Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Journeyman
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Di
Podróże w czasie są ostatnio bardzo popularnym motywem (Deja Vu, Next, Heroes i na upartego Day Break), więc mamy kolejną produkcję o tym traktującą.
CYTAT
Dan Vasser myślał, że ma wszystko: kochającą żonę, wspaniałego syna oraz stabilną pracę. Jednak pewnego dnia jego życie uległo diametralnej zmianie: Dan odkrył, że posiada umiejętność podróżowania w czasie - została powierzona mu misja czynienia życia innych osób lepszym, a czasami gorszym. Podczas jednej ze swych podróży Dan spotyka Livię – byłą narzeczoną, którą utracił w tajemniczej katastrofie samolotu. Czy teraz uzbrojony w wiedzę o przyszłości będzie w stanie ją ocalić? Co to może oznaczać dla jego własnej przyszłości? I w jaki sposób zmieni to człowieka, który myślał, że ma wszystko?

Pierwszy odcinek nie prezentuje się źle, ale wygląda na to, że historia będzie bardzo pogmatwana. Chyba za bardzo.
Kriseh
Mam to sciagniete, ale jakos brakuje mi czasu, zeby to obejrzec, w weekend nadrobie. Wczesniejsze opisy, ktore czytalem na necie brzmialy nawet niezle i postanowilem dac szanse temu serialowi.
Masorz
obejrzalem 1 EP i jestem pozytywnie zaskoczony...
ciekawe czy kiedykolwiek wyjasnia skad ten kolo ma ta swoja umiejetnosc i kiedy bedzie w stanie w pelni ja kontrolowac (jesli wogole to da sie kontrolowac w jego przypadku...)
fajnie by tez bylo gdyby trafial w BARDZO odlegla przeszlosc lub przyszlosc...
dobrze dobrali glownego aktora, jest przekonywujacy, jak narazie...
Kriseh
CYTAT(Masorz @ 28 09 2007, 17:03) *
obejrzalem 1 EP i jestem pozytywnie zaskoczony...
ciekawe czy kiedykolwiek wyjasnia skad ten kolo ma ta swoja umiejetnosc i kiedy bedzie w stanie w pelni ja kontrolowac (jesli wogole to da sie kontrolowac w jego przypadku...)
fajnie by tez bylo gdyby trafial w BARDZO odlegla przeszlosc lub przyszlosc...
dobrze dobrali glownego aktora, jest przekonywujacy, jak narazie...

Nie moze byc inaczej, skoro glowna role gra aktor, ktory gral Lucjusza Vorenusa w serialu Rome ;]
Obejrzalem 1 odcinek i na razie jest na tyle dobrze, ze bede to ogladal kilka najblizszych odcinkow. Oprocz pytan przedstawionych w cytowanym poscie mnie jeszcze interesuje postac Livii, ktora najwyrazniej zyje i posiada taka sama umiejetnosc co Vasser.
ghost.
Wychowałem sie na "Back to the Future", wiec jak tylko usłyszałem cos o podróżach w czasie - jestem na tak wink.gif No wiec również obejrzałem, zapowiada sie całkiem fajnie - liczę może nie tyle na przenoszenie sie baardzo daleko w czasie (bo wydaje mi sie, że formuła serialu jakoś nie bardzo to dopusci, chociaż mam nadzieje ze sie myle), ale licze na dużo bardziej wyraziste zabawy z czasoprzestrzenią (czyny w przeszlosci, które beda miały jakis potęzny wpływ na teraźniejszosc)
Masorz
zabawy z czasoprzestrzenia kończą sie przewaznie paradoksami jesli ofkors nie bierzemy pod uwage swiatów rownoleglych, tzw alternatywnych...
BTTF to dla mnie absolutny klasyk (cala trylogia) , wiec czekam z wywieszonym jezorem na nastepne EPY...
Di
Miałem nadzieję, że cały serial będzie się toczył wokół jednego wątku związanego z przeszłością, ale niestety Dan w każdym odcinku pomaga innej osobie :/
Z tego co pamiętam, to kiedyś u nas leciał serial na RTL7, którego scenariusz opierał się na podobnych zasadach.

Journeyman to dobry serial, ale nie wciągnął mnie tak jak masa innych (m.in. Dexter, Prison Break czy Heroes). W zasadzie trzymają mnie przy nim tylko muzyka, wątek rozpadającego się małżeństwa głównego bohatera i sam odtwórca głównej roli.
Sarge
Trochę szkoda właśnie, że każdy odcinek rozbija się o wątek innej postaci - spodziewałem się raczej czegoś bardziej spójnego, a tymczasem wygląda na to, że Dan po prostu ma "robotę" wyciągania innych z opresji i na tym się będą wszystkie odcinki opierać sad.gif ... Ja liczę mimo wszystko na to, że w kolejnych odcinkach twórcy wprowadzą trochę niuansów fabularnych, żeby to wszystko stało się ciekawsze - na pewno będę oglądał, żeby sprawdzić jak to się wszystko dalej potoczy happy.gif .
Di
Po piątym epku mam mieszane uczucia. Z jednej strony ciekawie rozwijają się relacje Dan-Zack i Dan-Katie, ale z drugiej strony historia z przeszłości w tym odcinku była dziwna, chyba za bardzo zagmatwana. Ciekawe czy Dan w trakcie swoich podróży w przeszłość spotka jeszcze ojca i czy powie temu profesorowi o podróżach.
Kriseh
Odcinek nr 7 bardzo dobry, sytuacja wokol Dana robi sie coraz bardziej skomplikowana, do tego jeszcze dochodzi FBI, bedzie ciekawie ;] Jak nazywa sie ten kawalek co lecial na koncu odcinka, wie ktos?
ghost.
Tzn na pewno chodzi Ci o 7 odcinek, a nie o ostatni, tzn 8?

Jesli ósmy to według tego co napisali tutaj, ten kawałek to "Miracles" w wykonaniu Jefferson Starship. Jeśli siódmy to nie mam juz jak sprawdzic, czy tam jakas muza na koncu była, ale znajdziesz odpowiedź na tej samej stronie.

Jak narazie serial sie fajnie rozwija, jestem muczo zadowolony ;]
Kriseh
Chodzi mi o ten odcinek co ratowal siebie przed gangiem, Livia byla w jego domu itd, czyli 7. Jestem odcinek do tylu, bo czekam na napisy ;]

Dzieki za linka, chodzilo mi o ten kawalek Verve.
Sarge
Dziesiąty odcinek chyba najlepszy w serii, nareszcie wydarzenia z poprzednich (w tym przypadku - z dziewiątego) odcinków mają jakieś odzwierciedlenie w kolejnym! Oby więcej takich zagrań, bo dotychczasowe epy wydawały się być oddzielone zupełnie nową historią (inny człowiek, którego Dan śledzi).

Swoją drogą czekanie na polskie napisy to istna udręka - dzisiaj dopiero pojawiły się do dziewiątego epizodu, a w sieci jest już od wtorku dostępny dziesiąty. Ja nie mogąc się doczekać, oglądam na bieżąco nie czekając na tłumaczenie tongue.gif .

Według Wikipedii, kolejne odcinki zobaczymy według następującego terminarza:
11 EP "Home By Another Way" December 10, 2007
12 EP "The Hanged Man" December 17, 2007
13 EP "Perfidia" December 19, 2007

Czy ktoś wie jak przyjął się Journeyman na Zachodzie? Chodzi mi o to, czy jest szansa na kontynuowanie serialu, czy po tych 13 odcinkach nastąpi definitywny koniec?
Di
10. odcinek świetny, w końcu to na co czekałem smile.gif Można się jedynie przyczepić do przedostatniej sceny. Z kolei sposobem zakończenia (zakończenia?) sprawy z FBI jestem pozytywnie zaskoczony.

Mam nadzieję że serial jeszcze potrwa, bo potencjał zaczyna być wykorzystywany.
yaczes
13 odcinek jest swietny:) Ten serial jest coraz lepszy smile.gif Mysle, ze moze stac sie moim ulubionym ;O
BTW przyczepianie sie do tego, ze Dan ma w kazdym odcinku inna robote jest bezpodstawne, bo to nie jest przeciez tak, ze przenosi sie w czasie, pomaga komu ma pomoc i tyle - jego historia nieustannie sie rozwija.
maseł
wszystko jest naprawde spoko oprocz tego ze to bylo pierwsze i jedyne 13 odcinkow sad.gif
oficjalnie zrezygnowano z dalszej produkcji tego awietnegi imho serialu ranting.gif

sciana_.gif wallbash.gif icon_cry3.gif papa.gif
yaczes
Przybiles mnie stary sad.gif(((((((((
Sarge
Szkoda, bo serial tak naprawdę dopiero zaczynał się rozkręcać - widać, że formuła jeszcze się nie wyczerpała i jest jeszcze wiele pytań, które można by wyjaśnić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.