Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: CHILDREN OF BODOM
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > The Pit
Masorz
kiedyś gdy byłem jescze niepełnoletni przypadkiem trafiłem na płytę HATE CREW DEATHROLL i pozamiatało mną konkretnie...
potem jakoś straciłem ten znakomity band z oczu a ostatnio ściągnołem płytkę ARE YOU DEAD YET?
i kurde nie mam pytań... wymiatają jak fix, podobno to melodic deathmetal ale słychać naleciałości także innych podgatunków... piszcie co sądzicie na ten temat hyh.gif
ps. jakby ktoś nie znał (jest ktoś taki? ) to niech zacznie od tego:

children of bodom- sixpounder

http://www.youtube.com/watch?v=uyoaG9bThic
Siarex
Jak dla mnie kolejny amerykanski "trunekrosejtandla15stolatkow" . Na poczatku wpada w ucho slicznymi melodyjkami, a na dluzsza mete staje sie nudny i kompletnie nie-do-sluchania.

Edit: Finski zespol. blush.gif
Masorz
tylko ze oni nie sa amerykanami...
Czappi
To niczego nie zmienia.
zduniacz
Wolę Sentenced i Kotiteollisuus
Psyko
słabizna, nie ma ciężaru, ogolnie melodyjność i death ze sobą nie wspłgrają, wiec caly gatunek ktory Bodom reprezentuje jest poroniony. Postawcie Cannibali, ktorzy niszcza z ta notabene wesołą i skoczną muzyczką... bez porównania.
sobushi
zaraz mi jeszcze napiszecie ze kolega Koniobijca powinien byl umiescic ten temat w alternatywie albo w rocku.

ciezar jako taki jest tylko troche inny w odbiorze. fakt ze w niektorych kawalkach zdecydowanie za duzo nakurvili elektroniki ale to nie powod zeby skreslac ten zespol.

sixpounder tak czy siak mnie zniszczyl.
zajman
Niewiem czego się czepiacie biggrin.gif kilka płyt średnich ale tokio rządzi!! Szczególnie bed of razors wub.gif
Grzehoo
Słuchałem tego parę lat temu, oj jaki ja głupi byłem. Ch.ujnia z grzybnią, z kutasówą.
Mortarus
Eh, ich ostatnia płyta to całkowita żenada. W momencie nagrywania 'Are you dead yet' zatracili granicę między nieźle wkomponowanymi organkami, a disco polo. Ogólnie dno, metr mułu. Zakopać i zaorać.
Aha, i sorki za refresh topicu sprzed 2 miechów, ale nie mogłem się, ku*wa, powstrzymać.
Rotten_Christ
racja nowy album to kopia poprzednich... kiedyś mi siep odobał CoB ale teraz to już za dużo tego samego... każda następna płyta to identyczne zagrane coś... trochę inne riffy inny tekst... bezsens, padaka, do dupy.. i w ogóle szkoda nawet transferu na takie gniociwo
Royal
Każdy normalnie rozwijający się człowiek z czasem (chyba, że od razu, na poczekaniu) powinien dojść do wniosku,
że CoB to chu.jnia. Również nałogowo kiedyś słuchałem. Dobre to jako pasaż między Linkin Parkiem a Metalipą, nic więcej.
Laiho samouk umiejętności posiada nieprzeciętne, ale pomysłów to gitarzysta maj kemikal romens ma więcej.
theGrimReaper669
CYTAT(Royal @ 7 04 2008, 20:07) *
Każdy normalnie rozwijający się człowiek z czasem (chyba, że od razu, na poczekaniu) powinien dojść do wniosku,
że CoB to chu.jnia. Również nałogowo kiedyś słuchałem. Dobre to jako pasaż między Linkin Parkiem a Metalipą, nic więcej.
Laiho samouk umiejętności posiada nieprzeciętne, ale pomysłów to gitarzysta maj kemikal romens ma więcej.

To zes do.ebal.Pewnie jeden z tych co przestaja sluchac zespolow zeby byc true.COB do wymienionych zespolow ma tyle co ja do Xboxa.Laiho to jeden z moich ulubionych gitarzystow,napewno oryginalny bo jego gre moge poznac od razu i pierd.lenie ze nie pomyslu na gitare (wtf) jest po prostu kpina zwlaszca po plytach jak Hatebreeder czy Follow the Reaper.

ps.nowa plyta odbiega poziomem od poprzednich,mozna posluchac ale to juz nie to co kiedys.. dry.gif
Mikes
Powinni się nazywam Children of Boredom. Nuda, nędza.
tk
albo children of bottom bo to totalne dno hehe
Royal
CYTAT(theGrimReaper669 @ 9 08 2008, 20:59) *
To zes do.ebal.Pewnie jeden z tych co przestaja sluchac zespolow zeby byc true.COB do wymienionych zespolow ma tyle co ja do Xboxa.Laiho to jeden z moich ulubionych gitarzystow,napewno oryginalny bo jego gre moge poznac od razu i pierd.lenie ze nie pomyslu na gitare (wtf) jest po prostu kpina zwlaszca po plytach jak Hatebreeder czy Follow the Reaper.

Jak miałem 16 lat, też był moim ulubionym gitarzystą, nie przejmuj się. Nie jest oryginalny, argument, że jego grę możesz poznać od razu, jest pusty jak półki sklepowe przed 1989 - każdy może podobne bzdury dopasować do wioślarza, którego darzy lubością. Te dwie płytki to najlepsze wypociny tego zespołu, takie na sześć, obiektywnie. Laiho gra szybko i technicznie, chuj że nudno, prawda? Zaawansowanie wymiatać ale, to on nauczyć się musiał, ponieważ, o ile dobrze pamiętam, dla gry na gitarze rzucił szkołę, więc gdyby zajebiście nie opanował wiosła, skończyłby pod mostem. Jeden jego riff pamiętam do dziś, a to dlatego, że znajduje się na każdej płycie, w większości utworów. Jakość tekstów jego autorstwa przemilczę. O czym ja w ogóle piszę, Finlandia generalnie jest muzycznie chujowa, nie ma co ukrywać. Nie słuchając Children Of Bodom z całą pewnością jest się bardziej true!
FARMEROS
Children of bodom w the pit ? poyebalo? :|
theGrimReaper669
Ciesze sie ze zamiast zamiast bluzgac jak w pierwszym poscie napisales cos z glowa.Twoje zdanie dzieli wielu i np na Youtubie tocza sie klotnie co do zespolu i Alexiego.Ale wystarczy spojrzec na oceny tych albumow,lub popularnosc gitarzysty zeby zobaczyc ze jednak cos w tym jest.Tez lubie bardziej wyszukana muzyke,ale twojego zdania o Cob a tym bardziej o Finlandii nie podziele.Nie interesuje mnie rowniez czy sluchajac danego zespolu moge byc spostrzegany mniej ''true''.Po prostu wkur.ilo mnie podejsie niektorych osob na tym forum(no coz nie tylko na tym,popularne jest bluzganie na zespoly ktore osiagnely wiekszy sukces)
FARMEROS
Ale grim riperze, nie dostrzegasz jednej waznej rzeczy. Ten zespół jest nudny i monotonny do bólu. Dziekuje za uwage.
theGrimReaper669
Ale farmerze, nie dostrzegasz pewniej jeszce wazniejszej rzeczy.Mam gleboko gdzies co ty o tym sadzisz.Dales sie zrozumiec juz wczesniej,po co sie powtarzasz?
FARMEROS
To jest forum dyskusyjne, wiec wyrazam swoja opinie nt. tego zespolu w topiku do tego przeznaczonym icon_idea.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.