Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Alien versus Predator: Requiem
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
nWo
OK wiec premiera za dwa dni, razem z innymi killerami jak medal of honor: heroes 2 oraz mgs portable ops +, jesli te gry pokaza sie 13.11 to znaczy ze ciezko bedzie sie na cos zdecydowac smile.gif majac memorke 2 giga (dobrze ze mam 4) anyway, AvP:Requiem ma szanse stac sie grą WIELKĄ bowiem bazowac ma na filmie a ten nie ma nic wspolnego z pasciarską jedynką ktora jak mniemam niepodobala sie nikomu.

Wystarczy podejrzec trailerki w necie aby stwierdzic ze film ma potencjał, jest dobrze bo krwiscie i brutalnie. Licze ze gra tez taka bedzie a o niej samej malo mi wiadomo nie wiem czy to bedzie fpp czy tpp czy to bedzie skradanka czy sieczka na maxa. Jakby nie bylo czekam.

to tylko jeden z wielu fajnych screenow z gry, byc moze i nieche zapeszac ale byc moze to bedzie dla mnie gra tego roku, przycmi nawet wipeout pulse ktory nie wiadomo czy sie ukaze w tym roku dry.gif
Beck
W sumie zapowiada się super. W zeszłym miesiącu PSP The Official Guidebook UK napisał o grze parę stron i napisał bardzo dobrze więc wtopy raczej być nie powinno. Szykuje się niezła jatka z wieloma smaczkami typu super wzrok predatora, jego giwera z ramienia, i takie tam cuda na patyku wink.gif I CAN'T WAIT smile.gif
Arekcore
pozostało nam czekać, ale gra zapowiada się zacnie, mam cicha nadzieje że nie będzie to tylko ładna okładka bazująca na licencji..... oby
Rondel
A juz myslalem ze chodzi o gre bazujaca na doskonalej PCtowej serii AvP 1/2 :[. Coz, moze gra bedzie fajna, ale film z trailerow zapowiada sie druga jedynka. Predator widzi sobie obcego w termowizji, ma jakis noktowizoro podobny tryb widzenia. Trup sie sciele, obcy nie sa lowcami tylko miesem armatnim dla predatora. Tak jak ktos wczesniej napisal, film bedzie jatka. Nic wiecej.
_Milan_
przeciez obcy to zwierzyna lowna dla predatorow, wiec dlaczego mieliby byc lowcami ;]
przeciez to predatorki zaludnialy planety jajami obcych by pozniej wracac na polowanko, wiec wszystko sie zgadza chyba.
Rondel
Obcy maja tu chyba osteoporoze. Strasznie nie podoba mi sie tez osadzenie fabuly w terazniejszosci. Przez to fabula oryginalnej serii Obcy traci sens. Gdyby akcja dziala sie w przyszlosci, tak jak w serii PCtowej, przynajmniej calosc trzymalaby sie kupy.
Antares
Bo ja wiem... Akcja filmów "Predator" i "Predator 2" działa się w teraźniejszości, więc czemu nie wink.gif Przecież Arnold nie był żadnym Space Marine, a Predator go ganiał taki sam jak ci z AvP na PC wink.gif
Rondel
Mowilem o fabule serii Obcy. Zaloga Nostromo od razu wiedzialaby z czym ma do czynienia, jesli kilkaset lat wczesniej na Ziemi zaszly by wydarzenia pokazane w filmie. A seria Predator to zupelnie inna bajka. Predatorzy od setek lat odwiedzali ziemie (zawsze w upaly, przez co miejsce akcji pierwszego avp jest bzdurne, w drugiej czesci Predatora marines robili pulapke na preda w chlodni, a w avp radosnie sobie na antarktydzie biegaja), wiec to nie jest dziwne ze i tutaj sie pojawiaja. Ale pierwszy raz obcych ludzka rasa spotyka w daleeekiej przyszlosci dzieki inicjatywie badass lekarza androida i ciekawskiej zalodze Nostromo.
KOMODO
Tez macie problem. Ja serie Obcy, Predator i AVP traktuje jako 3 zupelnie rozne. Ze wystepuja w nich te same stwory nie znaczy ze to dokladnie te same realia.
nWo
Do dzis dzien zagadka jest skad tak naprawde pochodza Łowcy i w jakim swiecie udalo sie pojmac krolową obcych. Skąd pochodzil statek znaleziony w ALIEN 1 co wspolnego z jakami mial trup isototy znalezionej w srodku przez zaloge nostromo. To oczywisce ze nie byl to lowca, tzn predator, wiec w pewnym sensie przypisywanie plagi alienow w kosmosie wlasnie im jest nieco nie namiejscu. Filmy mowia co innego komiksy mowią co innego, a gry komputerowe strącaja swoje 3 grosze, prosze nie ma co sie doszukiwac szczegolow i przechwalac wiedzą ktora prawde mowiąc nigdy nie zostanie zweryfikowana. Kiedys doszedlem do tego faktu czytajac komisk w ktorym czarna i powszechnie znana nam rasa aliens walczyla z rasą czerwoną, jeszcze bardziej (pipi)niętą. Ehhh szkoda slow.

Pozostaje nam jedynie czekac na gre, zeby tylko zadnych obsów nie bylo, premiera w stanach.

Arekcore
co do Alien na wszytkie pytania może nam odpowiedzieć Pan Giger biggrin.gif
nWo
Dla spragnionych i wytęsknionych kilka szotow, juz gram, szału nie ma tej. Moze za krotko pogralem ale na mnie wrazenia nie robi, szokuje za to coz zupelnie innego i to nie w dobry sposob mianowicie wielkosc pliku z grą, ktory mozna znalesc w necie, moze to demo ?? a moze tak brutalnie pocieta ?? wracam grac, wszak na to czekalem i czekalem.

DJ1988
Możesz porobić trochę więcej screenów? Oprócz tego że grze mocno brakuje AA to nie jest tak źle.
Super Big Boss
Pewnie to gra tej samej klasy co Predator z ps2 (przynajmniej taki robi na mnie wrażenie odkąd zobaczyłem pierwszego screen'a.)
signap
CYTAT(DJ1988 @ 15 11 2007, 21:07) *
Możesz porobić trochę więcej screenów? Oprócz tego że grze mocno brakuje AA to nie jest tak źle.

bo to PSP...
DJ1988
CYTAT(signap @ 15 11 2007, 21:32) *
CYTAT(DJ1988 @ 15 11 2007, 21:07) *

bo to PSP...

Eeee tam, taki chociażby MGS PO nie ma aż tylu ząbków...
nWo
Niestety ta gra to GNIOT

Wydaje mi sie ze jednak druga czesc filmu, na ktorej ma niby bazowac ta gra bedzie powiązana z avp1, w filmie na koncu lowcy zabrali cialo predatora na statek i odlecieli a z jego klaty cos wylazlo.... koniec filmu ale poczatek dalszej historii.

A teraz nieco z fabuly gry.
Statek nie odlecial tak daleko, spadl gdzies w innym rejonie ziemi jako jedyny ocalalay predator masz za zadania
-rozwilkac zagadke dlaczego stateczek sie rozbil
-doprowadzic do zniszczenia pozostalosci statku tak aby ludzie nie wykorzystali technologii
-zniszczyc wszystkie face huggers
-pozabijac alieny
-nie dac sie zabic marines - bo do zabiera jakies punkty honoru
-nie dac zginąc kilku cywilom
-nie dac sie w miare mozliwosci im sie zauwazyc, stealth mode

Tak wiec gra jest schematyczna od lazisz po roznych lokacjach a to las a to osiedle a to kanaly jakiegos miasteczka i detonujesz pozostalosci swojego dosc sporego statku, zabijasz atakujace ciebie alieny, niszczysz pochowane facehugggery, czasami uratujesz jakiegos cywila na ktorego wlasnie skacze alien, unikasz kontaktu z marines, biegasz w kolo macieju to samo. Gra mnie znudzila po godzinie grania. Zbierasz w czasie gry te glupie punkty za zabijanie alienow i za niszczenie facehug... a potem wymieniasz je na dzide, na dysk i inne pomocne zabawki. Tryby widzenia jak podczerwien i podzielen i podniebieskosc whistling.gif tak to nazywam malo pomagaja w wyszukiwaniu wrogow poniewaz co sa widoczni i nie ma potrzeby uzywac tych przeszkadzajek, gra nie jest trudna latwa tez moze nie byc wystarczy okrazac atakujaca nas poczware i bic drania dzidą a jak lezy na ziemi to dobic i po sprawie. Gra jednak rozczarowuje. Ale nic to bowiem dzis byl wysyp wielu fantastycznych tutulow za ktore sie zabiore jak tylko skoncze tego gniocika, skonczyc trzeba no bo po co bym tyle czekal.
Arekcore
no to nie pocieszyłeś mnie tym postem.... no nic godzine tam szanse tej grze.....
Shen87
przeszedlem 5 etapów i juz sie znudzilem, nic mnie nie zacheca do ukonczenia tej gry, typowy sredniak na licencji
Groobel
Zgadzam się z poprzednikami. Gniot sad.gif
Czekałem na ten tytuł bo seria AvP to jedne z moich ulubionych gier.
Niestety tutaj brakuję przede wszystkim KLIMATU, więc gra polega głównie na wciskaniu ataku i parcia do przodu...
Szkoda confused.gif
nWo
Czasami tak jest w w przypadku goer opartych na znanej licencji nic z tego nie wychodzi. Trudno, wiem ze to nie miejscen a takie newsy ale na pcta bedzie nowy alien vs predator na jakims nowym silniku, tym z medal of honor airborne a moze crysis albo halflife 2, nie pamietam szczegolow ale juz go szykuja, na premiere tez dlugo nie poczekamy bowiem ma sie ukazac na poczatku 2009 roku, a tam jak ktos lubi serie i wie ze pctowa miala klimat to ten rok zleci nawet nie zauwazymy.
Beck
No to sobie pograłem!! "Aaaaa miało być tak pięknie" a wyszła kupa!!
Jak dla mnie największa porażka tego roku jesli chodzi o PSP.
Gra wygląda w miarę ładnie ale to wszystko!! Schematyczna do bólu!!
Popieram poprzedników. KOLEJNA ZMARNOWANA LICENCJA.
Tommo
jak narazie najgorsza graficznie gra na psp w ktora gralem, pogralem 10 minut i skasowalem z karty, nie polecam nikomu
kudos
jakiego firmware wymaga ta gra ??
DavHend
Przedwczoraj się zabrałem za Aliens vs Predator: Requiem (PSP). Fabuła jest banalna, otóż Predator, którym sterujemy, rozbił się na Ziemi wraz z Obcymi. Przyjdzie nam więc zniszczyć wszystkich Obcych oraz zatuszować ruiny statku, poprzez wysadzenie w powietrze poszczególnych części. Problem w tym, że niektóre z nich przywłaszczyli już sobie ludzie, więc trzeba je zlokalizować i zniszczyć.

W tym AvP sterujemy tylko i wyłącznie Predatorem. Do dyspozycji mamy 4 rodzaje wizji, oraz różne bronie, te drugie można ulepszać, za pomocą punktów honoru, które to dostajemy w chwili unicestwiania Obcych czy niszczenia poszczególnych części statków. Najbardziej efektywną bronią kolegi Arniego jest bez cienia wątpliwości auto-namierzające działko, za pomocą którego Obcy pada na ziemię jeden po drugim. Ogólnie rzecz ujmując Alien'y są wobec nas praktycznie bezradni, rozwalamy je z olbrzymią łatwością, niczym muchy packom.

Nie zabrakło również w naszym "ekwipunku" przeźroczystego kamuflażu. Na naszych kolegów z kosmosu to nie działa, ale na ludzi owszem. Bajer ten bardzo żre naszą energię, na której wszystko się opiera (nawet życie sobie można odnowić za pomocą prądu wink.gif, więc trzeba robić przemyślane ruchy w tej czapce niewidce.

Oprawa A/V stoi na dobrym poziomie, chociaż przy GoW:CoO może się schować w krzaki. Design miejsc pozostawia wiele do życzenia, zarówno jak i AI przeciwników. Co prawda czają się za rogiem, by zaatakować z zaskoczenia, wabią nas w pułapki, ale... Jeśli jest ich więcej, to zamiast atakować większą grupą, to podchodzą gęsiego, a to dla naszego Predzia żaden problem.

Ogólnie gierka fajna i przyjemna, aczkolwiek bardzo krótka. Ratuje ją trochę tryb multiplayer. Ja jestem na tak. wink.gif

+ wyposażenie predatora!
+ reakcje ludzi, na nasz widok!
+ klimat!

- krótka...
- czasami AI Obcych...

Ocena końcowa: 6+/10
nWo
hmm napisales posta dwa dni po sylwestrze wiec wyraznie wyczuwam wplyw alkoholu wink.gif

jak dla mnie giera zasluguje na 2/10 i to dlatego ze przed nią pojawil sie na ps2 Predator:Concrete Jungle i mozna bylo zmajstrowac cos o wiele lepszego, juz wiecej zabawy mialem z Aliens versus Predator: Extinction
DavHend
nWo --->> to co napisałeś, to też, ale przede wszystkim jest to moja pierwsza gra, którą ukończyłem na PSP. wink.gif Niestety po Avp przeszedłem Tenchu: Time of the Assassins, które również jest kiepskie... Teraz zabrałem się za TR:Anniversary, tutaj już jest o niebo lepiej. Możesz mi jakieś gierki fajne polecić? smile.gif
nWo
Dark Mirror i Logans Shadow, Jeanne d′Arc, Manhunt 2, Silent Hill Orgins.

same hity, swietnie wykonane, wciagajace, gry takie jakie byc powinny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.