Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: LCD a retro konsole
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
porschman
Witam, mam TV lcd Samsung 26'' i chce sobie kupić jakąs retro konsole NES/SNES/MegaDrive moje pytanie brzmi czy TV bedzie otwarzac obraz z tych konsol ? mam PSXa podpiętego pod euro i obraz jest spoko. Przez jakie wejścia podłącza się te konsole ? Proszę o odp. z góry dziękuję happy.gif
firana140
(S)NES podłącza się przez wejście antenowe. Myślę że wyświetlić, wyświetli ale TAAAAAAAAAAAAAAKIE piksele na lcd mogą wywoływać odruchy wymiotne tongue.gif
stona
Oryginalne NES/SNES o ile mi wiadomo mają też wyjście video przez "czincze" .
ping
do SNESa pasuje kabel od N64/GCN

co do grania na LCD to jak dla mnie nawet PS2/Xbox odpadają
stona
Dziwnym nie jest, LCD sprawuje się dobrze jedynie w natywnej rozdzielczości , a taką przesyłają mu dopiero X0 i PS3
Esiu
Mam LCD i jak podpinam sobie snesa jakos nie narzekam. Grafika gorsza ale bez przesady mozna grac. Zreszta wydaje mi sie ze grajac na snesie nie patrzy sie az tak na grafike w koncu konsola ma swoje lata i grafika niczym nas nie zaskoczy.
Rafael_Sorel
Ja odpaliłem Atari 2600 na LCD i żyje biggrin.gif
porschman
Po tymjak założyłem ten temat jednak zdecydowałem się i kupiłem SMS II i NES-a obraz wygląda całkiem całkiem, co prawda nie wiem czy tak on powinien wyglądać bo nie widziałem tych konsol podłączonych pod zwykły TV ale jeśli chodzi o LCD to "dają rade". PSX podłączony do LCD wyświetla praktycznie taki sam obraz (w ustawieniu 4:3) co zwykły telewizor.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.