Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwny problem
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Hardware
czesio83
niektore gry po instalacji chodza jakby szybkosc byla speedx2 tak ze grac sie nie da (detale na max i na low) tych gier co sprawdzalem co chodza normalnie fear/unreal3/stranglehold ale juz np marc ecko i beowulf filmiki i sama gra speed x2 karta gf8600/procek2 rdzeniowy/1 giga ramu ostatnio 1 giga dodalem razem mam 2 giga
Thomas_998
CYTAT(czesio83 @ 17 11 2007, 20:03) *
niektore gry po instalacji chodza jakby szybkosc byla speedx2 tak ze grac sie nie da (detale na max i na low) tych gier co sprawdzalem co chodza normalnie fear/unreal3/stranglehold ale juz np marc ecko i beowulf filmiki i sama gra speed x2 karta gf8600/procek2 rdzeniowy/1 giga ramu ostatnio 1 giga dodalem razem mam 2 giga

Sprobuj przeinstalować sterowniki do karty a jaki system operacyjny posiadasz??
czesio83
CYTAT(Thomas_998 @ 20 11 2007, 19:57) *
CYTAT(czesio83 @ 17 11 2007, 20:03) *

Sprobuj przeinstalować sterowniki do karty a jaki system operacyjny posiadasz??

widows xp te sterowniki mam teraz zainstalowane 163.44_forceware_winxp_32_english_beta czytalem ze to sa najnowsze wink.gif
stona
163.75 chyba są najnowsze stabilne. [ Klik ] Powodem może być 2rdzeniowy proc. W niektórych grach dawało to 2x prędkość (ale chyba to było w starych grach ). Przełącz może na jeden wątek (nie pytaj jak, nie wiem wink.gif )
czesio83
zainstalowalem te stery nic to samo huh.gif
signap
podobny mam komp ale Stranglehold czy Fear normalnie dziala, sproboj patche do gier
czesio83
moga sie ramy z soba gryzc nie_wiem_.gif bo mam (drr2) 2 kosci po 500 i dodalem (drr2)1 giga w jednej kosci a w kompie ma 4 sloty na ramy w 2 jasne i 2 ciemne te stare byly w tych 2 slotach jasnych ma to jakies znaczenie w gdzie sie to wklada ale z koleji taki stranglehold nawet sie nie wlaczal gdy mialem 1 giga ramu a gdy dodalem 1gb to pomyka az milo albo trzeba cos w ustawieniach zmienic nie_wiem_.gif

signap-fear i stranglehold pomykaja problemy zaczynaja sie np z beowulfem/marc ecko wiecej gier niechcialo mi sie juz sprawdzac icon_chainsaw.gif
Daro^^
miałemn ten sam problem i jeśli masz procek AMD to sciagnij sobie ''amd dual core optymizer'' na stronie amd jest nawet . tez mialem tak np z san andreas wszystko chodzilo za szybko gra przyspieszala nawet na max ustawieniach, ponieważ gta nie jest zbytnio przystosowany do 2 rdzeniowych amd ,
czesio83
CYTAT(Daro^^ @ 9 12 2007, 12:05) *
miałemn ten sam problem i jeśli masz procek AMD to sciagnij sobie ''amd dual core optymizer'' na stronie amd jest nawet . tez mialem tak np z san andreas wszystko chodzilo za szybko gra przyspieszala nawet na max ustawieniach, ponieważ gta nie jest zbytnio przystosowany do 2 rdzeniowych amd ,

zainstalowanie optymizera nic nie dalo:(
niepomoglo odloczenie podczas gry 2 procka w procesach:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.