Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: litery dysków
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
alienator
nie ogarniam co mi się zrobiło. w sumie nic strasznego, ale trochę mnie wkur.wia

chciałbym żeby napędy optyczne miały litery F i G, a dyski żeby były C, D i E.

da sie zrobić?
stona
Jeśli już poinstalowałeś coś na tych dyskach to nie bardzo bo byś musiał zmieniać wszsytkie ścieżki dostępu żeby wszystko poprawnie działało. Ale zawsze możesz spróbować smile.gif

Panel sterowania>Narzędzia administracyjne>Zarządzanie komputerem>Zarządzanie dyskami
PPM*(lub RMB** dla anglojęzycznych wink.gif ) na dysku> zmień literę dysku i ścieżki

Proszzzz

* Prawy Przycisk Myszy
** Right Mouse Button

To tak dla retardów wink.gif
alienator
akurat tam mam tylko empetruchy/instalki więc noł problem.

dzięki stonek.
Stachu
fuck, mialem to samo, a własciwie pomieszałem dyski, miałem windowsa xp na partycjach C w starym dysku, ktory cchiałem odłaczyć. Nagrałem system na drugi dysk. Ale na partycje E. Odłaczyłem stary dysk i nie cchiał system wystartować dlatego cchiałem zmienic ten E na C. No i odpaliłem reg32. Pozmieniałem sciezki...i lipa, sypły soe oba systemy

da sie tak zrobic zeby komp startował tylko i wyłacznie z partycji E?

stona
Znaczy co? Bo teraz to już nie kapuję co tam namieszałeś XD Żeby wybierać z którego dysku startuje system można:

a) zmienić to w biosie ( ale tylko dyski fizyczne)
b) załadować jakiegoś bootloadera
c) pozmieniać wpisy w boot.ini
Stachu
noo i o to chodziło:]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.