Redmitsu
15 11 2007, 18:27
Na sieci pojawil sie trailer w/w gierki i szczeka mi opadla. Z tego co widze to dla mnie gra ta przebija Burnouta i zapowiada sie na nastepny Must Have ~!
Ci ktorzy nie widzieli gameplay'u :
http://www.gametrailers.com/player/27809.htmlZ tego co wiem to ma byc to konwersja czesci 1 i 2 + nowe trasy
Czekam z niecierpliwoscia =]
Nie wierze ze to PSP O_O
Anyway, jestes pewny ze to 1 i 2? Z tego co zauwazyłem na filmiki były pokazane tylko trasy z dwójki, tak samo auta i konkurencje. Z nowosci zauwazyłem inny tryb derby i chyba cos jak Traffic Attack w Burnoucie.
Niech to nie bedzie zwykły port, bo mam ochote.
czesio83
15 11 2007, 18:45
gdy pierwszy raz zobaczylem to pomyslalem ze to ktos sie pomylil ze to filmik z ps2
ale wygloda wypas ciekawe czy wyeliminuja klejace do siebie auta i przylegajace syfy z trasy pewnie a dodatkowych tras bedzie pewnie jak kot naplakal ale czego spodziewac sie porcie ze stacjonarek
Wygląda IMO trochę łatwiej niz stecjonarne wersje(i dobrze, na PSP taki poziom trudnosci to by było przegiecie)
A jak nie bedzie nowych tras to niech się walą, 2 zrobiłem prawie na 100% i nie chce drugi raz tego samego >_<
Redmitsu
15 11 2007, 19:28
Mam to samo Mikes. Obie czesci na pc przeszedlem i zbytnio mnie nie kreci przechodzenie tego samego jeszcze raz. Mam jednak nadzieje ze ilosc nowych rzeczy bedzie wystarczajaca by moc znowu przejsc ta gre , jednak tym razem na mniejszym ekranie =]
w czasie przechodzenia dwójki na PS2 padł mi laser, news o konwersji na PSP naprawde mnie ucieszył
Nie grałem w stacjonarne wersje wiec czekam na tą gierke z większym smakiem niż wy

A zapowiada sie przednio
ChOomik
28 12 2007, 00:40
Właśnie przed chwilą doglądnąłem trailer. Przez pierwsze dziesięć minut myslałem że to fake... Ależ będzie zonk ! Jak to wygląda !!Pamiętam jak niedawno zagrywałem się w wersję na xboxa ... jednak po pewnym czasie mnie wszystko w tej grze zaczęło irytować . Ale z chęcią wrócę do tej gry.
Gdyby tak jeszcze shawdow of colossus w takiej oprawie ...
ChOomik
28 12 2007, 11:22
CYTAT(signap @ 28 12 2007, 10:47)

kiedy premiera?
Z tego co mi wiadomo to 15 stycznia.
Całe szczęscie że przerwałem przechodzenie dwójki na PS2! Teraz poczekamna recenzje wersji na PSP i jeżeli to będzi zwykły port z dużej konsoli to bede grał tylko w "małą" wersje, a jak nie to najpierw ukończe dwójke.
wersja na PSP wyglada jak 100% port

na plus idzie to ze jest mozliwosc niszczenia wozow, niezla fizyka i oprawa A/V
ChOomik
16 01 2008, 13:40
Wczoraj nastąpiła premiera tejże gry w USA. Ktoś importuje ?
Figlarz
17 01 2008, 12:48
dorwię ją w najbliższym czasie:P to moja druga ulubiona seria, obok Burnouta
czesio83
22 01 2008, 17:47
byla juz premiera

gdziekolwiek
gamefaqs
02/01/08 EU
03/11/08 US
przesuneli
Flatout jest juz do kupienia w sieci.
genetyk@
11 03 2008, 00:03
jakos w sieciach game, hmv i woolworths w uk niewidzialem

a bylem wczoraj
CYTAT(czesio83 @ 15 11 2007, 19:45)

gdy pierwszy raz zobaczylem to pomyslalem ze to ktos sie pomylil ze to filmik z ps2
ale wygloda wypas ciekawe czy wyeliminuja klejace do siebie auta i przylegajace syfy z trasy pewnie a dodatkowych tras bedzie pewnie jak kot naplakal ale czego spodziewac sie porcie ze stacjonarek

z tego cowidzialem na tralerze to syfy i auta dalej beda przylegac

, zale gra warta jest kupienia... cudo
CYTAT(ghost_spike @ 10 03 2008, 23:19)

Flatout jest juz do kupienia w sieci.
na game premiera 14 marca/badz dostepna od 14 :
Flatout:head on PSP
CYTAT(genetyk@ @ 11 03 2008, 00:03)

jakos w sieciach game, hmv i woolworths w uk niewidzialem

a bylem wczoraj
na game premiera 14 marca/badz dostepna od 14 :Flatout:head on PSP
ekhm...
http://espalpsp.com/ - w tej sieci.
rodzynek :}
czy to 100% port z PC/konsol? Bo 3 raz nie mam grac w to ochoty po X1 i PC...
Groobel
11 03 2008, 11:10
Tak, właśnie pograłem i dostajemy po raz kolejny to samo.
W dodatku działa po prostu tragicznie ;/
ChOomik
11 03 2008, 11:13
To czyli trailer był fejkiem ? Kurde ...
Groobel
11 03 2008, 11:38
Przycinki to jednak wina memorki-po formacie jest ok...
Nie zmienia to niestety faktu że dostaliśmy po raz kolejny to samo;]
No właśnie miałem ci to pisac. Gra sie ładuje ok 7 s. smiga płynnie i wygląda jak na psp bardzo dobrze! Nie odniose sie do wersji stacjonarnych bo w nie nie grałem. W końcu dobre wyscigi na psp.
_Milan_
11 03 2008, 14:46
3.71 starczy?
tak, z tego co widze w sklepowych komentarzach produktu, wnioskuje, ze dziala na 3.71

btw gierka calkiem przyjemna... tylko ten model jazdy jakis taki dziwny...
czesio83
11 03 2008, 16:14
to jest 100% port zero nowego:) ? mogliby przynajmniej jakieś nowe fury albo jedną nowa trasę zrobić

ale przynajmniej mam nadzieje że to nie są jakieś popłuczyny jak nfs:ps na psp:(
kolejna gra utwierdzajaca ze psp to tylko porty... tyle robili mogli by dac jakies dodatkowe mapy, tryby a nie czekac tyle czasu...
Hehehe. A ja nigdy w Flatouta nie gralem

. Szykuje sie duzo czasu spedzonego przy gierce

. Ale poczekam na jakies opinie graczy, nie chce potem zalowac

.
CYTAT(Rondel @ 11 03 2008, 18:48)

.
Mam tak samo, ostatnią część którą szarpałem to była bodajże pierwsza jeszcze na starym Xklocu. Z chęcią sprawdzę w końcu tego Flatout'a
CYTAT(t3xz @ 11 03 2008, 17:23)

CYTAT(Rondel @ 11 03 2008, 18:48)

.
Mam tak samo, ostatnią część którą szarpałem to była bodajże pierwsza jeszcze na starym Xklocu. Z chęcią sprawdzę w końcu tego Flatout'a

Niech sie wypchają ci co mówią, że to odgrzewany kotlet
czesio83
11 03 2008, 20:02
muzę dodali nową

miałem w 2 100% wiec zapamiętałem kawałki

chyba że sie mylę b:(
reszta kotlecik
Muza całkowicie nowa
Ale reszta taka sama...
co do modelu jazdy - tak samo dziwny był na PC
Ale gra patrząc pod kątem PSP bardzo dobra - świetna grafa i audio, grywalność wyśmienita (nie dla tych co już grali

)
Tylko ja mam problem z multi - wybierając opcję WLAN gra robi mi half-zwis

mogę z niej wyjśćprzez Home, muza leci dalej ale nic więcej nie mogę zdziałać

Osobiście polecam - b.dobra carcadówka na PSP - dorównuje jej tylko Burnout Dominator.
Groobel
11 03 2008, 20:23
CYTAT(Dud.ek @ 11 03 2008, 13:19)

No właśnie miałem ci to pisac. Gra sie ładuje ok 7 s. smiga płynnie i wygląda jak na psp bardzo dobrze! Nie odniose sie do wersji stacjonarnych bo w nie nie grałem. W końcu dobre wyscigi na psp.
Płynnie to na pewno nie jest...
Kornolio
11 03 2008, 20:27
A mi się nie podoba, grafa w porządku, dźwięk również, ale Ku.rwa model jazdy samochodów po prostu masakra! Nie grałem w inne części i opisuje odczucia tylko co do wersji PSP.
__bercik07
11 03 2008, 21:11
a ja (i z tego co czytalem nie jestem sam) mam problem, po przejechaniu 1 wyscigu gra sie zawiesza

fw 3.71-4
Mnie także się wiesza po ukończeniu wyścigu/derby podczas loading screena. Sama gra natomiast w porządku - grafika jest ładna, płynna, wszystko widać, muzyka znośna. Jak na PSP to nie mam zastrzeżeń. Niemniej jednak gra sama w sobie strasznie anemiczna (wyjedziemy na pierwszą pozycję i nudy).
to jest bolaczka FO2 - zbyt latwa gdy sie wyjedzie na 1 pozycje trzeba zwalniac i sie rozwalac bo innaczej gra nie ma sensu
xxxplayer
11 03 2008, 22:33
CYTAT(__bercik07 @ 11 03 2008, 21:11)

a ja (i z tego co czytalem nie jestem sam) mam problem, po przejechaniu 1 wyscigu gra sie zawiesza

fw 3.71-4
Wejdź w RM i w UMD Mode ustaw Sony NPXXXX (u mnie na sofcie 3.90 jest NP9660)
A co do samej gry: średnio mi podeszła, niby całkiem dobra grafika, niby rozwalanie furek i otoczenia daje sporo frajdy

ale ten model jazdy, jak dla mnie totalna porażka. Po więcej odsyłam do recenzji na moim blogu. (tzn. tak za 15 min bo teraz jestem w trakcie pisania-końcowa korekta)

Edit: Dobra Recke zamieściłem
Bercik To popróbuj z innymi trybami jeśli nie zadziała to może rzeczywiście wgraj nowszy soft (jeżeli chcesz mogę ci na PW podesłać linki do odpowiednich tutków)
__bercik07
11 03 2008, 22:50
ja smigam tylko na Sony mode, moze fw za stary...
Grzehoo
12 03 2008, 05:38
Model jazdy jest taki jak na PS2, czyli świetny, tylko przez ten analog fury dziwnie pływają (na strzałkach nie ma sensu grać). Port chyba był robiony na szybko, zauważcie te niechlujnie rozciągnięte bitmapy, poza tym dynamika jest kiepska. Grafika jak na PSP dobra, ale muzyka - pożal się Boże ;].
Konwersja niezła, ale mimo wszystko nie chce mi się tego przechodzić drugi raz.
Wszyscy narzekająna problemy z zawieszkami gry itp.
A może by tak kupić orginał a nie jechać na ISO?
a co za różnica patrząc od strony technicznej? nieskompresowany obraz gry z oryginalnej memorki ładuje się przecież szybciej niż gry z napędu umd... analogicznie jak na ps2 gry z dvd a puszczone hdloaderem;
gow już kończe, wtedy zabiore sie za flatout'a, szkoda tylko że po tych dwóch grach nie ma juz żadnej interesującej mnie zapowiedzi...
Redmitsu
12 03 2008, 11:21
Takze gierke odpalilem i musze stwierdzic ze grafika jest naprawde ładna , tylko gorzej czasem z animacja . Muzyki jeszcze nie mialem okazji dluzej posluchac ale napewno wystepuja nowe kawalki . No i ten model jazdy . Na strzalkach nie ma co grac bo pojazd sie slizga jak na lodzie i nawet na prostej nie moglem go utrzymac ;p grac tylko i wylacznie na analogu ;]
_Milan_
12 03 2008, 22:50
przyjemna giera, gralem na ps2 troche, na psp wygrywa z burnoutem moim zdaniem, moze dlatego ze burny przerobilem wszystkie na duzej konsoli.
muza jest swietna! sam bym sobie nie wlaczyl takiego czegos w chacie, ale pasuja kawalki idealnie, niektore sa miluchne.
grafika swietna, model jazdy do obkucia, ale i tak ciezko czasami, troche kolizje wypadaja biednie przy burnie ale podoba mi sie naliczanie kasiory i odwiedzanie sklepu.
fajno sie gra no.
Mi nie podoba się jedynie (ale to też bolączka dużej wersji) zmuszanie gracza do wykonywania tych debilnych Stuntów - ja bym chciał się tylko ścigać a nie...
Grafa w terenach pozamiejskich jest całkiem niezła. Jednak ze wstąpieniem do miasta nie jest już tak różowo. Muza tragiczna - amerykańskie napi***lanie po bębnach. Zupełnie jak ostatnia płyta zespołu Metallica. Sama rozgrywka może się podobać. Ja jednak wolę bardziej technicznego Wipeout'a niż tego rodzaju czysto przypadkową rzeź na pełnych przeszkadzajek torach...
ChOomik
15 03 2008, 09:35
Udało i mi się chwilkę pograć. Mocno się wkurzałem jak jeździłem w normalnych wyścigach, bo przez gałkę cały czas nie udawało mi się wyminąć jakiegoś kamienia, w efekcie czego miałem kilka sallt w wykonaniu mojej furmanki

. Na xboxie dawałem sobie jakoś radę i takiego czegoś nie miałem.
Jakoś bardziej zaczęły mi się podobać eventy na wzór destruction derby. Ale coś jakpy łatwiej jest ...
Muzyka- kwestia uznania. Kto lubi amerykański rock może się radować. Osobiście wolałbym jakiegoś soczystego druma z basikiem

Grafika jest naprawdę ładna, o wiele gorzej jest momentami z animacją.
Tak od siebie dodam że grę praktycznie skończyłem na xboxie, jednak nadal mam ochotę w to grać ( to jest perfekcyjny port + kilka dodatków- ogólnie mało).
_Milan_
15 03 2008, 21:36
co jest komiczne dla mnie, widac chyba ze licznik predkosci został "zgnieciony", przy przenoszeniu gry na ekran 16:9 psp ;]
ChOomik
15 03 2008, 22:26
CYTAT(_Milan_ @ 15 03 2008, 21:36)

co jest komiczne dla mnie, widac chyba ze licznik predkosci został "zgnieciony", przy przenoszeniu gry na ekran 16:9 psp ;]
Nie tylko licznik ale także i panny podczas loadingów

już nie są takie ładne xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.