Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co sądzicie o PS3 40GB
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3
kabanos_25
Zaraz po tym jak na rynku polskim ukazała się wersja 40 gigabajtowa, postanowiłem że to już pora aby przestać pościć i czas kupić nową konsolę. Więc udałem się do sklepu " nie dla idiotów " oddalonego o ponad 80 kilometrów od mojej miejscowości i kupiłem... Ale to co zobaczyłem bardzo mnie zaskoczyło, PS trójki ( dodają film Speeder - Man na płycie blu-ray, tzw. movie pack ) naprawdę bardzo dobrze się sprzedają. Nie jest prawdą że to wykastrowana wersja. Moim zdaniem to dobre posunięcie ze strony SONY zrobić tańszą wersję typową dla graczy, którzy patrzą w przyszłość. Czy nie żal mi kompatybilności wstecznej? Nie, ponieważ mam poprzednią wersję która była przeznaczona do gier PS2. Poza tym czy nie czekaliśmy na next geny w przystępnej cenie?
Soniak
Zestawik jest świetnym pomysłem lecz chyba zdecyduje się na droższą wersję ponieważ do 40 giga nie dodają gier:)
YETI
CYTAT(Soniak @ 21 10 2007, 17:34) *
Zestawik jest świetnym pomysłem lecz chyba zdecyduje się na droższą wersję ponieważ do 40 giga nie dodają gier:)

MS i Resistance mozna znaleźć bardzo tanio na allegro.
Dante
Jak dla mnie to dobry patent bo jak chce pograć w gry z poprzedniej generacji to odpalam któraś z ps2 jakie leżą u mnie w pokoju i gram. Bez części usb jakos przeżyje a czytnik kart totalnie zbędny dla mnie.
Jakim
wg mnie trafiony pomysł. Tańsza o dużo , pozbawiona tylko czytnika kart, ktry można kupić za grosze. A kompatybilnośc wsteczna nie ma dla mnie znaczenia.
Maximmus
Normalnie, temat założony przez dział PR SONY hehe.
A tak na poważnie, to posiadam juz PS3 60gb i uważam że ze nowa wersja jest lepsza. Biorąc pod uwage cena-jakość hehe czy jakoś tak.
Jak pograłem pół roku w gry HD i niedawno odpaliłem na nim gry z ps2 to sie z lekka załamałem.
Jedynie BLACK jakoś dał rade chociąż do RESISTANCE mu brakuje.
Już inna wrazliwośc - słabsza AI, fizyka, modele postaci, każdy element sssie. I loadingi strasznie długie i częste.
Do tego praktycznie z każdą gr ą trafiają się jakieś problemy, wczesniej czy po kilku godzinach grania.
Czytnik kart można kupić za 20zł, przejścówke na USB tak samo.
gdybym teraz kupował PS3 z tym doświadczeniem jakie mam teraz kupiłbym 40gb bez zastanowienia.
Jak to mówią "Skoro nie widać różnicy po co przepłacać".
A w grach niema różnicy jaka wersja smile.gif
KOMODO
Coz, sam pomysl swietny i jestem jak najardziej na tak, ale sam bym takiego nie kupil. Dlaczego? Ano, PS3 mialo byc kombajnem multimedialnym i takim wlasnie bylo. Mnostwo bajerow, BD, osluga wszelkich formaow, wejscia na memorki, dysk twardy itp itd. Wykastrowana wersja psuje nieco ten wizerunek zostawiajac gola konsole ale... przeciez o to chodzi:). Dlatego wiem ze dla niektorych kilka stow moze zrobic duzo roznice i dlatego pomysl jest dobry. Najwazniejsze sa gry i wspolna zabawa, a bawic rownie dorze beda sie posiadacze "wypasionych" jak i "wykastrowanych" wersji. Choc wsteczna kombatybilnosc na razie mi wisi (dopiero co pozbylem sie PS2) to wiem ze za 2-3 lata sie przyda. Kiedy gry na PS3 spowszednieja i nie beda juz zachwycac najdzie mnie na oldschool. Zawsze sie tak dzieje i dlatego na PS2 pykalem w pozniejszym okresie w klasyki z PSXa ktorych nie mialem okazji wczesniej skosztowac. I tak bedzie pewnie w przypadku PS3. Anyway, 1600 za taki sprzet to cena dosc przystepna. Brac, nie gadac:).
Er_WolvEr
Dobre rozwiązanie - na czytnik kart jak by co mo zna mieć przejściówke, a kompatybilność wsteczna mi nie potrzebna (na moim ps2 nie maproblemu z moimi ani oryginałami ani resztą),a w reszcie cena spadła do dobrego poziomu.

Jeszcze jak by wprowadzono w nastepny, roku PLATINNUM, żeby te gry takie drogie nie były, i będzie ok smile.gif.
liquid
jeszcze troche a wersja 80 giga będzie w cenie tej jaką ma obecnie 40 cool.gif
Deadeye
CYTAT(KOMODO @ 21 10 2007, 18:37) *
Wykastrowana wersja psuje nieco ten wizerunek zostawiajac gola konsole ale... przeciez o to chodzi:).

wykastrowana ma wciaz wszystkie wazne elementy - hdd, bd, bt, wifi <- hdd nie ma najslabsza wersja x0, a pozostalych nie ma zadna - wiec sobie porownaj wink.gif imo usuneli najmniej znaczace elementy (czytnik kart), a jak ktos chce grac w gry z ps2, to daje te 400 zl wiecej (najmniejsza mozliwa cena ps2) i dostaje za to ps2, 20gb wiecej dysku, czytnik kart, wiecej usb, 2 gry i pada - wiec obie oferty sa super ;]
IslandClaws
brak czytnika czy mniej gniazd usb totalnie mnie nie interesuja, chociaz obawiam sie o pojemnosc dysku. otoz mam wersje 40gb niecaly tydz i wolnego miejsca mam niecale 5gb smile.gif jakkokwiek zakup uwazam za udany
Memory
Czy potrzebny był czytnik kart?

Klikknij - http://www.ultima.pl/Czytnik_kart_pamieci_HORI/i4734/
Jinxters
Możliwe,że za około miesiąc rzucę sie wkońcu na PS3 smile.gif tylko mam własnie problem z wyborem wersji...pada i tak będe musiał kupic,gry jakieś też(padnie pewnie na nowego Ratcheta albo Sigmę),tak więc możliwe ze bardziej opłaci mi się kupno starter packa....pomyslę jeszcze jak będe miał HD w pokoju wink.gif (pobudzi mi umysł hehe)
banny
imo bardzo dobre rozwiazanie, teraz patrzac w przyszlosc (luty) zastanawiam sie nad maszynka sony, a nie m$ smile.gif

do tego czasu moz ejeszcze stanieje i ebdzie ejszcze milej hyh.gif
palo
czekamy teraz na używane PS3 40GB za trzycyfrową cenę xD
MiRage
ja osobiscie czekam na wibrujace PADY w starter packach ale mozliwe ze zagrywka w stylu 1600 za PS3 bedzie w koncu decydujacym argumentem... ale skoro UT3 przesuneli to juz mi sie tak nie spieszy XD
Yano
hymmmm mi sie podoba opcja ps3 za 1600 biggrin.gif
najpierw bylem troche zasmucony cięciami ale w sumie tak - czytnik i huba usba mozna kupic na kilka zł, ps2 mam wiec jak bym chcial pograc w starocia to i tak bym odpalił na ps2 a nie ps3.
jedyne co mnie troche zastanawia na przyszłosc to dysk 40gb, teoretycznie to nadal całkiem sporo, ale moze sie jednak okazac za mało za 2-3 lata, jak gry beda zajmowac 50gm, demko 5gb , filmiki 2gb , a jeszcze jak by wyszlo ze niektore gry beda wymagaly instalacji (lol) , to te 40gb moze byc marne tongue.gif (chociaz nawet 80gb moze byc marne)

w kazdym razie planuje zakup ps3 na luty-kwiecień , zobacze jak wtedy bedzie wygladala cena taniej i nornalnej wersji i bede wtedy decydował (bo w koncu co to za roznica 1600 czy 1900 skoro i tak trzeba wydac 4-5k na TV ? XD)

edit: aaa ktos wspomnial o padach z wibratorem, tez bezsprzecznie bede chial taki kupic, wiec mama nadzieje ze na poczatku 2008 bedą juz w zestawach z ps3

edit2: jeszcze jedno, ciekawe kiedy wyjdzie ps3 slim biggrin.gif do tej pory wszystkie konsole sony pojawialy sie w mniejszej wersji, wiec nalezy sie spodziewac ze ps3 to samo spotka, w sumie to jedyna rzecz ktora moze mnie powstrzymac od kupna ps3 na poczatku roku, jesli sie pojawia newsy ze na maj-lipiec bedzie zapowiedziana premiera ps3 slim to chyba poczekam bo wielka krowa mi sie nie podoba biggrin.gif
Hela
CYTAT(Yano @ 22 10 2007, 09:17) *
edit2: jeszcze jedno, ciekawe kiedy wyjdzie ps3 slim biggrin.gif do tej pory wszystkie konsole sony pojawialy sie w mniejszej wersji, wiec nalezy sie spodziewac ze ps3 to samo spotka, w sumie to jedyna rzecz ktora moze mnie powstrzymac od kupna ps3 na poczatku roku, jesli sie pojawia newsy ze na maj-lipiec bedzie zapowiedziana premiera ps3 slim to chyba poczekam bo wielka krowa mi sie nie podoba biggrin.gif

Przy PS2 przejście z normalnej na slima zajęło 4 lata (premiera PS2 - 2000, Slim - 2004), więc nie wiem jakim sposobem nastawiasz się na slima PS3 półtora roku po premierze...

A 40GBowe PS3, to wg. mnie dobre posunięcie, właśnie tą wersję sobie kupiłem, bo gry ze starter packa mnie swędzą raczej (a nawet gdybym je chciał, to z drugiej ręki chodzą za śmiesznie niskie pieniądze), a do gier z PS2 mam swojego slima, co prawda miło byłoby pobawić się upscale'owanymi grami, ale nie było to dla mnie niezbędne.
.::LSD::.
nie no slim za kilka lat nie teraz (jesli powstanie) [procki w jeszcze mniejszej technologii, byc moze polaczone grafika z cellem, odpadnie potrzeba takiego skomplikowanego (miejsce zajmuje) chlodzenia, moze dyski flashowe (mniejsze) juz beda zamiast tradycyjnych mechanicznych...kiedys tam ps3 slim powstanie]
nWo
Nowa wersja ps3 to wg mnie lekkie przegiecie, ale polasza sie na nie ludzie korych niestac na wyrzucenie w bloto 2500 pln bowiem za cene NIŻSZĄ kupicie wersie z 80 gigabajtowym dyskiem I GRA MOTORSTORM, oczywiscie mnie bardziej interesuje najwczesniejsza wersja ktora tylko sie ukazala a nie obecnie produkowane. To oczywiscie wasz osobisty interes i wasze pieniadze, i nie obchodzi mnie jak je wydajecie, ja tylko przypominam rozklad cenowy konsol ps3:

Sony PlayStation 3 80GB with MotorStorm = 499$ ~ 1286 pln
Sony PlayStation 3 20 Gig = 380 $ ~ 979 pln
Sony PlayStation 3 60 Gig = 499 $ ~ 1286 pln tutaj mozna wybrac pomiedzy gra (Lair lub Heavenly Sword) a kontrolerem
Sony PlayStation 3 40GB Spider-Man 3 Movie Pack = 399$ ~ 1028 pln

do ceny nalezy oczywiscie doliczyc kosz przesylki zza oceanu, ja nigdy bym nie wpadl na to ze za konsole mozna placic w euro huh.gif ale wystarczy poszukac po sklepach i mozna znalesc wiele ciekawych ofert ale obecnie trafilem wlasnie na takie.
ziemia1
imo ten zestaw powinien przesądzić o tym kto wygra.
Nie ma kompatybilności do ps2, ale przyznam się że nawet nie dałem rady skończyć GoW2. Z braku czasu i z dobrych gier jakie mnie wciągnęły Rfom, Motostorm, Oblivion, VF5 a teraz Warhawk.
Przy możliwości ściągania z sieci poprzez polski PSStore za zł, jeśli tylko nie zwalą tego marketingowo mogą powalczyć o zwycięstwo na naszym syfnym (pirackim) rynku. O polityce cenowej wypowiem się w innym temacie (wywiad w ostanim numerze mnie rozwalił).Wielu ludzi kojarzy markę.
Brak czytnika kart pamięci nie jest straszliwą kastracją tego systemu i tak większość zdjęć i filmów ściągam teraz bezpośrednio z kompa. A jak jest z tym problem pozostają pendrive.
A co do wielkości dysku to przecie można go wymienić na większy, bez utraty gwary. no i pozostają dyski zewnętrzne.
Arek_
Akurat kompatybilność wsteczna jest bardzo ważna, bo wiele osób dzięki temu opchnie swoje PS2 za np.250zł bez żalu. Zaś HDD 40GB jest bez znaczenia i tak nie do zapełnienia (a jak kto lubi bałagan - i nie umie kasować - to i 200GB zapcha).
Butcher
Kompatybilność wsteczna jest ważna, ale imo pod jednym warunkiem: że mamy kolekcję gier z PS2 za grubą kasę i żal nam się jej pozbyć, tudzież kochamy określone serie/pozycje, do których zawsze wracamy (lub jesteśmy maniakiem oldschoola). W przeciwnym wypadku sentymenty można między bajki włożyć, bo po szarpnięciu (na HDTV) w kilka pozycji z PS3 w HD, na widok pikselozy w grach na PS2 można torsji dostać... I nie pomagają tu żadne "polepszacze" z bebechów PS3...
Bolesne ale prawdziwe... ofkoz kwestia podejścia do poprzedniej generacji. Dla mnie: "było-minęło".
Jinxters
Ja naprawde problemu nie widzę jednak zastanawia mnie czy sony nie ma tu jakiegoś haczyka?Posiadacze tej wersji(i nie tylko) jesteście w stanie w 100% zapewnic,że bebechy konsoli sa te same co w droższej wersji?(chodzi mi np. o jakieś tańsze materiały)
agrestrybnik
bez malaz procesor jest wykonany w technologi 65 nano i bierze 20 wat pradu mniej ,a takze mieniej sie grzeje(w chlebaku 40 gb), moze to byc prawda bo z przodku konsoli niema tyle otworow wentylacyjnych co przy 60 gb, dla mnie to jest jedyna zaleta tej konsoli w porownaniu z 60 gb
marcin_N
Według mnie tańsza wersja PS3 (40GB) to świetny pomysł gdyż to zaważyło u mnie o zakupie PS3. Nie potrzeba mi wstecznej kompatybilności ponieważ PS2 sprzedałem jakiś czas temu z powodu tego, że miałem już dosyć oprawy A/V z poprzedniej generacji i jakoś nie mam ochoty wracać do niej znowu. Czytnik kart pamięci też nie jest mi potrzebny bo mogę jak będę chciał podpiąć do USB. Podsumowując, Sony wykonało dobry ruch smile.gif
Redmitsu
Ja takze uwazam ze nowa wersja Ps3 jest bardzo dobrym posunieciem.Za kompatybilnoscia wsteczna nie placze , zdjecia moge ogladac przez kabel prowadzacy do kompa a 2 usb starcza w zupelnosci. Plus , dostajemy procesor wykonany w technologi 65nm co daje nam mniejszy pobor pradu i mniejsze wydzielanie ciepla. Jedynym minusikiem dla mnie jest wlasnie dysk ktory imo jest troszke maly ale dla chcacego nic trudnego =]
Pablos235
Dobre rozwiązanie. Zalezy jak dla kogo, ale jak dlamnie wyrzucono wsumie zbędne bajery. Z kart pamieci i usb niekorzystam, a ze posiadam ps2 to wsteczna kompatybilnosc tez niejest problemem i dzieki temu mozna zaoszczedzic pare stówek. Sam przymierzam sie do przesiadki na ps3 i ta wersja jak dlamnie to jest bardzo dobre rozwiazanie.
jogurt bananowy
Moim zdaniem ta wersja jest najleprzym pomysłem Sony do kiedy wprowadziła PS3:) Jak konsola ma być centrum domowej rozrywki to trochę szkoda tego czytnika kart. PS2 nie opyla mi sie sprzedać bo po co?? Po 250zł?? Niby trochę jest ale przecież to tylko jedna nowa gierka na trójkę sad.gif No i w ten sposób posiadam wszystkie konsole Sony. Ciekawe nie??? Szkoda tylko że te "wielkie" promocje pojawiły sie po moim zakupie całego sprzętu do grania. HDTV kosztował mnie (a dokładne moich rodziców;) 7000zł a PS3 2500zł (za to sam zapłaciłem z kasy zarobionej w wakacje:) razem prawie 10000!! A po miesiącu bach jedna promocja bach obniżka cen bach zapowidz nowego modelu. No i zaoszczędził bym kupę kasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
goggy
bardzo dobre posuniecie
czytnik kart można nabyć jeszcze taniej niż ten z ultimy. Np za 30zł na allegro można mieć porządny czytnik niemieckiej marki Hama.
Co do gier z PS2 to ludziom przed zakupem PS3 wydaje się że emulacja gier z PS2 jest nadal potrzebna, a jak już kupią to zazwyczaj mało kto chce wracać do tych gier. Bo tak jak napisał Butcher, PS2 to już historia. Nie łudźcie się ze bebechy z PS3 w wersji 60GB poprawia znacząco jakość tych gier.

a druga sprawa to ze gry z paków można nabyć już za 60-80zł
prestoneq
Wydanie tej konsoli z 40GB dyskiem nie jest złym rozwiązaniem,znajdzie nabywców wśród osób które nie stać wydać 2000zł za starter pack,natomiast dla mnie absolutnie nie do przyjęcia,kompatybilność wstecz dla mnie jest niezbędna(sprzedałem swoją PS2 za 400zł bez gier kuzynowi)a mam najlepsze tytuły jakie wyszły na PS2:Gran turismo4,Tekken5,Soul Calibur3,Shadow of the Colossuss, Final FantasyX,God of War,Black.Jeśli odliczymy od starter packa 160zł za gry i 130zł za pada to wychodzi około 1700zł za gołą PS3 z 60GB i kompatybilnością z PS2,czyli nie jest źle.
Wieslawa
Sama posiadam wersję 60GB, ale wydanie tańszej wersji jest bardzo dobrym posunięciem, co do wstecznej kompatybilności to i tak była kpina, ułamek moich gier działał prawidłowo i tak czy siak używam PS2 do grania w starsze gierki.
Czytnik kart i rozgałęźnik do USB to groszowe sprawy na aukcjach czy w markecie.
Im więcej ludzi będzie miało PS3 tym będzie większy rynek gier, również rynek wtórny, który mnie najbardziej interesuje.
Memory
PlayStation 3 wyprzedane w sieci Amazon!
http://www.ps3site.pl/poszly-konie-po-betonie
YETI
Nowa wersja PlayStation 3 jest już od jakiegoś czasu na rynku, jednak dopiero teraz zostało ujawnione co siedzi wewnątrz konsoli. Jak się okazuje mimo pewnych braków nowe PS3 ma też swoje zalety. Przede wszystkim procesor konsoli, The Cell, jest w 65nm technologi wytwarzania. Dzięki temu konsola pobiera mniej energii - ok. 135 Wattów (poprzednio 200 Wattów). To nie jedyne zalety - procesor wydziela mniej ciepła, a sama konsola jest przez to jeszcze bardziej cicha. Sony dokonało także pewnych modyfikacji płyty głównej i systemu chłodzenia.

http://www.gameonly.pl/newsy/13046
kabanos_25
CYTAT(YETI @ 30 10 2007, 20:10) *
Nowa wersja PlayStation 3 jest już od jakiegoś czasu na rynku, jednak dopiero teraz zostało ujawnione co siedzi wewnątrz konsoli. Jak się okazuje mimo pewnych braków nowe PS3 ma też swoje zalety. Przede wszystkim procesor konsoli, The Cell, jest w 65nm technologi wytwarzania. Dzięki temu konsola pobiera mniej energii - ok. 135 Wattów (poprzednio 200 Wattów). To nie jedyne zalety - procesor wydziela mniej ciepła, a sama konsola jest przez to jeszcze bardziej cicha. Sony dokonało także pewnych modyfikacji płyty głównej i systemu chłodzenia.

Sorry, ale ilekroć zaglądam do specyfikacji technicznej w instrukcji obsługi widnieje tam notka podana w tabelce ( na stronie nr 18 ) zużycie energii - około 280 W. Oczywiście cały czas mowa o 40 GB. Dlatego mam pytanie skąd to wziąłeś, bo skoro instrukcja podaje co innego? nie_wiem_.gif
zajebisty
Dlamnie najwieksz minus to oczywiscie brak mozliwosci grania w gry z ps2.Nie wyobrazam zycia bez Residenta 4 Metal geara God of war Killzone moglbym tak jeszcze troche powymieniac ale poco wiadomo o co chodzi.Jesli ma sie na to wy(pipi)....to 40gb wersja jest dobrym pomyslem.
Beck
Jak juz ktos wczesniej napisal, wielu graczy sprzedalo swoje PS2 by kupic PS3, co oni maja teraz powiedziec? Co zrobic ze swoimi kolekcjami gier?
Osobiscie uwazam ze wersja 40GB to nie jest dobry pomysl, przede wszystkim ze wzgledu na ciecia jakie zostaly poczynione, co do dysku to nie jest to takie wazne bo zawsze mozna go sobie wymienic. Czytnik kart uzywam dosyc czesto bo robie duzo zdjec i strasznie ulatwia mi to przegladanie moich fotek.
Ciesze sie bardzo ze kupilem wersje 60 GB
YETI
40GB PS3 sells out at CompUSA
http://www.psu.com/40GB-PS3-sells-out-at-C...a0001758-p0.php
MiRage
CYTAT(kabanos_25 @ 3 11 2007, 09:32) *
CYTAT(YETI @ 30 10 2007, 20:10) *

Sorry, ale ilekroć zaglądam do specyfikacji technicznej w instrukcji obsługi widnieje tam notka podana w tabelce ( na stronie nr 18 ) zużycie energii - około 280 W. Oczywiście cały czas mowa o 40 GB. Dlatego mam pytanie skąd to wziąłeś, bo skoro instrukcja podaje co innego? nie_wiem_.gif

mnie tez interesowala by odpowiedz chytry_.gif
w srode wieczorem kupilem 40 GB i chcialbym byc pewien ze nie popelnilem bledu tracąc reszte dodatkow
agrestrybnik
w chlebaku 60 gb pierwsza sorta co poszla na europe w instrukcji pisze ze pobor pradu 380 wat maxymalnie, a srednio ponoc biere 200 wat ten nowy chlebak biere 65 wat mieniej, w tej chwili jakbym mial wybierac chlebak to bym wybral 40 gb ze wzgledu na niski pobor pradu, od stycznia energia idzie do gory o 15 procent
65 wat to jest duzo, monitor panorama 20 cali biere 45 wat maxymalnie i jeszcze ci zostanie pare wat zaoszczedzone
napletator
http://www.ps3site.pl/a-jednak-40-gb-w-90nm
Tutaj link dla zainteresowanych z odpowiedza czy wersja 40gb to 65nm na procu smile.gif Okazuje sie, ze niestety nie.
Nycek
Muszę powiedzieć, że ten zestaw jest dla mnie wprost idealnie stworzony, nie chcę robić z PS3 żadnego komputera, nie będę podłączał myszki ani klawiatury dlatego dwa wejścia USB mi odpowiadają. Nie mam żadnych gier na PS2 więc brak wstecznej kompatybilności mnie nie wzrusza, a z czytników kard pewnie nigdy bym nie skorzystał. Jeżeli potwierdzi się że w grudniu wychodzi PS3 40 Gb z grą Uncharted: Drake's Fortune to z miejsca łykam ten zestaw. Problem w tym, że pewnie w przyszłości będę musiał wymienić dysk twardy na większy. A tu macie zdjęcia najnowszego PS3 http://community.eu.playstation.com/showth...9700&page=2 Widać, że wykończenia konsoli nie są chromowane.
the_m
Na lepszy pomysl Sony przed Swietami niemoglo wpasc (poza obnizeniem ceny SP do 1k zl wink.gif).
Najprawdopodniej kupie wlasnie ten model. czytnik kart ni wuja nie jest mi potrzebny, 2 USB to tak w sam raz (choc moglby byc wiecej) a wsteczna kompatybilnosc do niczego mi sie nie przyda - jak bede chcial pograc w starsze gry wlcze ps2 smile.gif
Dysk twardy pewnie i tak po jakims czasie sobie sprawie (nie wazne czy bylby to model 60 czy 40 GB), przynajmniej 100gb. Model prawie idealny, jeszcze tylko niech wrzucaja tam DS3 i zrobia SP z MGS4 - wtedy na bank sie rzuce na ta konsole biggrin.gif
muadib83
Ludzie po co placic za dysk twardy tyle kasy - teraz tanie sa jak barszcz dyski twarde

Teraz można 500GB kupić za 600zł - za 2 miechy będzie za 400zł - a wy 200zł chcecie dać za dodatkowe 20GB:D

Jakbym mógł najlepiej bez dysku bym kupił - dokupił sobie 250GB dysk za 300zł i git;) (2.5 wewn) lub 3.5 zewnetrzny

Co do kupowania w USA:

1. Problemy z gwarancją
2. Przewoźnik uszkodzi i co dalej...?
3. Cieżko znaleść dobry sklep w USA aby być pewnym że wszystko pójdzie jak po maśle
4. Konsola NTSC nie PAL
5. Cło + przesyłka= sporo kasy
6. Brak rękojmi (2 lata w Polsce)

A 40GB można kupić za 1500zł (gry motorstorm + resistance = 130zł - a res to kicha więc można co innego kupić), po co kupować 2 taki sam i drogi pad- na 2 jednocześnie będziecie grali - wystarczy jakiś przewodowy za 30 - 60zł lub stick. Co do emulacji gier - po grzyba to komu - jak macie PS2 i chcecie grać w gry z PS2 to po co wydawać kupę kasy na LCD + PS3? Co do usb - hub = 40zł. Czytnik kart = 25zł

Czyli 1500zł + 130zł + 40zł + 25zł + 140zł + przesyłki 50zł = 1900zł około (a jak nie kupicie słabiutkiej resistance i tańszy pad zamiast drogiego - zaoszczędzicie na super gierkę) - i co się opłaca?tongue.gif

Do tego okazje są w marketach (PS3 40GB + Spiederman 3= 1640zł, PS3 40GB + Motorsorm = 1620zł) = tylko brać, chociaż ja do lutego poczekam. W cenie 1600 - 1700zł będę miał pewnie już DS3 + wibra + 2 dobre gry w starterze no i gry będą tanie jak barszcz (te starsze: GRAW2, Oblivion, Motorstorm, VF5, Tekken 5DR no i Mortal Kombat 2;)

Ogólnie czekam na net do VF5;)

Co za lipa VF5 nie ma netu, zaś Tekken 5DR nie ma singla- ale jaja;D

Co do wydatku 4k - 5k na LCD - wystarczy 2700zł (w Agito Samsung 32R82;))
raven_raven
Piękne smile.gif

Jedynie czego mi żal, to brak kompatybilności wstecznej. Czytniki mam w kompie, chociaż i to mogłoby się przydać. Hm, nie należy zapominać, że PlayStation 3 to konsola i właśnie usunięcie tych pecetowych bajerów mi się podoba. Powoli zapominaliśmy, że konsole są głównie do grania, a cała reszta to tylko dodatki. A te 400 zł mniej to spora różnica, i chyba jestem gotów przeboleć brak kilku USB i czytników, mogę za zaoszczędzoną kasę taniej dokupić te bajery do kompa. A wsteczna kompatybilność i tak była do du.py, więc jeśli ktoś na serio myślał o graniou w gry na PS2 to tą konsolę sobie zostawiał. Więc, tak dobre posunięcie.
Jacobss
Moja opinia jest taka:

Dobry ruch ze strony Sony, który pokazał, że jednak ludzie chcieli takiej wersji. Ja tam się cieszę, że nabyłem wersję 60 GB, ponieważ korzystam z tych dodatków w 100%. Wersja 40 GB, owszem tańsza lecz, mi nie pasuje. Ze wstecznej kompatybilności korzystam, ponieważ:

1. Nie miałem PS2 dłużej niż miesiąc, więc nie zdążyłem pograć we wszystkie warte uwagi tytuły.
2. Nie będę teraz kupował PS2 tylko po to, aby pograć w stare gry. Wolę na PS3.
3. Są polepszacze tych gier na PS3, do tego podbicie rozdzielczości, więc gry z PS2 wyglądają nawet dobrze na monitorze. Prosto z PS2 na monitor wyglądałyby tragicznie, więc kolejny plus dla wstecznej kompatybilności.
4. Brak plątaniny kabli, wszystko ładnie i schludnie bez jakiejś starej PS2.

Czytniki kart mi się przydają, bo często przychodzi kumpel (który nie ma internetu)aby zgrać jakieś filmiki czy dodatki z PSStore.

Bez 4 USB to sobie w ogóle nie wyobrażam. 2 potrzebuję na klawiaturę i myszkę pod Linuxa. Trzecie USB idzie na ładowanie drugiego pada, a czwarte na w niedalekiej przyszłości kierownicę, więc 4 USB jak najbardziej.

Nie zamierzam mówić, że wersja 40 GB jest do niczego. Jest po prostu inna i zależy od preferencji użytkownika. Ja potrzebuję dodatków, więc wersja 60 GB jak najbardziej dla mnie. Jeżeli ktoś tego nie potrzebuje, ten niech bierze 40 GB bo taniej.
Memory
40GB PS3 jednak z nowym 65nm Cell
http://gry.onet.pl/1639288,,40GB_PS3_jedna...,wiadomosc.html
Enkidou
Wczoraj model 40Gb startował w KKW. Dziś wyszły pierwsze -- nieoficjalne -- informacje od sprzedawców co do wczorajszej sprzedaży (jeśli to kogoś zainteresuje).

Miało sprzedać się 36.000 konsol co biorąc pod uwagę wczorajszą kijową pogodę (na którą narzekało i Famitsu, i Watch Impress) jest niezłym wynikiem - 31.000 białych i 5.000 czarnych konkretnie. Wczoraj wiele osób spekulowało, że ludzie będą bardziej skłonni iść do sklepów dzisiaj, więc zobaczymy jak to jeszcze się potoczy. W każdym razie jeśli te szacunki się sprawdzą, to w najbliższym notowaniu Media Create PS3 powinno prześcignąć Wii. Wii dobiło ostatnio do 37 tys. za sprawą premiery Super Mario Galaxy, teraz liczba ta powinna opaść.

Aha, poza tym miało rozejść się 70-100 tys. nowych Dual Shocków.

Info czerpałem z GameFront.de
JNX
A gdzie najlepiej kupić konsole w Niemczech?
I czy są tam jeszcze dostępne starter packi 60gb?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.