Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Okami
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
jiloo
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=85578
Capcom potwierdzilo wersje Okami dla Wii.
Dla mnie to super informacja, bo chcialem przechodzic te gre na PS2 w wolnym czasie, a tak to bedzie wieksza frajda na Wii.
Nie podejrzewam, zeby byla graficzna revolucja, bo to konwersja z PS2, ale sterowanie bedzie dostosowane.
Gra ma sie ukazac na poczatku 2008 r.
Figaro
Świetne info, ale czemu to konwersja? sad.gif
DJ1988
CYTAT(Figaro @ 18 10 2007, 19:23) *
Świetne info, ale czemu to konwersja? sad.gif

$$$
Mikes
I dobrze ze konwersja, Okami 2 na Wii to by była tragedia. Niech zrobią dopasioną wersje na 360/Ps3 która naprawde pokaze co to power Bóstwa.

A na Wii niech zrobią minigierki mellow.gif
DJ1988

Troche dziwi mnie fakt że konwersją zajmuje się Ready at Dawn. Studio najlepiej znane z gier na PSPka (Daxter, Ratchet i GoW).
Kroolik
CYTAT(Mikes @ 18 10 2007, 19:57) *
I dobrze ze konwersja, Okami 2 na Wii to by była tragedia. Niech zrobią dopasioną wersje na 360/Ps3 która naprawde pokaze co to power Bóstwa.

A na Wii niech zrobią minigierki mellow.gif

Nie wiem jak to rozumieć. Znaczy się liczy się dla ciebie siła sprzętu, grafika a nie gameplay? Skąd wiesz jakie by było Okami 2 na Wii ?
Uwielbiam sceptyków, daj im szansę, może jednak będzie za.je.bista konwersja? icon_twisted.gif
W sumie cieszę się, że co raz więcej tytułów na Wii. Wiadomo, że nie wszystkie to pierwsza liga, ale ważne że jest jakiś wybór.
chrno-x
Graficznie będzie taki sam, no może w tym przypadku dostanie Widescreen'a no i będzie ulepszony od wersji na PS2, głównie to się liczy, no i to że jednak Capcom zmieniło zdanie, bo jeszcze kilka miechów temu twierdzili dosadnie że nie wydadzą konwersji, ale Capcom od przeszło 2/3 lat rzuca się tylko na Cash i wrzuca co chwile konwersje exlusive''ów z różnych konsol. No ale najważniejsze że jednak Okami pojawi się na WII XD
jiloo
CYTAT(DJ1988 @ 18 10 2007, 22:47) *
Troche dziwi mnie fakt że konwersją zajmuje się Ready at Dawn. Studio najlepiej znane z gier na PSPka (Daxter, Ratchet i GoW).

z tego co pamietam (ale moge sie mylic) studio Clover zostalo rozwiazane, wiec pewnie dlatego kto inny sie tym znajmuje.
mord00k
CYTAT(jiloo @ 19 10 2007, 15:05) *
CYTAT(DJ1988 @ 18 10 2007, 22:47) *

z tego co pamietam (ale moge sie mylic) studio Clover zostalo rozwiazane

dobrze pamiętasz. Cloverzy po stworzeni Okami zostali rozwiązani.

A co do gry. O tym marzyłem:] Okami na Wii to świetny pomysł. Artyzm tej gry i połączenie z interakcją/innowacją Wii to połączenie idealne.
Michael7
Dobrze że zrobili konwersje z PS2 smile.gif Ogólnie gra jest OK i gorąco polecam biggrin.gif
Kornolio
CYTAT(Michael7 @ 9 01 2008, 18:50) *
Dobrze że zrobili konwersje z PS2 smile.gif Ogólnie gra jest OK i gorąco polecam biggrin.gif

OK? tylko ok?...no ja przepraszam ale ta gra jest boska!. Żebyś wiedział ile tu jest postaci z japońskich legend (o ile się tym interesujesz tongue.gif ).

P.S-na youtube jest mój filmik, gdzie znalazłem BUGa w ONI-ISLAND, aby ominąć blockheada. smile.gif
FBI
Zgadzam sie z przedmowca gra jest boska , zreszta co ja wam tu bede farmazony pisał w to trzeba zagrac, piekna sprawa i tak dalej nie wiem gdzie jest POWER SLASH 3 biggrin.gif pozdra
WESKER-DL
Miałem zakupić wersję na PS2 aby pociorać w ten kultowy tytuł ale kiedy usłyszałem o pracach nad konwersją w dodatku na Wii to wolę poczekać, choć moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem była by wersja na DS'a pędzel=stylus happy.gif
jiloo
CYTAT(WESKER-DARK LIFE @ 17 01 2008, 16:53) *
Miałem zakupić wersję na PS2 aby pociorać w ten kultowy tytuł ale kiedy usłyszałem o pracach nad konwersją w dodatku na Wii to wolę poczekać, choć moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem była by wersja na DS'a pędzel=stylus happy.gif

mam podobne odczucia, tez juz mialem na PS2 zdobywac, ale ze wzgledu na wersje Wii sie powstrzymalem.
jednak wersji DS nie uwazam za lepsze rozwiazanie. jednak maly ekran wymusilby pogorszenie grafiki, a pewnie i spore zmiany w gameplayu i byc moze w dlugosci gry - wole Wii.

EDIT
NOA podalo daty wydania gier, oczywiscie w USA i nie wiadomo co z Europa.
ale wiemy, ze Okami w stanach ukaze sie 25 marca. mam nadzieje, ze u nas w miare szybko.
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=90832
jiloo
sory, za double post'a, ale dawno tu nikt nie zagladal, a temat po edycji nie wskoczylby na gore.

przed premiera gry na PS2 za bardzo sie tytulem nie intereswalem. czytalem jakas recke czy dwie, ale nie sledzilem tego tytulu. widzialem, ze jesli kupie to nie zaraz gdy sie ukarze a raczej za jakis czas.
z braku dobrych tytulow na Wii teraz gra zainteresowal sie bardziej.
jak donosi IGN gra wyglada ladniej niz na PS2 a uzywanie pedzla z pomoca wiilota jest o wiele wygodniejsze.
wrzucili tez obrazki i filmy. gra w ruchu prezentuje sie cudnie. kolejny tytul na ktory warto czekac na Wii. dobrze, bo malo tego.
IGN Hands-on Okami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.