Juz dosc dawno w innych tematach wspominałem ze mamy odział SUZO w kraju w Przezmierowie koło Poznania.
Co tam maja można sprawdzić w katalogu.

SUZO połaczyło sie z HAPP wiec maja teoretycznie wspolna siec dystrybucji. Na logike zamawiajac w SUZO mozna miec dostep do asortymentu HAPP i odwrotnie hamburgery przez HAPP moga sprowadzic wszystko z Euro. I ich psi obowiazek sie z tego wywiazywac. Szykowałem sie od dawna aby tam zamowic czesci z HAPP ale fatalna obsługa i wysokie ceny na towar typowo z SUZO (VAT, VAT, VAT!!!) mnie skutecznie do tego zniecheciły. Do tego dostałem info ze za przesyłke musze zapłacic ze stanow i przedpłate iles tam % zaliczki. Wiec stwierdziłem za na kij mam sie bawic w posrednikow co i tak mnie skroja za przesyłki (a nie powinni bo to kurde oddział!) i na dodatek VAT dowala. Wiadomo z zagranicy sie dogadasz z kazdym odnosnie fakturki czy giftow a tu ci dowala zawsze full.

Ale postanowiłem isc w zaparte i pomimo ich rzewnych nazekan ze to nie sa czesci z ich katalogu wymusiłem na nich sprowadzenie towaru. Podstawa moich roszczen był trackball 4,5'' ktory akurat jest w katalogu SUZO choc ma ID HAPP (wszystko z HAPP ma w ID przedrostek z "H") wiec im wytłumaczyłem ze i tak musza go sprowadzic wiec co za problem i inne rzeczy przy okazji. Dostałem info ze towar idzie minimum miesiac do dwoch. Pocieszajacy jest fakt ze z HAPP bezposrednio obsługa tez trwa tyle - miesiac albo i lepiej. Wziołem jeszcze dwa rotatory optyczne (bo tego sie gdzie indziej nie kupi), 8 przyciskow i 2xCompetion Joystick. Nie chcieli mi dac cen choc prosiłem o to ze 3x. ceny akurat na HAPP sa podane (w przeciwnienstwie do SUZO) wiec mniej wiecej wiedziałem ile za to zabule ale wiadomo to ile oni sobie dolicza? No uj mysle najwyzej w razie problemow powiem ze nie dali cen wczesniej i sie wypre na bezczela

Ok po miesiacu dzwonie oczywiscie nie ma towaru ale dostałem info ze jzu jest kompletowany. po 2 tyg koljnych dostałem wreszcie maila ze towar jest dali proforme i ZONK ceny takie ze z krzesła mało nie spadłem

-przesyłka free z USA zapałciłem tylko za krajowego kuriera 25zeta
-ceny na towar takie jak przy hurtowych zamowieniach (po 10-100sztuk)
od razu z VAT. np Competion +VAT mnie wyszedł na dobra sparwe tyle samo co jest cena w hurcie w USA. Roatatory i Trackballa jeszcze taniej niz maja hamburgery nawet w hurcie, przyciski to mnie wyszły po 4zł na HAPP sa 1,5$ w hurcie po 100 sztuk a tak to dra po 2$
nie wiem jak to liczyli moze sie (pipi)li ale mamy lepsze ceny niz burgery na miejscu i oni na dodatk z happ maja zawsze 20$ wysyłke po stanach a my 20zł z SUZO po kraju LOL

dobra do rzeczy mozna miec na miejscu czesci na sticka juz za 70-80zł plus tam wysyłka z suzo czyli jakies 90 max 100zł.
co prawda to amelykanskie a nie japonskie czesci ale cena to pusty smiech biorac pod uwage ze mozemy miec to samo co w sticku z Mass System ktory kosztuje bagatela 99$ plus wysyłka drugie 80-100$. Pudło, interfejs, kable to max kolejne 100zł a jak ktos zdolny to i za 50zł sobie przykombinuje. i mamy to samo co w budach Midwaya (UMK3, K!)

jedyna wada to ze Competion z HAPP to najwyrazniej jakis OEM chyba ze wyszła nowa wersja bo cos sie (pipi)ie przy mikroprzełacznikach i klikaja na 2 razy:P jak miałem z Euro to nic sie takiego nie działo ale były inne mikroprzełaczniki pozatym ta Euro ma inna gałe no nie wiem...

zła wiadomosc jest tak ze moga was zlac z gory ciepłym sikiem i nie sprowadzic tego dla nich to kłopot nie zarabiaja na tym zbyt wiele jesli w ogole. albo beda chcieli wieksze zamowienie moje miało w sumie jakies 1200zł wiec chcac nie chcac olac mnie nie mogli. zycze powodzenia. trza im dac NIP a najlepiej to na firme zamowic wujka złapac jakiegos itp. i dzwonic maili nie odbieraja :bad: