Dnie 4 grudnia Microsoft ma zamiar wypuścić nowego update'a do dashboarda, a w nim taką małą opcję - za 1200MS Pointów dostępne będą do ściągnięcia klasyczne gry z pierwszego Xbox'a, a wśród nich Crash Bandicoot, Burnout 3 i oczywiście Halo1! Podkreślam, że nie będzie to remake i nie będzie raczej na pewno posiadał trybu online, tyle, dyskutujcie na ten temat do woli
Zeratul
13 11 2007, 14:32
ale chyba wiekszosc ma halo1 na DVD... to na hoi sciagac? Jakby mial online to co innego... cala scena by nagle przestala grac w H3
Burnouta 3 se lykne, bo dawno nie gralem i nie mam juz...
qwerty_91
13 11 2007, 14:54
OFFTOP
Każda gra będzie po 1200MSP czy cala paczka, bo nie wiem czy kupować HALO na płytce
Sorry za OFFTOP
Zeratul
13 11 2007, 15:02
1200 MSP za jedna gre...
No to wypas zwazywszy ze nowe Halo1 mozna wyciagnac w sklepie za 20zl...
eee...ale czy przypadkiem H1 nie ma problemów z odpaleniem sie na X360? Bo to o to przede wszystkim chodzi.
Nie ma zadnych. Przynajmniej u mnie.
qwerty_91
13 11 2007, 15:46
Faktycznie coś tam było ze chyba nie działa w 60hz (kabel VGA)
kowal_dc
13 11 2007, 16:32
Bo H1 nie dziala na kablu VGA, dziala tylko na componencie no i nie jest wyswietlane w panoramie, jakby byl ten tryb online to moze bym kupil a dla singla raczej nie warto zwlaszcza ze mam je na plytce...
Goldi69-PL-
14 11 2007, 11:04
ciekawe czy bedzie NTSC czy PAL,
maiden wiekszosc frumowiczow nie je żab wiec nie mozemy odpowiedziec czy to fake bo nie znamy tego jezyka :P
Jak byloby 60hz (NTSC) to sie oplaca, wtedy mozna by laczyc 360-tki i grac w normalne Halo bez Xa1.
Goldi69-PL-
14 11 2007, 13:01
i na nowym padziku :)
ostatnio jak z Juanem Soulem i Psycho gralismy u mnie w Halo CE to mi ok 1h zajelo przestawienie sie nie mowiac juz o tym ze na chillu jak skakalem po luśke to 3x z rzedu niedoskoczylem ;P
KarCzoH
14 11 2007, 13:39
Nie no jak będzie wersja NTSC to chyba każdy się skusi i pykamy na
XBC Dużo osób ma teraz dobre łącze i jakieś 2v2 a jak nie to już 1v1 można popykać
Dj Goldi: Chodziło mi o screen ; )
Kiedy zagramy mecz bo NIE sposob sie z wami dogadac.
Jutro o 22 pasi?
Salwador
14 11 2007, 18:39
ejj...jak bedziecie grac na xbc w h1 ntsc to mowicie mi odrazu!!:)..
A ogólnie co do tematu jesli bedzie h1 do sciagniecia bez opcji xlive to nie warto lepiej kupic normalna ver a 20zl??chyba ze podrasuja grafike do ekfektu h3:P?
Jak bedzie Halo NTSC to sie bedzie oplacalo, wiele osob juz nie ma Xa1.
Podbijam posta, ale wpadlem wczoraj na pomysl. Dla US Halo1 na bank bedzie w NTSC wiec co za problem zrobic nowe konto na US, kupic MS Points i sciagnac w NTSC, tv HDTV i moniotry LCD, CRTki nie beda mialy problemy z 60 hz. Oczywiscie jesli na EU rzuca w 50hz.
Goldi69-PL-
15 11 2007, 13:47
ja mam konto na US, kod mam Beverly Hills 90210 :P
ale jak to teraz jest czy bede mogl sciagnac wersje US, bo np BioShock mi wyskakiwalo ze to nie z mojego regionu demo
Jesli bedzie tak jak Jedrek prawi to kupuje (mam tylko pal... ) - o ile nie bedzie tak jak Goldi zasugerowal...
no niestety, gry nie będą w żaden sposób dopowerowane, żadnych lajwów, acziwmentów ani nic w tym stylu, do tego europa najprawdopodobniej dostanie taką samą wersje jaka była na płytach, czyli troche kicha
No to wtedy kontem na usa sie sciagnie ver ntsc. Jesli bedzie sie tak dalo to kupuje 500.
barth - wbijam w acziwmenty i inne bonusy, jak bede mial mozliowsc miec Halo1 NTSC to dam za nia 1200 MSPoint'sow bez wahania.
Nawet nie wiedzialem, ze moge kupic HALO 1 na 360tke i bedzie dzialac bez problemu ; ]
Dawno bym kupil
Goldi69-PL-
19 11 2007, 10:23
Ofc jest to fake, przerobiony bond

. Ale i tak bardzo duzo ludzi dalo sie nabrac

.
Salwador
19 11 2007, 18:55
CYTAT
December 4 is the date you'll need to watch out for; that's the day you'll be able to download and play Halo. Yes, Halo as in the Xbox game, through Marketplace, on your Xbox 360.
Microsoft is introducing games it has published for the original Xbox on XBL Marketplace, with the eventual plan to bring as much of the back catalogue across as possible.
Games cost about 1200 Microsoft points (about ten quid), which according to us puts them a little over what you'd pay for them second hand.
tadaaa :)
jak dla mnie lepiej kopić na allegro za 20-30 zł.
Goldi69-PL-
4 12 2007, 14:46
Ponoc juz jest, kupil ktos?
Jest, jest. Trzeba lookac inne fora, ktos na bank oceni czy jest w 60hz czy w 50 hz.
Goldi69-PL-
4 12 2007, 15:16
no mysle ze raczej malo kto to wylapie golym okiem, sam nie wiem czy bym tak z biegu odroznil
koles recznie obliczyl, ze jest 640 zamiast 720 w Ha Czy... na bank zaraz sprawdza i to
Na cuda nie liczcie.
czyli Halacz "jedynka" w zwykłym, stanadrdowym, żółwiowatym Palu?
qwerty_91
4 12 2007, 18:51
Czyli na kablu VGA nie będzie działać??? Ktoś wie jak to w stanach wygląda???
W stanach to nie wyglada, bo tam standardem (w kazdej grze) od zawsze jest/byl tryb 60Hz.
Chodzilo mu o to czy bedzie NTSC dzialal na VGA.
No i dostal odpowiedz. Problem dotyczy tylko sygnalu nadawanego w 50Hz, a nie 60Hz. VGA odbiera tylko 60Hz - wyraznie jest to napisane na tym foto. Ten problem dotyczy tylko systemu PAL.
CYTAT
After running through the system update I attempted to purchase Magatama [with a Japanese Silver account on a Xbox360 located in the US]. I haven't played it before so I was looking forward to giving it a go. I got ready to expend 1,200 Microsoft Points when an error message popped up explaining the download was not available in my region. The same problem occurred with Puyo Pop Fever. I turned off my 360 and tried again, but this time the option to download the games was not present. I was able to download the freebies (themes and icons), but it appears Microsoft closed off a path to downloadable import games.
Full Story: siliconera.com
qwerty_91
5 12 2007, 08:26
Nie, NTSC jest w 60Hz więc powinno działać. Ale to już nie ma znaczenia bo zablokowali ściąganie

Fajnie mieszkać w Polsce.
Goldi69-PL-
5 12 2007, 08:54
ej a kiedys ktos pisal (jak bylo zamieszanie z demami z US MP) ze mozna wykupic miejsce na jakims serwerze w US i zrobic przekierowanie i ip tamtego serwera podac, tak zeby MS myslal ze z US sie sciaga, tylko pytanie czy gra sciagnieta z US bedzie dzialac na naszych klockach?
ZŁOTY

Główka Ci pracuje, popatrz popatrz ; )
To co zrzutka zainteresowanych na serwer ?
Dziobak_
5 12 2007, 09:31
To nei jest gupi pomysł. tylko mi powiedzcie, co takiego ma wersja NTSC, czego wersja PAL nie ma. Bo mam w domu PAL i sie zastanawiam
Goldi69-PL-
5 12 2007, 10:51
CYTAT(Dziobak_ @ 5 12 2007, 09:31)

To nei jest gupi pomysł. tylko mi powiedzcie, co takiego ma wersja NTSC, czego wersja PAL nie ma. Bo mam w domu PAL i sie zastanawiam
no w NTSC masz wszystko po Amerykansku a w PAL niestety po Angielsu :)
a tak na powaznie to myslalem ze na tym forum nie moze pasc takie pytanie, no ale widac mylilem sie
NTSC 60Hz, PAL 50Hz i nie chodzi tu o plynnosc tylko szybkosc jak by nie liczyc to NTSC jest 20% szybsze od PAL co jednak robi DUUUZZZAAA roznice
dla porownania wez HALO3 normalne i zasady MLG gdzie jest 110% szybkosci, teraz juz widac roznice a teraz pomysl ze to tylko 10% nie 20
ale jak zadales takie pytanie to zapewne Halo CE Multi tak Cie interesuje jak mnie Pokemon Stadium
CYTAT(Goldi69-PL- @ 5 12 2007, 10:51)

ale jak zadales takie pytanie to zapewne Halo CE Multi tak Cie interesuje jak mnie Pokemon Stadium
OMG XD A tak do tematu : czyli mam rozumieć że wyrzucając 1200mp nie będę miał możliwości grania online jak i grania na VGA . Gra bedzie chodzić w PAL na rozdzielczości takiej jaką zostala pierwotnie stworzona . I na dodatek mocrosoft nie może mi zagwarantować że gra dobrze została przelożona i nie będę miał z nią problemów.....Super A teraz pytanie z innej beczki : czy ktoś ściągnął i może sprawdzic jak gra zachowuje się na PAL 60?
Goldi69-PL-
5 12 2007, 15:14
no Online to nikt nie pogra, jak by byla opcja online to serwerow nowych musieli by nastawiac, choc jak znam zycie to polowa H3 by sie zwolnila ;)
kowal_dc
5 12 2007, 18:40
CYTAT(Goldi69-PL- @ 5 12 2007, 08:54)

ej a kiedys ktos pisal (jak bylo zamieszanie z demami z US MP) ze mozna wykupic miejsce na jakims serwerze w US i zrobic przekierowanie i ip tamtego serwera podac
bulszit, nie trzeba nic wykupywac
CYTAT
tylko pytanie czy gra sciagnieta z US bedzie dzialac na naszych klockach?
bedzie dzialac ja tak zrobilem z mapami do GOW i demkiem Bioshocka i dziala
z innej beczki - na live mozna poczytac ze gry z pierwszego xboxa zachowuja sie identycznie na 360 tzn. nie wyskakuja powiadomienia ze ktos jest online, gry sa w 4:3 itp... ale jak patrze na stronie xbox.com to w opisie halo napisane jest ze ma obsluge glosu i leaderbordy...

wiec wtf? co z tym glosem?
CEEST mial podobny problem. Kupil 4000 MSP na stany bo ma konto na stany i nie mogl sciagnac gry... jest wiec blokada na regiony. Co oznacza, ze nawet jak w US jest wersja NTSC, to zapomnijcie ze ja sciagniecie.
Zer - sciagnij to Halo i powiedz jak jest (obsluga glosu itp.). Wtedy sie pomysli co zrobic by sciagnac.
W nagrode dodam Cie do listy na Live. ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.