno, moze kiedys po update bedzie sie dalo wink.gif
Raptor
Soul a widziales mojego imba ghost killa (zoba jak to wygladalo z FPP - bylem pelen zwatpienia a tu o! wink.gif)? wink.gif
saptis
Wlasnie udalo mi sie zrobic Double Kill bronia Spartan Laser. smile.gif
Malo tego, zabilem ta bronia w sumie w ciagu kilkunastu sekund 4 graczy z czego byl jeden Double Kill. smile.gif
Oczywiscie mam filmik ktory to potwierdzi, swietna sprawa takie filmiki, juz kilka ich mam - same fajne akcje. smile.gif
Dragen
właśnie wrzucajcie filmiki i jakieś ciekawe foty:)
Dziobak_
CYTAT(saptis @ 3 10 2007, 01:02) *
Malo tego, zabilem ta bronia w sumie w ciagu kilkunastu sekund 4 graczy z czego byl jeden Double Kill. smile.gif
Oczywiscie mam filmik ktory to potwierdzi, swietna sprawa takie filmiki, juz kilka ich mam - same fajne akcje. smile.gif

A jeśli np. zniszczę pojazd laserkiem, gdzie będzie siedziało sobie 2 typów to dostanę achieva?
barth
prosta odpowiedź - tak, bo niby dlaczego nie?
Uzny
nie bo nie nerd.gif
saptis
CYTAT(Dziobak_ @ 3 10 2007, 22:21) *
CYTAT(saptis @ 3 10 2007, 01:02) *

A jeśli np. zniszczę pojazd laserkiem, gdzie będzie siedziało sobie 2 typów to dostanę achieva?

Nie udalo mi sie jeszcze trafic pojazdu z dwoma graczami.
Double Kill laserem zrobilem na dwoch chodzacych graczach. smile.gif
Co do Achievment'a to nie dostaje sie za to zadnego, tylko medal taki jak w przypadku kazdego innego Double Kill. smile.gif

Jesli ktos chce to zobaczyc to mam ten filmik jak rowniez inne na swoim File Share. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.