Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Lost Planet
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3
Memory
...będzie na PS3! smile.gif

http://www.ps3site.pl/a-jednak-capcom-daje-rade
XM16E1
Czy wiesz to z tego odliczania na stronie capcom?
EDIT:
A już myslałem że coś nowego albo chociaż Dead Rising chair.gif
OlooS
sorry nie zauwazylem ze juz dodano ta "niespodzianke" tongue.gif no no lost planet fajnie smile.gif nie mialem okazji zagrac na x-ie poniewaz sprzedalem ale chetnie kupie na ps3 smile.gif czekamy na info.....mam nadzieje ze bedzie to udana konwersja...wolalbym w 1000% dead rising
XM16E1
Ja również ale jako że nie miałeś przyjemności zagrać w podobno bardzo dobrą klimatycznie gre chętnie go sprawdze (u kumpla tongue.gif ) Mam nadzieje że gra nie będzie brzydkim kaczątkiem jak większość konwersji z Xboxa 360 (FEAR czy SC DE).
Zeratul
Radze nie nastawiac sie na dobra fabule. Zdecydowanie polecam natomiast fanom multi. Zabawa jest konkretna!
YETI
Wersja na PS3 otrzyma wszystkie dodatki, które otrzymali PCtowcy. Multiplayer do 16 osób. Premiera, prawdopodobnie na początku 2008r.
Amer
chorobcia, kapitalne info. Moj (nowy) X360 nie czytał mojej (świeżo rozfoliowanej) kopii LP, więc nie grałem w to praktycznie wcale (widziałem tylko 2 pierwsze poziomy).

czekamy zatem na pierwsze screeny i wideo gameplay.
Tony111
super jak na PS3 bndzie Lost Planet smile.gif)))))) juz niemoge sie doczekac smile.gif)))

izon
Ale zawód.Spoedziewalem sie jakiegos zupelnie nowego wypasionego tytulu na ps3 tymczasem dostaniemy konwersje oklepanej juz gry z xboxa.Mam nadzieje ze przynajmniej porządnie to zrobią ale nie wiem po co do takiej informacji robić jakiekolwiek odliczania..
Burth
Przeciez na "zegarze" bylo logo Lost Planet, dodatkowo po wypowiedziach na forum capcom nietrudno bylo sie domyslic ze w gre wchodzi Lost Planet albo Lost Planet 2 na PS3
Jacobss
A ja jestem rozczarowany. Liczylem serio na Dead Rising na PS3. Bardzo mi tej gry teraz brakuje na PS3. Myslalem, ze jak kupie Resident Evil 4 to przestane tesknic za DR, ale sie pomylilem. Co do LP to zobaczymy jak Capcom wypusci demko na PS Store. Wtedy sie okaze, czy kupie, czy nie.
RON!N
CYTAT(Jacobss @ 18 10 2007, 16:27) *
A ja jestem rozczarowany. Liczylem serio na Dead Rising na PS3. Bardzo mi tej gry teraz brakuje na PS3. Myslalem, ze jak kupie Resident Evil 4 to przestane tesknic za DR, ale sie pomylilem. Co do LP to zobaczymy jak Capcom wypusci demko na PS Store. Wtedy sie okaze, czy kupie, czy nie.

Zgadzam się z Twoim zdaniem. Dziwię że PS3 traci exlusivy na rzecz X360 (Tekken 6) a X360 z bardzo wielkim trudem pozbywa się "perełek". Grałem w LP na PC'cie (demo) i muszę powiedzieć że nic specjalnego nie było... Takie, troszke lepsze TPP...
Faranell
CYTAT(RON!N @ 18 10 2007, 23:03) *
CYTAT(Jacobss @ 18 10 2007, 16:27) *

Zgadzam się z Twoim zdaniem. Dziwię że PS3 traci exlusivy na rzecz X360 (Tekken 6) a X360 z bardzo wielkim trudem pozbywa się "perełek". Grałem w LP na PC'cie (demo) i muszę powiedzieć że nic specjalnego nie było... Takie, troszke lepsze TPP...

Ja tam chetnie sobie w to zagram:)

PS.Tekken6 na klocka? wolne zarty...
Yuki
LOST PLANET....nie no wole te gre na PS3 a nie jakiegos Dead Rising, a to za sprawa genialnego MULTI, ta gra w multi jest czyms czego nie da sie opisac wink.gif (przynajmniej dla mnie)

wiec ja jestem z takiego obrotu sprawy zadowolony smile.gif niech mi jeszcze Blue Dragona skonwertuja i jestem szczesliwy wink.gif
diolek
widzialem LP na pc i naprawde fajniutka giera! czekam z niecierpliwoscią!!
Memory
Trailer tylko na PS3 - http://www.gametrailers.com/game/5680.html
ziemia1
CYTAT(Memory @ 19 10 2007, 13:20) *

no i się zaczęło Lost Planet Screenshot Comparison: PS3 vs Xbox 360 catfight.gif http://www.psu.com/Lost-Planet-Screenshot-...a0001587-p0.php
Amer
zycie nie raz już pokazało nam, że tego typu porównania można o kant d*py rozbić (vide Skate, który na podobnym zestawieniu wypadał lepiej w wer na PS3, a finalnie okazało się zupełnie inaczej).

a przy okazji, czy zgodzicie się ze mną że Lost Planet ma kapitalny design (wszystkiego!).
Zeratul
szczegolnie mechow...
Szkoda, ze w trybie single jest
- kretynska fabula
- debilne dialogi
- czasem nudzi
reszta to jak najbardziej miod, cud i orzeszki smile.gif Szczegolnie IMO final boss i walka z nim daja rade.

YETI
CYTAT(Amer @ 19 10 2007, 15:46) *
a przy okazji, czy zgodzicie się ze mną że Lost Planet ma kapitalny design (wszystkiego!).

Nie
smile.gif
Mi ta gra w ogóle nie podpsowała (swego czasu grałem w demo na X360) Co prawda lepsze to niż Dead Rising, ale nic specjalnego.
the_m
Nowe obrazki http://gamersyde.com/news_5367_en.html
Jinxters
Ehhh widzę ,że Capcom ma tendecję to wydawania swoich "hitów" na wiele platform(co same w sobie złe nie jest)....czekam na Dead Rising bo w LP już ciąłem na PC
Memory
First PS3 trailer of Lost Planet
http://www.gamersyde.com/news_5475_en.html
the_m
Jest i data.... http://www.gameplayer.com.au/Home/NEWS/NEW...24-71c51b188818. smile.gif
Sarge
Ja nie miałem okazji grać w Lost Planet na X360 (demo pomijam...), więc być może skuszę się na wersję PS3'ójkową, gdy już na wakacje sobie sprawię konsolę wink.gif . Z drugiej strony, będzie tyle innych tytułów do sprawdzenia, że Lost Planet będzie mógł poczekać...
RON!N
Dość szybko panowie z Capconu zrobili port na PS3. Ciekaw jestem, jak to się odbije na grafice, płynności itp sprawach.
quill
Nic specjalnego confused.gif
Ja chce wreszcie moje ukochane gry z PS2 i PSX a nie jakies badziewia ktore mozna porownac do poczatkowych gier z ps2 czy psx...

Za rok i tak w pamieci pozostanie pewnie tylko rachet i motorstorm wink.gif
Don_Pedro
Data premiery LP w Jap - 21 luty - http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=2469
Musiolik
Capcom Release-List: Lost Planet Colonies Only for PlayStation 3?
http://n4g.com/News-91412.aspx
BieŃ
CYTAT(quill @ 24 11 2007, 14:32) *
Nic specjalnego confused.gif
Ja chce wreszcie moje ukochane gry z PS2 i PSX a nie jakies badziewia ktore mozna porownac do poczatkowych gier z ps2 czy psx...

Za rok i tak w pamieci pozostanie pewnie tylko rachet i motorstorm wink.gif

badziewnie to IMHO moze wyjsc na ps3,na x360 lost planet to bardzo dobra gra
Don_Pedro
http://ps3.qj.net/Lost-Planet-Extreme-Cond...g/49/aid/110376 - nowe screeny z Lost Planet na PS3!
izon
CYTAT(Don_Pedro @ 25 12 2007, 14:56) *

zupelnie jak z orange box okaze sie ze duzo krzyku a gra bedzie dobrze chodzic
XM16E1
Lost Planet: Extreme Condition - porównanie wersji...
http://giery.eu/Xbox360-PlayStation3/Newsy...#jc_allComments

Ciężko cokolwiek wywnioskować po screenach ,ale mozna zauważyć że ogień jak i padający puch jest chyba gorszy na PS3 ;/ trzeba czekać do premiery...
Emet
Ja bym powiedział, że na PS3 jest gorszy blur i post-processing. Poza tym albo to wina screenów albo na PS3 widać mnije ząbków. Tak czy inaczej gra IMO jest bardzo średnia (grałem na X360) i mi osobiście wisi.
boski_karol
Grałem (a raczej zagrałem) na x0 i muszę powiedzieć, że grało mi się przyjemnie. Myślę, że kupię gierkę zwłaszcza, że ma być w niższej cenie...
albz74
CYTAT(XM16E1 @ 9 01 2008, 09:42) *
Ciężko cokolwiek wywnioskować po screenach ,ale mozna zauważyć że ogień jak i padający puch jest chyba gorszy na PS3 ;/ trzeba czekać do premiery...

Jak nietrudno zauważyć, jest to porównanie wersji retail z produkcją w toku smile.gif Ostatnie screeny od Capcomu (direct feed) z PS3 wyglądają okropnie. Jakby zrzucili z frame buffera przed pp.
ListuniO
Ja uważam (chociaż nie mam PS3 tylko XO) że warto żebyście zagrali w tą gre... Faktycznie.. Fabuła debilna i kiepskie dialogi... Klimat z kolei jest pierwsza klasa...Zimno aż czuć... AI przeciwników stoi na dosyć niskim poziomie (Wchridy i ludzie... Ludzie w VS są bardziej rozgarnięci) ale za to Bossowie których tutaj jest bardzo dużo są bardzo wymagający i co ważniejsze bardzo ciekawi...
Naprawde warto poczuć ten klimat zaszczucia i zimna...
albz74
Gra jest bardzo fajna i nie wiem za co zbierała takie cięgi na X360 od posiadaczy tej konsoli. Ktoby się tam przejmował fabułą, ważne, że się dobrze gra biggrin.gif

To tak jakby ktoś się rozwodził nad fabułą DMC i rysem psychologicznym Dante biggrin.gif
44bronx
CYTAT(albz74 @ 9 01 2008, 11:57) *
Gra jest bardzo fajna i nie wiem za co zbierała takie cięgi na X360 od posiadaczy tej konsoli. Ktoby się tam przejmował fabułą, ważne, że się dobrze gra biggrin.gif

To tak jakby ktoś się rozwodził nad fabułą DMC i rysem psychologicznym Dante biggrin.gif

Nie wiem od kogo ta gra zebrala ''ciegi'' na xie ale ja gram w nia juz od ponad pol roku w multi na xie i jak dla mnie pozamiatala wszystko (Gearsy,H3 w CoD4 jeszcze nie gralem), mimo ze nigdy nie bylem fanem tpp.gre kupilem przypadkowo i okazala sie bardzo, bardzo milym zaskoczeniem.Zgodze sie z tym ze fabula , dialogi i ogolnie singiel sa slabe, ale jezeli ktos chce kupic ta gre dla kampanii to odradzam - w multi nie ma sobie rownych, gra wymaga za.j.e.bi.stego skilla i doswiadczenia i przedewszystkim niezlego kombinowania, dlatego wiele ludzi sie do niej zraza (robia 50 level myslac ze sa juz niezli, a padaja jak kaczki, widze ze podobna sytuacja jest wlasnie w nowym Unrealu).Miod w czystej postaci, singiel kapa, a multi kosi wszystko, swiadczy o tym naprawde MASA ludzi z calego swiata, ktorzy caly czas w te gre graja.

P.S.Ogladalem wiele screenow z PS3 i musze powiedziec ze gra w stosunku do Xa prezentuje sie bardzo srednio (szczegolnie tekstury, ktore przywodza na mysl PS2 wink.gif ).Tylko prosze nie posadzajcie mnie o fanbojstwo bo nie o to mi chodzi, jestem wielkim fanem tej gry i po prostu jakbym kupil PS3 i mial grac w LP z taka grafika jak ta na screenach to bym sie zalamal.No ale pdo premiery jest jeszcze czas wiec wszystko moze ulec zmianie, poczekamy zobaczymy.
w00t
Screeny nie są wyznacznikiem końcowego produktu i powinieneś już to wiedzieć dawno temu. Screeny mają niższą rozdzielczość, są skompresowane, nie są z końcowej wersji gry i co najważniejsze nie są w ruchu. Dlatego ocenianie gry po screenach to objaw debilizmu.
44bronx
CYTAT(w00t @ 14 01 2008, 18:51) *
Screeny nie są wyznacznikiem końcowego produktu i powinieneś już to wiedzieć dawno temu. Screeny mają niższą rozdzielczość, są skompresowane, nie są z końcowej wersji gry i co najważniejsze nie są w ruchu. Dlatego ocenianie gry po screenach to objaw debilizmu.

rozumiem o co ci chodzi ale jakosc tekstur widac na screenach,a jak umiesz czytac to przeczytaj kocowke mojego posta jeszcze raz - napisalem ze do premiery jeszcze jest czas wiec grafika moze ulec duzej zmianie.
adi

Ok,to zarzuc linka do screenów które "są w ruchu" biggrin.gif Sorry,nie mogłem sie powstrzymać ;)Przecież on nie oceniał gry ale porównanie screenów PS3 vs 360 .Przecież screen z 360 też " maja niższą rozdzielczość, są skompresowane, nie są z końcowej wersji gry i co najważniejsze nie są w ruchu" wink.gif
Ech nie ma co sie oszukiwać,zapowiada sie kolejny port wygladający nieco gorzej,ja tam płakać z tego powodu nie bedę,świat sie nie zawalił smile.gif
44bronx
CYTAT(adi @ 14 01 2008, 19:06) *

Ok,to zarzuc linka do screenów które "są w ruchu" biggrin.gif Sorry,nie mogłem sie powstrzymać ;)Przecież on nie oceniał gry ale porównanie screenów PS3 vs 360 .Przecież screen z 360 też " maja niższą rozdzielczość, są skompresowane, nie są z końcowej wersji gry i co najważniejsze nie są w ruchu" wink.gif
Ech nie ma co sie oszukiwać,zapowiada sie kolejny port wygladający nieco gorzej,ja tam płakać z tego powodu nie bedę,świat sie nie zawalił smile.gif

Dobrze prawi - polac mu wink.gif
w00t
Czytaj ze zrozumieniem albo idź do szkoły. Screeny nie są w ruchu, screen to jedna klatka obrazu, która nigdy nie pokaże jak wygląda gra w "ruchu". Teraz już rozumiesz? Czy mam ci to jeszcze narysować? Idź dalej oglądać screeny i oceniaj gry na ich podstawie - może zostaniesz recenzentem gier, które jeszcze nie wyszły.
rkBrain
Moim zdaniem gra jest dobra, ale od czasu premiery minął cały rok i ukazały się ciekawsze tytuły. Po screenach widać, że grafika jest wyraźnie gorsza. Może coś się jeszcze zmieni. Po ostatnim trailerze zniechęciłem się do tej gry. Postacie robione według japońskiego schematu są moim zdaniem żałosne. Zgraja debili z krzywymi ryjami. Jednak wykreowana rzeczywistość i klimat mroźnych pustkowi dają radę.
Jakim
Panowie z dostępem do netu mogą dziś sprawdzić demko- które jak zaznaczyłem jest wyłacznie Online. Nie grałem w wersję na xO więc grafiki nie będę porównywał, ale wydaje mi się że jest jednak gorsza- co nie znaczy że to totalne dno. Zagrałem jeden meczyk dopiero więc i o całym systemie się nie wypowiem. Co fajne to naprawdę czuć ten zimowo- arktyczny klimat, czuć ciężar postaci noszącej cały ten ekwipunek. Nie dane mi bytło sprawdzić sterowania mechami a wydaje mi się że takowe może być dostępne, gdyz pokazało mi się ustawienie sterowania do takowego.

Demko full englisz- 231Mb na Jap PSstore
XM16E1
demo jest z(pipi)ane , wogole nie mozna wejsc do gry bo pisze ze w pokoju max ludzi a jest jedna XD blokada? Z rana jeszcze wszystko smigalo sad.gif
Jakim
Mi wchodzi spokojnie i bez problemów. Jak pisze że pełno ludzi to szukaj w następnym pokoju az do skutku. Odświerzaj soboe selectem pokoje i wszystko gra. Gra naprawdę fajna.
XM16E1
Od 30 minut probuje i nic, u dwoch kumpli to samo sad.gif
Amer
Jakim, jak wypada framerate?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.