Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Gry z dzwiekiem 5.1
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Gacek44
Nie znalazłem odpowiedniego tematu więc zakładam ten.
Moje PS2 jeszcze na chodzie więc postanowiłem wykorzystać jej świecące wyjście optyczne.
podłączyłem głośniczki 5.1 i się zastanawiam w co zagrać?

Przypomniało mi się że w GTA:Vice City jest dźwięk DTS więc załączam, i jest ok. Grałem kilka godzin, swietnie słychac co się z której strony dzieje.
Na kolejny ogień poszła Onimusha z dźwiękiem Dolby Pro Logic (który podobno działa tez ze zwykłych kabli chinch(?)) i niestety tym razem głośniki nie wykumały kodu dźwięku musiałem je ustawić na Dolby Pro Logic II (i tu zonk, są 2 takie opcje z dopiskiem Movie i Music. Brakuje Game) i niestety tym razem nie dało się juz usłyszeć tak świetnie, odwzorowania dzwieku w przestrzeni jak to miało miejsce w przypadku GTA
Na dźwięk Dolby Digital natknąłem się też przy RPGu Ar Tonelico Melody of Elemia, lecz niestety Dolby Digital załączyło sie tylko w intrze gry, reszta gry działała w DPLII ale może przez grafike 2D nie dało sie usłyszec nic ciekawego.

Jakie znacie gry z dzwiekiem przestrzennym?
PIOTRUS
SSX3-DTS 4.0
NBAStreet 3-DTS 4.0

W Pro Logic II jest cała masa gier i jest bardzo przyzwoicie.Np.MOH:EA,Burnout 3,MGS3,DMC3,seria Splinter Cell,SSX On Tour no i bardzo dużo innych nie chce mi się teraz przypominać.Generalnie prawie wszystkie gry oferujące PLII zapewniają ciekawe wrażenia.Zdziwiłeś mnie tym Vice City bo nie pamiętam żeby tam był DTS ale to było dawno i może nie zauważyłem,w każdym razie sprawdzę bo tam przypominam sobie tylko PLII.Ja w GTA grałem w stereo bo tam akurat dźwięk przestrzenny raczej przeszkadzał chociażby w słuchaniu stacji radiowych(szły z centrala i to było marne)

Co do różnych intro z gier to numer jeden dla mnie jest Soul Calibur 3 z Dolby Digital EX 6.1 masakra,inne równie dobre to np:Gran Turismo IV,Onimusha 3,DMC3.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.