http://www.gamespot.com/ds/rpg/asharchaics...heat/index.html

Przeszedłem pierwszy chapter i jakoś jeszcze mnie nie wciagneło. Na początku podczas koronacji głownej bohaterki aisha'y napada na jej królestwo jakis potwór ognisty i wszystkich zabija. Przeżyła tylko nasza bohaterka, lecz po chwili z popiołów powstaje jej przyjaciel i potem inni poddani. Podczas walki na jednym ekranie są pokazani nasi wojownicy a na drugim przeciwnicy. Wybieramy komendy zaznaczamy kogo mamy atakowac i na górnym ekranie jest pokazana animacja naszych postaci. A no zapomniałem wspomnieć że to jest tactic rpg. Mamy Ap jak w front mission i mozemy sie poruszać po polu. Ciekawe jest rozwiazanie, które postaram się opisać. Gdy miałem 1-go bossa to podszedłem tylko jedną postacią do niego i 2 pozostałe były dalej. Mogłem walczyć, ale te postacie co były dalej mogły albo atakowac rzucają ckamieniami lub uzdrawiać, tylko ten co podszedł mógł normalnie mieczem walić. Po skończeniu chaptera dostajemy ocene, jakiś przedmiot i bonus exp. Jak ktoś jest dalej to niech tez coś napisze. Jak pogram troche wiecej to tez napisze.