Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: jaką kartę graficzną wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
Super Big Boss
Chcę kupić nową kartę graficzną do kompa żeby sobie pograć w nowsze gierki. Interesuje mnie karta na której będe mógł płynnie pograć w takie gry jak: Lost Planet, Bioshock, Gothic 3, Oblivion, Wiedźmin. Proszę o doradzenie jakiejś dobrej i w miarę taniej karty na agp. Karta nie musi obsługiwać DirectX10.
ps. mam proc: athlon 64 3000+ i 2gb ramu.
wilku00034
hmm... GF8800 GTS? Jakbyś mógł jeszcze sprecyzowac cene... chyba ze nie masz "limitu", to polecam własnie Ge Forca 8800 biggrin.gif
chm[u]ra
Tja...8800 gts pod agp... HEHEHEH pobodka :)Rozsadnym i niedrogim wyborem bylby wg mnie LEADTEK 7600 GT 256MB 7600GT 560/1400MHz AGP. Do wyrwania nowy za niecale 400 zl. Mysle ze to najrozsadniejsze rozwiazanie pod agp. Chociaz swoja droga uwazam, ze za niecale 200 zl mozna zmienic plyte na taka, ktora obsluguje standard pci-e i zakupic sobie np 8600 gt od palita (najbardziej wypasiona wersja rowniez niecale 400zl) a taktowania lepsze, pobor mocy mniejszy. A krata klasy tego leadteka pod pci-e bedzie o stowke tansza, wiec dostaniesz cos tej klasy za 300 zlociszy. Warto pomyslec nad zmiana plyty. Ja swego czasu kupilem sobie asrocka dual vsta ze zlaczem zarowno pci-e jak i agp i jestem z niego zadowolony. To bylo ponad rok temu, wiec teraz za 200zl kupisz z pewnoscia cos znacznie lepszego.
Super Big Boss
Na AGP nie ma GF8800. A jeżeli chodzi o cenę to moge wydać około 400zł.
stona
Chcesz mojego R x1950GT szafira ? Za 400 + przesyłka jest Twoja, bo przesiadam się na korka z PCIe biggrin.gif

Bioszok chodzi jak masełko,Oblivion i Wiedźmin też ( 1280x1024 ofkoz) , Gotyka nie instalowałem bo IMHO to paściarska seria biggrin.gif
greah
Tylko jedna opcja - X1950
wilku00034
LOL. wybaczcie za ten błąd, nie popatrzyłem (nie pomyślałem?) tongue.gif
kiender
Polecam nowy produkt - geforce 8800 GT 512 Mb. Absolutna rewelacja - bije wszystkie radeony, swojego brata 8800GTS oraz niebezpiecznie zbliza sie do 8800GTX !!!! Sam kupiłem i jestem maksymalnie zadowolony. Skok mocy z niezłego przeciez ati 1950 jest bardzo duzy happy.gif
koniol21
Fajnie ze kupiłeś nowa kartę ale....czy ty chociaż pierwszego posta przeczytałeś? Chodzi o kartę na AGP a nie nowego GF9845674 SXT, którego na te złącze nie ma.
LegionPolski
CYTAT(kiender @ 13 11 2007, 15:36) *
Polecam nowy produkt - geforce 8800 GT 512 Mb. Absolutna rewelacja - bije wszystkie radeony, swojego brata 8800GTS oraz niebezpiecznie zbliza sie do 8800GTX !!!! Sam kupiłem i jestem maksymalnie zadowolony. Skok mocy z niezłego przeciez ati 1950 jest bardzo duzy happy.gif

sorry, za megaofftop, ale jako, że nikt mu od tygodnia nie odpowiadał (dopóki Kiender nie napisał o 88gt) to ja się chętnie zapytam (no mogłem na pw, ale jak jest więcej osób, którzy chcieliby wiedzieć) gdzie i za ile kupiłeś 8800GT? bo ja się czaję na tą kartę (właściwie na cały komputer, bo to kiedy go kupie jest uzależnione od karty...) od 29 października (chciałem kupić właśnie wtedy, jak były po ~800zł, ale z pewnych względów nie mogłem ;f) i chciałbym ją dorwać jak najszybciej w sensownej cenie smile.gif
dzięki z góry.
stona
Legion, to jest jeszcze loteria. Po prostu bierzesz fona i dzwonisz po firmach z pytaniem czy mają. Dlatego właśnie dałem sobie spokój i kupiłem 88GTS 640 biggrin.gif
Elessar
Witam mam pytanie czy karta graficzna sprowadzona z usa bedzie dzialac u nas na naszych kompach? Pytam bo jestem laikiem w tych sprawach
stona
Będzie. Ale nie licz na gwarancję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.