Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resistance 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Memory
Fabuła zabierze nas na wycieczkę do USA gdzie zwiedzimy między innymi San Francisco i Chicago.
Gra ma ukazać się w listopadzie przyszłego roku.

Czekamy na oficjalną zapowiedź od Insomniac.

Czekamy arty, szkicy, screeny później trailery. smile.gif
Dr.Czekolada
Jezus..... i znowu bohaterem będzie ,,Amerykański twardziel" zapewne..... confused.gif. Fajnie że część 1 działa się w Europie, ale kurcze - to szowinistyczne uwarzać że bohaterami mogą być tylko Amerykańskie (_)_) confused.gif.
arturo9
Szkoda że ameryka co prawda jeszcze nie przeszłem gierki ale mogli by zrobić 2 d-dey armia amerykańska robi desant wojskowy na normandię czy coś w tym stylu po prostu wojna w eułropie ciąk dalszy a co do amerykanina spoksik tongue.gif
Memory
Resistance: Fall of Man Sequel Ready for Pre Alpha Testing
http://www.ripten.com/2007/11/12/resistanc...esting/#respond
Memory
Surfer Girl: Resistance 2 Map, Classes, & Weapons Details
http://onaxis.blogspot.com/2007/11/surfer-...ap-classes.html
Wiśnia San
Ja się spodziewałem że w R2 ruszymy na EU i być może dalej na wschód ale USA trochę miesza w fabule. Z drugiej strony to nie jest taki zły pomysł bo ostatnio większość tego typu gier działo się poza granicami Hamburgelandii i myślę ze kolejna gra w której trzeba odbić EU z rąk złych chłopców była by oklepana, a tak dostaniemy coś świeżego.
Memory
SCEA trademarks Resistance 2
http://www.psu.com/SCEA-trademarks-Resista...a0002253-p0.php
Lukas_AT
To z pewnością będzie znakomity shooter na PS3. Warto będzie na niego wydać troche siana.
dusza24
First Screenshot of Resistance 2 for PS3 http://www.n4g.com/ps3/News-96580.aspx
Burth
pierwsze skojarzenie bardzo pozytywne, przypomina Medal of Honor na PSXa
a bardzo lubilem ta gre
XD
alexx-1
CYTAT(dusza24 @ 3 01 2008, 12:39) *
First Screenshot of Resistance 2 for PS3 http://www.n4g.com/ps3/News-96580.aspx

Narazie wyglada to, jak jakas gra z PS2 z kiepska grafa hahaha.gif
YETI
A znasz troszkę język angielski?

She claims the screenshot (to the left) is from an early version of the game dated around last April or May 2007

Please remember that this is a really early screen and not quality of the final product.

Poza tym to nie jest oficjalny screen, nikt nigdy nie miał go zobaczyć. Po prostu wyciekł dzięki Surfer Girl (osoba o tym nicku prowadzi blog)
XM16E1
Resistance 2 jeszcze w tym roku!
Na forum serwisu NeoGAF użytkownik Steve zdradził tajemnicę, jaką kryje najnowszy numer GameInformera. Mianowicie w magazynie możemy znaleźć oficjalną zapowiedź drugiej części Resistance'a, jednej z lepszych strzelanek dostępnych na PlayStation 3. Premiera Resistance 2 planowana jest na jesień bieżącego roku. Zgodnie z zawartymi w czasopiśmie informacjami, gra zaoferuje ośmioosobowy tryb cooperative (poprzez PSN, na jednej konsoli zagrają maksymalnie 2 osoby), a także typowe dla on line'u potyczki w których zmierzy się ze sobą jednocześnie do 60 graczy! Brzmi fenomenalnie, czekamy na pierwsze screeny.
http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/Resist...#jc_allComments

O (pipi)a !! 60 osobowe potyczki przez neta?! Ja w to wchodzę biggrin.gif
nievil
fajna okładka...
http://i233.photobucket.com/albums/ee91/Lo...icoverfeb08.jpg
YETI

OMG... tylko tyle potrafię z siebie wydusić, jak wiekszość ludzi na różnych forach.

INSOMNIAC rox!!!
Emet
Widać, ze w końcu dynamiczne oświetlenie dodali.
tomci23
Online do 60 osob macie linka http://www.ps3site.pl/resistance-2-i-po-ko...encji#more-6330
YETI
Prosto z GameInformera.

"Resistance 2 will be too epic to dismiss as anything but one of the biggest, boldest, and most high-reaching titles of 2008. It's a game that won't be ignored."

Amen.

^^
FLooK
CYTAT(YETI @ 11 01 2008, 21:40) *

OMG... tylko tyle potrafię z siebie wydusić, jak wiekszość ludzi na różnych forach.

INSOMNIAC rox!!!

Wyglada jak workart, ale moze przez ten skan.
nightrunner
W jakość Resistance2 nie śmiałem wątpić po tym co zobaczyłem w Ratchecie biggrin.gif

No to panowie, w końcu przeszliśmy okres "wykluwania się" naszej konsolki - teraz zaczął się okres dorastania (developerzy chyba już zaczynają "jarzyć" o co chodzi w programowaniu ps3). tongue.gif

Resi 2 wygląda cudownie biggrin.gif

PS. doskonale widać na tych screenach, że obcym "źle patrzy" z ryja - to będzie kawał sk........ów! tongue.gif
YETI
Resistance VS Resistance 2

http://www.enregistrersous.com/images2/169...80111220040.jpg
nightrunner
CYTAT(YETI @ 11 01 2008, 22:13) *

Poprawa grafiki jest baaardzo duża! mając na uwadze multi z jedynki, aż się boję myśleć jak uzalezniający będzie ten z dwójki tongue.gif
YETI
Ale informacja o CO-OPie do 8 graczy (online) zniszczyła mnie doszczętnie. Na dodatek kampania w co-op bedzie inna od tej dla pojedynczego gracza!!!

This is madness! Madness? This is INSOMNIAC! biggrin.gif
Ficuś
No no no jedynka resistance miażdży ,a z tego co widzę dwójka jeśli chodzi o opcje online(60 graczy w multi i co-op 8 graczy) wyznaczy zupełnie nową jakość.Jeśli to będzie prawda to możemy mówić o rewolucji.
Grafa również zabija i po raz kolejny pokazuje jak wiele jeszcze można wycisnąć z ps3-co nowszy ekskluzyw to ładniejszy(w przeciwienstwie do x360).
A pamiętajmy ,że w poczekalni czeka Killzone 2-najbardziej pompowany przez sony projekt ich wewnętrznych oddziałów
Jakim
Wygląd i dopracowanie szczegółów w wykonaniu przeciwników po prostu masakruje. Insomniac z każdą swoją gra podnosza wizualną poprzeczkę coraz wyżej i wyżej. Co lepsze wypluwaja gry w prawie rocznych odstępach:D. Strach pomysleć co będzie się działo przy premierze Resistence 3 czy kolejnego z kolei Ratcheta.

Multi dla 60 graczy:O Wyobrażacie sobie pojedynki 30 osób na 30? Toż to doprawdy mała wojna będzie. Już przy 40 było dość chaotycznie i cholernie dynamicznie. Coop dla 8? Masakra. Wyobrażacie sobie jaka ilośc przeciwników przewinie się przez taka kampanię? Wprost nie moge się doczekać tego tytułu. Z jedynką spędziłem wspaniałe chwile tak w singlu jak i w multi i mam nadzieję, żez sequelem będzie podobnie
Don_Pedro
Trzecia gra Insomniac na PS3 pokazana! To chyba najzdolniejsze studio SONY. Z kazda kolejna gra prezentuja lepszy pokaz mozliwosci najnowszego dziecka japonskiej korporacji - i dobrze!

Oczywiscie, nie bede ocenial grafiki w grze po skanach. Wierze jednak, ze Insomniac pozamiata i tym razem.

Inna sprawa - w rok zrobic tak wspaniale zapowiadajaca sie gre? Brawo! Chyba juz co roku dostawac bedziemy jakas gre od ekipy Teda Price'a!
Tiglatpilesar
Oni w tym studiu chyba nie śpią tongue.gif Niedawno wyszedł świetny Ratchet, a tu już screeny z nowego Resistance.
w00t
Nie wiem w czym ludzie widzą fenomen I części Resistance'a - zwykły, przeciętny FPS, z bardzo kiepskim gameplayem. Grę sprzedałem po tygodniu, bo online ssał bardzo mocno, imo single był lepszy. Ale muszę przyznać, że II zapowiada się ciekawie...
Litwin25
Online ssał w Res1?To co powiedziec o online w COd4?
w00t
COD4 to klasa wyżej. Nie chodzi mi tu o problemy z połączeniem itp. tylko czysty gameplay.
YETI
CYTAT(Tiglatpilesar @ 12 01 2008, 05:05) *
Oni w tym studiu chyba nie śpią tongue.gif Niedawno wyszedł świetny Ratchet, a tu już screeny z nowego Resistance.

W końcu to INSOMNIAC nazwa mówi wszystko wink.gif
zajebisty
CYTAT(w00t @ 12 01 2008, 09:13) *
COD4 to klasa wyżej. Nie chodzi mi tu o problemy z połączeniem itp. tylko czysty gameplay.

Online w Resistance uwazam pod wieloma wzgledami lepszy niz ten z cod4 i tego mi nikt nie powie.Az milo slyszec ze dwojeczka sie zbliza.
AbraHAM

No ale chwileczke czy czasem przed premiera pierwszej czesci tez nie dostawalismy takie podetuszowane skany ?!? confused.gif , na 100% to tak nie bedzie wygladac, a jak bedzie to bede pil przez tydzien bo na PS3 mnie nie stac smile.gif

Wiem ze sie czepiam ale ten shot np: http://www.journaldugamer.com/images/2006_...sistance_01.jpg
Ficuś
CYTAT(AbraHAM @ 12 01 2008, 10:14) *

No ale chwileczke czy czasem przed premiera pierwszej czesci tez nie dostawalismy takie podetuszowane skany ?!? confused.gif , na 100% to tak nie bedzie wygladac, a jak bedzie to bede pil przez tydzien bo na PS3 mnie nie stac smile.gif

Wiem ze sie czepiam ale ten shot np: http://www.journaldugamer.com/images/2006_...sistance_01.jpg

Filmiki z jedynki na silniku gry prezentują wręcz identyczny poziom graficzny ,zreszta Chimery w jedynce są naprawdę zacnie wykonane,wystarczy trochę się im przypatrzeć z bliska jak się je zabije.Wady grafiki jedynki to brak dynamicznego oświetlenia,średnie tekstury i dość prosta architektura poziomów(jedynie końcówka dawała radę),a płynność animacji do dziś nie ma sobie równych wśród fps na ps3(choć CoD4 wygląda z 2 razy lepiej to minimalnie spada animacja przy większych rozpierduchach na singlu)
Maximmus
U mnie zaskoczenia brak, od dawana tweirdzilem ze silnik gry Resistance jest duuuuzo lepszy od tego z UT. Poprostu mam podtwierdzenie. Fakt ze CoD4 pozamiatal wszytko co do tej pory widzialem ale jak sobie pomysle o tej fizyce i AI(na wyzszym pooziomie trudnosci) ktore oni podrasuja to mam banana na ustach. Chciabym aby ta czesc bya bardziej epicka i filmowa a multiplayer wlasnie taki jak napisali... bardziej w kierunku CoD niz UT... 60 graczy, ale to beda musialy byc ogromne mapy;)
Soul
Widać że zmienili ciut dizajn , jeszcze bardziej ciemno i mrocznie + dobre oświetlenie ,choć póki co ciężko coś konkretnie napisać bo mamy do czynienia ze skanami średniej jakości , no ale jak widać Yeti zdążył już się podniecić " OMG OMFG itp "
Chce zobaczyć screen'a w 720p no i jakiś gameplay ,ciekawe jak to chodzi w porównaniu do pierwszej części:)
YETI
Sądze że pod koniec lutego na GDC, Sony zaprezentuje grę w ruchu... mam taką ogromną nadzieje. Zżera mnie ciekawość jak to będzie wszystko sie ruszać, bo scany... OMG! wink.gif
http://www.n4g.com/ViewImageFrame.aspx?Obj...39&Size=org
Czy to nie wygląda świetnie, cienie, Chimery... miazga smile.gif Z resztą już Ratchet wyglądał wspaniale, więc można było sie spodziewać że Resistance2 pod względem graficznym POZAMIATA.
LiSoQuan
Ludzie.. prosze Was... pokazali kilka obrazków a Wy znowu z gry robicie hit nad hitami a jak przyjdzie czas na premiere to wiekszosc sie zawiedzie jakbhyło w przypadku wielu gier na ps3.. poczekaj troche z tymi achami i ochami az cos kąkretnego pokażą

ps. też uwaząm ze jedynka niczym nadzwyczajnym nie była.. porostu pierwsza gra na nowa konsole oraz pierwszy raz fani playstation mogli pograc w fps online jak to robili juz pctowcy i xbox fani od jakiegos czasu.. dlatego tak wiele osó wpadło w zachwyt i tyle... oczywiscie mam nadzieje ze 2 bedzie super bo oby wiecej dobrych gier na ps3 ale.. spokojnie ludzie biggrin.gif
Soul
Yeti to jest jeden skan i do tego w ch** jakości , na prawdę nie ma sie póki co czym grzać .
polaki899
Wiesz LiSoQuan bo jedynka była naprawde dobra w multi bo żadna gra na xbox360 nie osiagnie liczby 40 osób w multi a co dopiero 60 jak oni tu pisza . I naprawde grajac w multi w resistance gra chodziła bardzo płynnie szybko i przyjemnie odwrotnie niż COD4 gedzie wyszukiwanie meczów jest najgorsze jakie mogło byc. A co do grafiki mi poziom racheta sie bardzo podobał wiec jeśli resistance bedzie chodził na podrasowanym silniku racheta to wiec jestem spokojny o poziom graficzny, oczywiście każdy ma inne zdanie:)
Ale jedno jest pewne, że panowie z INSOMNIAC bardzo dobrze sie czuja w świecie next-gen i wiedza jak to sie je w przeciwieństwie do innych japońskich ekip i do EA biggrin.gif
Maximmus
Ta liczba graczy... 60 to naprawde duzo... jest jakis fps ktory ma taka liczbe? Tylko fajnie zeby to jakos sie odczuwalo bo niestety fun mam wiekszy w CoD4 mimo duzo mniejszej liczby graczy...
Jakim
Kwestia wielkości map. Jak zrobia potezną mapke, powiedzmy trochę większą niż Manchaster z jedynki to nawet tych 60 osób nie odczujesz, a i mozna będzie działać w druzynie jakoś sensownie. Na zbyt małych mapach będzie mega haotycznie a co za tym idzie- tragicznie jeśli chodzi o gameplay.
GMB
Może będą pojazdy skoro aż tylu graczy będzie mogło grać na jednej mapie. Oczekuję niecierpliwie pierwszego gameplay'u. Trzymam kciuki za druga odsłonę Resistance.
Jacobss
Ja mam tylko obawy, czy Guerilla ze swoim KZ 2 się nie schowa tongue.gif. Szczerze, to coraz bardziej zgadzam się ze stwierdzeniem, które kiedyś przeczytałem, że jakby Insomniac miał tyle kasy i ludzi co Guerilla, to wyprodukowaliby o wiele lepszą grę od KZ 2. Możliwe, że nawet tak by było.
Dr.Czekolada
Z całym szacunkiem, musze przyznać że Resistance 2 prezentuje się znakomicie ( przez dodatkowe cieniowania Chimery i sceneria wyglądają jak w GOW, ROTFL tongue.gif). Co do tych, któży mają dosyć słuchania ochów i achów nad tym co do tej pory ukazał Insomniac, zastanówcie się dlaczego jest taka kolej rzeczy ?, Resistance to obok MS najwięksy bestseller na PS3, i nawet nieważne czy ten tytuł zasługiwał na to, on po prostu był skazany na sukces (również jeśli idzie o ówczesny stan rynku PS3), więc nie dziwcie się że człowiek czeka z wywieszonymi gałami na sequel, ludzie !!. Naprawde jestem ciekaw jak ten tytuł będzie się prezentował w starciu z KillZone 2. To już drugi fps-owy pojedynek, wcześniejszy to BF Bad Company i Frontlines tongue.gif.
Dabman
Resistance mnie nie zachwycilo, ani gameplayem, ani fabula, grafika na pewno nie... Co do 2 czesci, widac ze gra tez wizualnie bedzie nie rowna ( 2 pierwsze screeny przedstawiajace postacie o poziomie doom3, oraz trzeci w ktorym postacie - srednio wykonane, maja mega cienie + bardzo, bardzo ladna trawe ). Mam nadzieje ze 2 czesc chociaz przyciagnie moja uwage, lecz to wersja alpha, wiele, wiele moze sie stac, 60 osob na multi!!. Moze ten tryb bedzie tym, dla czego warto kupic ta produkcje.
Adi_TEAM LBN
Res 2 mam nadzieje ze bedzie mial online tak idealny jak pierwsza czesc. Boje sie tylko ze online moga zepsuc klasy zolnierzy i pojazdy bo ja resa lubilem za jego prostote- wybiega dwoch kolesi, pzezyje ten ktory potrafi lepiej celowac a przez pojazdy moze sie to zmienic na- haha ja mam czolg a ty giniesz.
adamcky
Nie no nie wierze, ze w dzisiejszych czasach ludzie moga napisac 'swietne tekstury, rewelacyjne cienie' po zobaczeniu dwoch skanow z gazety gry, ktora wyjdzie uhuhu 'niejutro';]
Ja w resisa wierze, no moze troche obawaiam sie o pojazdy... Grafika mnie nie obchodzi calkowicie. Chce, zeby 2 byla tak grywalna jak 1 (czyli bardziej grywalna niz h2i3, cod4 czy inne (pipi)y;]) i to mi wystarczy.
Ilosc osob (60) cieszy, ale na pewno nie jest wyznacznikiem tego czy fps jest dobry czy nie!!
Ogolnie ludzie- troche sie wstrzymajcie, przynajmniej do jakiegos trailera.

Grafika- 10
Gameplay- 9+
Animacja- 9-
Muzyka- 8

Piszcie swoje oceny!!

...
adi
Niedawno pograłem w Resistance i czasami tak gra ma takie momenty że ech .... trzeba przyznać że graficznie jest wspaniała,niektóre widoki potrafia wywołaś szczękopad i nie ma ich wcale tak mało ,z tym że jeśli chodzi o wykonanie jest bardzo nierówno,po prostu poczatek to póżne PS2 w HD i paroma efektami -łatwo jest pokazać jakąś brzydszą planszę i udowodnić jak to słabo wyglada ta gra. dry.gif
Podobał mi sie sposób prowadzenia narracji-do końca nie było pewne co właściwie kieruje naszego bochatera,nie był typem chłodnego madafaki rzucającego patetycznymi tekstami. tongue.gif Takie pomysłowe bronie zyczyłbym sobie zobaczyć w każdym topowym FPSie nie bazujacym na znanych realiach.
Wyczekuję drugiej części z niecierpliwością i nie zgodzę się z opiniamu jakoby jedynka była przeciętna grą na którą ludzie rzucili sie z braku wyboru dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.