Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Soldier of fortune: Payback
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Kruhol CPE
Miałem niebywałą okazję zagrać w 3 już część Soldier of fortune i muszę przyznać, że uczucia mam mieszane. Z jednej strony gra jest naprawdę wyśmienita (optymalizacja gry, grafika, design broni, multi), z drugiej wkurzają checkpointy i właściwie znikoma fabuła.
Moim zdaniem wyszedł taki hack n' slash w FPP. Bo jest niby w drugiej misji dżungla, w której aż gęsto od roślinności, ale i tak nie mamy się co czaić bo wrogowie w swoich oczach mają ustawione widzenie przez ściany ;f

Graliście już w toto? Jak coś to można się ustawić na jakąś partyjke w multi ;]
Obsolete
Pytanie, ktore sie cisnie na usta - jak z poziomem brutalnosci?
czesio83
CYTAT(Kruhol CPE @ 17 11 2007, 21:47) *
Miałem niebywałą okazję zagrać w 3 już część Soldier of fortune i muszę przyznać, że uczucia mam mieszane. Z jednej strony gra jest naprawdę wyśmienita (optymalizacja gry, grafika, design broni, multi), z drugiej wkurzają checkpointy i właściwie znikoma fabuła.
Moim zdaniem wyszedł taki hack n' slash w FPP. Bo jest niby w drugiej misji dżungla, w której aż gęsto od roślinności, ale i tak nie mamy się co czaić bo wrogowie w swoich oczach mają ustawione widzenie przez ściany ;f

pierwszej misji nie skonczylem kochany m$ wystapil problem z aplikacja:) gra nawet nawet ale wypatrzylem kilka kwiatkow przeciwnicy lataja w te i wefte respawnuja sie ladnie kilka strzalow i ciala znikaja fajnie sie robi kikuciki jest powiedzialbym groteskowo wyglad giwer jest spoko

czy tylko u mnie lataly czarne artefakty miedzy budynkami wink.gif
Kruhol CPE
CYTAT(Obsolete @ 17 11 2007, 23:05) *
Pytanie, ktore sie cisnie na usta - jak z poziomem brutalnosci?

No brutalność powiedziałbym jest średnia. Bo nie ma latających odchodów z jelita, tudzież soków żołądkowych, ale urywanie kończyn fajnie wygląda ;d A krew leje się hektolitrami ;d

Tu masz filmik o brutalności http://www.youtube.com/watch?v=MbrvZ6KKHeI

czesio89: u mnie takich kwiatków nie stwierdziłem, spróbuj zainstalować patcha 1.1 może pomoże. ;d
signap
CYTAT(Kruhol CPE @ 17 11 2007, 21:47) *

moj filmik gameplay chytry_.gif http://www.youtube.com/watch?v=MggcUWLGiNI

Po pierwsze slaba optymalizacja - na c2d 1,8, gf8600 gt, 1gb dzialala srednio, tzn czasami bywalo ponizej 30fps ale tez byly ponad 30 i to w 800x600 !!(lepiej dzialal Stranglehold, GOW czy COD4), brak mozliwosci zmiany ustawien (niemzona zmienic aa, jakosci textur,itp widac ze port z konsol), slabe ai oraz czas gry. Prosta i przyjemna lecz krotka (teraz to chyba juz bedzie standard confused.gif...). Broni jest duzo to fakt ale gdy wezmieny jakas snajperke to pozneij do niej amunicji nie znajdziemy czy innej broni confused.gif, bo wrog uzywa tylko ak47. W czym przeszkadzaja ci czeki?
stona
A ja czytałem gdzieś że to miał być jakiś budżetowy szyt. Kto to wydał i ile to kosztuje? wink.gif
signap
Activision Value - a ile kosztuje to niewiem
Redmitsu
Najbardziej smieszy mnie brak zmiany ustawien graficznych , ogolem po zagraniu pierwszego poziomu uwazam ze gra jest srednia.
LegionPolski
CYTAT(signap @ 18 11 2007, 06:51) *
Po pierwsze slaba optymalizacja - na c2d 1,8, gf8600 gt, 1gb dzialala srednio, tzn czasami bywalo ponizej 30fps ale tez byly ponad 30 i to w 800x600 !!

Eee, w takim razie coś masz nie tak. U mnie na e2140 / Palit 8600GT Sonic+ / 2GB (800) działa płynnie (przycięć nie widać) w rozdziałce 1280x1024. Ściągnij patcha może, bo bez niego u mnie w ogóle było w cholerę błędów.

O grze trochę...

Po pierwsze nie zrażajcie się po pierwszym poziomie - jest beznadziejny. W drugim robi się ciekawie, bo klimat całkowicie się zmienia - znajdujemy się w dżungli, która jest NAPRAWDĘ bardzo ładnie wykonana, super to 
wygląda, ale przede wszystkim mamy szersze pole do popisu, bo i teren rozleglejszy.
Największy minus to chyba to, że mechanika gry jest jak sprzed 10 lat - wrogowie wylatują grupkami, wszystko wydaje się umowne i przestarzałe (jak już jestem przy "przestarzałe" - Obso, jest brutalnie, krew ładnie chlapie, z przeciwnika można pięknie zrobić kadłubka, a kiedy pierdykniemy czymś większym, 
np. granatem to ten kto ma pecha i stoi za blisko
jest pięknie rozrywany na kilka części, które lecą we wszystkie strony)
Mimo tego, że gra wydaje się trochę niedopracowana, wrogowie są głupi i ogólnie nie jest to może jakaś mega gra, to mi się całkiem przyjemnie w to gra, nie jest tak tragicznie jak to opisuja na większości for.
signap
patch tez nic nie dal ale gre ukonczylem z zadowoleniem i wywaliem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.