Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: W co byś chciał zagrać na PSP?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2
/Kradz!ej/
Między przypadkami Crasha i Jaka jest jedna różnica - ND utracił prawa do Crasha (nigdy ich nie miał, prawde mowiac), a te do Jaka dalej posiadają.
raven_raven
Final Fantasy VII, w nowej oprawie. Coś na miarę Crisis Core czy Chains of Olympus nie było by złe smile.gif.
Bo niestety oryginalne Final Fantasy VII wygląda słabo, nawet jak na PSX'a.
/Kradz!ej/
Słąbo to wyglądają chyba modele postaci i efekty, bo lokacje dalej kopią w pape.
raven_raven
Bo są prerenderowane. Jak coś jest narysowane, to nie zbrzydnieje, nieprawdaż?
Paliodor
Chętnie pograłbym sobie w stare dobre jrpg'i ze snes'a i psx'a np. :
FF8, FF9, Chrono Cross, Chrono Trigger
a także Parasite Eve 1&2 (podobno bardzo dobre gry) no i w Metal Gear Solid happy.gif .
are91
CYTAT(/Kradz!ej/ @ 5 08 2008, 14:31) *
Między przypadkami Crasha i Jaka jest jedna różnica - ND utracił prawa do Crasha (nigdy ich nie miał, prawde mowiac), a te do Jaka dalej posiadają.

Myślałem, że sprzedali. Tak czy inaczej schemat jest ten sam: 3 gry + racer i koniec
CYTAT(Paliodor @ 5 08 2008, 18:58) *
Chętnie pograłbym sobie w stare dobre jrpg'i ze snes'a i psx'a np. :
FF8, FF9, Chrono Cross, Chrono Trigger
a także Parasite Eve 1&2 (podobno bardzo dobre gry) no i w Metal Gear Solid happy.gif .

Nic tylko emu psx i śmigasz smile.gif . Chyba, że chcesz remake'i , jednak w przypadku obu FF imo wydaje się zbędne, na ekranie psp wyglądają wciąż b. dobrze (brakuje tylko dubbingu). Co innego FF7 (który zresztą na remake ma największe szanse), na grafikę lepiej nie zwracać uwagi i skupić się na grze wink.gif , aczkolwiek wolałbym je zobaczyć na ps3 (i myślę, że się nie zawiodę), choć jeszcze go nie mam smile.gif
/Kradz!ej/
CYTAT(raven_raven @ 5 08 2008, 18:15) *
Bo są prerenderowane. Jak coś jest narysowane, to nie zbrzydnieje, nieprawdaż?

I o to chodzi - żeby nie zbrzydło smile.gif
mate5
Chcę niemożliwego: Super Mario Bros, hehe biggrin.gif
-Crash 1/2/3, nie remake, tylko taka paczka: trzy części z psx ze zmienioną roździelczością smile.gif
-Remake starego Syphon`a z psx-a
I parę innych hitów z Szaraka: MK: T, jakieś Spyro, Populus

Coati
ja chce wiecej kotletow z ps2, gry z DC tez mogą być xD serio... w pierwszej kolejności ICO, REZ, SOTC, Shenmue, potem... JSR, Niewydaną Castlevanie z DC, jeszcze jednego ridge racer'a, nowego tomb raidera, Ikaruge, Soul Calibura, Resident Evil[jakikolwiek], Pong'a na wzor nowego Space invadera... no to tyle narazie chce chytry_.gif
Mendrek
Niech wrzuca Chrono Crossa na PSN Store i będzie gites dla mnie, a więcej kotletów - jak dla mnie ok, albo sequeli kotletów z PSP. Nie wiem czemu zastopowali.
Tołdi
Fajnie byłoby zobaczyć na PSP chociażby:
- dobrą grę w klimatach mafiii, np. Mafię 2 biggrin.gif
- jakiegoś konkretnego Indianę Jones'a, słyszałem że jest zapowiedziany ale słyszałem już wiele rzeczy które okazały się bzdurą
- remake Grim Fandango- PSP dałby sobie z nim radę spokojnie, a i sterowanie idealnie pasuje idealnie, miło byłoby wrócić do El Murrow
- remake Shenmue, bo nigdy nie miałem przyjemności mieć Dreamcasta, a ta gra wydaje mi się super interesująca
- Gothica 3, bo mój laptop krztusi się na samą myśl próby odpalenia go na nim sad.gif
- nowe Beyond Good and Evil
- jakąś niespodziewaną, świetną, klasyczną przygodówkę z ciekawą fabułą, bo to jest coś czego można zazdrościć posiadaczom NDS
Suavek
Po obejrzeniu wideorecenzji stwierdzam, że mile bym widział port najnowszej Disgaea na PSP. Grafika nie zmieniła się praktycznie nic od czasów PS2, przez co przerzucenie zawartości wcale nie powinno stanowić jakiegoś szczególnego wyzwania (skoro nawet Disgaea DS zrobili). Nie wiem czy taki pomysł ludziom z Nippon Ichi wpadnie do głowy, ale osobiście byłbym taką wiadomością zachwycony.

A oprócz tego chętnie bym zagrał w kolejne remake'i Super Robot Wars z GBA. SRW A Portable był nawet udany, więc mile bym widział także R, D oraz J.

Ogólnie, im więcej strategii tym lepiej ;>.

No, w sumie jakimś cRPG bym nie pogardził jeszcze.
Dud.ek
W jakieś fajne nowe wyscigi confused.gif
winner
W Midnight Cluba 4 biggrin.gif

A tak na serio to w nową część GTA (niekoniecznie całkiem nowa, coś w klimatach SA lub nowej IV)
Coati
w cos co przykuje mnie do konsoli na wiecej niz 30min... dawniej byly to [pomijajac gry] homebrew i grzebanie w sofcie, ale teraz idąc tym kierunkiem wole iPhone'a...
winner
Podobno jakieś kąski szykuje nam Level 5, a po Jeanne d'Arc czekam naprawdę z jęzorem na wierzchu smile.gif
Coati
z tym, ze ja nie gram w rpg... moze powinienem...
winner
Zacznij nie masz nic do stracenia wink.gif, a możesz wiele zyskać.....
Keii
W coś konkretnie psychodelicznego z dobrym podkładem i ciężką wyrzynką na ekranie podczas ciężkich zmagań manualnych.
Coati
CYTAT(Keii @ 5 10 2008, 22:06) *
W coś konkretnie psychodelicznego z dobrym podkładem i ciężką wyrzynką na ekranie podczas ciężkich zmagań manualnych.

no to ten... no... Infected... powinno przypasowac ;]

CYTAT(winner @ 5 10 2008, 21:16) *
Zacznij nie masz nic do stracenia , a możesz wiele zyskać.....

mam... czas ;] i nerwy.
pffff juz kiedys o tym pisalem, w rpg podoba mi sie zazwyczaj tylko fabuła, ale juz masakrycznie dlugi gameplay i walki mnie dobijają.

btw. gry powinny miec na pudelku napisany szacowany czas gry xD
winner
CYTAT(Coati @ 6 10 2008, 15:35) *
btw. gry powinny miec na pudelku napisany szacowany czas gry xD

Takie tytuły(typy gier) wyliczyć można na palcach. W większości każdy na inny sposób przechodzi daną grę. Takie FF może dla jednego trwać 20-30godzin, a inny poświęci ponad 100, a i tak uważa że to jeszcze za mało tongue.gif.

Poza tym zepsuło by to fun, a przecież to tylko o to tak właściwie chodzi w nowych grach ^^
Binek
Ja na PSP chciałbym zagrać w Mario 64 i w HALO 3. Poza tymi grami to chyba w PSP bym chciał zagrać.
raven_raven
Nie no najlepiej byłoby sobie pograć w GTA IV, MGS4, Gears of War 2. Ale to jest nierealne troszkę, c'nie? Nie powinno tu się dyskutować o grach realnych? Chyba już kiedyś Coatek opieprzał za takie coś biggrin.gif.
Coati
winner o czym ty do mnie piszesz? gdyby na pudelku byla by informacja ze gameplay [gl. linia fabularna] przykładowo zajmuje od 15-25h to juz bylby dla mnie znak: "nie kupowac bo i tak tego nie przejdziesz" xD

r_r... a niech sobie pisza co chcą... wolność słowa co nie? i nie pisz do mnie Coatek przy ludziach :* dodam, ze nie chcialbym TAKICH gier na psp, bo to by je zniszczylo....

btw. w mariana 64 mozna bez wiekszych przeszkod zagrac na emu n64 [deadalus sie to zwie... jakos tak]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.