Jaki stare gry chcielibyście odświeżyć na PSP? Ostatnio z nudów poprzeglądałem stare extrimy i aż się łezka w oku zakręciła na widok takich gier jak Vigilante 8, G-Police czy Soul Reaver... Będzie trzeba z wersji psxowych coś zrobić, bo raczej nie ma szans na odświeżenie tych tytułów na kieszonsolce Sony. A Wy w co "z dawnych lat" chcielibyście pograć?
mi tam starcza emu psx'a

a co do adswiezania no to moze: RayStorm, Soul Blade, Bushido Blade, Mashine Hunter, MGS1, Dino Crisis, Vagrant story, Gekido, Kurushi, Crash'e..... wymieniac mozna tak dlugo ale wydawanie gier w odswiezonej wersji kiedy mozna wypuscic gre na psp store chyba mija sie z celem i kosztami
Jako że Remake Ghost & Goblins wysedł capcom wspaniale czekam z niecierpliwością na kolejny reaktywację starego hitu ze Snes'a "Demon's Crest" .
Antares
19 10 2007, 09:56
W PSXowe hiciory można popukać na wbudowanym emulatorze

Grałem już trochę i na razie ukończyłem kultowe Alone in the Dark 2 z PSXa

Warcraft 2 na PSP też wypadał bardzo sympatycznie

Gdybym jednak miał mówić o swojej wishliście (mieszanka staroci i trochę mniej staroci, ale wypiszę wszystko) to chciałbym:
- Devil May Cry
- GTA: SA (ale z białym bohaterem

)
- totalny remake Final Fantasy V z trójwymiarową grafiką (coś jak FFIII na NDS)
- Shenmue

(mogłaby być nawet konwersja)
- Virtua Fighter (oczywiście nie konwersja starych, tylko coś nowego

)
- Black & White
- Dungeon Keeper
- TES: Morrowind ( ale pełnoprawną grę z całą wyspą, bo anulowany Oblivion miał być częścią "Elder Scrolls Travels" i dziać się tylko w podziemiach)
- jakąś grę z Indiana Jones'em (tego się chyba doczekam, bo Lucas Arts zapowiadali Indiana Jones 2008 także na PSP - oby tylko była długa i rozbudowana)
W jakie? Hmm Teraz PSP mi sie kurzy gdzies w szafce albo brat mi zabiera i gra z nudow na nim ALE jakby wyszlo Gran Turismo lub Devil May Cry to wtedy na pewno gralbym do oporu
jakbym zobaczył na nie tylko na PSP, ale na którejkolwiek konsoli, zapowiedzi sequela Vagranta, Vigilante 8 czy, jakimś cudem, Soul Reaver'a to bym sie nawet 5 minut nie zastanawiał przed kupnem danej konsoli... no ale ze mam psp wiec chciałbym siłą rzeczy zobaczyc te gry własnie na niej...
remake pierwszych mgs'ow - ile by na tym kasiory zgarneli...
Remake 1, 2, 3, 5, 6 i 7 części Leisure Suit Larry. W Polsce w wersji PL. Marzenia
tes: morrowind ale tak jak wyżej jest napisane cala mapa nie podziemia. myślę ze psp mogło by to pociągnąć jak gra chodziła na gównianych komputerach.
GTA:sa
Larry tez by mógł być : ale odświeżony w wersji polskiej w pełnym dubbingiem
Gran Turismo 3-4 bo przechodzenie 2 mi sie znudziło i graficznie kiepska, i wogole fajnie jakby jakiś symulatorów stylu GT wyszedł na psp.
Musiolik
22 01 2008, 14:02
remake Flimbo's Quest
firana140
31 01 2008, 19:34
Vigilante8
zdecydowanie
łykałbym w ciemno
UFO: Enemy Unknown (pod emu PSX sterowanie ssie).
The Elder Scrolls II: Daggerfall

Starcraft
Fallout
Heroes of Might and Magic bym nie pogardził którymś ;>
Wiele DOSowych gier mozna uruchomic DOSBoxem, wiec na brak starszych gier na PSP nie narzekam

.
Hmm, a sterowanie w żaden sposób nie nawala? W takim razie będę musiał sprawdzić w wolnej chwili czy Daggerfalla da się odpalić

.
gran turismo 4, vagran story, ff7, devil may cry, wipeout 2097
->jestem w niebie
w 2,3 i 4 gre mozna juz zagrac
ah ja rozmarzony

zapomnialem o emu

ale tez myslalem o jakis upgrade wersjach
yyrm ... Soul Blade i remake FFVII
Mr. Karma Clown
3 02 2008, 23:45
Vigilante 8 (szkoda, że seria skonała...)
FF VII i VIII
Gran Turismo - pierwszą część z rewelacyjną muzyką m.in. Garbage czy Ash
Tekken 3 - również za najlepszy moim zdaniem soundtrack z całej serii (tak, mam świadomość, że to absurdalny argument)
Fear Effect (również żałuje, że seria nie jest kontynuowana...)
Fighting Force (pierwsza część) - z perspektywy czasu bardzo słaba gra ale był okres kiedy nie moglem się od niej oderwać

Tenchu - pierwsza część miała wg mnie najlepszy klimat.
Apocalyspe - debiut Bruce'a Willisa na konsoli

Dino Crisis jedyneczka
Ehrgeiz
MDK - chcialbym doczekać się kolejne części na PS3...
Parasite Eve - także świetna, opuszczona seria...
Najbardziej chcialbym jednak zagrać w Dead Ball Zone i Rollcage. Nie były to może wielkie hiciory, ale zabrały mi spory kawałek życia

Dałbym wiele za ich kolejne części
Redmitsu
4 02 2008, 13:48
O tak Rollcage to byl hicior :}
Dodajmy to tego remaki takich gier jak :
Vagrant Story
Vigiliante 8
FFVII
to bylbym w neibie ;}
genetyk@
4 02 2008, 23:53
CYTAT(wielad @ 22 01 2008, 14:53)

tes: morrowind ale tak jak wyżej jest napisane cala mapa nie podziemia. myślę ze psp mogło by to pociągnąć jak gra chodziła na gównianych komputerach.
GTA:sa
Larry tez by mógł być : ale odświeżony w wersji polskiej w pełnym dubbingiem
Gran Turismo 3-4 bo przechodzenie 2 mi sie znudziło i graficznie kiepska, i wogole fajnie jakby jakiś symulatorów stylu GT wyszedł na psp.
gt ma wejsc na psp pod nazwa Gran Turismo Mobile...
a zagral bym w abe, rollcage, gt2, gta 2
Kuba-Sikoń
5 02 2008, 17:42
Ja bym zagrał w ::ODDWORLD ABE ODDYSEE::
wiiboxstation
1 03 2008, 13:04
CYTAT(Kuba-Sikoń @ 5 02 2008, 18:42)

Ja bym zagrał w ::ODDWORLD ABE ODDYSEE::
Dokładnie... i dodać jeszcze do tego Heart of Darkness i by było bosko
Shenmue
Gta SA
Bully
Devil May Cry
Jakiś remake Resident Evil z PSX'a
dawid9460
8 04 2008, 14:31
Ja zagrał bym w Residenta evil 4 ciekawy jestem czy by dobrze wygladal.Było by super jak by wyszedł na PSP
czesio83
8 04 2008, 15:45
super frog

deluxe stare lewele plus drugie tyle nowych

w końcu grafa 2d tak szybko sie nie starzeje
Chrono Cross
Vagrant Story
Soul Blade
illusion
29 04 2008, 13:16
1. Escape From Monkey Island
2. Oddworld
3. Mafia
4. Heart of Darkness
5. Bully
6. Creatures
7. Fury of the Furies
8. International Karate
9. Cannon Fodder
10. Stunt Car Racer
I jako bonus: Klątwa, Hobbit lub Hans Kloss z C64

Oto moje typy, w które chciałbym zagrać.
Gry z GBA i snesa jak i psx mozna latwo emulowac na psp Co do amigi to pewnie tez ale nie sprawdzalem.
Moje typy:
super frog
fury of the furies
pang
mortal kombat 1 i 2
i najwiekszy kozak na osiedlu czyli ... Franko
i pewnie jeszcze kilka kilerow z amigi i pegazusa
CYTAT(Mikes @ 3 05 2008, 14:40)

Cokolwiek? o_O
dodam od siebie... milo by bylo zobaczyc cokolwiek, ale DOBREGO

na chwile obecna konsola broni sie [konsola z wgranym cfw

] emulatorami; glownie PSX'a i GBA...
firana140
8 05 2008, 15:14
remake FF7 w oprawie crisis core 0o!
skoro square enix tak zdzierają kasę to czemu nie pokuszą się w końcu o ten remake ;f przecie to grube banie by były
albo
chciałbym zobaczyć Civilization III

gra przy której spędziłem kilkaset godzin. a w związku z systemem turowym można by zaaplikować multiplayera ;]
Mordechay
8 05 2008, 17:48
W jakiegos hack'n'slasha a la Diablo albo Legacy of Goku, Gothica, jakieś nowe GTA tylko z wiekszą ilością misji i możliwości (jak san andreas).
Gdyby ukazały sie Pokemony na PSP tez nie pogardzilbym
czesio83
8 05 2008, 18:07
shadow of rome tylko bez misji blondasa

no i wkoncu jakis resident
Chcialbym, zeby wyszly takie oto gry:
- ICO,
- Shadow of The Colossus,
- Nights,
- obie czesci Shenmue,
- Jet Set Radio,
- Headhunter,
- Street Fighter III - 3rd Strike,
- jakas Onimusha,
- moze jakies odswiezone fajnale. cos, jak III i IV na DSa, tylko z odpowiednio lepsza grafika i wieksza iloscia wstawek FMV.
raven_raven
18 06 2008, 07:19
Chciałbym, by na PSP ukazało się:
- zapowiadane od samego początku Gran Turismo Mobile, jezu, spuściłbym się z radości, dla GT4 kupiłem PS2, gdyby było GTMobile to kupiłbym PSP dla niego
- chyba marzenie każdego PSPkowca, GTA SA na konsolce. Pomijając kwestie techniczne związane z miejscem, fajnie by było popykać w San Andreas na PSPku, świetna część to była... ale niestety konwersja chyba niemożliwa niestety, to już PS2 nie dawała sobie rady z tą grą.
- Gothic 1 z PC!!! Kocham tę grę, a po jej grafice i technikaliach myślę, że dałoby się ją przenieść na PSP. Wiadomo, nikt się tego nie podejmie, ale fajnie by było sobie popykać w tą grę w podróży

.
No i teraz przydałoby się cokolwiek, chociaż mam nowe PSP i gier do przejścia jest ponad 100 (takich dobrych), jednak taki DS ma gigantyczną listę wydawniczą, za to na PSP niewiele jest zapowiedziane... mam wielką nadzieję, że na E3 czy święta ta posucha się skończy

.
Lineage2+Online - niewykonalne ale pomarzyć zawsze można xD
PS: E3 jeszcze żyje? oO
raven_raven
18 06 2008, 14:27
Żyje z tego co wiem, ale jest mniej otwarte.
Przede wszystkim Diablo II(nie "coś podobnego" bo takie coś bedzie w stosunku do tej gry...crapem

, napewno w jakiegoś MMORPG, jakaś fajna przygodówka point and click

. Narazie tylko to przychodzi mi do głowy ^^.
hmmm jakas gra od sonic team, ico team i seeds
Temat bez sensu - z jednej strony wszyscy tak głośno narzekają że PSP to konsola odgrzewanych kotletów, z niewielką ilością oryginalnych gier, ale nagle jak pada taki temat, to sypią się praktycznie tylko odgrzewane, ograne na innych konsolach tytuły...
Eeee Qjon to tylko w PE narzekają

. Ja wszelkie konwersje na psp z chęcią przyjmę

. Zawsze to okazja do zagrania pierwszy raz/ponownie...
tomciozdwola
18 06 2008, 15:21
Chciałbym, by przy okazji premiery Fallouta 3 na "duże" konsole poprzednie części serii oficjalnie trafiły na PSP. To byłoby coś...
raven_raven
18 06 2008, 15:35
CYTAT(Qjon @ 18 06 2008, 15:47)

Temat bez sensu - z jednej strony wszyscy tak głośno narzekają że PSP to konsola odgrzewanych kotletów, z niewielką ilością oryginalnych gier, ale nagle jak pada taki temat, to sypią się praktycznie tylko odgrzewane, ograne na innych konsolach tytuły...

Wiesz, tu chcę kotletów, bo nie mam PS2. Jeżeli PSP jest Twoim jedynym PlayStation, to fajnie jak są konwersje (ale nie takie na chama przeniesione, ale ulepszone jak taki GTA VCS na przykład). Jednak wiele osób ma również duże konsole, a wtedy można narzekać, bo naprawdę PSP to wielka patelnia na kotlety, choć jakże smaczne kotlety (a i jakieś rodzynki się znajdą

).
Ja osobiście nie narzekam, bo PS2 nie mam

Chodzi mi tylko o taką dziwną rozbieżność

BTW: Fallouta 1 można odpalić z DosBoxa - prędkość: 2FPS przy dobrym wietrze xD
lodziarz
4 07 2008, 14:20
1 częsć BANJO_KAZOJE z N64 tylko przetłumaczona przeszłem prawie ją do końca ale w konkursie z wiedzmom przegrywam bo nieznam za dobrze angielskiego
Resident evil i Parasite EVE 2...
Tylko nie wiem jak zrobić japońskie konto!!! Mam problemy przy wpisaniu adresu pomocy
CYTAT(lodziarz @ 4 07 2008, 15:20)

1 częsć BANJO_KAZOJE z N64 tylko przetłumaczona przeszłem prawie ją do końca ale w konkursie z wiedzmom przegrywam bo nieznam za dobrze angielskiego
Polski z tego co widzę też szwankuje.
Jakiś Crash Bandicoot z prawdziwego zdarzenia zrobiony przez Naughty Dog.
CYTAT(BartX @ 3 08 2008, 14:33)

Mrzonki

. Chyba raczej Jak a właściwie Uncharted, z Crashem skończyli na stałe (z Jakiem też chyba). Wcześniej o tym nie myślałem, ale U to by było coś, hit pokroju Resistance
CYTAT(BartX @ 3 08 2008, 14:33)

Mrzonki

. Chyba raczej Jak a właściwie Uncharted, z Crashem skończyli na stałe (z Jakiem też chyba). Wcześniej o tym nie myślałem, ale U to by było coś, hit pokroju Resistance
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.