Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobre gry
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Psychonaut
No nie takiego starego ostatecznie.

Athlon 1700+
512 RAM
GF4 Ti 420 128MB

Co polecicie. Wszystko co dobre, a nuz sprawdze i bede sie dobrze bawil. Nie umieszczam topiku w pomocy, bo tu jest wiecej ludzi znajacych sie na temacie chytry_.gif.
Najbardziej zalezy mi na tym, by gralo sie plynnie, a nie jak w Dooma 3.

Pozdro i dzieki za wszelkie rady.
Mejm
Bioshock ci nie ruszy ale System Shock 2 na bank.

ako
Freespace:TGW i Freespace 2, w to moge grac zawsze i na kazdym sprzecie wink.gif

W Call of Duty 2 pewnie grales, ale wpisze na wszelki wypadek.
Z calkowitych staroci to moze Shogo:MAD, fajna gierca.

C&C Generals powinno smigac.

Daze do tego, moze lepiej powiedz jakie gatunki gier Cie interesuja wink.gif
jakbu
Wolfenstein:Enemy Territory
firana140
Blitzkrieg ;] dłuugie i całkiem trudne

wszelakie fps'y przez neta CoD 2 zwłaszcza daje rady ;]

pewnie CS też pójdzie a podobno dobry (nigdy nie grałem)
stona
CYTAT(firana140 @ 5 10 2007, 17:14) *
Blitzkrieg ;] dłuugie i całkiem trudne

Wypasik, polecam smile.gif

PES 4 lub 5 powinno spokojnie działać (co do 6 to chyba też smile.gif )
signap
ile osiagasz fpsow z D3? powinno byc w porzadku. Moze sproboj Q4 lub Preya lepsza optymalizacja i mniejsze wymagania
Psychonaut
Dzieki, cos pewnie z tego wyrwe. Q4 rznie jak stara szmata, chodzi mi raczej o jakies klasyki. Poza tym nie podawajcie tytulow, ktore byly na Xie, bo kloca tez ino mam.
signap
moje klasyki
- Quake 1
- Red Aler 2 /YR (ogolnie cala serie CnC)
- NFS U1/2
- Frets on Fire (jesli podoba ci sie Guitar Hero to sprawdz ten port na PC)
- CS 1.6 (np. CSDM)
- Dungeon Keeper
Er_WolvEr
QUOTE(Psychonaut @ 5 10 2007, 01:01) *
No nie takiego starego ostatecznie.

Athlon 1700+
512 RAM
GF4 Ti 420 128MB

Co polecicie. Wszystko co dobre, a nuz sprawdze i bede sie dobrze bawil. Nie umieszczam topiku w pomocy, bo tu jest wiecej ludzi znajacych sie na temacie chytry_.gif.
Najbardziej zalezy mi na tym, by gralo sie plynnie, a nie jak w Dooma 3.

Pozdro i dzieki za wszelkie rady.

Jaki złom, ja mam gorszego a nieźle mi sie gra w eiele nie wiekowych fier - WoW, Simssons, UT napewno do 2003 (potem pewnie też), Quake 3, Dis(pipi)lesy i wiele innych nie wiem co Ci inetersuje. Gry z PS2 jak DMC3, Onimusha itp też zadziałają pewnie, Max Paynne, więszośc MMORPgów.
Bartezoo
Halo se możesz pyknąć chodzić będzie zawodowo i jeszce możesz po necie powalczyć.
firana140
ewentualnie emulatorki różne możesz potestować ;] jednak klawiaturą nie radzę grać, pierwszy lepszy złom (pad) z MM będzie lepszy

w ogóle to w MM są dobre gierki w kategoriach "extra klasyka", "superseller" itp. taki na przykład Blitzkrieg z trzema mission packami kosztuje jakoś 20 zeta. albo pierwsze trzy części GTA za 25

+gdzieś tu jest chyba temat o starych grach wink.gif

PS: własnie mi się przypomniało. kiedyś była taka gra Knight Merchant czy jakoś tak podobne to do settlersów

w ogóle stare RTSy są fpytke ;]
okens
Bede wymienial ta liste do znudzenia
Fallout 1 i 2
Heroes 3( czworka to wielki SHIT)
Sheep Dog N Wolf( najzabawniejszy szpil w jaki gralem)
System Schock 2
Half Life
Darc Colony( piekny mega oldschollowy rts)
Alien vs Predator( zanim w niego zagrasz obejrz sobie druga czesc aliena)
Rainbow Six Rogue Spear
Resident Evil 2 i 3
Revenant
... moglbym ci wypisac jeszcze z 50 tytulow przy ktorych swietnie sie bawilem jakies 10 lat temu ale sprawdz sobie chociaz kilka mam nadzieje, ze ci podejda
Z tytulow przeniesionych z konsoli sony polecam Ci oczywiscie metal gear solid smile.gif no i soul reavera
Yaxa
Baldur 1 i 2 + dodatki
Fallout 1 i 2
Shogun: total war
cs 1.6
Quake 3

Napisz jakie lubisz gry to bedzie latwiej.
Psychonaut
Systemshock i Wolf mi nie poszly. Widocznie za nowy komp. Jakie gry lubie? Troche trudno powiedziec. Dawno w nic nie siepalem, a w cos by sie chcialo. Nie lubie na pewno wyscigow - poza Burnoutem ;p.

Black & White sobie przypomnialem ;].
signap
niemozliwe by ci wolf nie poszedl skoro min jest 800mhz a zalecane 1,5ghz a ty masz 1,4 pozatym ja mialem gorsza karte od twojej i na LOW moglem grac (zalezy od mapy ale bylo tak ze 20-30) (jakas zintegrowana intela ktora nie miala t&l pozatym w specyfikacji bylo napisane ze posiada ona 96mb ramu ale chyba to nie mozliwe...) jedynie proc wiekszy i ram mialem (2,4/1gb). Mowie oczywiscie o ET, RTCW powinno bez najmniejszych problemow uruchomic sie
Boorak
A probowales odpalic Wolfa w trybie zgodnosci z W98?
Psychonaut
Jak wlaczylem pierwszy raz, to wyskoczylo czarne tlo i zawias. Drugi raz - zaczyna sie intro, ale byla masa artefaktow, nacisnalem jeden przycisk i zawias. To bylo wczoraj. Od tego czasu zaczalem sprowadzac pare gierek na Xa i B&W2. Hooy z Wolfem.

Najgorsze jest to, ze moja cudowna 128MB karta graficzna z serii GF4 Ti poddala sie dzis i teraz jade na pozyczonym GF2 MX i nie wiem czy sobie pogram w B&W2 :F.

A chce mi sie w jakas przygodowe pograc. Hm, taki Soul Reaver... O! hyh.gif
tewus
Bad Mojo

SiN

Colonization biggrin.gif

Syndicate

za duzo tego...
stona
Colonization... zacna gierka ale chyba zbyt hardcoreowa jak na dzisiejsze czasy wink.gif

Sim City 4? Lubisz ekonomię? Ja przepadłem na kilka miechów wink.gif
chm[u]ra
Football Manager 2007... Przy mniejszej bazie danych i 1 czy tam dwoch ligach powinno chodzic szybciutko. A gra jest po prostu wypas.
Jesli lubisz gry online to Counter Stricke Condition Zero. Dostaniesz w antologii ze swyklym csem za grosze (cos kolo 30zl) a w gierke gra full luda i nie traci myszka nawet przy dzisiejszych standardach graficznych (ale to przy zalozeniu ze ten titanium ciagle dziala).
Sarge
CYTAT(Psychonaut @ 5 11 2007, 20:58) *
(...)

A chce mi sie w jakas przygodowe pograc. Hm, taki Soul Reaver... O! hyh.gif

Hmm... więc może któraś z części Prince of Persia? Właśnie gram sobie w Piaski Czasu i wrażenia są bardzo przyjemne tym bardziej, że wcześniej w tą odsłonę nie grałem wink.gif . A dodam też, że specyfikacja mojego PC nie różni się aż tak bardzo od Twojej (Athlon XP 1500+Mhz, 1GB SDRAM, GeForce 6200 128MB).
Psychonaut
Bu, od PoPa mam Xboxa, a chcialem SR. Moze komus przyszedl do glowy nowy pomysl na stara gre?

Wygrzeb...
ghost.
własnie, spróbuj z tym Soul Reaver'em jesli nie grałes jeszcze - pojdzie na bank, a poza tym, jak wciągniesz sie w klimat (a na pewno sie wciagniesz) to pojdzie Ci również 2 i 3 czesc (Soul Reaver 2 oraz LoK: Defiance)
Sydney
Fallout Tactics, Oni...
Ikoden
Heroes 3, gra której przedstawiać nie trzeba.Twierdza Krzyżowiec, też świetna strategiczna gra.Z takich gorszych graficznie i na krócej Liero, Lemming Ball Z itp. Zapomniałem dodać Wormsy.
Zaton.
Morrowind laugh.gif

No i możesz spróbować Warhammer 40000:Dawn of War (choć nie jestem pewien czy pójdzie)
Pajda
Vampir the masquarade: redemption - jedyne RPG(poza falloutem) ktore mi podeszlo. Jesli lubisz wampirze klimaty to polecam

Crazy Machines- wspaniala gra logiczna, zjada czas jak wsciekla ;]
Crono
Master of Orion II - Genialny turowy rts wszechczasów (kolonizacja kosmosu)
Fallout 1&2 - Post nuklearna klasyka RPG
Baldurs Gate 1&2 - klasyk fantasy RPG
Gothic I&II - kolejny świetna seria RPG
Counter-Strike - ...
System Shock - Bioshock moze sie schowac ! thumbsup.gif
Little Big Adventure - Niezapomniana platformówka
The longest Journey - Mistrz wsród przygodówek
Secret of Monkey Island - Graficzny archaizm ale humor bawi do łez, nawet dzisiaj smile.gif
UFO - Turowa strategia z ponad czasowym gameplayem
Jagged Alliance II - Dla mnie najlepsza turówka ever
Civilization II - Najlepsza póki co wersja w historii
Czappi
To ja poproszę jeszcze o jakieś typy na jeszcze starszego złoma.
Interesują mnie gry nie wydane na konsole.
Celeron 1.8Ghz, 256mb ram, GeForce 2 Mx 400 64mb biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.