CYTAT(mobie @ 7 11 2007, 10:00)

Szkoda kasy, widziałem te telewizory i jakość wykonania beznadzieja.
Full HD przy tak małej przekątnej nie ma sensu, z przeprowadzonych padań minimalną róznice widac dopiero z 1.5 metra, powyżej tej odległości ludzie nie są w stanie zobaczyć róznicy. Trzeba też pamiętać, że matryca full HD radzi sobie najlepiej w takiej rozdzielczości. Przy 720p i sygnale SD jakosć będzie gorsza niż na telewizorze HD Ready. Zobacz ile jest gier w 720p a przekonasz się, że full HD w tym momencie to lekki bezsens.
widziałem dzisiaj w gazetce 40 calowy Sony KDL-40S2510 za 3999 zł, możesz też się zastanowić nad 40 calowym Samsungiem R82. Z tych telewizorów raczej był byś zadowolony.
Ze co ?? Nie wiem co czytałeś ale na pewno nie porównywałeś wzrokowo paneli full hd z hd ready. Sam mam samsunga 40' full hd, łaziłem, oglądałem, dotykałem i powiem ci że na tych "głupich" 40 calach z 2,5m/3m widać różnicę pomiędzy 1080p a 720p
CYTAT(tewus @ 5 12 2007, 19:51)

no wiec olewka.
teraz za to napalilem sie i juz go chyba wezme, na LCD Daewoo 42" HD Ready. stal obok bodajze samsunga i czasami obraz wydawal mi sie nawet ladniejszy niz na samku. dogodne raty - okolo 120 zl miesiecznie. trzy lata gwarancji. slyszeliscie cos o nim?
Nie porównuj broń Boże obrazów tv supermarketach !!! Idź do małych "prywaciarzy", najlepiej z koncikiem do testowania, poogladaj filmy na dvd, hd dvd, przede wszystkim pograj na przytarganej ps3 i dopiero wtedy podejmij decyzję.
Jeśli chodzi o daewoo to raczej odradzam, kiedyś pracowałem w znanej sieci rtv/agd i nauczyłem się że daewoo nie robi dobrych sprzętów. Wierz mi, lepiej trochę kaski dołożyć i kupić coś z czego napewno będziesz zadowolony
CYTAT(Felippe @ 5 12 2007, 21:44)

Tewus - sprawdź sobie w Saturnie w Silesia City, czy mają jeszcze Sharp LC-42XD1E.
Ostatnio był w ich gazetce za 4500,00zł.
Całkiem przyzwoity wybór, tak jak i samsung LE40M87BD, NAPRAWDĘ przyzwoite full hd za nieduże jak na tą klasę pieniądze.