Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gears of War
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2, 3
da$io
Witam Panowie i PAnie happy.gif Czyżby nikt z was na tą grę nie czekał?
signap
wiesz przez rok czasu posiadaczy 360 - ukonczyli ja pewnie ze 100 razy chytry_.gif zapewnie byly wyjatki ze pececiarze kupowali GOWa by zagrac. Ja osobiscie czekam jedynie ze wzgl na nowy etap - jesli by go nie bylo (tzn jakis dodatkow) to bym sie nie interesowal bo ukonczylem ja ze 4 razy. Poza tym na PC ma byc edytor i jak sie pojawia jakies fajne mapki to siegne ponownie
Jinxters
Ja wyczekuję pecetowych Gearsów z wywieszonym jęzorem!!! Już tylko 16 dni do premiery
da$io
signap pisałem do posiadaczy PC nie posiadających x'a! Jest to chyba jedyna gra na 360 dla której kupiłbym ta konsolę bez zastanowienia ale skoro ma wyjść na PC zaoszczędzę trochę wink.gif
signap
zaoszczedzisz na ...? Pewnie twoj komputer nie kosztowal 1400zl chytry_.gif
Jinxters
CYTAT(signap @ 23 10 2007, 04:23) *
zaoszczedzisz na ...? Pewnie twoj komputer nie kosztowal 1400zl chytry_.gif

PLUS dobry HDtv(dlaczego posiadacze konsol ng zawsze o tym zapominają)...a po za tym gierka strasznych wymagań miec nie będzie,ale oczywiście jeśli chce się miec grefę lepszą niż na x'ie trzeba zainwestowac w sprzęta wink.gif
signap
HDTV nie jest WYMAGANY lecz ZALECANY inaczje niby nie robili wejscia rgb czy vga... By cieszyc sie rozdzialka 1600x1200 tez trzeba posiadac duzy lcek a nie grac na 17 chytry_.gif
stona
Dobra kolejna wojna która do niczego nie prowadzi. Może zastopujcie ok?

Skoro HDTV nie jest wymagany to równie dobrze na PieCu można grać w 640x480 ( bo takie coś masz na SDTV ( no ok 768x5xx ..nie pamiętam wink.gif ). I tak możemy się przekrzykiwać do usranej śmierci. Może wejdziemy na topic GoW ?

Jakieś demo zapowiedzieli? Czy zrobili coś co ostatnio staje się popularne , czyli wypuszczą demko 2 dni przed premierą ?
sinner
Niestety o demie jak narazie niczego nie wiadomo.
Mnie ciekawią wymagania - czy będzie tak jak przy Crisis że pograją tylko Ci, którzy będą mieli super sprzęty (no chyba że gra na low), czy engine będzie na tyle elastyczny że każdy będzie mógł pograć.
Specu
Sinner - UE zawsze miał to do siebie że śmigał na kompach grubo poniżej wymagań sprzętowych. ludzie z People Can Fly (POLSKIEJ firmy przygotowującej GoW pod PCty) zapowiadają że ruszy nawet na kompie za 700 zeta z supermarketu biggrin.gif

imo na kartach powyzej GF6xxx czy Radeon 9700< powinno chodzić bez problemów, ale to kosztem części fajerwerków graficznych
Mejm
Widzac jak smiga u mnie Unreal Tournament 3 to jestem spokojny o wymagania Gearsow.
Jinxters
CYTAT(Mejm @ 25 10 2007, 13:35) *
Widzac jak smiga u mnie Unreal Tournament 3 to jestem spokojny o wymagania Gearsow.

Mam to samo(UT3 działa mi praktycznie na max) a Sinner skąd wiesz,że Crysis będzie wymagał "super komputera" by dobrze działał? to pierwsza gra na nowym silniku więc tak jak w przypadku GoW(i silnika UE) nie można prognozowac na przykładzie innych gier.(imo ściągam własnie demo Crysisa to się okaże hehe )
da$io
Z tego co przeczytałem o Crysis na moim 7600Gt to sobie lepiej zapomnę i to jest kryzys happy.gif ale o GoW jakoś jestem spokojniejszy! Niedługo premiera, stay tuned!!!
Jinxters
Na Gametrailers pojawiło się kilka filmików z wersji na PC oto one:
http://www.gametrailers.com/player/27302.html

http://www.gametrailers.com/player/27302.html

http://www.gametrailers.com/player/27257.html

Co ciekawe na początku dwóch ostatnich filmików pisze na jakich kompach był "uruchomiony" filmik...hmm więc jednak niskie wymagania jeśli to prawda smile.gif
pawel3569
CYTAT(da$io @ 29 10 2007, 03:57) *
Z tego co przeczytałem o Crysis na moim 7600Gt to sobie lepiej zapomnę i to jest kryzys happy.gif ale o GoW jakoś jestem spokojniejszy! Niedługo premiera, stay tuned!!!

Ja na 7600GT 1,5GB ramu i athlonie 3600+ w demo Crisisa spokojnie gram na średnich. Więc nie wierz we wszystko co czytasz.
Mejm
CYTAT(pawel3569 @ 1 11 2007, 18:12) *

Ja na 7600GT 1,5GB ramu i athlonie 3600+ w demo Crisisa spokojnie gram na średnich. Więc nie wierz we wszystko co czytasz.

Wlasnie, nie wierz we wszystko co czytasz... dry.gif
da$io
Crysis Crysisem ale mamy dopiero początek listopada a już premiera GoW została przeniesiona na 22 listopada.... mad.gif
signap

ludzie od Crysisa mowili ze pojdzie nawet na 4 letnim kompie i poszlo - co prawda na low i nie w 60fps ale poszedl podobnie ma byc z GOWem - ma pojsc na kompach z supermarketu
Dr.Czekolada
... To dlatego że będzie mnogość konkretnych ustawień graficznych, dla mnie bomba tongue.gif.
Mejm
CYTAT(Dr.Czekolada @ 4 11 2007, 12:37) *
... To dlatego że będzie mnogość konkretnych ustawień graficznych, dla mnie bomba tongue.gif.

Nie bylbym tego taki pewny. W Unreal Tournament 3 sa chyba tylko jakies 4 suwaki robiace za ustawienia grafiki xD
czesio83
CYTAT(signap @ 4 11 2007, 07:37) *

ludzie od Crysisa mowili ze pojdzie nawet na 4 letnim kompie i poszlo - co prawda na low i nie w 60fps ale poszedl podobnie ma byc z GOWem - ma pojsc na kompach z supermarketu

ale mi to frajda grac na ustawieniach ..z supermarketu'' jeszcze widzac jak gra pomyka na dobrym kompie nie wspominajac juz o x360
stona

laugh.gif Poproszę screena z włączonym frapsem w momencie jak wychodzisz z dżungli na plażę ( przy antenie). Zobaczymy to spokojnie na średnich. No chyba że te średnie to medium na 800x600 laugh.gif
qube-pl
Pytanie tylko jaki jest sens grania w Crysis na srednich ustawieniach, gdzie cała magia tej gry czyli grafa ryjaca beret wygląda biednie??
Taka sama sytuacja jest z GoW, chcesz zobaczyć majstersztyk?Włacz high detail happy.gif .

W Crysis na sprzecie E2160@315Ghz+2GB@930Mhz+8800GT+20" Wide W rozdziałce 1680x1050 na High mam min 33 klatki na very High mam 15-17 laugh.gif
Już na high gra wygląda cudownie , znacznie lepiej niż na medium gdzie gra wygląda gorzej niż Far Cry.

signap
sam sobie odpowiedziales - gra dla megakomputerow pozatym nawet najlepszy pewnie nie bedzie mial stalych 60fpsow. Jesli kogos nie stac na kompa za 4-5k to nie moze sobie juz pograc na medium? Gra to istny bencz i tyle bo nic nowego (procz kombinezonu i grafiki i dla niektorych fizyka) ona nie wnosi wyglada to na mod do FC
ako
Gra nie dziala poprawnie na Catalyscie 7.10 O_o Downgrade nie robie, nie ma mowy wink.gif
Dawido
CYTAT
sam sobie odpowiedziales - gra dla megakomputerow pozatym nawet najlepszy pewnie nie bedzie mial stalych 60fpsow

Właściwie to do tej gry (i ogólnie do fpsów) wystarczy stałe 25fps. To przecież nie racer...
LegionPolski
CYTAT(signap @ 9 11 2007, 11:14) *
sam sobie odpowiedziales - gra dla megakomputerow pozatym nawet najlepszy pewnie nie bedzie mial stalych 60fpsow. Jesli kogos nie stac na kompa za 4-5k to nie moze sobie juz pograc na medium? Gra to istny bencz i tyle bo nic nowego (procz kombinezonu i grafiki i dla niektorych fizyka) ona nie wnosi wyglada to na mod do FC

no przesadzasz i to znacznie, zawyżając dwukrotnie cenę i fps'y, które są wymagane do komfortowej gry.
komputer za 4-5k? Ty se chyba żartujesz, ja będę kupował sprzęt za ~2k i patrząc po wszystkich WIARYGODNYCH testach będę mógł spokojnie grać na high, z tym, że w małej dla większości rodzielczości (bo 1280x1024 / ale tak czy siak nie grałbym na większej, dla mnie taka rozdziałka jest świetna, bo teraz gram na 1024x768 i nie muszę mieć 1600x1200).
fps'ów nie musi być bez przerwy stałych 60 żeby się dobrze grało (chyba, że dla durniów co to grę odpalają z załączonym frapsem i im się nie podoba jak mają niepełne 60).
Dabman
C2D 6300 1.83GHz, GF 7600GS, 2x 1GB DC Gail Ultra 800MHz, gra chodzi na medium w 1024 plynnie, na high juz mam jakies 15-20FPS na high + 1 opcja vf nie da sie grac:( nie dziwie sie, komp nie zly, lecz grafa srednia, zobacze na dniach jak w sli to pojdzie, na takiej grafice.

Z checia bym poznal dokladne roznice w grze/grafice, miedzy XBOX360 a PC.
Bo sam nie wiem czy mam grac w gre drugi raz, czy nie.
signap
graficznie lepiej ale na 360 nie masz dodatkowego epizodu

@LegionPolski
no i na ile ci starczy komp za 2k?
LegionPolski
CYTAT(signap @ 10 11 2007, 13:07) *
graficznie lepiej ale na 360 nie masz dodatkowego epizodu

@LegionPolski
no i na ile ci starczy komp za 2k?

ale ja nie mówiłem, że będę miał sprzęt na 5 lat, nie chce wchodzić na temat "długowieczności" komputerów ponieważ zawsze wolałem i wole konsole.
mówiłem tylko, że GOW SPOKOJNIE pójdzie mi na gf8800gt / 2gb ram / podkręcony e2140.
signap
czy wy tez macie takie chwilowe dropy co jakis czas jakby cos sie ladowalo w czasie gry?
Dawido
Nie jesteś sam. Wuchta ludzi ma ten sam problem. Gra mi chodzi płunnie a tu co chwila przycinki. Gra jest zabugowana strasznie. Sprawdz oficjalne forum. Prawdopodobnie problem lezy w tym kurewskim live.
signap
ale co ma Live jesli grasz offline?

Dla tych co ukonczili gre na 360 - niepotrzeba przechodzic calej gry miec ten dodatkowy akt wystarczy wybrac ostatnia opcje gdy na ekranie pokazie sie CONTIUNUE i Load last czekpoint
Coati
mam problem przy instalacji... jak to cholerna gre zainstalowac na jakimkolwiek innym dysku niz C?! podczas instalki wybieram... dajmy na to D, a program instalacyjny tworzy tylko pusty folder na dysku i cala gre instaluje na c gdzie nie mam miejsca[partycja systemowa].
signap
ja nie mialem z tym problemow zainstalowal sie na D
Mariusz_83
CYTAT(Coati @ 11 11 2007, 23:19) *
mam problem przy instalacji... jak to cholerna gre zainstalowac na jakimkolwiek innym dysku niz C?! podczas instalki wybieram... dajmy na to D, a program instalacyjny tworzy tylko pusty folder na dysku i cala gre instaluje na c gdzie nie mam miejsca[partycja systemowa].

Przy instalacji klikasz na dole instalatora, przycisk More Options czy coś takiego tongue.gif

Dropy animacji pojawiają się przy sejwowaniu checkpointów

Gra wymiata biggrin.gif
bajej
ath64 3200+, 1GB ramu i 7600GT - jest sen odplac? Bo demko ut3 nie wygladalo dobrze confused.gif (ale dzialalo plynnie).
Mejm
CYTAT(bajej @ 12 11 2007, 23:17) *
ath64 3200+, 1GB ramu i 7600GT - jest sen odplac? Bo demko ut3 nie wygladalo dobrze confused.gif (ale dzialalo plynnie).

Mam taki sam konfig tylko 2GB ramu i odpalilem giere w max detalach (ostatni rozdzial bo pewna "zywa" usluga uniemozliwia mi granie od poczatku...) i chodzilo bardzo przyzwoicie. Oczywiscie plansza jest ciemna i pewnie dlatego ale jak mowie nie moge uruchomic samego poczatku. Mimo wszystko, moim zdaniem, jest sens odpalac.
czesio83
CYTAT(Mejm @ 13 11 2007, 00:26) *
CYTAT(bajej @ 12 11 2007, 23:17) *

Mam taki sam konfig tylko 2GB ramu i odpalilem giere w max detalach (ostatni rozdzial bo pewna "zywa" usluga uniemozliwia mi granie od poczatku...) i chodzilo bardzo przyzwoicie. Oczywiscie plansza jest ciemna i pewnie dlatego ale jak mowie nie moge uruchomic samego poczatku. Mimo wszystko, moim zdaniem, jest sens odpalac.

pytanko:) o co biega z tym livem ze nieda sie grac jest jakies zabezpieczenie???? albo da sie grac od poczatku
Mejm
CYTAT(czesio83 @ 13 11 2007, 15:47) *
pytanko:) o co biega z tym livem ze nieda sie grac jest jakies zabezpieczenie???? albo da sie grac od poczatku

Po wybraniu kampanii, poziomu trudnosci itd. nastepuje load pierwszego etapu po czym w polowie wyskakuje blad pliku "WarGame-g4w.exe" (czy jakos tak nie pamietam dodkladnej nazwy) i giere wywala do windowsa. Najsmieszniejsze jest to ze problem wystepuje zarowno u zlodzieji jak i u ludzi co wydali 50$ na gre xD Blad jest randomowy i nikt nie wie czemu u niektorych dziala a u innych nie. I nie jest to jakies zabezpieczenie. Po prostu grajac "offline" nie ma mozliwosci zdobywania achivementow.
czesio83
to nieladnie:( pewnie bedzie jaks latka ciekawe czy jest wiecej ludzi co im chodzi czy tez wiecej co maja kredki dry.gif fajnie kupic sobie ze sklepu nowe girsy w domku instalka i zonk icon_chainsaw.gif
signap
ten dodtkowy akt ktorego posiadacze 360 niemaja i nie beda miec jest przereklamowany - na Casual starczy on gdzies na 1h (moze nawet i mniej), dodatkowo walka z Burmakiem to 1-2min...
bajej
eee tam wazne ze GOW jest na PC biggrin.gif. GRa sie arcyfajnie, chociaz juz widzialem kilka bledow tongue.gif, zawislem kilka merow nad ziemia, nie mogac nic z tym zrobic. Albo biegnac tym szybkim ruchem nagle mnie podnisolo w powietrze i tak przesunęło mnie kilka metrow biggrin.gif. Ale i tak jest wypas ^^
bajej
Takie pytanie, wam tez podczas wlaczania gry pojawia sie info o zainstalowaniu nowych sterownikow od amd? zainstalowalem, uruchomilem ponownie pc i znowu to samo -_-. Do tego doszedlem sobie do checkpointa, wyszedlem z gry i po chwili wlaczylem gre znowu i okazalo sie ze nic sie nie zapisalo !! confused.gif help
signap
ja nie mialem problemow z savemai/czekami ale duzo osob mialo ten problem ale narazie chyba sposobu na jego rozwiazanie ni ma
da$io
Fajno! a skąd macie grę? Według oficjalnych informacyj premiera dopiero ok 21 listopada!
Mejm
CYTAT(da$io @ 15 11 2007, 08:40) *
Fajno! a skąd macie grę? Według oficjalnych informacyj premiera dopiero ok 21 listopada!

Z usa.
rad
@Mejm

Czy udalo Ci sie w koncu rozwiazac sprawe z tym bledem, ja mam to juz na starcie gdy kolezka mnie pyta czy wlaczyc trening czy idziemy na skroty.
I mam tez problem z tym ze gra instaluje sie tylko na C mimo ze wybieram inne partycje. Cholera ale sie nadenerwowalem bo na systemowce nigdy za duzo miejsca nie mam. Oby wyszedl szybko jakis patch na ten blad.
signap
ja nie mialem zadnych problemow ani z gra ani wyborem innej partycji
Mejm
CYTAT(rad @ 16 11 2007, 04:17) *
@Mejm

Czy udalo Ci sie w koncu rozwiazac sprawe z tym bledem, ja mam to juz na starcie gdy kolezka mnie pyta czy wlaczyc trening czy idziemy na skroty.

Tak. W sieci znalazlem rozwiazanie. Linka przesle ci w PM bo mnie zbutuja. Ogolnie trzeba to co jest w pliku rar nagrac na juz zainstalowana i spaczowana gre. Jedyny mankament jest taki ze NIE WOLNO tknac new campagne w momencie jak masz jakies checkpointy bo caly progres pojdzie fpysdu.

CYTAT(rad @ 16 11 2007, 04:17) *
I mam tez problem z tym ze gra instaluje sie tylko na C mimo ze wybieram inne partycje. Cholera ale sie nadenerwowalem bo na systemowce nigdy za duzo miejsca nie mam. Oby wyszedl szybko jakis patch na ten blad.

Tutaj szczerze nie wiem co jest przycyzna. Podczas instalki jest cos takiego jak more options. Wybralem partycje E i tam sie zainstalowala gra. Acha, odznaczylem tez ptaszka "install for all" czy jakos tak. Byc moze w tym lezy przyczyna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.