a jest jakis sposob na znikajace sejwy?
CYTAT(bajej @ 16 11 2007, 13:19)

a jest jakis sposob na znikajace sejwy?
No wlasnie taki jak napisalem wyzej. Jesli juz zaczales grac w kampanie to nie wchodz drugi raz w new campagne (wystarczy juz tylko klknac na nazewe, nawet nie trzeba uruchamiac gry i bedzie ser). Po prostu trzeba pilnowac tego zeby, chcac kontynowac gre, wchodzic tylko w contiue.
Bartezoo
17 11 2007, 15:14
A wracając do samej gry to jest znakomicie.Akt 5 daje radę grę ukończyłem dwa razy na X0 ale nadal mnie zaskakuje.Brumak rulezuje,na hardcorze jest całkiem ciężko.No i ta grafika miodzio.
Kurde, zaczyna mnie wkurzac ta gra ;/. Gram sobie elegancko i nagle zonk blue screen windy, albo aplikacja zamknieta

. Jakas rada na takie bzdety?
Bartezoo
18 11 2007, 14:53
odłącz neta , lub antywir i firewall.
Z serwisu gearsofwar.pl
"Od premiery zagranicznej wersji gry pojawia się coraz więcej pytań o problem z zapisywaniem gry oraz jej wczytywaniem w Gears of War. Rozwiązanie jest proste i banalne, ale nie tak oczywiste dla posiadaczy PC. Gra bazuje na Games for LiVE, które wymaga profilu (może być Silver), dzięki któremu będziemy mogli rozpocząć grę i zapisywać zmiany wyłącznie dla naszego stworzonego profilu. Silver LiVE nie wymaga żadnych opłat i już dzięki niemu możemy spokojnie cieszyć się rozgrywką wieloosobową.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Aby stworzyć lub zalogować nasz profil (może być to profil z Xbox Live) zaraz po Logo Epic oraz MS wciskamy F1 (lub Home) na naszej klawiaturze i postępujemy według informacji. Nadmienić trzeba bardzo ważny fakt, że zalogować się możemy tylko i wyłącznie posiadając grę wraz z unikalnym kodem, który należy wpierw wpisać, gdy zostaniemy o to poproszeni. Bez tego możemy jedynie stworzyć profil gracza, który będzie widoczny tylko i wyłącznie na naszym komputerze i pozwoli nam grać jedynie w rozgrywkę jednoosobową. Jest to zabezpieczenie dla przeciwko osobom, które pobierają grę z sieci."
czesio83
19 11 2007, 19:50
mam juz profil a i tak zaraz po starcie wyjde z celi blad z aplikacja i zonk zmienie rozdzialke znowu zonk to jest nienormalne granie na pc to jest padaka czego sie nie tykne w ustawieniach zaraz mam blad z aplikacja jakie rady
Wywal z pamięci wszystkie programy działające w tle takie jak np. AtiTrayTool. U mnie poskutkowało.
czesio83
19 11 2007, 22:52
CYTAT(Dawido @ 19 11 2007, 20:29)

Wywal z pamięci wszystkie programy działające w tle takie jak np. AtiTrayTool. U mnie poskutkowało.
wywalilem co sie dalo:(( i dalej kapa
kup oryginal
CYTAT
kup oryginal
Nie łudź się. Ludzie kupili i mają dokładnie to samo
Bartezoo
20 11 2007, 18:49
Ja nie wiem co u was ale u mnie jak najbardziej w porządku.
czesio83
20 11 2007, 19:14
CYTAT(bajej @ 18 11 2007, 14:20)

Kurde, zaczyna mnie wkurzac ta gra ;/. Gram sobie elegancko i nagle zonk blue screen windy, albo aplikacja zamknieta

. Jakas rada na takie bzdety?
CYTAT(bajej @ 20 11 2007, 16:57)

kup oryginal

no prosze

a gwarancje mam ze z orginalem bedzie ok juz nawet przeszlo mi z unrealem choc demko chodz jak maselko na ful detalach
No wiesz, nie powinno być problemów. A jak będą tzn że komp nie wyrabia.
CYTAT
No wiesz, nie powinno być problemów. A jak będą tzn że komp nie wyrabia
Tiaaa... Ludzie na oficjanlym forum nażekają że im się haczy nawet na 8800 pomimo że reszta gier chodzi i bez zarzutu. To tak wygląda jakby betatesterzy grali na jednej konfiguracji sprzętowej.
Haczenie a blue screen to chyba COŚ INNEGO c'nie? Jeśli masz bluescreena tzn że coś nie wyrabia ( może zasiłka, memki , proc..cokolwiek. Możesz też mieć z(pipi)any system). Następnym razem czytaj ze zrozumieniem -_-
Zakładam że reszta gier chodzi mu stabilnie. Polecam Go-Orthos lub Prime95.
CYTAT
Możesz też mieć z(pipi)any system)
Dlatego kazałem mu wywalić wszystkie pierdoły uruchamiane wraz z systemem (AtitrayTool ,Skype ,GG i takie)
czesio83
22 11 2007, 13:16
CYTAT(Dawido @ 22 11 2007, 12:37)

Zakładam że reszta gier chodzi mu stabilnie. Polecam Go-Orthos lub Prime95.
CYTAT
Możesz też mieć z(pipi)any system)
Dlatego kazałem mu wywalić wszystkie pierdoły uruchamiane wraz z systemem (AtitrayTool ,Skype ,GG i takie)
spokojnie po co te nerwy
wszystko inne chodzi jak maselko
gra przycina na czekach wiem ze to norma
blue scren wywala problem wargame-live exe

nic nie pomoglo zalogowanie
Mariusz_83
29 11 2007, 14:42
Czekam na polską premierę bo chce grać online. Wydaje mi się że można pograć przez hamachi (cytat z jednej ze stron: "Program przeznaczony jest do tworzenia wirtualnej sieci LAN. Wewnątrz wirtualnej sieci możesz: wymieniać się plikami, pograć w gry np w CS, PES. Możesz grac z znajomymi z drugiego końca świata, a pingi sa stosunkowo małe")
Program można pobrać tu
http://www.pobieralnia.pl/plik-399-hamachi.htmlByli by jacyś chętni na grę w sieci?
Bartezoo
1 12 2007, 17:51
No ja.Ale to za 2 tygodnie dopiero.
Mam problem z uruchomieniem gry. Otoz gra potrzebuje sterownikow: NVIDIA ForceWare 163.44 Driver.
Wszystko ok, sciagam z google, niestety w trakcie instalacji wyskakuje blad ze sterowniki nie pasuja do mojej karty. Mam geforce go 7300, wiecie jaki sterownik i skad trzeba zainstalowac by to uruchomic ?
Chcesz w girsy grać na lapku??
Poszukaj na stronie producenta lapka. Bo na stronie nVidi widzę są tylko do GF go 7800

Ale może pasują(?)
No na szczescie da sie uruchomic gre bez tych nieszczesnych sterownikow, ale niestety nie mozna wlaczyc anty-aliasingu. Tak Stona gram na laptopie, sprzet jest nowy i ma dosc dobre osiagi. Radzi sobie z wiekszoscia nowych gier (jedynie przy Strengholdzie wymiekl, Crysisa nawet dema nei sciagalem bo i tak by nie poszlo)
No wiesz ale na GF7300 włączać AA w Gearsach to już lekka przesada
W Call od Duty modern warfare 4x wlaczylem i chodzilo plynnie, z tego co widze Gearsy nie maja duzo wiekszych wymagan, takze mozna byloby sprobowac chociaz 2x. Zreszta wazne ze mozna grac, AA bylby tylko milym dodatkiem.
O_o No nie wiem jakim sposobem działają Ci gry z AA x4 na gf7300 . A w jakiej rozdziałce włączasz? Max detale?
Przepraszam ale od kiedy AA działa w GOW na kartach z DX9c?
Stona: rozdzielczosc 800x600. Max detale ? Nie przesadzajmy

Dawido: Pewnie bylem w bledzie, myslalem ze AA nie moge wlaczyc przez brak sterownikow, ale skoro mowisz ze to wina karty to pewnie tak jest.
To raczej wina Unreal Engine
Mati_Siepacz
24 12 2007, 21:39
mam bład WarGame-g4w.exe. czyli jak załączam grę, wybieram poziom trudności, i ładuje się akt to nagle sie wysypuje do windy. Jest na to jakas metoda ? No nie po
to wydałem kase żeby ogladac sobie pudełko...
Mi pomógł crack . Nie wiem czy jest inny sposób. Patch niedawno wyszedł, może pomoże
CYTAT(Mati_Siepacz @ 24 12 2007, 21:39)

mam bład WarGame-g4w.exe. czyli jak załączam grę, wybieram poziom trudności, i ładuje się akt to nagle sie wysypuje do windy. Jest na to jakas metoda ? No nie po
Jest. Musisz zgrac z netu pakiet plikow do podmiany (ok. 300MB). Niestety nie mam juz linka do torrenta wiec bedziesz musial samemu poszperac po necie.
A wypowie sie ktos na temat Gearsow procz gadek czysto technicznych ? Ja wam powiem ze szczerze mowiac spodziewalem sie czegos wiecej po tych wszystkich dobrych notach na X360. Rozgrywka procz krotkich wyjatkow jest dosc monotonna. Wchodzisz na miejscowke - wyskakuja locusci - szukasz ukrycia i prujesz do nich. Po zabiciu wszystkich idziesz do nastepnej miejscowki i znowu to samo...
Jednak mimo tego gra ma cos w sobie ze chce sie grac dalej, na plus tez trzeba zaliczyc charyzmatycznych bohaterow. Fajna gierka, ale bez przesady ze to jakis mega killer. Nowy CoD duzo bardziej mi sie podoba.
sam sobie odpowiedziales

- wszystko zalezy od gustow - mnie na poczatku sie nie podobala ale dalem jej druga szanse i 3 razy ja skonczylem wraz z COOPem pozatym kazdy gatunek jest monotonny - wyscigi

scigasz sie i na 90% jestes i tak pierwszy

, rpg, fppsy,itd
hmm wlasnie jestem po multiplayerku, na rangingu. No i co? taka padaka ze szkoda gadac, 3 servery w egzekucji znalazlo ( od 1 do 19 meczy. ) przeszukalem i padaka, gra na PC umarla w dniu premiery ( online ) o wiele wiecej sie dzieje na meczach nie rankingowych. Swietnie ze dziala moje konto XBOX Live na GoW PC ( Windows Live )
Jezeli chodzi o sama gre, jak w HL2 nie wyobrazam sobie gry na padzie ( wyobrazam, gralem na X'ie i 360tce... ) tak w GoW na klawiaturze "ne da se" kamuflowanie i celowanie, paskudne, pad do tej gry to podstawa, mysle ze gow nalezy do tych gier, w ktorych gracze PC dostawali by w d... bynajmniej tak bylo w moim przypadku, na padzie zdecydowanie lepiej mi szlo, nic innym graczom na klawiaturach. PS. na swieta dostalem GoW od kolegi na prezent, ksiazeczka wypas, plakat padaka jakich malo ( "kula w leb" ) co do wersji polskiej gry, tylko tyle "żenade"
Nic, czekam az ktos z graczy konsolowych zaprosi mnie na partyjke gow, wtedy zapodaje plytke do konsoli.
czesio83
26 12 2007, 12:15
CYTAT(Mejm @ 25 12 2007, 19:18)

CYTAT(Mati_Siepacz @ 24 12 2007, 21:39)

Jest. Musisz zgrac z netu pakiet plikow do podmiany (ok. 300MB). Niestety nie mam juz linka do torrenta wiec bedziesz musial samemu poszperac po necie.
tak ci sie dzieje w orginalce:( myslalem ze tylko na piracie takie kwiatki byly a chcialem sobie kupic girsiaki
te pliki mi nie pomogly moze tobie pomoga wysylam ci pw:)
Sandking
30 12 2007, 11:32
Nie do ukrycia jest fakt, iż GoW był robiony czysto pod pada, zaś sama rozrywka jest po prostu konsolowa, więc PCtowcy mogą się trochę krzywić i szukać odpowiedzi na pytanie "Dlaczego na x360 tak chwalili ten tytuł?". Sam zapytam się graczy, którzy skończyli już wersje na PC - czy nowy rozdział jest wart zagrania?
Szkoda że w tej grze pad nie działa
LegionPolski
30 12 2007, 12:47
CYTAT(stona @ 30 12 2007, 12:32)

jo, jak myślą, że będę kupował pada od X'a, żeby w GOW na padzie pośmigać to ich zdrowo popier,doliło.
mam Rumblepada 2, który złym padem nie jest, a w grze mam pozmieniane kierunki, coś zyebane z klawiszami i ogólnie grać się nie da - w opcjach nie da rady tego przestawić.
pomijając ten wkurzający aspekt (muszę grać na klawiaturze ;x) gierka jest świetna. pięknie zoptymalizowana, świetny klimat i grafika, w miarę trudna.
CYTAT(stona @ 30 12 2007, 12:32)

tzn gra nie wykrywa pada i nie mozna przypisac mu klawiszy do przyciwko? jesli tak to sproboj programu XPADDER - ustawiasz sobie przyciski z PC na pada
doszedłem podczas jednego posiedzenia do końcówki 1 aktu, dzisiaj odpalam Gearsy, loguje się jak zawsze na swój profil a tu ni huhu nie ma moich saveów
Dr.Czekolada
31 12 2007, 15:08
Ja mam głupi problem, chodzi o działanie gry. Otóż często zdarza się kłopot z ,,framratem" (tzn sama gra płynnie chodzi, jade na Atchlon 64 X2 3600+, GeForce 8600 GT, 1 GB RAM, po prostu mam wrażenie że to ,,zatrzymywanie się" gry spowodowane jest prockiem), i owszem przed włączeniem gry mam komunikat o udpate do sterowników procka, lecz po ich zainstalowaniu i resecie PC - znowu prosi o ich instalacje..... WTF ?? O_O. Błagam pomóżcie !!, pozdrawiam.
CYTAT
doszedłem podczas jednego posiedzenia do końcówki 1 aktu, dzisiaj odpalam Gearsy, loguje się jak zawsze na swój profil a tu ni huhu nie ma moich saveów
W ogóle to ciężko stwierdzić gdzie jest plik z sejwami o_o, sam zrobiłem kopie czego trzeba przed formatem kompa, wklejam...... i profilu nie ma..... (fak).
CYTAT
Dlaczego na x360 tak chwalili ten tytuł?
Proszę was ..... to śmieszne pytanie, BTW GOW już można bardziej zrozumieć niźli HALO czyż nie ?

.
BTW - jak mogę założyć konto live ?, chciałbym pograć w sieci ale nie wiem jak

.
CYTAT(ping @ 31 12 2007, 00:21)

To dosc czesty problem. Tez go mialem ale jakos udalo mi sie gre ukonczyc (sie sprezylem i w 2 podejsciach padla xD). Moj kumpel tez mial ten sam problem (co sie dziwic kopia ta sama) ale wykumal jak go obejsc. To jest oczywiscie tylko teoria i wcale nie musi to na 100% dzialac ale jemu zadzialalo wiec wrzucam.
Otoz najpierw trzeba normalnie stworzyc sobie swoj profil (nazwijmy go A) i zrobic na nim sejva. Teraz przy nastepnym uruchomieniu gry tworzymy sobie 2 profil (B) i gramy oraz saveujemy na nim . Wylazimy z gry. Kiedy ponownie wejdziemy do gry zeby zagrac giera automatycznie wgra nam profil A. Patent polega na tym zeby sie po prostu przelogowac na profil B i na nim kontynuowac gre. I tak za kazdym razem na poczatku. Ale jak mowie to sa gusla i wcale nie musi to byc rozwiazanie. Po prostu jemu savey bardzo dlugo trzymaly sie na dysku i dopiero zniknely kiedy sam je usunal.
@Dr.Czekolada Te chrupniecia zdaza sie kazdemu. Ot tak ta gre zrobiono. Na PGA przyjzalem sie girsom i tez chrupanie bylo a raczej kompy, na ktorych smigaly nie byly brane z pierwszej lapanki.
Jesli idzie o ten komunikat o sterownikach to instalacja updateu nic nie daje i po resecie znow jest to samo. I tak w kolko. Ja tego po 2 instalce gry w ogole nie wgrywalem i gre przeszedlem bez problemu (no jesli nie liczac tych saveow).
z tego co widzę po google wiele osób ma podobny problem z save'ami. Zabawa z profilami mnie nie interesuje bo gram na swoim xboxowym gamertagu. Dziwne że panowie z Epic nie wydali jeszcze stosownego patcha naprawiającego problem...
Szakal v_1
1 01 2008, 16:13
Ostatnio zakupiłem GOW.Chciałem zobaczyć jak to w online wygląda,zrobiłem konto xbox live by móc się połączyć,zrobiłem aktualizacje.I jak pobiera mi profil gracza by już się połączyć online to wywala mi coś takiego:
Nie można się połączyć z uslugą LIVE.
Kod błędu: 0x8015190a
Wogóle to pisze że w moim regionie nie jest dostepna usluga LIVE.Ktoś już miał taki problem.Prosze o pomoc.Z góry dziękuje.
Pozdro
ja miałem taki problem i musiałem zmienić locale swojego konta z polski na USA
Szakal v_1
1 01 2008, 18:45
Ping przeszukałem fora inne i właśnie zmieniłem na Irlandie pochodzenie.Oczywiście działa,ale ten multiplayer zniechęca.Nie mam Xboxa360(tylko PS3)Xboxa będe miał na wakacje i wtedy porównam gearsa na PC a na X.Podobniez GOW na PC stracił swoj klimat w MP.To prawda???
Nie stracil, poprostu jezeli chodzi o MP, to jest strasznie nie dopracowany oraz ubogi. Wiele gier na pc, ma podobna grafike i multi jest bardziej wciagajace ( Crysis/UT3 ). Na x'a jest tylko gow i halo3, jezeli chodzi o multi, no i jeszcze cod2/cod3/cod4, wiec jest bardzo maly wybor. Natomiast na pc, jak to na pc, takich gierek jest od groma, no i nie trzeba kupowac Windows Live, aby pograc, tylko sa darmowe(mowie o rozgrywce online).
Szakal v_1
2 01 2008, 20:42
W trzecim akcie bylem na Gowie.Włączam gre zadowolony że pogram sobie a tutaj nie ma savów ;/ Płace za orginalną gre 120zl,a tutaj nie dosyć że padają savy to moim kumplom jeszcze wywala do windy.Chamstwo.Jutro wyśle jedno pisemko do odpowiedniego człowieka.Nie zamierzam znów rozpoczynać Gowa skoro znów savy mogą się usunąc ,to przecież sensu nie ma;/(Myślalem że komputer rozj.ebe jak to zobaczylem)
Sposob na znikajace savy:
Nie klikac na new game ani w inne tryby, tylko odrazu dac na load czy jak to tam sie zwie.
niewiem czy to we wszystkich przypadkach pomaga ale mi pomógł .
czesio83
4 01 2008, 01:06
nie po to sie placi zeby miec takie kwiatki nie klikac bo sie z

pi. najlepsze jest to ze nic sie z tym nie da zrobic ciekawe ile % ludzi ma dzialajace sejwy.
bo grac kilka razy i stwierdzic ze niema sejwa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.