Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Halo - OSTy
Forum PSX Extreme > Kąciki > Halo Arena
Maiden
Do otwarcia tematu zainspirowało mnie otwarcie przez bungie oficjalnej strony ścieżki dzięwkowej Halo 3.

www.halo3ost.com Znajdziecie tam sample, oraz niedostępny dotąd film.

Co myślicie o dotyczasowych OSTach?
Który był najlepszy?
Ktoś z was zamierza kupić oryginał?
A może wspólnie ściągniewy większą ilość płyt z Amazona? (Przypominam że dolar stoi < 2.4zł).
Uzny
Ogolnie paczac, halo od zawsze mialo roscoorf osty. Jednak na tym z 3ki sie troche zawiodlem, liczylem na duzo nowych utwor a dostalem remixy z dwoch poprzednich (z nastawieniem na 1) czesci. Jest tez pare nowych songow ale imo brakuje im do "under cover at night" czy "unforgotten", choc jest jeden bialy kruk - "farthest outpost" 9h0
Yoyo800
Moim zdaniem ost z halo ogolnie rozpierdala. Za(pipi)iste harmonie swietna dynamika. Aranzacje w trojce nie sa moze jakies super przepro ale to wciaz bardzo wysoki poziom. Ja chcialbym tylko zeby w czworce zaaranzowano glowny temat na akordeon banjo i butelki wypelnione moczem.
barth
pamiętajcie, że to będzie album 2 płytowy, więc najprawdopodobniej będzie to coś a'la połączenie vol1 i vol2 Halo2 OST, czyli pierwsza płyta będzie muzyką z gry a druga dodatkiem, muzyką zainspirowaną biggrin.gif

Ogólnie muzyka tworzona przez Marty'ego O'Donnell'a rozwala mnie od zawsze, od czasów Marathona, prześwietnie zaaranżowana i potrafiąca zagrać na uczuciach, poprzednich dwóch płyt do dzisiaj słucham w samochodzie, trzecia na pewno troche sie u mnie poobraca w czytniku biggrin.gif
Zeratul
Najbardziej podoba mi sie plytka z Halo 2 Vol. 2 i kawalki od 9 do 12

Jezeli ktos chce kupic plytki w US na Amazonie, potrzebuje jakiejs pomocy to moge pomoc.
Tylko korwa nie myslcie sobie, ze wam je po prostu kupie tongue.gif
Anyway mam Halo OST i Halo 2 OSTki i daja rade hyh.gif

btw. zobaczymy czy cos wyjdzie z konkursu ironiczna legenda, planujemy tez OSTki do wygrania tongue.gif
marek1712
Moje wrażenia po odsłuchaniu OST Halo 3? Odtwórczy - to słowo nasuwa się na myśl jako pierwsze; jednak nie w negatywnym tego słowa znaczeniu. O ile soundtrack do Halo 2 średnio przypadł mi do gustu (głównie za sprawą utworów mało znanych kapel "pseudorockowych"; wyjątek - Breaking Benjamin) tak H3 OST stanowi takie podsumowanie kompozycji z poprzednich części. Jest tu oczywiście "Halo Main Theme" (jak zwykle w kilku wersjach) ale też pomieszanie "Brothers in Arms", "Ambient Wonders", "On a Pale Horse" czy "Under Cover of Night". Oczywiście znajdą się również mniej lubiane utwory, podobne do "What Once Was Lost" czy "Library Suite". Części utworów również nie da się słuchać osobno - świetnie tworzą atmosferę w grze jako BGMy ale osobno prezentują się średnio.
Ogólnie - fanom polecam, bez dwóch zdań (z oceną 9/10 gdyż nie mogę przeboleć małej "innowacyjności"). Ci, którzy są nowi w twórczości Marty'ego O'Donnella na potrzeby Halo, a podobało im się udźwiękowienie trzeciej części sagi - powinni brać bez namysłu. Reszcie może brakować powiewu świeżości, choć obie płyty nadal bronią się same.
KarCzoH
Mam OST ... przesluchalem już 2 razy ... jakoś tak nie "przeżywałem" przy żadnym kawałku jak to było przy OST z H:CE i H2 ... jedynie kawałek nr 1 "Luck" jakoś na mnie pozytywnie zadziałał. Może to dlatego, że ostra zajawa była jak włączałem H3 i mi to utkwiło w głowie. Reszta ...
Leon PL
w H3 OST podoba mi sie nagranie "Luck" bo od niego wlasnie zaczyna sie kampania w trojce na ktora bardzo dlugo kazdy z nas czekal a drugi kawalek to "Never Forget"...czemu?? po prostu jest za(pipi)isty wink.gif

gdyby tak chociaz jeden utwor z seri HALO uslyszec w filharmonii......yyhhh marzenie
Psyko
Halo 2 vol 2 najlepsze, zresztą wszystkie trzymają wysoki poziom, ale ten przypadł mi najbardziej do gustu. Ogólnie chóralne wstawki przeplatające się z energicznym gitarowo/elektronicznym graniem wspaniale pasują do tego co się dzieje na ekranie. Pomyłką są mimo wszystko kawałki jakichś badziewnych rockowych bandów z USA na Halo 2 vol 1. No ale naszczęście nie ma tego w grze, czysto marketingowy zabieg.
CichyGrzmot
Na początku mojego posta pragne zaznaczyć że taki temat już istnieje. Wnosze za tem o NATYCHMIASTOWE ZBANOWANIE autora tematu (Maidena).

A teraz do sedna przechodze ,wiec uwaga. OST z Halo jest wyje.bany. OST z Halo2 jest dobry. OST z Halo3 jest przeciętny (tak jak gra IMO)
Flaha
CYTAT(marek1712 @ 26 11 2007, 16:27) *
O ile soundtrack do Halo 2 średnio przypadł mi do gustu (głównie za sprawą utworów mało znanych kapel "pseudorockowych"; wyjątek - Breaking Benjamin)

Jak dla ciebie Incubus i Hoobastank są mało znane to widzę jak się "znasz" na muzyce, lepiej by było jakbyś nie wypowiadał się na ich temat.
CYTAT(Psyko @ 19 02 2008, 23:21) *
Pomyłką są mimo wszystko kawałki jakichś badziewnych rockowych bandów z USA na Halo 2 vol 1. No ale naszczęście nie ma tego w grze, czysto marketingowy zabieg.

To samo tyczy się tego pana tutaj, zapomniałeś kolego dodać że to twoje zdanie które wg mnie i pewnie wielu innych jest bardzo mylne i krzywdzące wręcz. Dla mnie Follow i 4th Movement of the Odyssey Incubusa które pojawiają się w grze (tak a pro po tego co pisałeś że ich nie ma) są jednymi z najlepszych obok peril, blow me away (który to został wybrany na główny motyw przewodni większości filmików z mlg) oraz Mjolnir Mix (z tym co Salvatori napisał i dograł na gitarze po prostu kopie przysłowiową d u p ę). Ogólnie każdy soundtrack przedstawia się wyśmienicie pozornie OST z Halo 1 jest najmniej z różnicowany pod względem dźwięków i wykonania ale ma to coś magicznego w sobie co przywołuje (przynajmniej moje) wspomnienia. Halo 2 vol 2 to świetny remix znanych i lubianych kawałków które nie dają sie nie pokochać (Epilogue, Finale i Unforgotten <3). Niestety nie słuchałem całego OST z Halo 3 więc nie będę się wypowiadał aczkolwiek czuję w kościach że będzie równie dobry jak pozostałe. Cała seria OST'ów z Halo to masterpiece które są obowiązkową pozycją dla każdego fana (i nie tylko) serii. 10/10 (za wszystkie)
ps. Podzielam zdanie Leona PL marze o tym żeby usłyszeć szlagiery tej serii w filharmonii mógłbym za nawet słono zapłacić!
Psyko
Wszystko się zgadza z masterpiecem jako OSTami z Halo, ale oprócz tego co napisałem IMHO smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.