Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resistance 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
fredybizkit
tak dla przypomnienia 13 czerwca w piątek ma ukazać sie nowy materiał z gry ciekawe co to będzie
YETI
CYTAT(fredybizkit @ 7 06 2008, 10:31) *
tak dla przypomnienia 13 czerwca w piątek ma ukazać sie nowy materiał z gry ciekawe co to będzie

czysty gameplay prawdopodobnie z singla i multiplayera... czekam smile.gif
the_m
"maybe the strongest title this year"
http://www.n4g.com/ps3/News-155925.aspx
POSNANIAK
CYTAT(theGrimReaper669 @ 17 05 2008, 23:26) *
CYTAT(karol885 @ 8 05 2008, 13:13) *
Graficznie slabo??
Dla mnie jest bardzo dobrze (oczywiscie nie jest to poziom KZ2) co nie zmienia faktu ze najwazniejszy w takich grach jest miod w multi.
Zobacz Resistance1 tez nie jest grawicznym wymiataczem a ludzi jednak do niego ciagnie. A to dlatego ze bardzo dobrze rozwiazali system communiti.
ladujesz sie w party gadasz sobie zeznajomymi o najrozniejszych tematach a przy okazji napier........... noobow po glowie. Bezstresowa zabawa.
A jeszcze podzial na kanaly gdzie kazda ekipa ma swoj i zaden stukniety amerykanin Ci nie wejdzie i nie zacznie spiewac piosenek Britney Spears, a jak wejdzie to Mute on i po sprawie.
Podsumowujac mysle ze na PS3 beda niedlugo istniec tylko dwie Gry multi (r2 i kz2).

Moze jestem dziwny ale mnie online w resistance,odrzucil...nie wiem... Sam fenomen resa polega na tym ze to jedna z pierwszych gier na ps3.Na dwojke nie czekam.Nie bluzgac laugh.gif

może zbyt wielkie baty na mulit zebrałeś i dlatego reakcja alergiczna????? Po za tym kto kupuje fps-a żeby katować single game??? tylko multi się liczy , nawalanie przeciwników z myślą jak rozwalają swoje dualshocki o scianę z powodu frustracji. pozdro wełniak tzn karol;p
theGrimReaper669
CYTAT(POSNANIAK @ 11 06 2008, 01:15) *
może zbyt wielkie baty na mulit zebrałeś i dlatego reakcja alergiczna????? Po za tym kto kupuje fps-a żeby katować single game??? tylko multi się liczy , nawalanie przeciwników z myślą jak rozwalają swoje dualshocki o scianę z powodu frustracji. pozdro wełniak tzn karol;p

Single jest wazniejszy,multi to dodatek chociaz teraz odgrywa o wiele wieksza role.Zwroc uwage ze to jedna z pierwszych gier na ps3,dzisiaj nie mialaby takiego sukcesu.Biorac pod uwage twoje osiagniecia i czas spedzony przy grze nie bede sie klocil,tylko zycze kolejnych sukcesow.Sam moze sprawdze drugiego resa,ale mysle ze to killzone wyjdze lepszy.
karol885
CYTAT(theGrimReaper669 @ 11 06 2008, 08:48) *
CYTAT(POSNANIAK @ 11 06 2008, 01:15) *

Single jest wazniejszy,multi to dodatek chociaz teraz odgrywa o wiele wieksza role.Zwroc uwage ze to jedna z pierwszych gier na ps3,dzisiaj nie mialaby takiego sukcesu.Biorac pod uwage twoje osiagniecia i czas spedzony przy grze nie bede sie klocil,tylko zycze kolejnych sukcesow.Sam moze sprawdze drugiego resa,ale mysle ze to killzone wyjdze lepszy.

Single czy multi to juz osobista ocena, Ja nigdy nie skonczylem singla w RESa (save mam z netu bo medal byl potrzebny ) a mam juz z 7500 meczy online. Zawsze mi sie micha cieszy gdy wpadam na DM i slysze frustrata przez HS mowiacego przed meczem "Fuck, Welna we all die" biggrin.gif i gosc wychodzi z meczu. To jest najlepsze w tej calej zabawie. I mam szczera nadzieje ze w Res2 tez bede zagrywal sie dlugimi nocami (Kz2 oczywiscie tez) bo tak naprawde grafa jest wazna przez pierwsze 10 minut gry gdy oceniasz nowy tytul. Pozniej jesli rozgrywka Cie wciagnie to zapominasz o tej calej otoczce (bijesz gosci w FPS, wciagasz sie w fabułe lub skupiasz na jezdzie zaleznie od tytułu).
Gawlick
Piszecie single czy multi, ja odpowiem i to i to. Owszem miło było dostawać msg typu "you are a cheat" itd. Ale nieraz równie dobrze szpilało się w singlu. Niech tylko multi w 2 bedzie tak dobry jak w jedynce, to bedzie w co grac. Bo o singla i coop nie musimy sie chyba martwić smile.gif
Jakim
Chyba na odwrót Gawlick- o multi to my sie musimy bać w ogóle- nie sądze aby spaprali coś co było mega zayebiste w poprzedniej czesci. Singiel może okazac się nudny i mało efektowny.

O coop sie nie boje- to się prawie zawsze udaje
Gawlick
Głownie to chodzi mi o te 60 graczy i squad based gameplay. Jestem ciekaw czy naprawde tak dobrze będzie to działać, bo załozenie jest świetne smile.gif
Ficuś
http://www.gametrailers.com/gametrailerstv_player.php?ep=19
nowy odcinek Gt TV min z gameplayem z singla z Resintance 2

http://www.ps3site.pl/nowy-gameplay-z-resistance-2/
a tutaj filmik z wyciętymi fragmentami tylko o Resistance 2

Bez rewelacji,gdzieś zniknęło te wspaniałe cieniowanie znane z pierwszych screenów,no ale do premiery jeszcze sporo czasu i pewnie gra jeszcze wyładnieje(na gameplayu mocno w oczy dalej też vsync)
YETI
ładnie to wygląda, ale będzie lepiej. IMO multiplayer prezentuje się zaje#%!cie.
YETI
Nowy gameplay
http://www.ps3site.pl/resistance-2-multipl...le-player-grim/

Jak widzę ten multiplayer to chcę w to zagrać... już!!!
karol885
CYTAT(YETI @ 16 06 2008, 10:36) *
Nowy gameplay
http://www.ps3site.pl/resistance-2-multipl...le-player-grim/

Jak widzę ten multiplayer to chcę w to zagrać... już!!!

Obejzalem i hmm MOC biggrin.gif:D, Mysle ze wyrasta tytul, ktory moze na PS3 zdetronizowac COD4 (przynajmniej do premiery KZ2 lub COD5)

W singlu hmmm... Gozzila biggrin.gif
Incognitos
Kuźwa miodzik!!! Multi jak multi ... wiadomo, że będzie wypas ale widzę, że i w singlu będzie dobre tempo i kliku większych goryli wink.gif
terror
Nie no już dawno tak dobrego multiplayera nie widziałem ohmy.gif
Już dawno takiej akcji nie było w grach. Nawet w cod 4 było mało ludzi w porównaniu do map.
waldusthecyc
dobra dobra - jest soczysta akcja, dobry gameplay, ale jak będą takie problemy z vsynciem to zabiję - strasznie mnie to irytuje. Między innymi dlatego tak wściekałem się na piękne Heavenly Sword - tragedia. Mam wtedy wrażenie, że gra siada zupełnie. Narazie kole mnie to w oczy.
LiSoQuan
No ja sie tylko utwierdziłem ze gra bedzię jedną z wielu. Nawet graficznie mi sie wydaje ze jest słaba (nie bić).
Powtórze tylko ze jedynka była popularna bo była jedyna podczas startu PS3. Teraz jest duża konkurencja i moim zdaniem ta gra zaginie wśród śrendiaków. Może te 60 plajerów ją jakoś uratuje ale wątpie.
waldusthecyc
CYTAT(LiSoQuan @ 17 06 2008, 13:16) *
No ja sie tylko utwierdziłem ze gra bedzię jedną z wielu. Nawet graficznie mi sie wydaje ze jest słaba (nie bić).
Powtórze tylko ze jedynka była popularna bo była jedyna podczas startu PS3. Teraz jest duża konkurencja i moim zdaniem ta gra zaginie wśród śrendiaków. Może te 60 plajerów ją jakoś uratuje ale wątpie.

tzn tak - 60 playerów to super pomysł, o ile twórcy dobrze przemyślą równowagę (np. GroundWar na COD4 z debilami był nie do wytrzymania, a było nas tam tylko 18).
co do grafy zgadzam się - juz teraz gracze wymagają wiele. a wiele to więcej niż to co widać (vsync)
YETI
CYTAT(LiSoQuan @ 17 06 2008, 13:16) *

Jedynka była popularna bop można ją było kupić w dzień premiery PS3, ale też byla (jest) bardzo dobrym tytułem (min. 9.1 od IGN) z świetnym multiplayerem.
No i nie można zapomnieć, że R2 będzie oferował 6 osobowy co-op!
waldusthecyc
CYTAT(YETI @ 17 06 2008, 15:34) *

...któy dla większości graczy będzie zupełnia bez znaczenia...
karol885
CYTAT(waldusthecyc @ 17 06 2008, 15:41) *
CYTAT(YETI @ 17 06 2008, 15:34) *

...któy dla większości graczy będzie zupełnia bez znaczenia...

Ktory bedzie mial znaczenie przechodzac gre raz czy dwa, Dalej bedzie zylo tylko multi. Mimo iz res jest juz bardzo stary to przez to ze byl dodawany na starcie (lub nie mozna bylo niczego innego wybrac) bardzo duzo ludzi wciagnelo sie w ten tytul i nadal w niego szpila (wejdz na online i wlacz DM, gry bedzie szukal 5 sekund). A skoro gra w niego do tej pory tz ze grafika nie jest wcale dla tych ludzi najwazniejsza.
A skoro zrobili tak dobre multi w 1 czesci to napewno w nastepnej tego nie spiepsza. I wielka czesc ludzi ktora zasmakowala 1 czesci prrzesiadzie sie na druga.
Stad moj wniosek ze racazej nie zagubi sie wsrod sredniakow. Bedzie to jeden z bardziej obleganych tytułow FPS na PS3

BTW:
Swoja droga Sony dobrze sobie to wykabinowalo. Wypuscili na starcie tytul FPS i niejako zmusili graczy by go kupili (Ja nigdy nie gralem na FPS na konsolach poprzednich a w zeszle wakacje zaczolem bo nie bylo w co szpilac, i tak mi zostalo, dzieki temu kupilem AoT UT3 COD4, RSV2, kupie Battlefielda i nastepne strzelanki ) . Tym sposobem gracze ktorzy wczesniej nie grali na konsoli w FPS sprobowali(nie mieli wyjscia) i im sie w wiekszosci spodobalo. Dzieki temu PS3 stalo sie rowniesz platforma FPS sieciowych ( tak jak X360 i PC) poszezyli rynek.
Myslicie ze to bylo zamierzone??
Dr.Czekolada
Prawda że Res zawdzęcza swoją sławę głównie temu że był starterem, jednakże czy to oznacza że seria nie ma dobrych stron ?, kiedy ja zagrałem w Res-a nie patrzyłem na tą gre jak na starter (chociaż kampania mnie lekko nużyła fakt smile.gif ) tylko na świetną strzelankę z rozbudowanym trybem multi na tyle że PC-towe shootery się nie powstydzą, i tak w ogule jestem w obozie ,,Za dużo shooterów na konsole" ale i tak musze mieć tą gre tongue.gif.
YETI
Panowie ale ten co-op będzie miał zupełnie inną kampanie, niż tryb single player!
waldusthecyc
CYTAT(YETI @ 17 06 2008, 18:32) *
Panowie ale ten co-op będzie miał zupełnie inną kampanie, niż tryb single player!

yyyyy no to racja - pozyjemy, zobaczymy. tylko, że np. ja mogę grać coopa z góra dwoma osobami - chyba, że będzie można przechodzić coop przez sieć ze znajomymi - to była już zupełnie inna historia biggrin.gif
YETI
CYTAT(waldusthecyc @ 18 06 2008, 09:42) *
CYTAT(YETI @ 17 06 2008, 18:32) *

yyyyy no to racja - pozyjemy, zobaczymy. tylko, że np. ja mogę grać coopa z góra dwoma osobami - chyba, że będzie można przechodzić coop przez sieć ze znajomymi - to była już zupełnie inna historia biggrin.gif

no własnie chodzi o to, że ten 8 osobowy co-op bedzie mozna grać przez sieć!
terror
ta gra to taka malutka rewolucja smile.gif

jeżeli chodzi coop i inne rzeczy
YETI
Niedługo nowe info.
Better than Halo. Bigger than Call of Duty.
http://www.ps3fanboy.com/2008/06/20/next-g...ive-beta-codes/
rkBrain
http://www.gametrailers.com/player/35172.html
Ten film naprawdę robi wrażenie. Właśnie takich akcji oczekuję. Pierwsza część miała bardzo dużo innowacyjnych motywów. Gdyby nie powtarzające się lokacje oraz schematyczność ukończyłbym ten tytuł. Niestety twórcom zabrakło pomysłów jka to wszystko zakończyć. Fabuła opierała się na ciekawym koncepcie ale sam scenariusz był płytki a zakończenie totalnie przewidywalne. Również te futurystyczne konstrukcje nie robiły wrażenia. Jedynie początek kiedy to można było ujrzeć cały proces tworzenia istot i systemów chłodzenia się wyróżniał. Wiele rzeczy jest do poprawy ale mam nadzieję, że reszta gry będzie trzymała poziom tego filmiku.
Hela
Stare/nowe filmiki w niezłej jakości:
http://www.gamersyde.com/news_6692_en.html
walek
Nie kumam totalnie hype'u na te gre. Dla mnie 1 czesc to arcydzielo przecietnosci (tradycyjna wyzynka kosmiotow z widoku FPP), fragmenty gamepla'u z II czesci to powtora z rozrywki... jednak ten Leviatan robi WRAZENIE! http://www.psu.com/First-look-at-the-Levia...a0004084-p0.php

Mimo wszystko wpieniony jestem, ze przez ta gre musz czekac na KZ2 do stycznia 2009 mad.gif
karol885
CYTAT(walek @ 27 06 2008, 04:08) *
Nie kumam totalnie hype'u na te gre. Dla mnie 1 czesc to arcydzielo przecietnosci (tradycyjna wyzynka kosmiotow z widoku FPP), fragmenty gamepla'u z II czesci to powtora z rozrywki... jednak ten Leviatan robi WRAZENIE! http://www.psu.com/First-look-at-the-Levia...a0004084-p0.php

Mimo wszystko wpieniony jestem, ze przez ta gre musz czekac na KZ2 do stycznia 2009 mad.gif

I bardzo dobrze ze bedzie powtorka z rozrywki jestem bardziej napalony na R2 niz na KZ2 (co nie oznacza ze nie wypatruje go ze slinotokiem ).
Moj pierwszy FPS na konsole ever ( a stary juz jestem i psx mialem 11 lat temu biggrin.gif), Pierwsza milosc zawsze jest najlepsza biggrin.gif:D

A Leviatan - Gozilla:) jest fajniutki, nie moge sie doczekac kiedy mu przestrzele dupe biggrin.gif
the_m
Pojawił się nowy trailer ale Sony kazało go wycofać.
Piki co jest na YT:
Styku
O ja cie piernicze, teraz ta gra nabrala odcienia, pierwszq czesc to taki lekii wstep do drugiej... tak jakby czlowiek obudzil sie w czasie woljnie zaczal sie w niej brudzic, uratowal po czesci swoj kraj ale tak naprawde to dopiero poczatek.... " nie wiecie do czego jestesmy zdolni" .... "mysliscie ze nas stworzyliscie, a czekalismy tu przez iwecznosc" mam nadzieje ze dobrze zrozumielam em...
Ficuś
Trailer klimatyczny,szczególnie fajnie wypadają słowa ,które zacytował Styku.

Zobaczymy co z tego będzie bo single player w R1 choć chyba najdłuższy z wszystkich dostępnych fpp na PS3 był jednak bardzo nudny.Jeśli go urozmaicą,dodają fajną fabułę i nowe patenty to będzie ostro
YETI
SP w jedynce nudny? Ja nie pamiętam, abym się nudził wink.gif I tak liczy sie głównie multiplayer, no i jeszcze ten 8 osobowy co-op, ale osobiście stawiam na multi. Pierwsza część pod tym względem dawała radę.
TomisH
2 nowe screenshoty z gry.
Styku
Ja czekam na single - ooczywiscie pozniej mutli ... ale singiel w tyej grze mi sie wyjatkowo podobal.. szczegolnie niedopowiedziana fabula.... i w penym sensie dla mnei orginalnie przedstawiona.... aaaaaaaaaaaa jesli poijawi sie preorder biore odrazu....
POSNANIAK
Ja czekam przedewszystkim na multi, już mi się trochę nudzi częśc pierwsza, gram już chyba tylko z przezwyczajenia jeszcze tylko do 200000 killi i resi na półkę (wiem wiem wełna - przed 1 setką też tak mówiłem a oderwać się nie mogę biggrin.gif ). jednak z utęsknieniem wyglądam części 2 i znowu zniknę z reala na długo. oby tylko nic nie s*********i względem multi z części pierwszej.
karol885
CYTAT(POSNANIAK @ 7 07 2008, 23:23) *
Ja czekam przedewszystkim na multi, już mi się trochę nudzi częśc pierwsza, gram już chyba tylko z przezwyczajenia jeszcze tylko do 200000 killi i resi na półkę (wiem wiem wełna - przed 1 setką też tak mówiłem a oderwać się nie mogę biggrin.gif ). jednak z utęsknieniem wyglądam części 2 i znowu zniknę z reala na długo. oby tylko nic nie s*********i względem multi z części pierwszej.

No ja tez 100 000 kill i koniec, jeszcze tylko 3 tys ale ostatnio ciezko mi idzie bo BF:BC w czytniku.

Ale i tak pazdziernik/listopad bede gral tylko w jedna gre multi. I tym razem to my zajmiemy 1 miejsce na CG biggrin.gif (tak bym chcial tongue.gif )
POSNANIAK
CYTAT(karol885 @ 8 07 2008, 00:23) *
CYTAT(POSNANIAK @ 7 07 2008, 23:23) *

No ja tez 100 000 kill i koniec, jeszcze tylko 3 tys ale ostatnio ciezko mi idzie bo BF:BC w czytniku.

Ale i tak pazdziernik/listopad bede gral tylko w jedna gre multi. I tym razem to my zajmiemy 1 miejsce na CG biggrin.gif (tak bym chcial tongue.gif

przed jesiennym podbojem europy czekają nas potyczki zlotowo-alkoholowo-klanowe biggrin.gif a potem resi 2 i drżyjcie wszystkie n00by (i nie tylko ) tego swiata cool.gif
YETI
Nowy trailer
http://www.ps3site.pl/e3-resistance-2-trailer/
TomisH
7 nowych obrazów z gry.
t3xz
Koniec odliczania, strona teaser jest już aktywna!
http://www.projectabraham.com/
Snake_Plissken
3 numer Qore będzie zawierać zaproszenia do testów beta:
http://boardsus.playstation.com/playstatio...25326#U37225326

Gameplay showcase:
http://www.insidegamer.nl/playstation3/res...ce2/videos/8101

2 filmiki w HD:
http://www.g4tv.com/thefeed/blog/post/6873...eed_Videos.html
YETI
CYTAT(Snake_Plissken @ 24 07 2008, 07:08) *

polecam to sprawdzić, San Francisco prezentuje się niem identycznie jak na pierwszy trailerze!!!
ohmy.gif
izon
QUOTE(YETI @ 24 07 2008, 16:53) *
QUOTE(Snake_Plissken @ 24 07 2008, 07:08) *

polecam to sprawdzić, San Francisco prezentuje się niem identycznie jak na pierwszy trailerze!!!
ohmy.gif

O K^&%*! Ta gra prezentuje sie FENOMENALNIE!!.
Ficuś
ano ,ano w 95% wygląda tak samo jak pierwszy trailer smile.gif a podobno wielu mówiło,że to niewykonalne na ps3 tongue.gif
YETI
CYTAT(Ficuś @ 24 07 2008, 17:02) *
ano ,ano w 95% wygląda tak samo jak pierwszy trailer smile.gif a podobno wielu mówiło,że to niewykonalne na ps3:P

Ciekawe gdzie oni teraz są? wink.gif Premiera pod koniec roku, Insomniac jeszcze odpowiednio dopieści ten tytuł i dostaniemy prawdziwego killera (multi, multi, multi! hyh.gif )
polaki899
Panowie prosze was nie prezesadzajcie. Ta gra wyglada bardzo dobrze ale nie ma szoku.
Do premiery jeszcze kilka miesiecy i jeszcze te gorsze tekstury na dalszym planie powinny poprawić.

Poczekajmy do premiery i wtedy bedziemy komentować grafike w tym tytule.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.