Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kupie sticka Namco
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Hardware
NemoKOF
Jak w temacie, kupie sticka Namco za jakies rozsadne pieniazki.
ornit
CYTAT(NemoKOF @ 30 10 2007, 16:29) *
Jak w temacie, kupie sticka Namco za jakies rozsadne pieniazki.

Akurat wpadłem a tu TAKI temat. No sorry, ale nie mogę się powstrzymać od spamu jednak muszę...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Stasiu! Miesiąc, dwa? Ciebie się sticki nie trzymają laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kowal
ja ci zrobie jeszcze drugiego mega LOOOOOOLAA
miałes optyka najlepsza gałe do 2D
i sprzedałes ja jakiemus.... Tekkenowcowi

ojacie nie pierd... TEKKENOWCOWI ---- blasphemy

i na co stryjek zamienił sikierke?
na breloczek rajmana!
NemoKOF
Ech, biggrin.gif mordy wy moje. Nie gram juz w 2d, chcialem sobie pograc w VF5 i musze powiedziec szczerze, ze ta galka sie do tego srednio nadaje. Najchetniej zrobilbym cos na mag-sticku zeby szybko mi wchodzily kierunki ale nie mam ochoty ani pieniedzy na to. Prawda jest taka, ze chce jakiegos malego sticka zeby tylko w ta jedna gre popykac. Jest jeszcze jedna opcja - bylem strasznie w tyle hajsem i mi uratowal tylek ten stick, bo sie dogadalismy na narpawde dobre pieniazki.

I TAK NAPISZE - DZIEKI CI KOWAL - naprawde najlepszy stick do 2d na jakim kiedykolwiek gralem plus tyle informacji ile od ciebie wyciagnalem bylo warte tej kasy. Teraz musze mierzyc sily na zamiary - nie gram w 2d i nie chce miec tak duzego sticka, nie potrzebuje juz czegos takiego.

Spamerzy wy moi biggrin.gif Nie bruzdzic mi w temacie! wink.gif
TekkenBobTerminator
a za ile chcesz kupić tego sticka - mam do sprzedania takowego ...
kowal
Nemus przeciez ty masz X-klocka
a namco jest cyfrowka i na zadnej przejsciowece nie pojdzie na X
NemoKOF
Hehe, cos ci pokaze: http://pl.youtube.com/watch?v=NEC8GMuA6y0 - zobacz jaki "analogowy" kontroler tongue.gif
szyper
a ja tez chetnie kupie Namcosa. Ewentualne propozycje (nie chce slyszec "a ile dajesz?") prosze na priv. dzieki
C1REX
QUOTE(NemoKOF @ 30 10 2007, 22:04) *
Hehe, cos ci pokaze: http://pl.youtube.com/watch?v=NEC8GMuA6y0 - zobacz jaki "analogowy" kontroler tongue.gif

Ta przejściówka będzie Cię kosztowała GRUBO więcej, niż ten stick.

Mi taniej wyszło kupić customa na sanwie (to co w automacie VF), niż jakieś namco/hori + przejściówka.
I gdzie wejście na headset? Jak chcesz na xLive grać bez headseta?

Kup sobie lepiej sticka hori do X360.

NemoKOF
No widzisz stefan, sprawa jest taka, ze sa dla mnie jeszcze 2 plusy tej przejsciowki. Pierwszy to PES2008 - gram w to badziewie kilka ladnych lat (w sensie - ogolnie w rozne PESy) i nie jestem w stanie grac na padzie od x'a, nie nadaje sie DLA MNIE do tej gry. Drugi, to to, ze nie umiem grac na padzie w FPSy i nie lubie tak grac, mialem przejsciowke do xboxa 1 na klawiature i mysz i gralo mi sie zdecydowanie lepiej. Dlatego sie zastanawiam. Inna kwestia jest taka, ze widze ze NIE WIESZ jak dziala ta przejsciowka.

Otoz, ze wzgledow licencyjnych, zeby nie zostac wycietym przez MS ta przejsciowka wymaga przewodowego pada przy podlaczaniu jej do 360'tki i tylko wtedy zostaje rozpoznana. Mozna pada wyciagnac, ale mozna go rowniez zostawic. Jesli go zastawisz i podlaczysz do niego headset, wszystko dziala jak nalezy i da sie grac na livie.

Prawda jest taka, ze ja juz swoje w bijatyczki gralem i teraz nie mam specjalnie czasu ani ochoty grac na powaznie. Przypuszczam, ze pogram miesiac raz na kilka dni i pozniej juz tej gry nie rusze. Jaki jest wiec sens brac sticka, na ktorym na dzien dzisiejszy gralbym TYLKO W TO?? Mam pada od saturna do konsolki ps2 (byla taka reedycja segi) i na nim gra mi sie dobrze w bitki. Jestem w stanie przebolec nawet brak sticka i pograc na tamtym padzie w VF. Takze w moim odczuciu ta przejscioweczka przyda mi sie bardziej niz sam stick.

Pozdrawiam.

Zapomnialem napisac - ta przejsciowka wyjdzie mi mniejwiecej albo troszke taniej niz stick. Mimo, ze ten stick jest teoretycznie tanszy, to nie ma go nigdzie w kraju i przesykla za niego troszke bedzie wynosic (paczka wazy 1.6kg - tak podaje Play-asia oraz wymaga dodatkowej oplaty ze wzgledu na niestandardowy rozmiar.). Koszt przyslki z Hong Kongu przejsciowki to mniej niz 10 usd, sticka 50. W europie jest juz na starcie za sticka wiecej, bo euro jest drozsze. Nic dodac, nic ujac biggrin.gif
NemoKOF
Sprzedany ;P
NemoKOF
W sumie, to ten temat mozna zamknac, swoj cel osiagnalem. Wielkie dzieki -ReN- za info!
ornit
CYTAT(NemoKOF @ 17 12 2007, 10:57) *
W sumie, to ten temat mozna zamknac, swoj cel osiagnalem. Wielkie dzieki -ReN- za info!

Stasiu! Nie zamykaj, bo jak tego sprzedasz* to za 2 miesiące będziesz szukał nowego laugh.gif laugh.gif laugh.gif

*a jestem pewien że to zrobisz...
kowal
nie on teraz bedzie szukał czesci do zmodowania go smile.gif a tam nic nie wejdzie xDD
...przynajmniej zgodnego z jego gustem
czemu ty sobie nie złozyłes po prostu gały na competionie gała jest jak papier toaletowy długo sie rozwija, prosta obsługa i uwaga! -trudno zepsuc happy.gif

burgery jakos nadal na tym graja i pomimo boomu na japonskie lizaki i nie zmieniaja baa nawet widuje sie skosnookich co na tym graja cała brazyli na tym leci, chille i gosiewo

choc Happ własnie im zrobilo burgerom prezent i ich ulubiona "amerykanska" gała jest jzu klepana w Chinach a nie w Hiszpanii

ornit
CYTAT(kowal @ 17 12 2007, 20:12) *
burgery jakos nadal na tym graja i pomimo boomu na japonskie lizaki i nie zmieniaja baa nawet widuje sie skosnookich co na tym graja cała brazyli na tym leci, chille i gosiewo

Korzystając z okazji/offtopu chciałbym się Ciebie zapytać o coś, co od dłuższego czasu nie daje mi spokoju. Słyszałem plotkę jakoby Meksykanie grali na stickach krzyżując przy tym ręce, tj. prawa dłoń -gałka, lewa - przyciski. To prawda huh.gif ?
kowal
grecy tak graja jak zobaczysz w euro kogos co tak gra to an 90% to zorba (styl zorby - jakto ładnie brzmi)

nie wiem jakie (pipi)niki stoja w mexyku ale w krajach III swiata czesto stoja "universalne" caby w ktorych panel 2P jest w lustrzanym odbiciu wzgledem P1.
skad sie to wzieło to nie wiem taka głupia moda była w połowie lat 80 i trwała az do pierwszej połowy 90 własnie w krajach południowej europy grecja hiszapnia itd czemu sie tego nie widzi w USA? bo kraj bogatszy i tam prawie zawsze stały budy oryginalne z grami. natomiast najgłupsze w tym jets to ze gdyby joye były posrodku to duzo starych gier było kontrolowanych 2 stikami i to by miało sens dla takiego "universalnego" caba ale zazwyczaj P1 jets normalnie a to P2 jets lustro. mzoe te wiecej guzikow to do mahjonga xD z gier to te z rotatorami miały czesto joye po prawej stronie.
w japoni caby z lini ponny tez miały ten układ to takie małe niziutkie dla dzieci z 19'' kineskopem dali tak własnie dlatego ze były małe i waskie a reka co steruje joyem czeto ma wysuniety łokiec i tym sposobem zawsze wystawał poza automat a nie rył w drugiego gracza

a i mankuci tak graja ja zreszta tez gdy mi przyjdzie na szybko zagrac w mame na def. cof. to krzyuje rece.

co do graczy ktorzy nie sa lewusami to bardziej naturalne jets trzymanie lewa reka joya ale prawa jets zwyczajnie sprawniejsza i ponoc jak sie raz nauczysz od poczatku grac prawa to znacznie lepiej wpisujesz kombinacje. dla mnie za pozno na testowanie tego dla ciebie zreszta tez musiałby byc ktos swiezy i nie ruszany jakas dziewica orelanska.

aa raz zrobiłem bardzo dawno temu kolesiowi stika w ktorym były 2 zmapowane joye bo on grał na 2 rece jak mu sie zmeczyły to przekładał haha za(pipi)iste czesci to były no ale wtedy do takich sie akurat dorwałem:D postrasze fotka biggrin.gif
NemoKOF
A co wyscie sie mnie tak uczepili mordy wy moje?

Jak sprzedam to sprzedam i tyle. Prawie nie gram ale chce miec sticki do systemow ktore mam w obwodzie, zeby sobie nieco pograc dla przyjemnosci (ostatnio w VF5) i tyle.

Nie chce miec sticka z drewna bo nie sa tak trwale na uszkodzenia mechaniczne i obicia jak twardy plastik, plus chce miec MALE te sticki bo mebli nie chce mi sie nigdzie dzwigac.

Pozdrawiam.

P.S. Namco za 100 zl kupilem wiec po co sprzedawac? Co to jest 100 zl teraz?

P.S.2 Prawie nic nie wejdzie do namco? A co wchodzi? Jakies seimitsu pisales kiedys ze wlazi kowal.
kowal
a tak zartujemy sobie z ciebie smile.gif
co by nie mowic namco miał fajna obudowe, za lekka jedynie lata to po biurku no i nic w to nie chce wejsc procz JLF i JLW. moze LS33 by wszedł w SoulCalibur wlazł wiec w to tez powinien. nawet w JLF trzeba kroic te wypustki od podstawki i najlepiej wsadzic drazek i actuator w JLF z starej gały Namco. drugi bol z namco to ze własnie drazki wystaja dosc wysoko z niego JLF na prawie 3,5cm to za wysoko.
najlepsze jest pudło od DC i kropka
NemoKOF
Zgodze sie, w calej mojej historii na takim sticku przerobionym padem do PSXa gralo mi sie najlepiej i mam zreszta 2 graczy ktorzy na tym graja do dzis (Ornit i Patrol). Ale po prostu juz mi sie nie chcialo kombinowac z tym. Nic nie musze przerabiac, lutowac, wysylac itp. A dodatkowo trafilem na kogos, kto chyba nie gral duzo bo galka chodzi dosc twardo, nie lata jeszcze jak lyzka w szklance wody. Teraz kupilem 2 sticki do Hori do X360 zeby sobie pograc w VF5, napisze ci jakas mala recke kowal ;P Pewnie takie namco, nic wiecej, ale moze sie nie bedzie zle gralo, zobaczymy.
Bażant
POWIEDZMY ŻE JA MAM DO SPRZEDANIA STICKA NAMCO biggrin.gif OFERTY NA PM
kowal
ja szukam samej obudowy tyle ze musi byc w dobrym stanie zwłaszcza plastik nieporysowany blache mozna przemalowac a tego nie.
jak ma sprawne PCB to dopłace jeszcze stan przyciskow i gałki mnie nie interesuje to i tak szmelce moze ich wcale nie byc nawet bo i tak wyrzuce.
wiec jak ktos ma Namco ktory dokonczył zywota to mnie interesuje skora z niego
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.